שרשור תגובות: מקרן TW9300 של אפסון עם UHD ו-HDR

מקרנים קידמיים - Front Projector.
dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שרשור שלא נקרא #46 

@RanMoyal
·

עכשיו הבנתי איפה פה הבעיה שאצלי פשוט לא קיימת.
המקרן אצלי יושב בחדר אחר ואני לא שומע כלום.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #47 

dondi כתב:@RanMoyal
·

עכשיו הבנתי איפה פה הבעיה שאצלי פשוט לא קיימת.
המקרן אצלי יושב בחדר אחר ואני לא שומע כלום.
...
·

מזל שאתה רואה :lol: :lol:

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #48 

אגב, יואב, איזה אפסון היה לך קודם?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #49 

dondi כתב:אגב, יואב, איזה אפסון היה לך קודם?
...
·

9100 ולפניו 2000 ולפניו סוני 50(הראשון שיצא עם צמצם דינמי)

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #50 

אגב, ברור לי למה ההבדל מבחינתך הוא תהומי ברמת הקונטרסט בין ה JVC לבין ה 9100, הקונטרסט טוב יותר פי 10 לפחות בין המקרנים.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #51 

Dondi,

אפסון כמו חברות אחרות לא מפרסמות נייטיב, בניגוד ל JVC.

כמובן שלא מדדתי את הנתונים של הנוכחי (ולא זכור לי מספר שפורסם בביקורות) אבל אני אסתכן ואומר שזה לא יותר מ 15,000:1 שזה בערך שליש מהקונטרסט שיש למקרן של יואב, או עשירית מה 9500 החדש של jvc שהם כמובן לא מתחרים ישירים בגלל הפרשי המחירים.

ההבדלים הם עדיין מאוד גדולים.

קל הרבה יותר לזהות הבדלים תהומיים בקונטרסט מאשר לזהות אחוזי הבדל ב P3 (שאגב הכיול שלו עדיין בעייתי) וו/או חדות או תנועה.

אגב, למען הסדר, הדיון מתעלם מהעובדה שמשווים בין אפסון חדש למקרני JVC דור קודם כאשר החדשים הכוללים מנגנוני תנועה חדשים, טיפול חדש ב 4K קונטרסט וברייטנס משופר יתחילו להמכר עוד מספר שבועות.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #52 

במחשבה שנייה, כשאני משחזר איזה קטע שראיתי עם האפסון אני חוזר בי מהנתון שכתבתי ומהמר על מספר נמוך יותר ברמה של 10,000:1.

מעניין אם במהלך הבדיקה עופר ויניב מדדו קונטרסט.

רן

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #53 

קראתי בביקורת מחו"ל שנמדד קונטרסט של 17,000:1

מכיוון שיש הבדלים של חצי שנה קשה לדעת לאיזה טכנולוגיה צריך להשוות את המקרנים. הדיון הוא על המקרנים שהיום בשוק.
אני מניח שעם ה JVC החדשים הסיפור שונה, עד שלא יהיו ביקורות הכל זה השערות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שרשור שלא נקרא #54 

במחשבה שנייה, כשאני משחזר איזה קטע שראיתי עם האפסון אני חוזר בי מהנתון שכתבתי ומהמר על מספר נמוך יותר ברמה של 10,000:1.
...
מקריאה ברשת לא מצאתי נתון רישמי אבל הכותבים בביקורות השונות אכן מדברים על 1:10000
[left]This is why Epson claims this projector has a contrast ratio of 1,000,000:1 — it should be noted that this is a result of a dynamic iris, though, but we barely noticed this in action. The true native contrast is a still-impressive 10,000:1.
Read more at http://technotif.com/epson-tw9300w/#h6Y28o3peQuggeaV.99[/left]

נכון ? לא נכון? אין לי מושג , אבל בטוח שהנייטיב אפילו לא מתקרב ל JVC

אבל, כפי שכבר הוחלט פה חחחחח ,כל אחד והעדפותיו.

העיקר שכולם מרוצים (Y)

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #55 

dondi,

בוידאו בניגוד גמור לאודיו אין מקום לטיעון של "טעם אישי", אתה לא יכול לטעון כי למקרן X יש צבעים טובים יותר ממקרן Y
קיימת תקינה מסודרת בנושא, יש הגדרה של צבע נכון ולא צבע שאתה אוהב לראות ושהוא נראה לך טוב יותר בעין.

אי אפשר בכלל להזכיר את אפסון באותה הנשימה עם JVC וסוני.

לפני מספר שבועות סקרן אותי לראות מקרן לייזר בפעולה והבאתי אליי הביתה את האפסון LS10000, המקרן היה אצלי שבוע וחצי ונדהמתי לגלות מקרן עם קונטרסט של מקרנים מלפני 3-4 דורות !

בשכונה היו אומרים שזה לא כוחות.

בתחום הוידאו יש כיום 3 חברות מובילות ומעניינות - JVC, SONY, SIM2
כל שאר היצרנים דוגמאת אפסון, אופטומה, BenQ נמצאות הרחק הרחק מאחור באיכות העדשות, עיבוד תמונה, קונטרסט, מנגנון התנועה וכו'

התחרות האמיתית של JVC הינה מול חברת SONY, בשנתיים האחרונות JVC משאירה אבק ליריבתה ומגדילה בהדרגה את הפער באיכות התמונה.

מספיק לקרוא בפורום AVS על כך שאנשים שהחזיקו במקרן ספינת הדגל של סוני העולה 25,000$ במקרני JVC

בנוגע לטענה כי לא ניתן לצפות ב JVC בשידורי ספורט או משחקי וידאו, זה ממש רחוק מהמציאות ומרבית האנשים לא ישימו לב לכך.
JVC מודעת לכך שעבור גיימרים כבדים נדרש לשפר את הסוגייה וב 3 הדגמים החדשים שיוצאים לשוק בעוד 3 שבועות התווספה אופציה עבור אותם גיימרים.

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #56 

@orena
·

בטח שיש מקום לטעם אישי, יש כאלה שעניין החדות הכי חשוב להם, יש כאלה שהשחורים, יש כאלה ששמים לב לפירוט ויש כאלה שלא.

אין פה "כוחות" להשוות את החברות. מקרן הכניסה של JVC תואם למקרן ה HI END של אפסון (ללא הלייזר). אגב, ידוע שהקונטרסט של מקרן הלייזר של אפסון היה נוראי (יחסית).

מבחינת העדשות ואיכותן זה כבר לא נכון היום (לא עם ה 9300 לפחות).

בקשר לקונטרסט, מצאתי את זה בביקורת אחת :
Finally among the main highlights of the 5040UB, we have its superbly powerful luminance and contrast settings. In a deeply dark room this projector can deliver a black level that’s as good as those found in many premium HDR LCD 4K TVs and as a complement to this, the projector’s peak luminance sits at a very bright 2500 lumens and in practical terms can generate peak white levels high enough to reach contrast ratios of over 33,000:1 under the right conditions and iris settings

את הביקורת שראיתי ממזמן עם המדידות לא מצליח למצוא

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #57 

Dondi,

עושה רושם שלא נצליח לשכנע אותך בעליונות של jvc בכל רמת מחיר מול כל מתחרה אפשרי וזה בסדר, כפי שאמרת בצדק כל אחד וטעמו הוא.

חשוב רק שנקפיד כמו שאורן אמר ובצדק על הנתונים העובדתיים היבשים, אין מחלוקת שבתחום של ברייטנס, קונטרסט ואיכות העדשה, אין ל jvc שום מתחרים.

חשוב לך, לא חשוב לך, הכל טוב.

בניגוד לאורן אני דווקא חושב שכל חברה באשר היא יכולה להפתיע מחר, זה עדיין לא קרה אבל זה בוודאי יכול לקרות.

רן

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #58 

היי רן
מסכים איתך כמעט עם כל מה שאמרת.
אבל בסופו של דבר אין פה עניין של שיכנוע וזאת הנקודה שלי כל הזמן.
כל עוד סוני מוכרות מקרנים ואפסון מוכרות מקרנים אז כנראה לפחות לאנשים שקונים את המקרנים האלה JVC לא טובה יותר או עליונה יותר.
השוק יודע הכי טוב וכל עוד קונים מקרנים של חברות שונות, גם באותה עלות של JVC אז עבור אותם האנשים JVC לא מייצרת המוצר הכי טוב עבור כספם.
ואם נשים את ההיבט הטכני, אנשים רוצים לקנות חוויה ויש כאלו שמבחינתם סוני או אפסון נותנים חוויה עדיפה על ה JVC.
עניין של טעם אישי.

קראתי אתמול דווה ב AVS שירשור על מקרן הלייזר של אפסון שעולה לא מעט (ברמות ה JVC היקרים) וגם שם היו אנשים שאמרו שהעדיפו לקנות את האפסון על ה JVC כי לטעמם התמונה נראתה טובה יותר, קשה לי להאמין שמי שמוציא 8000$ על מקרן לא בודק את המתחרים או מתפשר.

כנראה לא לכולם חשוב בתמונה מה שלמי שקונה JVC חשוב.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #59 

Dondi,

אנחנו מסכימים שיש כאן עניין של טעם והעדפות שונות וכמובן זה חל על הרבה תחומים בחיי היום יום שלנו וכמובן בדיון על רסיברים , רמקולים וכיוצ"ב ולאו דווקא על מקרנים.

אני בדיעה שאם נחלק את הדברים באופן גס נגלה שיש קבוצה שמחפשת מוצר שיהיה שימושי למספר רב של דברים לעומת קבוצה שמתרכזת במשהו ספציפי.

ובדוגמא של המקרנים יהיו כאלה שיעדיפו לרכוש מקרן שיהיה טוב מאוד בשידורי טלוויזיה, מותאם לסביבה יחסית מוארת, טוב מאוד לגיימינג וטוב מאוד לקולנוע. בבחינת All Rounder.
ולכן פחות מהותי בעיניה אם היא צופה במסך אפור במקום שחור במונולוג של קייט בלנשט בשר הטבעות , אלא יש לה גם היכולת לשחק בצורה מצוינת ב call of duty.
אני לגמרי מבין ומכבד את הקבוצה הזו.

זאת בניגוד לקבוצה השנייה, אליה אני משתייך, שכל המסביב לא מעניין אותה. אני לא מחזיק ווילסונים בשביל מוזיקה או JVC בשביל הדרבי, או משחקים באקס בוקס. אני מודע שלאמור יש אופציות טובות וזולות יותר.

כל מה שתמיד עניין אותי זה שאני צופה ב מלחמת הכוכבים , או בפרק של The Crown אני אראה ואשמע ברמה הכי גבוהה שהתקציב שלי מאפשר.
הרגעים האלה מועטים וספורים ביחס לשעות המנורה של המקרן שמשמש אותי גם כטלויזיה, אך הם לגמרי שווים את זה.

ומי ששייך לקבוצה הזו, שכל מה שמעניין אותה זה האיכות נטו באותו סרט, לעולם לא יתפשר על קונטרס, ברייטנס או איכות עדשה.
ושם נמצאת JVC. בכל רמת מחיר..

..לפחות כרגע..

רן

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #60 

כל מה שאתה אומר נכון וזאת הייתה הכוונה שלי מראש, אין הכי טוב בהכל לכל אחד יש יתרונות וחסרונות.
אגב, קראתי גם באחד השירשורים מעבר לים שנושא הקונטרסט תלוי מאד במצב החדר.
מישהו שם כתב שהשחור "נהרס" לו בגלל נורת לד כחולה של איזה מכשיר שעבר 3 מטר מהמסך (בפורום של JVC) ולכן עולה פה באמת השאלה וזה עניין סובייקטיבי עד כמה רחוק מוכנים ללכת כדי לקבל את התמונה ה"מושלמת"
אני בטוח שאם החדר שלך היה כולו שחור כולל ריהוט שלא מחזיר אור השחורים שלך היו הרבה יותר שחורים, ויש בטח "משוגעים" שהיו רואים אצלך סרט והיו מתבאסים כי הסביבה לא כהה מספיק והחוויה הייתה נהרסת להם.

הכל יחסי

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”