שרשור תגובות: מקרן סוני VPL-HW30ES בטכנולוגיית SXRD

מקרנים קידמיים - Front Projector.
RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #46 

עפר,

אנחנו חלוקים וזה בסדר.
אתה חושב שהאפסון טוב יותר ואני חושב שהסוני טוב יותר.
לגיטימי.
אני אומר פיוניר אתה אומר ימהה.

אני כן יכול לומר לך ש- שוטאווטס הם דרך לא רעה ובמקרים מסוים נכונה לבחון דברים, אבל לא מעט פעמים אחרי שאתה חי עם מוצר, אתה נוטה יותר להבחין בדברים שלא הבחנת ב- 4 שעות של שוטאווטס.

כמובן שפרקטית זה לעיתים קרובות בלתי אפשרי לחיות עם המוצרים ולאחר מכן להחליט, אך הדיעה שלי, לעיתים קרובות משתנה, לחיוב או לשלילה אחרי שהמוצר אצלי בבית וזאת בניגוד לדיעות שהחזקתי שראיתי אותו בשוטאווט מסוים.

אגב, ההערה הזו היא דיי רלבנטית.
במהלך שוטאווט מסוים חשבתי שה- 9000 עדיף על ה- סוני 30 , אולם לאחר תקופה לא מבוטלת עם ה- 9000 אני חושב שהוא מוצר פחות טוב מה- סוני 30. זו קביעה שגם נסמכת על העדפה אישית מן הסתם וקביעת משקל שונה למרכיבים שונים בתמונה, קביעה שהיא כמובן לא אבסולוטית אלא סוביקטיבית לחלוטין.
אני לדוגמא לא יכול לחיות עם החוסר חדות של האפסון בתלת מימד או מנגנון התנועה שלו או פעילות הצמצם שלו. אחרים ייחסו לכך פחות חשיבות וזה לגיטימי בהחלט.

אני בכלל חושב שהאפסון 5500 הוא מוצר טוב יותר מה- 9000.

רן

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שרשור שלא נקרא #47 

RanMoyal כתב:עפר,

אני כן יכול לומר לך ש- שוטאווטס הם דרך לא רעה ובמקרים מסוים נכונה לבחון דברים, אבל לא מעט פעמים אחרי שאתה חי עם מוצר, אתה נוטה יותר להבחין בדברים שלא הבחנת ב- 4 שעות של שוטאווטס.

רן
...
כמה שזה נכון (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #48 

מסכים לגבי העניין של לחיות עם מוצר. את השוטאאוט עשינו אחרי שיניב חי עם כל מקרן לאורך זמן.

גם לפנסוניק היו יתרונות, בעיקר בתלת מימד חלק ונעים.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #49 

המסקנות הסופיות השונות שלנו עפר נובעות מהעובדה שכל אחד מאיתנו בוחן את התמונה באופן שונה ומייחס לכל פרמטר המשפיע על האיכות הסופית משקל שונה.

אני גם חושב שהדברים האלה הם דינמיים.
בעבר ייחסתי חשיבות או אי חשיבות לכל מיני פרמטרים שאני מתיחס אליהם היום באופן שונה.

יתכן ובנקודת זמן אחרת בחיי ה- הובי הזה הייתי מעדיף את האפסון על ה-סוני, היום אני מעדיף, משיקולים שונים, את הסוני.

רן

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שרשור שלא נקרא #50 

צפיתי באפסון 9000 מספיק זמן וגם בסוני 30 .

כיום אם הייתי אמור לבחור אחד מהם אז היתי בוחר בסוני 30. יש לסוני 30 עוד יתרונות חוץ מאיכות התמונה והתלת מימד שלו .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #51 

רן, מסכים לחלוטין.

9000es

מצד שני בתלת מימד הוא הרבה פחות נעים...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #52 

עפר,

למה אתה מתכוון שאתה אומר "פחות נעים"?

עייפות בעיניים?
אם זו התשובה, אז מדובר במשהו אישי לחלוטין.
מצאתי שמבחינת "נוחות" החוויה די דומה בשני המקרנים, במיוחד אם משתמשים במשקפים של MONSTER עם הסוני (פחות מוצלח השימוש במונסטר על האפסון) .
מבחינת "נוחות" לדעתי דווקא הפנסוניק הכי מוצלח, אבל רמת הקונטרסט שלו כל כך עלובה בתלת מימד שכל אפקט הנעימות הוא חסר משמעות.

בכלל, גם הסוני 30 וגם ה-9000 נשענים על הנייטיב קונטרסט שלהם בתלת מימד, היות והצמצם לא פעיל ולפיכך צפייה עם קונטרסט כל כך נמוך דיי מעיבה על החוויה. צפייה רק לשם הדוגמא ב- SANCTUM עם ה- 30 או ה- 9000 מלמדת ששני המקרנים הללו מאוד מאוד מוגבלים בכל הקשור עם תלת מימד. שניהם לא מסוגלים להתמודד עם זה.

צפייה במקרן בעל נייטיב קונטרסט גבוה יותר, כמו ה- JVC X70 או הסוני 95 מאירות טוב יותר את היכולות העכשוויות של התלת מימד, עם זאת כמובן שמדובר במוצרים משמעותית יקרים יותר, שניתן גם למצוא בכל אחד מהם בעיות.

או שמא בכלל התכוונת לתנועת המצלמה ?
מדובר בפרמטר שבהחלט יכול להשפיע על הנוחות/נעימות.

כאן דווקא יש יתרון משמעותי מאוד לסוני 30 לעומת האפסון 9000 בכל הקשור ליכולות מנגנון התנועה של סוני לעומת זה של אפסון שהוא בינוני בדו-מימד במקרה הטוב ומנוטרל, מסיבה לא ברורה, בתלת-מימד.
מספיק להסתכל בסצינה הפותחת של Transformers 3 בתלת מימד בשני המקרנים להבין את החשיבות של מנגנון התנועה.

רן

stive
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1477
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שרשור שלא נקרא #53 

חברים,
אני זקוק להתיחסות דחופה מצד מי שמכיר היטב את הנושא.
אנחנו מתכננים לרכוש את הסוני 20 (החלטנו שלא מתאים לנו תלת) הנושא בשלב מתקדם מאוד.
בהדגמה הודגם לנו ה- 30.
למרות שנאמר שהם זהים לחלוטין למעט התלת כשאני נכנס למפרטים שלהם, הן בארץ (ישפאר) והן באתר בח"ול (אנגליה) אני קורא בכל זאת הבדלים במפרט בפרמטרים שיתכן ולא ניתן לזלזל בהם , שמוזכרים ב- 30 ולא מוזכרים ב- 20 :
- למשל ב-30 מצוין 'מנגנון החלקת תמונה motion flow 240 תמונות בשנייה'.
- או באתר האנגלי- high frame rate- ושוב רושמים motion flow
- כ"כ- advanced iris ver.3 . (או בישפאר- מערכת מתקדמת iris 3 לשיפור הניגודיות)
panel alighment ( shift- )
ir in control s-
- משהו נוסף, לא נראה לי חשוב במיוחד- ' 9 מצבי תמונה' ו- gamma adjusment 9 mode.
- כ,כ באחד המקומות נאמר שיש לו משהו נוסף ל-30 , שזה 200 hz mode .

http://www.sony.co.uk/product/hcs-home- ... nicalSpecs

http://www.sony.co.uk/product/hcs-home- ... nicalSpecs

בשיחה עם הסוכן של ישפאר הוא אמר שכל הנ"ל באים לשרת את התלת ואינם נחוצים ב-דו.
האם זה אכן כך?

כ"כ , האם יש משמעות לסיומת ES המופיעה ב- 30 ולא ב-20 ?
בנוסף ראיתי בביקורות מסוימות על ה- 20 שהוא בטכנולוגיית tri-lcd
למשל כאן
http://www.digitalversus.com/video-proj ... /test.html
בעוד שבאתרים הרשמיים רשום שהוא sxrd
האמת שאני כבר מבולבל מהנושא.

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #54 

ראשית תודה לעונים (-: (בסדר, לא כועס, אולי הייתי צריך לפתוח שרשור חדש).
מה שכן, הייתי שמח אם אנשים היו נזהרים יותר בדיוק המידע ולא כותבים בנחישות דברים שמסתבר שאינם מדוייקים.

ה- hw20 אינו מקרן זהה ל- hw30, וזה לא רק בתחום התלת מימד.
אחד המשתנים המהותיים בהבדל ביניהם הוא שב- 20 אין את מנגנון ה- motionflow , אשר מקריאה במספר מקומות עושה רושם שיש לו יתרון לא מבוטל.
למשל דברים על ה-30:
In conjunction with Motionflow, the result is a Full High Definition view of the action. Without blur, or lag, every turn, sprint, or shot is rendered in beautiful, clear detail
או
Motionflow technology allows the VPL-HW30ES to display twice as many images per second. This algorithm, unique to Sony, creates completely new images based on the incoming signal, and inserts them between the original frames to reproduce smoother, sharper motion.
מתוך כתבות על ה-20:
Sony hasn’t employed its MotionFlow technology to claw back detail, and using our moving resolution test charts we measured a serious fall in perceived clarity, enough to take some of the crispness out of any moving HD image.

מכיוון שלא התאפשר לי לבחון את ה-20 ומבדיקה שעשיתי יש כרגע בעיה לקבל אותו בהדגמה, אני לא יודע מה גודל ההבדל הזה.
את ה-30 אין לנו כוונה לרכוש, בין היתר כי ההפרש הוא בסביבות ה- 5 k , וכי אני לא חסיד של תלת (לפחות בטכנולוגיה הקיימת) .
המתחרה שלנו לסוני היה האפסון 5500, שהודגם לנו בשעתו בנפרד והתרשמנו לטובה.
יחד עם זאת אהבנו והעדפנו בבדיקה הנוכחית את התמונה של הסוני, אם כי בחנו את ה-30 מול ה-9000 של אפסון וה- 7000 של פנסוניק. ההגיון שלי אומר שה- 5500 לא יהיה שונה מהותית באופי התמונה שלו מה- 9000.
כך שכרגע זה קצת מבלבל.
מצד אחד העדפנו את הסוני ביחס לאפסון, מצד שני לא ברור לי איזו ירידה באיכות תהיה לי ב- 20 ביחס ל-30 (שוב, מדבר רק על דו מימד).
מישהו יכול לתרום משהו לנושא?

idan309
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2977
נתן תודות: 290 פעמים
קיבל תודות: 321 פעמים

שרשור שלא נקרא #55 

stive,

ממה שכתבת (הכוונה שלך לרכוש מקרן חדש) נראה לי שההחלטה די ברורה - ללכת על ה-30.

הסיבות:

1. המקרן שהכי הרשים אותך
2. מהאופציה הנוספת ללא תלת מימד לא יצא לך להתרשם .
3. פער המחיר הוא 5,000 ש"ח בלבד - צריך לזכור שמתישהו תצטרך לשדרג את המקרן ואין לי ספק שעל ה-30 תקבל במכירה לפחות 2,500 ש"ח יותר, כבר היום אין הרבה קופצים למקרן דו-מימד (בינינו, גם אני לא מחסידי העניין) וככל שהזמן יעבור הביקוש למקרני דו-מימד רק ירד. אני אישית לא הייתי רוכש היום מקרן שאינו תלת מימד.

אני במקומך (אם אכן אין עניין בתלת מימד) הייתי הולך על דו מימד ביד שנייה.
יש למכירה בלוח 5500 - אם המוכר מעוניין לרדת למחיר סביר של 8,500 ש"ח הייתי רוכש אותו.

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #56 

האמת שאני לא כל כך נוטה לכיוון הזה.
בנוגע ל-בכמה אמכור, זה עשוי להיות קצת ספקולציה.
אני לא כל כך אוהב את נושא התלת, בין היתר כי זה אומר לשבת עם משקפיים, תמונה חשוכה יותר, שני דברים שאני לא אוהב (ממספר הדגמות שראיתי גם ה'פיצוי' בתאורה הקיים בחלק מהם לא פותר את זה עבורי), ובמובן מסוים אני חושב שזה משהו לא לגמרי טבעי ויש בזה קצת סוג של גימיק שבעצם מסיט אותך מלהתרכז בסרט עצמו.
אבל זה אני, אכבד כל דעה אחרת.
בנוסף, ממה שקראתי ה- 30 הוא לא בין המצטיינים בתלת.
לכל היותר , בהמשך, אם יחול שיפור בטכנולוגיה הזו והנושא יהפוך לבילד אין כמעט בכל מקרן (כפי שבערך זה קורה היום בטלויזיות החדשות) אולי אשקול את זה.
לגבי יד שנייה, זו אפשרות , אם כי אהבתי פחות את האפסון וגם בהשוואות רבות שקראתי בין ה-5500 ל-20 היה בסך הכל בנושאים החשובים לי יתרון ל-20.
בנוסף, הרעש המוזכר לגבי כמעט כל האפסונים (בוודאי ביחס לסוני) לי אישית יפריע מאוד.
כמו כן יד שנייה זה קצת טריקי, מצב מנורה ומצב כללי...

בסך הכל על ה-20 יש תשבוחות במרבית הכתבות.
לגבי ה- motion flow יש דעות שונות עד כמה הוא משמעותי.
אני מניח שבספורט זה משמעותי וכנראה גם בסצינות בעלות תנועה מהירה בסרטים.

idan309
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #57 

stive,

אני לא מציע לך לרכוש מקרן שלא יצא לך להתרשם ממנו ולכן אם אין אפשרות להתרשם מה-20 לא הייתי הולך עליו בכל מקרה.

אני מסכים איתך לחלוטין לגבי התלת מימד (לכן גם ירדתי מעניין שדרוג ה-8500 שלי) אבל עדיין לא הייתי רוכש מקרן דו מימד כאשר הדגם המחליף שלו שכבר כולל תלת מימד ודי בוודאות (צריך לבדוק) גם כולל שיפור בדו-מימד, עולה רק כ-5,000 ש"ח יותר.
לגבי עניין המכירה זה נראה לי הנחה סבירה אבל זכותך לחשוב אחרת.

שוב, במצב שלך הייתי מחפש 8500 / 8700 / 5500 ביד שניה ברמת מחיר של 6,500-8,500 ש"ח (תלוי בדגם, אחריות, מצב מנורה) אלא אם ניתן לרכוש 5500 חדש ב-10,000 ש"ח.

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #58 

במקרה שלי 5,000 שח' זה תוספת של כמעט 40 % למחיר של ה-20 , אותו הציעו לי במחיר טוב יחסית.
לגבי ה- motionflow , שזה הדבר היחיד שאולי חסר לי ב- 20 ביחס ל-30 (כי כפי שאמרתי, אין לי כרגע כל עניין בתלת) , מדברים שקראתי מחו"ל, יש דעות שונות בנוגע לחשיבותו/יתרונותיו. מ-כאלו שחושבים שמאוד רצוי שיהיה אותו, והא נותן שיפור משמעותי, במיוחד בתנועה מהירה, לבין כאלו שטוענים שהוא קצת אוברייטד ומעדיפים לנטרל אותו בזמן הצפייה כי לטעמם הוא מכניס סוג של משהו לא אותנטי לתמונה.
מסכים אתך ללא ספק שזה שלא הדגימו לי את ה-20 משאיר אותי בסוג של חוסר ודאות לגבי זה.
כפי שכתבתי , באפסון יש את עניין הרעש, כפי שמציינים כמעט לגבי כל הדגמים שלהם, לי אישית יש רגישות לנושאים כאלו, בין היתר כי יוצא לי לא מעט לצפות בסרטים בלילה בווליום מוחלש והמקרן יישב כנראה ממש/בערך מעל לראש שלי.
בסדר, ננסה לשקלל את כל המרכיבים הנ"ל, כולל אלו שהצעת, ולקבל החלטה.

idan309
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #59 

אם אני מבין נכון אז ה-20 מתומחר בכ-13,000 ש"ח וה-30 ב-18,000 ש"ח.
אני לא מכיר בעיות רעש מאפסון (אני כן מכיר בעיות של מנורה).
אם אתה מגיע לקריות אתה מוזמן להתרשמות מאפסון 8500. יש לי הרגשה שאחרי שתראה את האיכות של מקרן הזה שביד שנייה אמור להימכר באזור ה-7,000 ש"ח לא תרצה ללכת לא על ה-20 ולא על ה-30.
אני עדיין חושב שללא אפשרות התרשמות מה-20 או אפילו טוב יותר, לרכוש את ה-20 עם אופציה תוך 14 יום לשדרג ל-30 ב-5,000 ש"ח, הייתי מעדיף לרכוש 30 ולא 20 גם בתוספת 5,000 ש"ח.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

stive
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #60 

אני רחוק מאזור הקריות, אבל תודה על ההזמנה (-:
לא מכיר את ה- 8500 אבל ביחס ל9000 של אפסון העדפתי בפירוש את הסוני (בהסתייגות שראיתי את ה-30 ולא את ה-20).
לגבי הרעש, קראתי בלא מעט מקומות, בארץ וגם בחו"ל, על רעש מטריד מהצמצם, אותו שומעים כשצופים בווליום נמוך. אולי זה לא קיים בדגם שלך.
אני מודע לכך שבמספר פרמטרים לאפסון יתרון על הסוני, ראיתי את זה גם בעין.
אבל בסופו של יום לסוני היה משהו שעשה לי את זה כמכלול, מבלי לנתח נתון זה או אחר.
מישהו הגדיר את זה (שם זה היה על ה-20, בהשוואה ל-5500 ):
. Better dynamic & "movie feeling" , וגם אני ראיתי את זה בעין .

ההצעה שהעלית של אפשרות שדרוג תוך 14 היא בהחלט חומר למחשבה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”