מפרטי ה- HTPC המומלצים לקיץ 2013
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
צרכים בסיסיים - בהחלט מספק, כולל 1080P.
החומרה שלו (AMD HD 3200) לא תומכת בפורמטי אודיו מתקדמים (DTS-HD ו-Dolby TrueHD) ולא ב-3D המגיע על בלו ריי 3D מלא.
החומרה שלו (AMD HD 3200) לא תומכת בפורמטי אודיו מתקדמים (DTS-HD ו-Dolby TrueHD) ולא ב-3D המגיע על בלו ריי 3D מלא.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
היי,pixies כתב:צרכים בסיסיים - בהחלט מספק, כולל 1080P.
החומרה שלו (AMD HD 3200) לא תומכת בפורמטי אודיו מתקדמים (DTS-HD ו-Dolby TrueHD) ולא ב-3D המגיע על בלו ריי 3D מלא....
תודה ! שמע פורמטי אודיו מתקדמים ? יש לי מגבר שתומך בהם ומעולם לא ראיתי סרט שיש לו פורמטי אודיו מתקדמים.
תכלס אני גם לא מחפש אותם,אני יודע שאין הבדל בין DTS ל DTS-HD. לפחות לא משהו שניתן לזהות בכל אוזן ואוזן.
מעבר לכך אני מוריד קבצי MKV רגילים וברובם אין את הפורמטים האלו.
לענין ה 3D הרי שיש לי את הפלקס ובפלזמה ואני צופה מידי פעם - אז אין בעיה עם זה.
אני רוצה להתקין עליו XMBC ואז להזרים לפלזמה על ידי HDMI באמצעות המגבר.
האם כרטיס המסך שלו יעשה את העבודה וידע לעמוד בקצב נתונים של קבצי MKV ?
תודה !
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, ל-HD3200 יש תמיכה בפענוח חומרה של תכני HD.
DTS-HD נמצא בעיקר בבלו ריי מלא (30-50GB לסרט בודד בקובץ ISO/M2TS) ולא בקבצי MKV. לגבי הבדל בין DTS ל-DTS-HD, זה אכן תלוי באוזן השומעת.
תכני 3D מסוג Half SBS גם נתמכים כמובן - למעשה כל נגן/HTPC התומך ב-1080P יתמוך ב-Half SBS.
רק בלו ריי מלא של 3D, המצריך תמיכה ב-HDMI 1.4, לא נתמך ע"י החומרה שלך.
DTS-HD נמצא בעיקר בבלו ריי מלא (30-50GB לסרט בודד בקובץ ISO/M2TS) ולא בקבצי MKV. לגבי הבדל בין DTS ל-DTS-HD, זה אכן תלוי באוזן השומעת.
תכני 3D מסוג Half SBS גם נתמכים כמובן - למעשה כל נגן/HTPC התומך ב-1080P יתמוך ב-Half SBS.
רק בלו ריי מלא של 3D, המצריך תמיכה ב-HDMI 1.4, לא נתמך ע"י החומרה שלך.
רכישת יאפב על פי מפרט המומלצים
קראתי בעיון את המאמר.
אני חדש בתחום ה HTPC ורציתי לפנק את עצמי במכשיר איכותי בתקציב עד 5K.
בסלון יש לי מסך פנאסוניק VT50 בגודל 55 אינטש
הדרישות הן :
הזרמה וצפייה של סרטים מהרשת הביתית כולל סרטי תלת מימד
אפשרות למשחקים עתירי משאבים( האם קיימים משחקים בתלת מיימד?)
הקלטה של סרטים מהממיר של הוט (מג'יק)
יכולת הורדת טורנטים
נדרש נפח גבוה לדיסק הקשיח
האם ללכת בצורה עיוורת על המפרט שבמאמר או שיש המלצות נוספות?
בנסוף מבקש המלצה למקלדת משולבת עכבר אלחוטי
אני חדש בתחום ה HTPC ורציתי לפנק את עצמי במכשיר איכותי בתקציב עד 5K.
בסלון יש לי מסך פנאסוניק VT50 בגודל 55 אינטש
הדרישות הן :
הזרמה וצפייה של סרטים מהרשת הביתית כולל סרטי תלת מימד
אפשרות למשחקים עתירי משאבים( האם קיימים משחקים בתלת מיימד?)
הקלטה של סרטים מהממיר של הוט (מג'יק)
יכולת הורדת טורנטים
נדרש נפח גבוה לדיסק הקשיח
האם ללכת בצורה עיוורת על המפרט שבמאמר או שיש המלצות נוספות?
בנסוף מבקש המלצה למקלדת משולבת עכבר אלחוטי
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5196
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 1440 פעמים
אם אתה רוצה ל'פנק' את עצמך
תשקול מעבד I7 וכונן SSD לביצועים מקסימליים
תשקול מעבד I7 וכונן SSD לביצועים מקסימליים
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מסכים עם מה שתומר כתב, במיוחד כונן ה-SSD.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בוצע.sky1sky10 כתב:הערה קטנה, האם יש מצב להשאיר אשכול חשוב זה בדביק?...
יישר כח
מישהו יכול להסביר להדיוט את המשפט הזה:
"המפרט הזול להלן מיועד למי שמוכן לוותר תמורת המחיר הנמוך על ניגון תכני HD כבדים במיוחד בפענוח תוכנה (פענוח חומרה ע"י כרטיס המסך מובנה המעבד כמובן יעבוד) ואיכות המארז והשקט שלו. למרות כל הנאמר כאן, מדובר ב-HTPC שייתן איכות תמונה וסאונד (בחיבור דיגיטלי) שלא נופלים ואף זהים לרוב לזו שתתקבל ע"י המפרטים היקרים יותר."
בעיקר תקטע הזה:"...ניגון תכני HD כבדים במיוחד בפענוח תוכנה (פענוח חומרה ע"י כרטיס המסך מובנה המעבד כמובן יעבוד)..."
"המפרט הזול להלן מיועד למי שמוכן לוותר תמורת המחיר הנמוך על ניגון תכני HD כבדים במיוחד בפענוח תוכנה (פענוח חומרה ע"י כרטיס המסך מובנה המעבד כמובן יעבוד) ואיכות המארז והשקט שלו. למרות כל הנאמר כאן, מדובר ב-HTPC שייתן איכות תמונה וסאונד (בחיבור דיגיטלי) שלא נופלים ואף זהים לרוב לזו שתתקבל ע"י המפרטים היקרים יותר."
בעיקר תקטע הזה:"...ניגון תכני HD כבדים במיוחד בפענוח תוכנה (פענוח חומרה ע"י כרטיס המסך מובנה המעבד כמובן יעבוד)..."
- tomer953
- חבר מכור קשה

לדעתי דורון התבלבל עם ה'פענוח תוכנה' שכן אני לא מכיר מונח שכזה בהקשר הקיים..raveyd כתב:יישר כח
...ניגון תכני HD כבדים במיוחד בפענוח תוכנה (פענוח חומרה ע"י כרטיס המסך מובנה המעבד כמובן יעבוד)..."...
בגדול הנושא פשוט:
למעבדים יש יכולת משלהם לפענח את החומרה (ע"י הליבה הגראפית המוטמעת בהם), מבלי צורך בכרטיס מסך ייעודי לכך.
החיסרון הוא, שככל שהעומס עולה (למשל סרט בלו-ריי מלא), כך הפעולה תעמיס על המעבד.
לרוב המעבדים החדשים היום כפולי הליבה ומעלה, יש יכולת לנגן תכני HD ללא שימוש בכרטיס מסך יעודי.
אבל,
כרטיסי מסך חיצוניים אשר כוללים פענוח חומרה (רובם המוחלט),
יודעים לפענח את ה-H.264 (מקודד הוידאו של תכני ה-HD) במקום המעבד של המחשב, ובזאת מקטינים את העומס על המעבד, ולכן בעת ניגון וידאו העומס יהיה על כרטיס המסך ולא על המעבד בכלל.
כמו-כן הדבר חשוב במשחקי מחשב וגראפיקה בהם הורדת העומס מהמעבד ולקיחתו ע"י כרטיס מסך ייעודי הכרחית לפעולה תקינה..
אז בגדול מה שדורון ניסה להגיד בשפת העם:
מי שמוכן לוותר על האצת חומרה (פענוח חומרה) ע"י כרטיס מסך חיצוני ומוכן להתפשר ולנגן תכני HD, עם הכרטיס מסך המובנה של המעבד (יותר נכון להגיד הליבה הגראפית, כי זה לא כרטיס), יכול לעשות זאת אבל שייקח בחשבון שתכני HD כבדים במיוחד (לא 1080p סטנדרטים, אלא בלוריי מלא וכו') יכולים לקרטע ולהעמיס.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תומר, תשובתך בסה"כ נכונה, אבל לא מדוייקת - בפענוח תוכנה, הכוונה היא שהמעבד ממש מפענח בעצמו את המידע הנמצא בוידאו, ללא שימוש בליבה הגרפית. הפעולה כבדה יחסית אך לעיתים תיתן איכות תמונה טובה יותר ואפשרות ליותר משחק בפרמטרים שלה (לא תמיד).
כיום, שימוש בליבה הגרפית הוא בד"כ בדיוק כמו שימוש בכרטיס מסך חיצוני. כל המעבדים הכוללים כיום ליבה גרפית מובנית יפענחו בלי בעייה בפענוח חומרה גם בלו ריי מלא.
כיום, שימוש בליבה הגרפית הוא בד"כ בדיוק כמו שימוש בכרטיס מסך חיצוני. כל המעבדים הכוללים כיום ליבה גרפית מובנית יפענחו בלי בעייה בפענוח חומרה גם בלו ריי מלא.
- tomer953
- חבר מכור קשה

אוקיי הבנתי, בעצם אתה מתייחס לעידן הקודם, שבו אם היית מריץ סרטון (פשוט ביותר)pixies כתב:תומר, תשובתך בסה"כ נכונה, אבל לא מדוייקת - בפענוח תוכנה, הכוונה היא שהמעבד ממש מפענח בעצמו את המידע הנמצא בוידאו, ללא שימוש בליבה הגרפית. הפעולה כבדה יחסית אך לעיתים תיתן איכות תמונה טובה יותר ואפשרות ליותר משחק בפרמטרים שלה (לא תמיד)....
המעבד היה מפענח אותו, והGPU של הלוח אם מציג אותו.
ללא ליבה גראפית, וללא כרטיסי מסך, או האצות חומרה כלשהן.
הבנתי נכון?
כי כיום זה פשוט לא קיים, ברגע שהרצת סרטון וההגדרות מחשב שלך נכונות - הליבה הגראפית\כרטיס המסך יכנסו לפעולה - ולא המעבד.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הכוונה היא ספציפית לפענוח של המקודדים MPEG2 ו/או H.264, שבעבר הלא רחוק לכרטיסי המסך לא הייתה יכולת עצמאית לפענוח שלהם.
FFDShow, למשל (לא ה-FFDShow DXVA), עושה פענוח תוכנה ולא חומרה.
FFDShow, למשל (לא ה-FFDShow DXVA), עושה פענוח תוכנה ולא חומרה.
מסכים לחלוטין. )) רק הערה קטנה (או הבהרה לקוראים): אין הבדל משמעותי כאשר מדובר בתכני HD. לא משחקים על המסך הגדול ולא תכני וידאו אחרים כמו די-וי-די או ריפים המקודדים ממנו. לגבי תכני SD - עדיף כרטיס מסך לא מובנה של Radeon מסדרת 6xxx ומעלה, שיכולת שיפור התמונה שלו טובה יותר מגרפיקה מובנית של אינטל.אגב, אני דווקא קראתי ביקורת שטענה שאין הבדל משמעותי באיכות התמונה בין ה-HD4000 לבין ה-HD2500 עבור ניגון תכני HD, וה-HD2500 דווקא עדיף מבחינת צריכת חשמל נמוכה יותר. לכן, לא מצאתי ממש טעם בהמלצה על ה-Core i3 3225 שכרגע יקר יותר מה-Core i3 3220.
Core i5 הוא בכל מקרה overkill ל-HTPC ייעודי ללא תמיכה במשחקים כבדים....
יש לי גם i5 - 3450 וגם Radeon 6770 על אותו מחשב (שכן זה כבר לא HTPC רגיל ומומלץ, ניסיתי בו גם משחקים על המסך הגדול וכמו כן סרטים ב-4K). כרטיס המסך של ראדיון איבד תמונה SD טוב יותר. וגם בלי שום בעיה מעביר כל הפורמטים הכבדים של אודיו לרבות SACD, DTS HD MA לרסיבר. בתכני HD לרבות BD 3D iso כמעט ולא היה הבדל.
מאמר מצוין.
גם בקובץ מ.ק.ו כאשר מדובר ברמוקס (BDRemux, 1080p). לדוגמה :DTS-HD נמצא בעיקר בבלו ריי מלא (30-50GB לסרט בודד בקובץ ISO/M2TS) ולא בקבצי MKV....
Видео: MPEG-4 AVC / 27543 kbps / 1080p (1920x1080) / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
Аудио 1: DTS-HD Master Audio 5.1 / 3396 kbps / 48 kHz / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit) | Paramount Pictures|
מתנצל על שתי הודעות ברצף.
למרות שלפסול חומרה מראש במיוחד כאשר היא זולה ופופלרית כמו הכרטיסים הגרפיים של AMD זה לא דבר חכם אך עקב הדברים הבאים שנאמרו ע"י FernetMenta נראה לי שיש לשקול את ההמלצות על הכרטיסים הגרפיים של AMD בפורום (לפחות עבור לינוקס/OpenELEC).
אני חייב לציין שהניסיון והידע שלי בנושא מאוד חסר ולכן כל חוות דעת אישית שלי בנושא איננה רלוונטית והציטוט מובא כאן כנקודה למחשבה.
למי שלא מכיר FernetMenta הוא אחד המפתחים העיקרים האחראים להוספת את התמיכה ב-XVBA עבור XBMC, כלומר פענוח וידאו במעבדים הגרפים של AMD תחת לינוקס.
מבחינת פונקציונליות ברור כי תחת לינוקס AMD לא תומכת בפורמטי אודיו HD, (לא ברור לי לגבי Frame Packing ו-HDMI 1.4),
אך לא ניתן דגש לעניין ה-Processing של וידאו (מעבר לפענוח של קודקים) כמו Upscaling, Deinterlacing ועוד פעולות שמתבצעות בכרטיס הגרפי ושמדברים שקראתי ברשת כן יש השפעה מבחינת התוצאה הסופית (ולא דוקא ביצועים) לסוג הכרטיס הגרפי ולכן נראה לי שאם אין הבדל משמעותי במחיר בין HTPC מבוסס AMD לכזה המבוסס אינטל (או Nvidia במקרה של שדרוג כרטיס גרפי בלבד) אז אולי עדיף להמליץ על האחרון.
למי מי שרוצה תשובה מדוייקת אני ממליץ לענות ל-FernetMenta באותו שרשור.
אני חייב לציין שהניסיון והידע שלי בנושא מאוד חסר ולכן כל חוות דעת אישית שלי בנושא איננה רלוונטית והציטוט מובא כאן כנקודה למחשבה.
למי שלא מכיר FernetMenta הוא אחד המפתחים העיקרים האחראים להוספת את התמיכה ב-XVBA עבור XBMC, כלומר פענוח וידאו במעבדים הגרפים של AMD תחת לינוקס.
מבחינת פונקציונליות ברור כי תחת לינוקס AMD לא תומכת בפורמטי אודיו HD, (לא ברור לי לגבי Frame Packing ו-HDMI 1.4),
אך לא ניתן דגש לעניין ה-Processing של וידאו (מעבר לפענוח של קודקים) כמו Upscaling, Deinterlacing ועוד פעולות שמתבצעות בכרטיס הגרפי ושמדברים שקראתי ברשת כן יש השפעה מבחינת התוצאה הסופית (ולא דוקא ביצועים) לסוג הכרטיס הגרפי ולכן נראה לי שאם אין הבדל משמעותי במחיר בין HTPC מבוסס AMD לכזה המבוסס אינטל (או Nvidia במקרה של שדרוג כרטיס גרפי בלבד) אז אולי עדיף להמליץ על האחרון.
למי מי שרוצה תשובה מדוייקת אני ממליץ לענות ל-FernetMenta באותו שרשור.
[left]Note that software is the driver now, not hardware. The best hw is worth nothing without the right sw. Take a look at AMD, theit hw is not bad if you run Windows but just crap when it comes to Linux.
You have to select the features available in software, then decide what hw platform does fit your needs. As an example, don't underestimate deinterlacing, this is much more demanding on the sw/hw than decoding. If you don't select a proper GPU with available drivers, you have lost before you got started. [/left]...