המלצה לסטרימר לצרכים צנועים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
קשה לי לתת המלצות אישית, כי רוב המכשירים שיש לי נשלחו ע"י יצרנים והם בד"כ יקרים יותר מקופסאות אנדרויד "גנריות" זולות.
ספציפית, המכשירים שאני משתמש בהם ביום יום הם ה-Odroid N2+ (לפניו היה ה-N2 בלי +) ובמסך אחר מחובר Minix NEO T5.
לפניהם הרבה זמן השתמשתי בסטרימרים גנריים מסדרת S905X הישנה שעשו (ועדיין עושים) עבודה טובה - אבל הם כבר ישנים ולא ייתמכו כנראה בגרסאות הבאות של CE.
לכן אני גם ממליץ לבדוק בפורום של CE מה אנשים אומרים על דגם זה או אחר לפני הקניה כדי לוודא אם הוא עובד כמו שצריך או לא. מומלץ ללכת על סטרימרים עם חיבור רשת 1 גיגה, שבדוק עובד. הרבה מכשירים ממש זולים מגיעים עם חיבור 100 מגה.
בכל מקרה, מכשירים עם מעבד S905X3 יעשו את העבודה בכל הנוגע להזרמה של תכני 4K, עם תמיכה ב-HDR10, HLG ו-HDR10+. עם העברה של סאונד HD, כולל DTS:X ואטמוס.
כרגע הצוות עובד על תמיכה במעבדים החדשים יותר של Amlogic, אבל זה עוד לא עובד 100%.
ספציפית, המכשירים שאני משתמש בהם ביום יום הם ה-Odroid N2+ (לפניו היה ה-N2 בלי +) ובמסך אחר מחובר Minix NEO T5.
לפניהם הרבה זמן השתמשתי בסטרימרים גנריים מסדרת S905X הישנה שעשו (ועדיין עושים) עבודה טובה - אבל הם כבר ישנים ולא ייתמכו כנראה בגרסאות הבאות של CE.
לכן אני גם ממליץ לבדוק בפורום של CE מה אנשים אומרים על דגם זה או אחר לפני הקניה כדי לוודא אם הוא עובד כמו שצריך או לא. מומלץ ללכת על סטרימרים עם חיבור רשת 1 גיגה, שבדוק עובד. הרבה מכשירים ממש זולים מגיעים עם חיבור 100 מגה.
בכל מקרה, מכשירים עם מעבד S905X3 יעשו את העבודה בכל הנוגע להזרמה של תכני 4K, עם תמיכה ב-HDR10, HLG ו-HDR10+. עם העברה של סאונד HD, כולל DTS:X ואטמוס.
כרגע הצוות עובד על תמיכה במעבדים החדשים יותר של Amlogic, אבל זה עוד לא עובד 100%.
לא הבנתי מה הarc רלוונטי בין הסטרימר לטלוויזה. להבנתי, זה תחליף לכבל אוופטי מהטלוויזיה לרסיבר למקרה שתשתמש בtv כמקור .
כשיש לך /לי סארימר, הטלוויזיה החכמה הופכת לטיפשה, וכל הישומים רצים עליו, כולל iptv.
למקרה הבודד (שלא רלוונטי) שתרצה נטפליקס על הטלוויזיה /כי הסטרימר אולי לא יתמוך, תשתמש בכבל אופטי.
אצלי הטלוויזיה היא רק מסך גדול...
כשיש לך /לי סארימר, הטלוויזיה החכמה הופכת לטיפשה, וכל הישומים רצים עליו, כולל iptv.
למקרה הבודד (שלא רלוונטי) שתרצה נטפליקס על הטלוויזיה /כי הסטרימר אולי לא יתמוך, תשתמש בכבל אופטי.
אצלי הטלוויזיה היא רק מסך גדול...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
eARC יכול להעביר סאונד HD לא דחוס.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מה ז"א ממי למי? מהמקור אל הרסיבר דרך המסך.
הנושא כאן הוא הסטרימר, ולהבנתי, ,הarc בהקשר זה קשור לתכונות של הטלווזיה מול הרסיבר (ללא קשר לסטרימר)....
בכל מקרה, הsetup שאני מציע/משתמש הוא חיבור סארימר->רסיבר->(ווידאו בלבד)->TV , מצב בו הקול וכל הפורמטים החדשים שלו - לא מושפעים ממה בדיוק ממימשו יצרני הטלוויזיה והרסיבר בarc שלהם.
בקונפיגטרציה כזו, נושא הarc יהיה רלוונטי רק כשהמקור הוא הטלוויזיה עצמה, מה שבעיניי מיותר אם לא מדובר בקליטה מהאוויר או צורך ברישוי L1 לנטפליקס ודומיה שאין לסטרימר פשוט.
אגב, בחיבור כזה, יכולים גם להאזין למוזיקה מהסטרימר (רדיו , שירים) גם כשהטלוויזיה כבוייה... (במגבלה של חוסר יכולת נוחה לשינוי, כמובן), גשאצלי השימוש הוא לרדיו/חדשות בBT לכל החדרים בבית בהם יש רמקול BT ...
לא מדויק.03/07/2022 7:43rafi_d כתב: הנושא כאן הוא הסטרימר, ולהבנתי, ,הarc בהקשר זה קשור לתכונות של הטלווזיה מול הרסיבר (ללא קשר לסטרימר).
בכל מקרה, הsetup שאני מציע/משתמש הוא חיבור סארימר->רסיבר->(ווידאו בלבד)->TV , מצב בו הקול וכל הפורמטים החדשים שלו - לא מושפעים ממה בדיוק ממימשו יצרני הטלוויזיה והרסיבר בarc שלהם.
בקונפיגטרציה כזו, נושא הarc יהיה רלוונטי רק כשהמקור הוא הטלוויזיה עצמה, מה שבעיניי מיותר אם לא מדובר בקליטה מהאוויר או צורך ברישוי L1 לנטפליקס ודומיה שאין לסטרימר פשוט.
אגב, בחיבור כזה, יכולים גם להאזין למוזיקה מהסטרימר (רדיו , שירים) גם כשהטלוויזיה כבוייה... (במגבלה של חוסר יכולת נוחה לשינוי, כמובן), גשאצלי השימוש הוא לרדיו/חדשות בBT לכל החדרים בבית בהם יש רמקול BT ......
הבעיה, שנידונה גם בשרשורים אחרים, היא שלמרות שלTV של חומרה מתאימה להעביר HD AUDIO (להלן EARC), הנגן הפנימי שלה לא מוכן מסיבות כאלה ואחרות להעביר HD AUDIO. ולכן, אני פונה לסטרימר, וגם בעולם הסטרימרים לא כולם נולדו שווים ומעטים בלבד נותנים PASSTHROUGH של HD AUDIO לטלווזיה.
כשהטלווזיה היא לא הנגן אלא הסטרימר, והסטרימר תומך בהעברת HD AUDIO, והסטרימר כמובן מחובר רק לTV, אז הTV מורידה למגבר את הHD AUDIO בלי בעיה (כפי שהיית מצפה שיקרה דרך הנגן הפנימי)
זה לב העניין. בבדיקה שעשיתי עם שילד הכל היה חלק אבל השילד יקר לטעמי והצרכים שלי מינימליסטים, לכן הTHREAD הזה קיים...
יש לכם דוגמא לקובץ עם HD AUDIO?03/07/2022 12:20gkatz כתב: לא מדויק.
הבעיה, שנידונה גם בשרשורים אחרים, היא שלמרות שלTV של חומרה מתאימה להעביר HD AUDIO (להלן EARC), הנגן הפנימי שלה לא מוכן מסיבות כאלה ואחרות להעביר HD AUDIO. ולכן, אני פונה לסטרימר, וגם בעולם הסטרימרים לא כולם נולדו שווים ומעטים בלבד נותנים PASSTHROUGH של HD AUDIO לטלווזיה.
כשהטלווזיה היא לא הנגן אלא הסטרימר, והסטרימר תומך בהעברת HD AUDIO, והסטרימר כמובן מחובר רק לTV, אז הTV מורידה למגבר את הHD AUDIO בלי בעיה (כפי שהיית מצפה שיקרה דרך הנגן הפנימי)
זה לב העניין. בבדיקה שעשיתי עם שילד הכל היה חלק אבל השילד יקר לטעמי והצרכים שלי מינימליסטים, לכן הTHREAD הזה קיים......
ניסיתי עם קובץ מכאן https://www.audiocheck.net/testtones_hi ... naudio.php ולא היתה לי שום בעיה לשמוע בPASSTHOUGH של קודי בסטרימר סיני עם קודי שמחובר לרסיבר.
>והסטרימר כמובן מחובר רק לTV
הוא לא, לא בהכרח... שוב, הכיוון הוא להעביר ישירות לרסיבר, לא לטלוויזיה...
הסטרימר מחובר לTV ומהTV יורד לרכיב אודיו אז הSETUP שלך לא רלוונטי למקרה שלי03/07/2022 14:10rafi_d כתב: יש לכם דוגמא לקובץ עם HD AUDIO?
ניסיתי עם קובץ מכאן https://www.audiocheck.net/testtones_hi ... naudio.php ולא היתה לי שום בעיה לשמוע בPASSTHOUGH של קודי בסטרימר סיני עם קודי שמחובר לרסיבר.
>והסטרימר כמובן מחובר רק לTV
הוא לא, לא בהכרח... שוב, הכיוון הוא להעביר ישירות לרסיבר, לא לטלוויזיה......
אם אתה רוצה קובץ בלי קשר יש לך פה: https://we.tl/aJmrgBc5KK
אצלך הHUB הוא המגבר, אצלי הHUB היא הטלווזיה
שומעים טוב גם את זה. צודק, הHUB הוא הרסיבר אצלי, מציע שתשקול זאת גם... תחסוך הרבה בעיות קול/HDMI/ARC ומגוון הסטרימרים היעילים - יגדל ויוזל....
סבבה03/07/2022 16:11rafi_d כתב: שומעים טוב גם את זה. צודק, הHUB הוא הרסיבר אצלי, מציע שתשקול זאת גם... תחסוך הרבה בעיות קול/HDMI/ARC ומגוון הסטרימרים היעילים - יגדל ויוזל.......
רק לשם העניין, אתה יכול לשים פה לינק למפרט של הסטרימר שלך?
תודה
אצלי יש את הדור הקודם X2 של זה (הוא עם 1G LAN ) 64/4GB
https://www.aliexpress.com/item/32970254220.html
הייתי מתקדם לזה - X96 MAX+ X3 (ולא X4) עם 4/64G ו1G LAN
https://www.aliexpress.com/item/4001289650998.html
או מוצא X4 דומה עם LAN מהיר.
https://www.aliexpress.com/item/32970254220.html
הייתי מתקדם לזה - X96 MAX+ X3 (ולא X4) עם 4/64G ו1G LAN
https://www.aliexpress.com/item/4001289650998.html
או מוצא X4 דומה עם LAN מהיר.
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 05/07/2022 7:36, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
וויתרתי במודע, לא מוכן לוותר על אנדרואיד,...
ואין סוף האפליקציות ששם... כולל ישראטיוי ורדיו אינטרנטי ...
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 05/07/2022 7:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אתה לא חייב לוותר. תתקין את CE על כרטיס SD ואפשר לעשות דואל בוט מתי שתרצה.