משרד התקשורת: כל אייפד שייובא לארץ יוחרם במכס

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #61 

הרשת גועשת בדיווחים על החרמות של האייפדים, כמעט כל בלוג טכנולוגי דווח על זה כבר (כולל גיזמודו, DVCE, ועוד רבים וטובים).

אני חושב שמשרד התקשורת לא יודע איזה ברוך יחסי ציבור הוא הכניס את ישראל עם ההחלטה הזו.

http://it.themarker.com/tmit/article/10408

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3720
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 194 פעמים
קיבל תודות: 212 פעמים

שרשור שלא נקרא #62 

עושים פיל מזבוב, לאייפד יש שתיי אי התאמות עם התקן הישראלי:
1. האייפד משדר ב27.5dBm כאשר התקן הישראלי מתיר 20dBm, מגבלה כזו קיימת גם בתקן האירופאי. (שימו לב שלא מדובר בתוספת של 40% אלא בעוצמת שידור גבוהה פי 6)
2. בישראל רוב הטווח של תדר 5GHZ שהוא חלק מתקן 802.11n אסור לשימוש, זו מגבלה שלא קיימת בתקן האירופאי ולכן ייתכן מאד שגם הגירסה האירופאית לא תאושר לשימוש בארץ.

בעיקרון יש אישור גורף שעל פיו ניתן להכניס לארץ מוצרי WiFi ללא אישור ספציפי, אבל אני מניח שזה רק כדי למנוע מצב שכל יום מגיע מישהו עם איזה לפטופ חדש ומשרד התקשורת צריך לתת לו אישור פרטני וכאשר מדובר במוצר פופולרי שידוע שהוא אינו עומד בתקן אוסרים על הכנסתו לארץ.
אני לא יודע האם האייפון או הלפטופים של אפל עומדים בתקן הישראלי אבל גם אם לא להשתמש בזה כטיעון לכך שצריך לאפשר את הכנסת האייפד לישראל זה מגוחך, הרי אם חוק אינו נאכף במשך תקופה מסויימת זה לא אומר שהוא מתבטל ואין לו יותר תוקף.

האם היה ראוי שעקב הפופולריות של המוצר על משרד התקשורת היה להודיע על האיסור מראש? בהחלט, אבל מכאן ועד לשטויות של "פגיעה בחופש הפרט" (אחמד טיבי מחקה טוקבקיסט דביל) יש מרחק רב.

לדעתי לבטל עכשיו את האיסור רק מטעמי PR יהיה מטומטם ברמות, מצב כזה רק יוביל לכאוס.

http://it.themarker.com/tmit/article/10394
יזמים מתעשיית ההיי-טק הישראלית טוענים שדחיית הגעתו של המכשיר מציבה את ישראל בפיגור בהשוואה לארה"ב בכל הקשור לפיתוח יישומים מתאימים.
"זו דמגוגיה זולה. אף נציג של מרכז פיתוח לא הגיע לפה עם האייפד. מדובר בצרכנים פרטיים בלבד. אם מישהו מעוניין להכניס מכשיר לישראל לצורך בדיקה במעבדה, אנחנו בודקים את המקרה ומאשרים אותו".
...
הוא צודק, אני לא זוכר את ההגדרה המדויקת של הסעיף אבל בעיקרון לא בעיה להכניס לארץ דוגמיות ללא בדיקה של עמידה בתקנים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #63 

mp3lll כתב:מעיון קל במפרט הטכני של מוצרי אפל, הנגיש גם הוא לכולם בלחיצת כפתור. ניתן לראות כי במחשבי ה-MacBook Pro הנמכרים בישראל מזה זמן רב, מותקן מודם Wi-Fi הפועל בתקן שידור זהה.
אז מק כן אייפד לא?
...
אני בספק רב אם המפרט של המק שנמצא באתר אפל ארה"ב זהה למפרט של מחשב מק שנמכר באיידיגיטל בארץ.
בנוסף - סביר מאוד להניח שהמק בוקים למיניהם עבור תקינה אירופאית - ולכן הם מתאימים לארץ.
יזמים מתעשיית ההיי-טק הישראלית טוענים שדחיית הגעתו של המכשיר מציבה את ישראל בפיגור בהשוואה לארה"ב בכל הקשור לפיתוח יישומים מתאימים.
"זו דמגוגיה זולה. אף נציג של מרכז פיתוח לא הגיע לפה עם האייפד. מדובר בצרכנים פרטיים בלבד. אם מישהו מעוניין להכניס מכשיר לישראל לצורך בדיקה במעבדה, אנחנו בודקים את המקרה ומאשרים אותו".
...
אין שום בעיה לפנות למשרד התקשורת ולקבל אישור מיוחד לשידורים כאלה ואחרים לצרכי פיתוח. לאלווריון, למשל, יש אישור להפעיל מספר תחנות wimax בתדר 3.5 ו-2.5 שאינם מאושרים לשימוש מסחרי/חופשי בארץ.
לפני שתקן WIFI ו-BT אושרו בארץ, היה לחברה בה עבדתי אישור ממשרד התקשורת לייבא לארץ צ'יפים של WIFI, ולהפעיל מוקדי שידור. גם היום, אגב, יש לחברה אישור לשדר לפי תקינות שונות בעולם (למשל עבור פיתוח מוצר לשוק האמריקאי) ובתדרים שונים - אשר אסורים לשימוש חופשי ללא אישור משרד התקשורת.

בקיצור: חברה שרוצה להביא אייפד לצרכי פיתוח - תקבל אישור בצ'יק צ'ק ממשרד התקשורת. הטענה כאילו זה פוגע בתעשיית ההיי טק המקומית היא פשוט בולשיט אחד גדול.
You are never fully dressed without a smile

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #64 

הסיבה לכל הרעש זה מכיוון שמעולם לא ראיתי אף אחד בנתב"ג בודק אפילו לפטופ אחד שנכנס לארץ...

אבל פתאום כשהאייפד יוצא, משרד התקשורת והמכס נהיים מאוד קפדניים.

מעניין.

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3281
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 779 פעמים

שרשור שלא נקרא #65 

לדעתי זה לא צירוף מקרים. מישהו בטח "תידלק" את הזירה.
אלי חבוש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 937 פעמים

שרשור שלא נקרא #66 

מזל שראש ממשלת נורווגיה לא שמע שאסור לו להשתמש באייפד באירופה ומזל שצילמו אותו בשדה תעופה שאיננו נתב"ג שלנו:
http://edition.cnn.com/2010/TECH/ptech/ ... index.html
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #67 

EliHaboosh,

אתה רומז שמדובר ב-iDigital?

האמת? הגיוני לחלוטין.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1431
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שרשור שלא נקרא #68 

שבלול כתב:יש לי הרגשה שלאיי-דיגיטל יש חברים במכס
...
כבר היינו שם בתחילת השרשור :)

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שרשור שלא נקרא #69 

oferlaor כתב:EliHaboosh,

אתה רומז שמדובר ב-iDigital?

האמת? הגיוני לחלוטין.
...
אני חלילה לא רוצה להגיד משהו שאני לא יודע בוודאות וכל מה שאני אומר זה מהרהורי לבי ולא מידיעה ודאית כזו או אחרת.
עכשיו אחרי שסגרנו את העניין המשפטי, :) אגיד שהעניין פשוט מוזר מידי, נמשך מידי ומנוהל בצורה תמוהה מידי לכל אורך הדרך. מצטרפת לכך ההודעה העילגת והמוזרה של משרד התקשורת עם האנלוגיה לרכב עם הגה בצד ימין וכן ההודעות הסותרות שבוע שעבר שכן יש אישור לייבא אייפד אחד ולאחר מכן התברר שזו היתה טעות.
אני אמנם אוהב סדר ובלי יישורי פינות, ואם באמת משרד התקשורת בוחן את העניין לעומק והצהרתו היתה כנה ואמיתית, אין לי מה להגיד, אבל כל העסק הזה מריח לא הכי טוב.
מאוד יתכן שיש דברים בגו ומשרד התקשורת כן נסמך בטיעונים אמיתיים, אבל לא אתפלא אם מישהו בעל אינטרס מתדלק את משרד התקשורת והביא אותו לשינוי שיקולים. כי אולי ללא מתדלק, התוצאות היו אחרות.
אגב, אני בטוח שזה ייפתר בסופו של דבר.
אלי חבוש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #70 

EliHaboosh,

הקטע ההזוי הוא שבראש העמוד הראשי של idigital.co.il יש פרסומת "מגוון האביזרים הגדול ביותר ל-iPad, בקרוב"

WTF...

EliHaboosh
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile

שרשור שלא נקרא #71 

הקטע ההזוי הוא שבראש העמוד הראשי של idigital.co.il יש פרסומת "מגוון האביזרים הגדול ביותר ל-iPad, בקרוב"

WTF...
...
הנה איי דיגיטל כבר העלו באתר שלהם מידע על האייפד ועל כך שיימכר בקרוב. כמו כן אפשרות להתעדכן מתי יגיע האייפד באמצעות מייל.
כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא... :roll:
אלי חבוש

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #72 

EliHaboosh כתב:

WTF...
...
הנה איי דיגיטל כבר העלו באתר שלהם מידע על האייפד ועל כך שיימכר בקרוב. כמו כן אפשרות להתעדכן מתי יגיע האייפד באמצעות מייל.
כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא... :roll:
...
הם יודעים שבמאי יתחיל שיווק האייפד באירופה - מה שאומר, שיש מס דגם שעבר את התקינה האירופאית - ולכן מאושר לשימוש גם בארץ.
כנראה שאיידיגיטל מתכוונים להתחיל לשוק את הדגם האירופאי מייד או בסמוך להשקתו באירופה.
You are never fully dressed without a smile

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #73 

למה זה מריח כמו קומבינה,?
עצירת / דחיית היבוא האישי ומתן הזמן לאיי דיגיטל
העם דורש..... כל מיני דברים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #74 

אגב,

מישהו סיפר לי שיש יבוא קבוע של אייפדים לארץ ויש כבר כמה אלפים בארץ (לא אפרט בכדי שלא יעצרו את זה).

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שרשור שלא נקרא #75 

ועכשיו אני שומע בחדשות ערוץ 10
"שמשרד התקשורות חוזר בו ומתיר לייבא את האייפד לישראל"

:hammer:

שלח תגובה