שרשור היכרות וציוד קפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #46 

הי עמית, ברוך הבא!

קודם כל - לכל אחד יש כאן מה לתרום. ברור לך שכשמישהו יכנס מחר וישאל על מקינטה, יש לך כבר נסיון כדי לעזור לו?
תוכל לספר לנו על המטחנה שלך, ועל איך היא מתאימה למכונת הקפה?

תמיד יש מה לתרום!

המכונה ממש יפה. לא ראיתי גאג'יות כסופות כאלו.

ברוך הבא (Y)
(שים לב שאנחנו מנסים לא להוסיף המון הודעות 'ברוך הבא' בשרשור הזה, כדי שיהיה יותר קריא, אז אנשים מוזמנים ללחוץ על כפתור ה-'תודה' על ההודעה שלך, וזו אינדיקציה של 'אהלן וסהלן' :-))
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שרשור שלא נקרא #47 

טוב, לגבי המטחנה, היא אמורה להיות טובה לאספרסו, על השלבים כתוב עד כמה דקה הטחינה ולמה היא מתאימה. יש שלב אחד יותר דק מאספרסו לקפה טורקי.מה שקורה בפועל, שאפילו הטחינה הכי דקה לקפה טורקי, טיפונת עבה מדי לאספרסו. מה שאומר שאין אפשרות להגיע לטחינה אופטימלית.. לפני שקניתי אותה קראתי ביקורות עליה שבמחיר הזה היא עושה את העבודה, חלק אמרו שהיא לא טוחנת דק מספיק. אמרתי "מה כבר יכול להיות" וחסכתי איזה 400 - 500 ש"ח מלהשקיע במטחנה יותר נורמלית. בכל זאת היא עולה כמעט חצי מהמטחנות המוכרות.. עכשיו, אחרי הניסיון הקצר, הבנתי שהייתי רוצה שתהיה לי האפשרות לטחון יותר דק ולהגיע לטחינה אופטימלית. כשיהיה תקציב אני אשדרג, בינתיים, העובדה שהקפה נטחן באותו רגע כבר מעלה את הרמות של הקפה למקומות שלא הכרתי, וזה בכל זאת עדיף על קפה טחון מראש.. אם אני אמליץ על המטחנה הזאת? אני אגיד שהיא מוציאה תוצאה טובה שבשביל מה שהיא עולה, אבל אמליץ לחשוב יותר קדימה ואולי להתאמץ על אחת יותר טובה, כי בסופו של דבר, אני הייתי משדרג עכשיו אם הייתה לי האפשרות, ויש לי אותה בסה"כ חודש וחצי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #48 

לגזור ולשמור...אגב "דק" זה לא הפרמטר היחיד, השני הוא דיוק בגודל הגרגיר.
what's next?

oridavid
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שרשור שלא נקרא #49 

חברים אני גאה בכם!!!!!
כיף לדעת שזה היחס שאתם נותנים לקפה.
אתם מקצוענים
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.

2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1557
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

אליאל

שרשור שלא נקרא #50 

שלום
שמי אליאל מאזור חיפה ואני קורא סמוי בפורום כבר כחודשיים אבל רק לאחרונה נרשמתי אחרי שהבנתי שכאן באמת אפשר לקבל את המידע הנכון לגבי אספרסו וענייניו.

את ההתמכרות שלי לקפה גיליתי לפני כ 3 וחצי שנים בזמן השירות הצבאי שבמהלכו חייתי לרוב על קפה שחור(עלית לרוב) ונס קפה(ג'יקובס במיוחד) ואספרסו בבתי קפה\וילוו למיניהם עד שהגעתי להחלטה שהגיע הזמן להנות מקפה טוב גם בבית, אז פתחתי תארון ומצאתי מכונת קנווד שההורים קיבלו במתנה באחד החגים והתחלתי אפשר להגיד להתעלל בה, וכמובן שהיא לא שרדה יותר מחודש(קפה טחון דק מדי, ולא אחיד שנטחן במטחנת טבלינים לא עשה לה טוב כל כך)
ומכאן "התקדמתי" למכונת chromex שנקנתה ב900 שקלים! באחת מרשתות החשמל, משם התגלגל לו הזמן למדתי שלא קונים קפה מארומה כי הוא פשוט זוועה, וגרג נעשה הספק קפה העיקרי שלי עד שהכרתי את אמיגו שמשרת אותי נאמנות עד היום. משם המשיך הזמן וירשתי מההורים את המכונה לבית השכור הראשון שלי(יותר נכון אמא שלי התחננה שאני יקח את המוכנה כי ממש נמאס לה מהלכלוך)ההורים התקדמו לנס פרססו ואני התחדשתי במטחנת דלונגי ששירתה אותי נאמנות עד השדרוג, ואפשר להגיד שהכרמוקס בהתחלת דרכה הוציאה קפה לא רע בכלל עד שהלכה לעולמה לפני כחודש ואם כל זאת שאני סטודנט די תפרן לא עמדתי בפיתוי והתחדשתי לאחרונה במטחנת WPM ומכונת גאג'יה אספרסו פיור שנמצאה ביד 2, חדשה בקופסא ללא שימוש במחיר מדהים ולאחר שהבחור קיבל אותה מתנה מבנק לאומי, ואני יכול להגיד כרגע שהצמד הזה עושה לי פלאים( או שרק ככה אני מרגיש) אבל באמת שברוב הזמן אני מאוד נהנה מהקפה (כשהוא מצליח)
לסט מצתרף בקרוב נוקבוקס בבניה עצמאית ודוחסן 58 מ"מ שצריך להגיע באדיבות EBAY בימים הקרובים( דוחסן RSVP אם זה אומר משהו)

עידכון חם מהשטח:
תמיד אמרתי שאשדרג את הפוסט שלי רק כאשר אשדרג את כל הסט, אז הינה הגיע היום:
ציוד מעודכן!
ECM Giotto custom!
Mazzer Mini E mod A
טמפר 58 מ"מ מאמיגו.

בקרוב גם קולה ביתי מקצועי.. בנתיים קולה במכונת הפוקפורן...
וזהו לבנתיים

לפני:
תמונה

אחרי:

תמונה[/b]
נערך לאחרונה על ידי eliel1010 ב 18/04/2011 19:03, נערך 11 פעמים בסך הכל.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #51 

הי אליאל! ברוך הבא :)
סיפור נחמד, אהבתי. זה נשמע כאילו ההתדרדרות במורד הקפאין היתה מהירה אצלך :wink: איזה כיף!

barakdan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

Re: אליאל

שרשור שלא נקרא #52 

eliel1010 כתב:למדתי שלא קונים קפה מארומה כי הוא פשוט זוועה, וגרג נעשה הספק קפה העיקרי שלי עד שהכרתי את אמיגו שמשרת אותי נאמנות עד היום. qI/AAAAAAAAACI/XOu5MHVGA7U/s640/DSC_0036.JPG[/img]
...
היי אוליאל
דרך מעניינת להתמכרות שדומה למדי לדרכי.
מבלי לפגוע בטעמו ובאיכותו של הקפה של אמיגו (שגם אני משתמש בו בעיתות חירום) ממליץ לך על מקורות לרכישת פולי קפה קלויים טריים טריים שניתן לקבלם גם בדואר, לדוגמה: קפה בוטיק, ואו קפה עולה.

שנה טובה
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול

ליאו_רפאלסקו
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #53 

היי אליאל,
גמאני קניתי את מכונת האספרסו שלי ככה, ממישהי שקיבלה אותה במתנה מבנק לאומי ולא השתמשה בה. הגעתי ישר לגאג'יה בלי כרומקס וכאלה, אבל העסק לא נגמר בזה. הצעד המתבקש הבא הוא התקדמות לקלייה עצמית, ויש מצב שזה מצפה גם לך. :lol: זה לא רק מאפשר ליהנות תמיד מקפה טרי-טרי (כשאתה קונה קפה קלוי, אתה בד"כ לא יכול לדעת לפני כמה זמן הוא נקלה), אלא גם חוסך כסף, כי קפה קלוי יקר עד מאד אצלנו. רק קבל אזהרה שאין דרך חזרה, לפחות מניסיוני. כשאתה מתחיל להכין קפה איכותי מחומר גלם טרי שקלית לבד, יהיה קשה לחזור אפילו לפולי קפה קנויים שלא תמיד טריים, שלא לדבר על קפה טחון, נמס וכאלה.

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שרשור שלא נקרא #54 

הכל בגלל החברים שלי :)

היי, אני אוהד (נו, הכינוי בפורום קצת מסגיר את העניין הזה, לא?).
כמו שכתבתי בשורת הפתיחה, הכל התחיל מהחברים הטובים שלי, שקנו לי ליום הולדת סט מקינטה וכוסות של ביאלטי, שהגיעו במיוחד מאיטליה.
האמת, בשנה הראשונה המקיטנה היתה בשימוש לא רציף, עד ש.... שכחתי אותה על הגז.... הידית נמסה, ואיתה היכולת להשתמש במקינטה.
מה עושה כל בנאדם "נורמלי" בשלב זה? במקרה הרע, כלום. במקרה הטוב, קונה מקינטה חדשה (או אולי אפילו משדרג לבריקה). אבל לא, נורמלי? אני? אני הרי חולה שידרוגיטיס ידוע.
שתי שניות וחצי והולכים לקנות מכונה (אמנם רכשתי מכונה יד -2 אך בשל תקלות נני החליפו לי אותה לחדשה) ומטחנה, ונוסעים לאיטליה להביא קצת פולים (ירח דבש זה רק תירוץ לקנות פולי קפה ברומא וונציה).
כן, אז כרגע אני הבעלים הגאים של מיס סילביה V3, אשר משתמשת בשירותיה הנפלאים של Ascaso l2.

האמת, אני מאוד מרוצה מהמכונה, קצת פחות מהבריסטה :? אני עדיין לא מצליח להגיע לחזרתיות (יש מילה כזו?) מספיק טובה ולכן הקפה שלי מהכנה להכנה יוצא לא אחיד.
אולי בגלל שאני מכין קפה דבר ראשון בבוקר עוד לפני ששתיתי קפה?! :roll:
אז הנה קצת תמונות, לפני שהמחלה (שידרוגיטיס אקוטיס) תכה בי שוב.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ליאו_רפאלסקו
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #55 

אוהד, אם מיס סילבה לא מעלה אבק זה כבר טוב. :)
ובקשר לעקביות (נראה לי שזאת המלה המתאימה), זה עניין של ניסיון. ויש מצב שזה קשור לטחינה ולא לתפעול המכונה. אולי גם לטיב הקפה? אם לא תחלים משידרוגיטיס, לפחות מהפאזה האקוטית שלו, לדעתי עדיף להצטייד בקולה במקום שדרוג נוסף של המכונה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #56 

אוהד, יש לך סט מצוין שיש לו את הפוטנציאל הניתן למימוש לקפה משובח מאוד. הקפה עצמו הוא כמובן קריטי, דאג לרכוש רק ממקור איכותי. ממליץ מאוד לעבור הדרכה עם מישהו בעל ניסיון. חוצמזה אתה תמיד יכול להעלות לפורום סרטון שלך מכין קפה ולקבל תגובות.
...אני חושב שעלית על הסיבה האמיתית לכך שהשוט הראשון הוא תמיד שוט כיור... :D :D :D
what's next?

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #57 

"שידרוגיטיס אקוטיס" :lol:

אהלן אהלן (Y)

OhadG
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1201
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שרשור שלא נקרא #58 

תודה על קבלת הפנים חברים (למרות שכמו שניתן לראות אני לא ממש חדש ב-HT)
לגבי הערותיכם:
ליאו: אין חשש שהמכונה תעלה אבק, האמת, זה מה שאשתי חששה ממנו בתחילה (ולכן סלדה מהרעיון של להוציא עוד כסף על מטחנה) אולם כעת רגועה שקטה ושותה הפוך :-)
לצערי גם עם נסיון של מספר חודשים אני לא לגמרי מרוצה. לך תדע, אולי זה הקפה, אולי זה אני, או אולי כל העניין פסיכולוגי ובעצם "לא להיות מרוצה" זה תחילתו של רצף שידרוגיטיס חדש. אם כבר יקרה שידרוגיטיס, אני מניח שהוא לא יהיה קשור בקולה קפה, אלא ב-PID למכונה ו/או שידרוג המטחנה.

HOSQ: אני מסכים, הסט שברשותי סביר למדי (לא מצויין, סביר, גם המטחנה יכולה להיות טובה יותר, וגם המכונה), אבל כפי הנראה בשלב זה הוא מספק את צרכי. עד עכשיו השתמשתי בקפה מאורו (שקיבלתי כפיצוי מ-נני והוא נשמר בוואקום) וכיום אני משתמש באמיגו, בעיקר ב"טוסקנה" שלהם.
בנוגע לסרטון, אני אמור לקבל השבוע את ה-FlipHD שלי, אז יהיה לי יותר קל לצלם ולהעלות לפה לביקורת והערות.

מוטי: מה, גם אתה חולה?! :wink:
איזי טורס - EZ Tours - וילות ומלונות בוטיק באירופה
http://www.eztours.co.il

Ohad

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #59 

אוהד יקירי, הסט שלך יכול לתת תוצאות לא פחות טובות ממכונות שעולות כפול אם תציב מאחורי המכונה מישהו שיודע מה הוא עושה. הסילביה ידועה כמכונה שדורשת ידע והבנה, זאת הבעייתיות שלה מאז ומעולם. יש מצב שהמכונה לא מכויילת כראוי ( OPV מכוון ללחץ גבוה מידי?) יש מצב שהקפה לא מושלם, יש הרבה מה לעשות לפני שמשדרגים. דבר נוסף וחשוב, מכונות דוד יחיד סטנדרטיות ובמיוחד הסילביה, הן בית ספר להכנת קפה. הסלחנות שלהן נמוכה יחסית למקצועיות וכדי להפיק מהן את המקסימום צריך לדעת מה עושים. מעבר מהן למכונות מקצועיות יעזור לך להפיק גם מהן יותר או לחילופין לאבחן בעיות בקפה (הכסף במקרה שלנו לא עוזר... גם בפרארי צריך לדעת לנהוג)
what's next?

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 461 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

ברוך הבא

שרשור שלא נקרא #60 

יכול לחלוק איתך שיש משהו מיוחד בכל נושא ההתעסקות בקפה,
אולי זו ההתמכרות לקפאין? אולי זו ההתמכרות לציוד? ואולי התמכרות לעיסוק הדקדקנית
בכל פרמטר ופרמטר בדרך לכוס הקפה המושלמת "The holy grail" אם תרצה.

אם תקרא את שירשור הציוד שלי תראי שגם אני התחלתי ממכונ כרומקס בסיסית שהחזיקה יחסית זמן רב תודות לטיפול מסור ושידרגית עם הזמן.

8O שששששש.....קולה הקפה החדש שלי...כבר על המטוס בדרך לארץ....

בהצלחה בעשיה.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”