שרשור תגובות: השילוב המנצח בין סטרימר ל-HTPC מבית Arctic. בפחות מ-1,000 ש'ח!
דרייברים של AMD ללינוקס לא תומכים בכך לעומת NVIDIA או אפילו כרטיסי גרפי מובנה של אינטל שכן תומכים.דודיפלצת כתב:TheWiz, תודה רבה על הסקירה!
למה בעצם אין תמיכה ב-DTS-HD וב-TRUE-HD? האם יהיו בעתיד?
יש עדכוני תוכנה לדבר הזה?...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 13885
- נתן תודות: 944 פעמים
- קיבל תודות: 1091 פעמים
TheWiz,
מאמר יפה ואופצייה מעניינת
כאחד שכבר עבר 10 סטרימרים כמו שכתבת... מה לדעתך החיסרון של ה htpc הזה למול סטרימר?
מאמר יפה ואופצייה מעניינת
כאחד שכבר עבר 10 סטרימרים כמו שכתבת... מה לדעתך החיסרון של ה htpc הזה למול סטרימר?
-
TheWiz
-
- גורו HTPC

- תגובות: 3249
- נתן תודות: 246 פעמים
- קיבל תודות: 1434 פעמים
sky1sky10:
1. על פניו לא. לא מצאתי חומר בנושא באינטרנט.
2. כן. תוכל לשדרג/לשחזר מכאן. מערכת הקבצים הינה EXT3.
3. למה לפרמט? אם תפרמט לא תיהיה לך מערכת הפעלה OpenELEC שיושבת על הדיסק
טלHD:
כפי שציינתי אין תמיכה בפורמטים החדשים (לי אין שימוש ממילא לפורמטים החדשים). ברצינות מלבד החסרונות שציינתי (פורמטים ושלט) אני לא רואה חסרונות נוספים. XBMC + OpenELEC מאוד יציב.
yaronkle: כמובן. חיברתי בשביל לעשות ScreenShots, מזה את המקלדת ועכבר תוך שניה. (ממש שניה, יותר מהר מ-Win7 שלי)
1. על פניו לא. לא מצאתי חומר בנושא באינטרנט.
2. כן. תוכל לשדרג/לשחזר מכאן. מערכת הקבצים הינה EXT3.
3. למה לפרמט? אם תפרמט לא תיהיה לך מערכת הפעלה OpenELEC שיושבת על הדיסק
טלHD:
כפי שציינתי אין תמיכה בפורמטים החדשים (לי אין שימוש ממילא לפורמטים החדשים). ברצינות מלבד החסרונות שציינתי (פורמטים ושלט) אני לא רואה חסרונות נוספים. XBMC + OpenELEC מאוד יציב.
yaronkle: כמובן. חיברתי בשביל לעשות ScreenShots, מזה את המקלדת ועכבר תוך שניה. (ממש שניה, יותר מהר מ-Win7 שלי)
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4653
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 913 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
תודה TheWiz על המאמר המושקע
המאמר בנוי יפה ובצורה מסודרת למתחיל הראשוני.
היה חסר לי קצת סקירה על ביצועים- האם הוא אכן מריץ בלו-ריי מלא, או רימוקסים של בלו-ריי (כ20-25GB עם סאונד HD).
בנוסף, אם הוא לא מריץ פורמטי סאונד HD, האם כשמריצים סרט עם פורמט כזה, המכשיר עושה Downmix ?
היה חסר לי קצת סקירה על ביצועים- האם הוא אכן מריץ בלו-ריי מלא, או רימוקסים של בלו-ריי (כ20-25GB עם סאונד HD).
בנוסף, אם הוא לא מריץ פורמטי סאונד HD, האם כשמריצים סרט עם פורמט כזה, המכשיר עושה Downmix ?
כלומר, יש סיכוי לפתרון עתידי כל עוד לא מדובר במגבלה חומרתית.dhead2009 כתב:דרייברים של AMD ללינוקס לא תומכים בכך לעומת NVIDIA או אפילו כרטיסי גרפי מובנה של אינטל שכן תומכים.דודיפלצת כתב:TheWiz, תודה רבה על הסקירה!
למה בעצם אין תמיכה ב-DTS-HD וב-TRUE-HD? האם יהיו בעתיד?
יש עדכוני תוכנה לדבר הזה?......
גם במפרט המוצר מצויין:
Audio Onboard analog stereo high-definition audio (ALC892)
7.1- Dolby True HD or DTS HD Master Audio (HDMI)
Optical Digital S/PDIF audio output
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
-
TheWiz
-
- גורו HTPC

תודה. בלו ריי מלא הוא לא מריץ בגלל מגבלת חומרה. סאונד HD הוא לא תומך בגלל מערכת ההפעלה. החלפת מערכת ההפעלה ל-Win7 תאפשר שימוש בסאונד HD.שי-כ כתב:תודה TheWiz על המאמר המושקע![]()
בנוסף, אם הוא לא מריץ פורמטי סאונד HD, האם כשמריצים סרט עם פורמט כזה, המכשיר עושה Downmix ?...
מכיוון ש-AMD לא תומכים בדרייברים של לינוקס המכשיר לא יודע בכלל לקרוא סאונד HD לכן הוא לא מסוגל לנגן וגם לעשות Downmix לפורמט שהוא לא מסוגל לקרוא.
האמת שחוסר בפורמטי סאונד מתקדמים זו באמת בעיה אם הוא בכלל לא יודע לקרוא אותם.שי-כ כתב:תודה. חסרון משמעותי בהשוואה לסטרימרים החזקים (בעייני)....
אם יש לי סרט שיש לו רק DTS-HD באודיו, הסאונד בכלל לא יעבוד
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!
באמת שניסיתי להבין מה ההתלהבות הגדולה.
המוצר זהה ל Xtreamer Ultra דור 1.
מעבד מאוד ישן, כרטיס המסך יותר טוב מהאולטרא, אבל זה כנראה ממש לא משנה, כי ל ATI מסתבר אין דרייברים ללינוקס (Nvidia GT218-ION באולטרא לעומת Radeon HD 5430 ).
אמנם לא מקבלים HD, אבל מקבלים יותר זכרון, ומקלדת אלחוטית קטנה.
לא בטוח שמקבלים עם זה את הגרסא האחרונה של OPENELEC, כי הם כבר פחות מעדכנים את האולטרא 1 כי כבר יש אולטרא 2, שגם הוא די ישן...
המוצר זהה ל Xtreamer Ultra דור 1.
מעבד מאוד ישן, כרטיס המסך יותר טוב מהאולטרא, אבל זה כנראה ממש לא משנה, כי ל ATI מסתבר אין דרייברים ללינוקס (Nvidia GT218-ION באולטרא לעומת Radeon HD 5430 ).
אמנם לא מקבלים HD, אבל מקבלים יותר זכרון, ומקלדת אלחוטית קטנה.
לא בטוח שמקבלים עם זה את הגרסא האחרונה של OPENELEC, כי הם כבר פחות מעדכנים את האולטרא 1 כי כבר יש אולטרא 2, שגם הוא די ישן...
שתי שאלות:
1. האם המכשיר חייב לעמוד או שאפשר גם להשכיב אותו (קריטי מבחינת מיקום בשידה)?
2. האם בעדכונים עתידיים של XBMC הוא ידע להתעדכן מעצמו או שמצריך משתמש מתקדם (כלומר, אני אצטרך לעבור בין כל הקרובים שלי ולהתחיל לעדכן להם את זה בעצמי)?
1. האם המכשיר חייב לעמוד או שאפשר גם להשכיב אותו (קריטי מבחינת מיקום בשידה)?
2. האם בעדכונים עתידיים של XBMC הוא ידע להתעדכן מעצמו או שמצריך משתמש מתקדם (כלומר, אני אצטרך לעבור בין כל הקרובים שלי ולהתחיל לעדכן להם את זה בעצמי)?
התכוונת שהוא לא מריץ בלוריי 3d מלא, לא?TheWiz כתב:תודה. בלו ריי מלא הוא לא מריץ בגלל מגבלת חומרה. סאונד HD הוא לא תומך בגלל מערכת ההפעלה. החלפת מערכת ההפעלה ל-Win7 תאפשר שימוש בסאונד HD.שי-כ כתב:תודה TheWiz על המאמר המושקע![]()
בנוסף, אם הוא לא מריץ פורמטי סאונד HD, האם כשמריצים סרט עם פורמט כזה, המכשיר עושה Downmix ?...
מכיוון ש-AMD לא תומכים בדרייברים של לינוקס המכשיר לא יודע בכלל לקרוא סאונד HD לכן הוא לא מסוגל לנגן וגם לעשות Downmix לפורמט שהוא לא מסוגל לקרוא....
אין סיבה שהוא לא ינגן בלוריי מלא רגיל 2d
לגבי הפורמטי סאונד hd נראה לי שאם תנסה לנגן כזה קובץ אתה פשוט תשמע את הdts core שהוא חלק מהקובץ hd
-
TheWiz
-
- גורו HTPC

MrMoris:
לא זכור לי שהיה בהם XBMC 12.....
Spook:
1. אצלי שוכב ואין בעיה.
2. יש אפשרות לעדכון אוטומטי.