שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!
טוב עלו פה לא מעט ארועים גדולים,
אז אחד מהם הוא הגול המדהים של ריבאלדו בשנת 2001 במחזור האחרון של הליגה במדי ברצלונה נגד ואלנסיה. אז אומנם זה לא היה גול שהביא אליפות אבל זה כן גרם לבארסה להגיע לליגת האלופות בשנה שאחרי (דרך הגעה למקום הרביעי עם אותו מספר נקודות עם ואלנסיה במקום החמישי !)
אז הדקה היא הדקה ה 89 באצטדיון הקאמפ נאו (קצת פחות מ 100,000 איש ביציעים) התוצאה עד עכשיו היא 2:2 ולריבאלדו כבר יש 2 שערים וזה מה קרה:
אז אחד מהם הוא הגול המדהים של ריבאלדו בשנת 2001 במחזור האחרון של הליגה במדי ברצלונה נגד ואלנסיה. אז אומנם זה לא היה גול שהביא אליפות אבל זה כן גרם לבארסה להגיע לליגת האלופות בשנה שאחרי (דרך הגעה למקום הרביעי עם אותו מספר נקודות עם ואלנסיה במקום החמישי !)
אז הדקה היא הדקה ה 89 באצטדיון הקאמפ נאו (קצת פחות מ 100,000 איש ביציעים) התוצאה עד עכשיו היא 2:2 ולריבאלדו כבר יש 2 שערים וזה מה קרה:
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
איזה קטע, בדיוק אתמול דיברתי עם גיסי על הבעיטה הזו.keyser כתב:ואם כבר אלימות, הבעיטה של קנטונה באוהד היתה וירטואוזית ברמות שלא רואים היום![]()
...
ממש קורא מחשבות.
בכל מקרה, גם הבעיטה הזו וגם הנגיחה של זידאן, או משיכת הביצים שחטף איציק זוהר מאייל ברקוביץ', לא יכולים להחשב כאירועי ספורט גדולים, אלא כאירועים נילווים לאירועי ספורט, הרי האקטים הללו הם לא ספורטיביים בעליל (למרות שכמה מהם מצחיקים בטירוף).
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
osherov כתב:טוב עלו פה לא מעט ארועים גדולים,
...
יפה אריה, זה בדיוק השער שאליו התכוונתי בהודעה שלי.
** שלושער של ריבאלדו נגד ולנסיה כולל מספרת מה-16, נכון שזה לא אירוע גדול לכולם, אבל לי אישית כן, בגלל שבאותו היום הגעתי לברצלונה באיחור ולכן לא הספקתי להגיע למשחק, וראיתי את המשחק במלון. לא מאחל חוויה כזו לאף אחד, לדעת שהיית יכול להיות במשחק ענק ולא הספקת... לפחות חגגנו אח"כ ברמבלוס....
ארוע גדול נוסף שהוזכר הוא כמובן הגול של זידאן בגמר ליגת האלופות
השנה היא 2002 והמשחק הוא בין ריאל מדריד באיירן לברקוזן הגרמנית
התוצאה הייתה 1:1 ואז מגיע הדבר הבא...
אבל לפני זה יש לי וידוי קטן ארוע זה הוא אחד משתי הפעמים בחיי בהם לא חזיתי ברוגע מול המסך בשידור חי במשחק כל כך חשוב. במשחק הזה ישבתי כמו אידיוט במסעדת אוונגרד וכמעט 90 דקות הסתכלתי על מסך שהיה שם בלי קול עם כל הרעש של הנשים שהיו במסעדה ועם קול הדמעות של כל הגברים שהנשים שלהם הצליחו לסחוב לשם.
הארוע הגדול השני שהפסדתי הוא משחק בלתי נשכח ברבע-גמר מונדיאל בין ברזיל להולנד בשנת 1994 !
החברה הצליחה לסחוב אותי להופעה של שלמה ארצי בקיסריה, אני מתבייש עד היום שהסכמתי ללכת לשם !!
המשחק היה מדהים ולטעמי הטוב במונדיאל ההוא ונגמר 3:2 לברזיל !
אבל מאז למדתי את הלקח והיום אפילו אם אישתי, אומרת לי, נניח באמצע המשחק גמר ליגת האלופות (שיערך) בין בארסה ליוניטד שהיא צריכה ללדת אני בנימוס שולח אותה במונית לבית החולים עם הילד הקטן שלנו כדי שלא יפריע לי לראות את המשך המשחק !
טוב אז עכשיו הנה זידאן,
לא לשכוח להנמיך את הרמקולים כי ככה שדר צריך להישמע בגול היסטורי !
אבל לפני זה יש לי וידוי קטן ארוע זה הוא אחד משתי הפעמים בחיי בהם לא חזיתי ברוגע מול המסך בשידור חי במשחק כל כך חשוב. במשחק הזה ישבתי כמו אידיוט במסעדת אוונגרד וכמעט 90 דקות הסתכלתי על מסך שהיה שם בלי קול עם כל הרעש של הנשים שהיו במסעדה ועם קול הדמעות של כל הגברים שהנשים שלהם הצליחו לסחוב לשם.
הארוע הגדול השני שהפסדתי הוא משחק בלתי נשכח ברבע-גמר מונדיאל בין ברזיל להולנד בשנת 1994 !
החברה הצליחה לסחוב אותי להופעה של שלמה ארצי בקיסריה, אני מתבייש עד היום שהסכמתי ללכת לשם !!
אבל מאז למדתי את הלקח והיום אפילו אם אישתי, אומרת לי, נניח באמצע המשחק גמר ליגת האלופות (שיערך) בין בארסה ליוניטד שהיא צריכה ללדת אני בנימוס שולח אותה במונית לבית החולים עם הילד הקטן שלנו כדי שלא יפריע לי לראות את המשך המשחק !
טוב אז עכשיו הנה זידאן,
לא לשכוח להנמיך את הרמקולים כי ככה שדר צריך להישמע בגול היסטורי !
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
וואו, הזכרת לי נשכחות, (1991 לא 68, לא צריך להגזים...) גם פאוול וגם לואיס היו קרובים מאוד לשבירת השיא בימים ההם והקרבות בינהם היו ממש מרתקים, לואיס - ספורטאי ואתלט משכמו ומעלה.osherov כתב:התוצאה שנרשמה על לוח התוצאות הייתה 8.90 ס"מ !! כלומר 55 ס"מ יותר מהשיא העולמי !!
השיא הזה החזיק עד 1991 שם באליפות העולם בטוקיו הגיע אמריקאי אחר בשם מייק פאול ושבר את השיא ב-5 ס"מ אחרי קרב ראש בראש עם האתלט הגדול בכל הזמנים ששלט בבור הקפיצות בתקופה ההיא, קארל לואיס
(מה שהיה שם בתחרות בבור הקפיצות בין שני הקופצים נכנס ללא ספק לקרבות הגדולים ביותר בספורט, מומלץ לראות)
התוצאה של בימון מ 68 היא השנייה בטיבה בכל הזמנים,
אגב, בתקופתנו אף אחד לא מתקרב לאזור הזה והיום על מנת לנצח באולימפידות צריך לקפוץ "סה"כ" באזור ה 8.30-8.40 מטר !!...
זה באמת עצוב שהיום אף אחד לא מתקרב לשם זה מוציא את עניין מהאירוע.
אותו הדבר עם ה-18.29 של אדוארדס בקפיצה משולשת.
מזדהה.osherov כתב:ארוע גדול נוסף שהוזכר הוא כמובן הגול של זידאן בגמר ליגת האלופות
אבל מאז למדתי את הלקח והיום אפילו אם אישתי, אומרת לי, נניח באמצע המשחק גמר ליגת האלופות (שיערך) בין בארסה ליוניטד שהיא צריכה ללדת אני בנימוס שולח אותה במונית לבית החולים עם הילד הקטן שלנו כדי שלא יפריע לי לראות את המשך המשחק !...
אני הצלחתי ביורו של 2000 להדביק את אשתי בחיידק הכדורגל, היא התאהבה בנבחרת איטליה... מאז יש שקט בגיזרה ואין אירועים על משחקים חשובים.
אני זוכר כמה רגעי שיא של ישראל בכדורסל שלא ראיתי כי הייתי בקולנוע.. אבל זה היה מזמן.
אגב, הכרתי פעם מישהי שבעלה העדיף מונדיאל 2002 בשישי בבוקר על היומולדת של הילד שלו בגן... היום הם גרושים.
Are you ready to fly
רק כדי לתת טעימה מה קרה שם בתחרות !guyezra כתב:וואו, הזכרת לי נשכחות, (1991 לא 68, לא צריך להגזים...) גם פאוול וגם לואיס היו קרובים מאוד לשבירת השיא בימים ההם והקרבות בינהם היו ממש מרתקים, לואיס - ספורטאי ואתלט משכמו ומעלה.osherov כתב:התוצאה שנרשמה על לוח התוצאות הייתה 8.90 ס"מ !! כלומר 55 ס"מ יותר מהשיא העולמי !!
השיא הזה החזיק עד 1991 שם באליפות העולם בטוקיו הגיע אמריקאי אחר בשם מייק פאול ושבר את השיא ב-5 ס"מ אחרי קרב ראש בראש עם האתלט הגדול בכל הזמנים ששלט בבור הקפיצות בתקופה ההיא, קארל לואיס
(מה שהיה שם בתחרות בבור הקפיצות בין שני הקופצים נכנס ללא ספק לקרבות הגדולים ביותר בספורט, מומלץ לראות)
התוצאה של בימון מ 68 היא השנייה בטיבה בכל הזמנים,
אגב, בתקופתנו אף אחד לא מתקרב לאזור הזה והיום על מנת לנצח באולימפידות צריך לקפוץ "סה"כ" באזור ה 8.30-8.40 מטר !!...
זה באמת עצוב שהיום אף אחד לא מתקרב לשם זה מוציא את עניין מהאירוע.
אותו הדבר עם ה-18.29 של אדוארדס בקפיצה משולשת....
שימו לב שפאוול עד לאותה התחרות לא ניצח את לואיס
ככה זה נראה:
קפיצה ראשונה של לואיס- 8.68 (שיא אליפות עולם)
קפיצה שנייה של פאוול-8.54
קפיצה שלישית של לואיס-8.83 ! התוצאה הזאת אומנם עם רוח גבית מעל המותר אבל היא במרחק היא השנייה בטיבה בכל הזמנים
קפיצה רביעית של לואיס-8.91 !! עם רוח גבית מעל המותר ולכן התוצאה לא נחשבת כשיא עולם אבל כמובן נחשבת בתחרות !
צריך להבין שזאת הקפיצה הכי רחוקה שאי פעם נעשתה ע"י בן אנוש, מה ההסתברות שמישהו יעבור את המרחק הזה באותה התחרות ע" מישהו אחר ?!
קפיצה חמישית פאוול-8.95 ברוח גבית חוקית !!! אין מה להוסיף
קפיצה חמישית של לואיס-8:87 ! מדהים אבל לא מספיק
קפיצה שישית של לואיס-8.84 ! מדהים אבל לא מספיק
פאוול לוקח את הזהב עם שיא עולם שישאר איתנו עוד הרבה הרבה שנים
הנה הארוע המרגש:
כאני רואה שוב את הקפיצה של פאוול בוידאו זה מחזיר אותי לשם,
זה כאילו כל החיים של מייק פאוול התרכזו לשנייה אחת אלוהית שנכנסה לדפי ההיסטוריה
בגלל רגעים כאלו הספורט.......
זה כאילו כל החיים של מייק פאוול התרכזו לשנייה אחת אלוהית שנכנסה לדפי ההיסטוריה
בגלל רגעים כאלו הספורט.......
[quote="osherov""]
לא דייקת לגמרי מכיוון שהתשובה שלך לא מנומקת
מה זה בהפרש אדיר ? מי שבר את השיא ? באיזה ארוע ? מתי הוא נשבר שוב ? וכו וכו[/quote]
חביבי, תבדיל בין דיוק לפירוט ונימוק.
אני דייקתי והפירוט שלך זו ההוכחה לכך
מכיוון ש"יד אלוהים" התחילה פה סדרה של אירועי אנטי-ספורט, נזכרתי במשהו לא מכדורגל, אלא מ... החלקה על הקרח.
אנשיה של טוניה הרדינג וכנראה גם היא עצמה קשרו קשר לתקיפת המתחרה, ננסי קריגן, והוציאו אותה מהתחרות.
העובדות הפליליות המדויקות לא לגמרי ברורות עד היום כי מה לעשות, אנשים לא מודים, אבל הנה תקציר אירועים:
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/sp ... meline.htm
לא דייקת לגמרי מכיוון שהתשובה שלך לא מנומקת
מה זה בהפרש אדיר ? מי שבר את השיא ? באיזה ארוע ? מתי הוא נשבר שוב ? וכו וכו[/quote]
חביבי, תבדיל בין דיוק לפירוט ונימוק.
אני דייקתי והפירוט שלך זו ההוכחה לכך
מכיוון ש"יד אלוהים" התחילה פה סדרה של אירועי אנטי-ספורט, נזכרתי במשהו לא מכדורגל, אלא מ... החלקה על הקרח.
אנשיה של טוניה הרדינג וכנראה גם היא עצמה קשרו קשר לתקיפת המתחרה, ננסי קריגן, והוציאו אותה מהתחרות.
העובדות הפליליות המדויקות לא לגמרי ברורות עד היום כי מה לעשות, אנשים לא מודים, אבל הנה תקציר אירועים:
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/sp ... meline.htm
משה
אפרופו כדורגל ישראלי, שלא מעט הודעות נרשמו פה בגינן
את הארוע הדרמתי ביותר שהתרחש בליגה הישראלית פיספסתם (אני עדיין מדחיק אותו) !?
את הארוע הדרמתי ביותר שהתרחש בליגה הישראלית פיספסתם (אני עדיין מדחיק אותו) !?
אם לא היית כותב "ליגה", הייתי חושב שאתה מדבר על השער של שפיגלר במקסיקו 70.osherov כתב:אם אני נותן את השנה כולם יודעים,moco כתב:תן את השנה לפחות...
אל חשש משה כל חובב ספורט שעוקב אחרי הליגה הישראלית יגלה לבד על הארוע שאני מדבר עליו...
אם אתה מתכוון לאנטי-ספורט, אז אולי אליפות שרוכי הנעליים של בית"ר ?
משה
- bitton71
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- שם מלא: דודי ביטון
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
moco כתב:אם לא היית כותב "ליגה", הייתי חושב שאתה מדבר על השער של שפיגלר במקסיקו 70.osherov כתב:אם אני נותן את השנה כולם יודעים,moco כתב:תן את השנה לפחות...
אל חשש משה כל חובב ספורט שעוקב אחרי הליגה הישראלית יגלה לבד על הארוע שאני מדבר עליו...
אם אתה מתכוון לאנטי-ספורט, אז אולי אליפות שרוכי הנעליים של בית"ר ?...
קראתם לי ?
"משחק השרוכים" , בית"ר נגד בית-שאן , חרוט בליבי (ובליבם של כל אוהדי בית"ר שנכחו
במשחק כאחד האירועים המרגשים שידענו במגרשי ארצנו.
במשחק כדורגל אחד ,עולמות שלמים נפרצו והמושגים "צדק פואטי" ,סולידריות חברתית"
רקמו עור וגידים לנגד עיננו המשתאות.
במשך עונה שלמה שיחקה בית"ר כדורגל יפייפה ,התקפי ,עם שלישיות רביעיות חמישיות
ואפילו שביעייה אחת ,בקיצור כדורגל כמו שאוהדי בית"ר אוהבים.
מנגד ,הפועל ת"א ,המתמודדת השניה לתואר , הציגה את מה שהיא עושה הכי טוב:
כדורגל משעמם מלווה בניצחונות אפורים של 1-0 .
הייתכן שבעונה כזאת תיגזל מאיתנו האליפות בגלל שער מקרי של אלמוג כהן(שבכלל
לא התכוון) ?!
כמובן שלא .
גם שחקני בית-שאן חשבו ככה, ונתנו לצדק לנצח .
גילויי הסולידריות עם אחיהם הבית"רים הנצו דמעות של אושר בעיננו,ונתנו לנו תקווה,
שבעולם כל כך מסחרי מנוכר וקשה, יש על מי לסמוך.
אלו היו ה 2 סנט שלי , לרגעים הגדולים בספורט.
we learned more from a three minute record
than we ever learned in school
than we ever learned in school