עד שתעשה מבחן עיוור לא תדע בוודאות, פסיכולוגיה היא דבר מסובך למדי אני לא חושב שיש מישהו שבאמת מבין עד הסוף מה קורה שם בפנים.סיפורים על פסיכולוגיה כאן לא רלוונטיים כי לא ציפיתי לשיפור. פשוט נתנו לי כבל - השתמשתי בו. הכבל הזה היה כבל סטנדרטי של VIVANCO ב-100 ש"ח....
מנוחה ונחלה תחילה...
מיכאל .
בתור מי שלמד פסיכולוגיה אני יודע על מה אתה מדבר
, אבל זה לא המקרה. זה יכול להתבטא אם מצפים לשינוי. הרי כאשר תדליק TV היום - לא תחשוב שהתמונה היא טובה יותר (או רעה יותר) מאתמול - כי אינך מצפה לשינוי. כנ"ל אצלי - לא החלפתי כבל כדי לשפר את הצליל אלה יום אחד החלטתי לשנות חיבורים לרסיבר והשתמשתי בכבל שקיבלתי במתנה. הדהמתי לגלות שפתאום יש לי גבוהים (ללא EQ ) אשר לא היו קודם. כעת אני נוטה לחשוב שמרטין צדק וזה קשור לאיכות המגע (התנגדות המעבר, יותר מדויק) . אבל אין שום סיכוי שאני אתחיל לפרק את המערכת שלי (בעיה לוגיסטית לא פשוטה) כדי לבדוק את התיאוריה של מרטין
!
אני לא כל כך מבין מה בדיוק הצדדים בויכוח. האם אני אמרתי שעדיף להשתמש באיקוליזר במקום בכבל? האם אמרת שצריך להשתמש במשהו בכלל?
בדיוק ההיפך. אני סבור שלא משנה במה תשתמש (ולצורך העניין זה אל תשתמש כלל אם לא בא לך, או תשמע סרוין וגה או כל דבר אחר).אם אתה אוהב את זה- מצויין.
אני, בניגוד לרוב בעלי ההשכלה האלקטרונית כאן, בא מכיוון מעט אחר. כמו שאמרתי, אין תחליף למערכת מתוכננת היטב שאותה (אני מניח) יכול עופר לתכנן טוב יותר ממני..
אבל הי פי הוא לא רק התנגדות ועכבה.למעשה החלק הפסיכולוגי הוא העיקר בו- ובינינו, למה להוציא סכומי כסף גדולים, לבזבז זמן, רק כדאי לשמוע סאונד יותר טוב? מי שאוהב מאוד מוזיקה לא חייבת מערכת כמו שיש לרוב האנשים כאן. ההתעסקות בהי פיי לא יכולה להיות מוסברת בפילטרים ואיקוליזרים- משום שאלה אינם מסבירים אותה. בלי כל אנשי הוודו לא היתה לעופר ומרטין תעסוקה בניהול האתר....כי לא היתה תעשיה שהיתה תומכת בתחום העניין שלהם .
הוספת פילטרים (בין אם הם חוט אחד , מכשירו אלקטרוני וכו') - היא היא העניין עצמו שלשמו נתכנסנו. אם לשמוע צליל היה דבר כל כך פשוט, היתה בעולם רק מערכת אחת, מושלמת, עם כבלים שעולים חמישה ש"ח (וד"א אני מפנה אותכם לאתר של דון מוריסון - שמתכנן את הפרהאמפ המדוייק ביותר בעולם - אבל מה לעשות הוא אינו מוסיקלי במיוחד).
לכל העסוקים במבחנים "עיוורים"- כדי שמבחן עיוור אמיתי יצליח הוא חייב להתגבר על אפקט האינבו. זה יכול להיות מעניון מאוד לקרוא גם על זה קצת.
בדיוק ההיפך. אני סבור שלא משנה במה תשתמש (ולצורך העניין זה אל תשתמש כלל אם לא בא לך, או תשמע סרוין וגה או כל דבר אחר).אם אתה אוהב את זה- מצויין.
אני, בניגוד לרוב בעלי ההשכלה האלקטרונית כאן, בא מכיוון מעט אחר. כמו שאמרתי, אין תחליף למערכת מתוכננת היטב שאותה (אני מניח) יכול עופר לתכנן טוב יותר ממני..
אבל הי פי הוא לא רק התנגדות ועכבה.למעשה החלק הפסיכולוגי הוא העיקר בו- ובינינו, למה להוציא סכומי כסף גדולים, לבזבז זמן, רק כדאי לשמוע סאונד יותר טוב? מי שאוהב מאוד מוזיקה לא חייבת מערכת כמו שיש לרוב האנשים כאן. ההתעסקות בהי פיי לא יכולה להיות מוסברת בפילטרים ואיקוליזרים- משום שאלה אינם מסבירים אותה. בלי כל אנשי הוודו לא היתה לעופר ומרטין תעסוקה בניהול האתר....כי לא היתה תעשיה שהיתה תומכת בתחום העניין שלהם .
הוספת פילטרים (בין אם הם חוט אחד , מכשירו אלקטרוני וכו') - היא היא העניין עצמו שלשמו נתכנסנו. אם לשמוע צליל היה דבר כל כך פשוט, היתה בעולם רק מערכת אחת, מושלמת, עם כבלים שעולים חמישה ש"ח (וד"א אני מפנה אותכם לאתר של דון מוריסון - שמתכנן את הפרהאמפ המדוייק ביותר בעולם - אבל מה לעשות הוא אינו מוסיקלי במיוחד).
לכל העסוקים במבחנים "עיוורים"- כדי שמבחן עיוור אמיתי יצליח הוא חייב להתגבר על אפקט האינבו. זה יכול להיות מעניון מאוד לקרוא גם על זה קצת.
נועם
nvinyl66, זה תלוי בגישה שלך אני לא מסוגל להנות עד הסוף ממשהו שני לא יודע את דרגת האמיתיות שלו, כלומר עד כמה השינוי שאני מרגיש הוא פיזיקלי ועד כמה פסיכולוגי. זה פשוט נובע מגישות שונות לתחום המדובר ולחיים בכלל, לא אכפת לי להנות ממשהו פסיכולוגי לחלוטין כל עוד אני יודע שהוא כזה, אבל זה רק אני, לכן אני מתעקש שכל מי שטוען ששומע שינוים בכבלים שונים יבדוק את זה מדעית (כדי שיהיה ברור עד כמה התופע הזאת פיזיקלית) והדרך היחידה היא מבחן עיוור (אפילו אם הוא מפחד שהתוצאות יראו שהוא מדמיין
).
מיכאל .
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
בהמשך לנאמר על כבלים...
היתה לי תופעה של כבל שממש שיגעה אותי.
אני מנסה לשמוע דברים שהם DD והכל עובד סבבה טוב ויפה אבל ברגע שאני שם משהו DTS כלום אין חיווי אין כלום.
ברגע שהחלפתי כבל ה DTS נדלק והכל עובד.
המשמעות לפי מה שנראה לי. הכבל הקודם לא היה מספיק איכותי או בעל התנגדות או בעל מגע או whatever לא מספיק טוב בשביל להעביר DTS אבל DD כן.
מה שגורם לי לחשוב אם מישהו פה מבין איך הסיגנל עובד באיזה אורכי גל כדי לדעת איך זה קורה?
ש DD מצליח לעבור בצורה חלקה ו DTS לא ?
אני מנסה לשמוע דברים שהם DD והכל עובד סבבה טוב ויפה אבל ברגע שאני שם משהו DTS כלום אין חיווי אין כלום.
המשמעות לפי מה שנראה לי. הכבל הקודם לא היה מספיק איכותי או בעל התנגדות או בעל מגע או whatever לא מספיק טוב בשביל להעביר DTS אבל DD כן.
מה שגורם לי לחשוב אם מישהו פה מבין איך הסיגנל עובד באיזה אורכי גל כדי לדעת איך זה קורה?
ש DD מצליח לעבור בצורה חלקה ו DTS לא ?
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
eytan99eytan99 כתב:בהמשך לנאמר על כבלים...
ש DD מצליח לעבור בצורה חלקה ו DTS לא ?...
מלבד החלפת הכבל לא שינית את הsetup ברסיבר או ד.ו.ד?
אם תחזיר את הכבל הבעייתי הבעייה תשוב?
אמנם יש הבדלים בגודל ומהירות ה DATA בין DTS ל DD , אבל זה באמת מוזר מה שתארת.
הנקודה שאני ניסיתי להעלות היא, שאין לך שום דרך לדעת את "דרגת האמיתיות" של משהו. זה בדיוק החלק הפסיכולוגי העיקרי בכל העניין. ההסתמכות על הפיסיקה טובה מאוד לתיכנון מערכות, אך לוקה מאוד בחסר ברגע שמגיעים לדיון רציני במה זה הייפיי ובשביל מה זה טוב.
"זה וודו" כמו שאומר עופר, זה בדיוק להפנות את גבך לחלק החשוב ביותר של העניין כולו - פסכולוגיה. פסיכולוגיה היא לא וודו. והחלק החשוב ברפקרודוציה בהיי פיי הוא זה שמתרחש בתוך ראשך ולא במכשיר....ולכן הכל סוביקטיבי (במגבלות של יצור מכשיר סביר כמובן...וההגדרה של סביר משתנה מאוכלוסיה לאוכלוסיה). אני בהחלט לא מאלה שקונים כל שטות חדשה שיוצאת, אבל הדבר העיקרי בעיני הוא מה שאני מרגיש כשאני מקשיב למערכת (וכן, בין השאר חשוב גם לי שהדיסק של נינה סימון לא ישמע כמו רוני...).
למי שחושב שהמבחנים כפולי הסמיות מספקים תשובה למה נכון ומה לא...תחשבו שוב. זה שמשהו מסויים לא מראה הבדל באוכלוסיה בבדיקות חוזרות, לא אומר שאנשים בודדים לא יכולים להבדיל. בנוסף זה ששיניתי את דעתי אחרי שהחליפו כבל פעם אחת (מבלי שידעתי) אומנם עשוי להציג אותי באופן מגוחך...אבל רק אם אחרי חודש אני עדיין מתעקש לטעון זאת.
כדי להוכיח שאנשים אינם מבדילים בין כבלים שונים, יש צורך בבדיקות חוזרות ונשנות על אותם אנשים ולאורך זמן... לפעמים לוקח לנו זמן להעריך (לחיוב או לשלילה) מה בדיוק יש בכל רכיב שאנו אוהבים או לא.
"זה וודו" כמו שאומר עופר, זה בדיוק להפנות את גבך לחלק החשוב ביותר של העניין כולו - פסכולוגיה. פסיכולוגיה היא לא וודו. והחלק החשוב ברפקרודוציה בהיי פיי הוא זה שמתרחש בתוך ראשך ולא במכשיר....ולכן הכל סוביקטיבי (במגבלות של יצור מכשיר סביר כמובן...וההגדרה של סביר משתנה מאוכלוסיה לאוכלוסיה). אני בהחלט לא מאלה שקונים כל שטות חדשה שיוצאת, אבל הדבר העיקרי בעיני הוא מה שאני מרגיש כשאני מקשיב למערכת (וכן, בין השאר חשוב גם לי שהדיסק של נינה סימון לא ישמע כמו רוני...).
למי שחושב שהמבחנים כפולי הסמיות מספקים תשובה למה נכון ומה לא...תחשבו שוב. זה שמשהו מסויים לא מראה הבדל באוכלוסיה בבדיקות חוזרות, לא אומר שאנשים בודדים לא יכולים להבדיל. בנוסף זה ששיניתי את דעתי אחרי שהחליפו כבל פעם אחת (מבלי שידעתי) אומנם עשוי להציג אותי באופן מגוחך...אבל רק אם אחרי חודש אני עדיין מתעקש לטעון זאת.
כדי להוכיח שאנשים אינם מבדילים בין כבלים שונים, יש צורך בבדיקות חוזרות ונשנות על אותם אנשים ולאורך זמן... לפעמים לוקח לנו זמן להעריך (לחיוב או לשלילה) מה בדיוק יש בכל רכיב שאנו אוהבים או לא.
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
ניסיתי עם מספר כבלים שונים חלקם אפילו גרמו ל DTS לעבוד בצורה מגמגמת כאילו הרסיבר מנסה להסתנכרן על האות לרגע מצליח ואז מאבד. מה שגרם לי לשמוע קיטועי סאונד(מאוד מרגיז) ואז החלפתי לאחד אחר שבכלל לא הצליח להעביר את זה כמו שצריך.
אז הלכתי וקניתי כבל חדש והכל עובד כמו שצריך
בדקתי את הכבלים האלו איך הם מעבירים סאונד אלנוגי ואכן הכבלים הדפוקים העבירו סאונד אנלוגי בצורה דפוקה ברגע שהיה קצת עומס ומגבירים העניינים הכבל כאילו "נסתם " והסאונד גם כן ...
אז הלכתי וקניתי כבל חדש והכל עובד כמו שצריך
בדקתי את הכבלים האלו איך הם מעבירים סאונד אלנוגי ואכן הכבלים הדפוקים העבירו סאונד אנלוגי בצורה דפוקה ברגע שהיה קצת עומס ומגבירים העניינים הכבל כאילו "נסתם " והסאונד גם כן ...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

מאד מוזר, להגברה של הווליום ברסיבר אין בכלל השפעה על האות שמגיע לכניסה אנלוגיתeytan99 כתב:בדקתי את הכבלים האלו איך הם מעבירים סאונד אלנוגי ואכן הכבלים הדפוקים העבירו סאונד אנלוגי בצורה דפוקה ברגע שהיה קצת עומס ומגבירים העניינים הכבל כאילו "נסתם " והסאונד גם כן ......
של הרסיבר (גם לא של האות הדיגטלי).
אם יש לך רב-מודד תמדוד את ההתנגדות של הכבל, אני כמעט בטוח שההתנגדות תהייה אפס אוהם.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

מרטין,eytan99 כתב:בדקתי את הכבלים האלו איך הם מעבירים סאונד אלנוגי ואכן הכבלים הדפוקים העבירו סאונד אנלוגי בצורה דפוקה ברגע שהיה קצת עומס ומגבירים העניינים הכבל כאילו "נסתם " והסאונד גם כן ......
הוא ניסה גם לבדוק אנלוגית, בכל מקרה לפי דעתי הווליום לא אמור להשפיע או להעמיס כניסות מכל סוג.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: