משרד התקשורת: כל אייפד שייובא לארץ יוחרם במכס
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
הרשת גועשת בדיווחים על החרמות של האייפדים, כמעט כל בלוג טכנולוגי דווח על זה כבר (כולל גיזמודו, DVCE, ועוד רבים וטובים).
אני חושב שמשרד התקשורת לא יודע איזה ברוך יחסי ציבור הוא הכניס את ישראל עם ההחלטה הזו.
http://it.themarker.com/tmit/article/10408
אני חושב שמשרד התקשורת לא יודע איזה ברוך יחסי ציבור הוא הכניס את ישראל עם ההחלטה הזו.
http://it.themarker.com/tmit/article/10408
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3720
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 194 פעמים
- קיבל תודות: 212 פעמים
עושים פיל מזבוב, לאייפד יש שתיי אי התאמות עם התקן הישראלי:
1. האייפד משדר ב27.5dBm כאשר התקן הישראלי מתיר 20dBm, מגבלה כזו קיימת גם בתקן האירופאי. (שימו לב שלא מדובר בתוספת של 40% אלא בעוצמת שידור גבוהה פי 6)
2. בישראל רוב הטווח של תדר 5GHZ שהוא חלק מתקן 802.11n אסור לשימוש, זו מגבלה שלא קיימת בתקן האירופאי ולכן ייתכן מאד שגם הגירסה האירופאית לא תאושר לשימוש בארץ.
בעיקרון יש אישור גורף שעל פיו ניתן להכניס לארץ מוצרי WiFi ללא אישור ספציפי, אבל אני מניח שזה רק כדי למנוע מצב שכל יום מגיע מישהו עם איזה לפטופ חדש ומשרד התקשורת צריך לתת לו אישור פרטני וכאשר מדובר במוצר פופולרי שידוע שהוא אינו עומד בתקן אוסרים על הכנסתו לארץ.
אני לא יודע האם האייפון או הלפטופים של אפל עומדים בתקן הישראלי אבל גם אם לא להשתמש בזה כטיעון לכך שצריך לאפשר את הכנסת האייפד לישראל זה מגוחך, הרי אם חוק אינו נאכף במשך תקופה מסויימת זה לא אומר שהוא מתבטל ואין לו יותר תוקף.
האם היה ראוי שעקב הפופולריות של המוצר על משרד התקשורת היה להודיע על האיסור מראש? בהחלט, אבל מכאן ועד לשטויות של "פגיעה בחופש הפרט" (אחמד טיבי מחקה טוקבקיסט דביל) יש מרחק רב.
לדעתי לבטל עכשיו את האיסור רק מטעמי PR יהיה מטומטם ברמות, מצב כזה רק יוביל לכאוס.
http://it.themarker.com/tmit/article/10394
1. האייפד משדר ב27.5dBm כאשר התקן הישראלי מתיר 20dBm, מגבלה כזו קיימת גם בתקן האירופאי. (שימו לב שלא מדובר בתוספת של 40% אלא בעוצמת שידור גבוהה פי 6)
2. בישראל רוב הטווח של תדר 5GHZ שהוא חלק מתקן 802.11n אסור לשימוש, זו מגבלה שלא קיימת בתקן האירופאי ולכן ייתכן מאד שגם הגירסה האירופאית לא תאושר לשימוש בארץ.
בעיקרון יש אישור גורף שעל פיו ניתן להכניס לארץ מוצרי WiFi ללא אישור ספציפי, אבל אני מניח שזה רק כדי למנוע מצב שכל יום מגיע מישהו עם איזה לפטופ חדש ומשרד התקשורת צריך לתת לו אישור פרטני וכאשר מדובר במוצר פופולרי שידוע שהוא אינו עומד בתקן אוסרים על הכנסתו לארץ.
אני לא יודע האם האייפון או הלפטופים של אפל עומדים בתקן הישראלי אבל גם אם לא להשתמש בזה כטיעון לכך שצריך לאפשר את הכנסת האייפד לישראל זה מגוחך, הרי אם חוק אינו נאכף במשך תקופה מסויימת זה לא אומר שהוא מתבטל ואין לו יותר תוקף.
האם היה ראוי שעקב הפופולריות של המוצר על משרד התקשורת היה להודיע על האיסור מראש? בהחלט, אבל מכאן ועד לשטויות של "פגיעה בחופש הפרט" (אחמד טיבי מחקה טוקבקיסט דביל) יש מרחק רב.
לדעתי לבטל עכשיו את האיסור רק מטעמי PR יהיה מטומטם ברמות, מצב כזה רק יוביל לכאוס.
http://it.themarker.com/tmit/article/10394
הוא צודק, אני לא זוכר את ההגדרה המדויקת של הסעיף אבל בעיקרון לא בעיה להכניס לארץ דוגמיות ללא בדיקה של עמידה בתקנים.יזמים מתעשיית ההיי-טק הישראלית טוענים שדחיית הגעתו של המכשיר מציבה את ישראל בפיגור בהשוואה לארה"ב בכל הקשור לפיתוח יישומים מתאימים.
"זו דמגוגיה זולה. אף נציג של מרכז פיתוח לא הגיע לפה עם האייפד. מדובר בצרכנים פרטיים בלבד. אם מישהו מעוניין להכניס מכשיר לישראל לצורך בדיקה במעבדה, אנחנו בודקים את המקרה ומאשרים אותו"....
אני בספק רב אם המפרט של המק שנמצא באתר אפל ארה"ב זהה למפרט של מחשב מק שנמכר באיידיגיטל בארץ.mp3lll כתב:מעיון קל במפרט הטכני של מוצרי אפל, הנגיש גם הוא לכולם בלחיצת כפתור. ניתן לראות כי במחשבי ה-MacBook Pro הנמכרים בישראל מזה זמן רב, מותקן מודם Wi-Fi הפועל בתקן שידור זהה.
אז מק כן אייפד לא?...
בנוסף - סביר מאוד להניח שהמק בוקים למיניהם עבור תקינה אירופאית - ולכן הם מתאימים לארץ.
אין שום בעיה לפנות למשרד התקשורת ולקבל אישור מיוחד לשידורים כאלה ואחרים לצרכי פיתוח. לאלווריון, למשל, יש אישור להפעיל מספר תחנות wimax בתדר 3.5 ו-2.5 שאינם מאושרים לשימוש מסחרי/חופשי בארץ.יזמים מתעשיית ההיי-טק הישראלית טוענים שדחיית הגעתו של המכשיר מציבה את ישראל בפיגור בהשוואה לארה"ב בכל הקשור לפיתוח יישומים מתאימים.
"זו דמגוגיה זולה. אף נציג של מרכז פיתוח לא הגיע לפה עם האייפד. מדובר בצרכנים פרטיים בלבד. אם מישהו מעוניין להכניס מכשיר לישראל לצורך בדיקה במעבדה, אנחנו בודקים את המקרה ומאשרים אותו"....
לפני שתקן WIFI ו-BT אושרו בארץ, היה לחברה בה עבדתי אישור ממשרד התקשורת לייבא לארץ צ'יפים של WIFI, ולהפעיל מוקדי שידור. גם היום, אגב, יש לחברה אישור לשדר לפי תקינות שונות בעולם (למשל עבור פיתוח מוצר לשוק האמריקאי) ובתדרים שונים - אשר אסורים לשימוש חופשי ללא אישור משרד התקשורת.
בקיצור: חברה שרוצה להביא אייפד לצרכי פיתוח - תקבל אישור בצ'יק צ'ק ממשרד התקשורת. הטענה כאילו זה פוגע בתעשיית ההיי טק המקומית היא פשוט בולשיט אחד גדול.
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

הסיבה לכל הרעש זה מכיוון שמעולם לא ראיתי אף אחד בנתב"ג בודק אפילו לפטופ אחד שנכנס לארץ...
אבל פתאום כשהאייפד יוצא, משרד התקשורת והמכס נהיים מאוד קפדניים.
מעניין.
אבל פתאום כשהאייפד יוצא, משרד התקשורת והמכס נהיים מאוד קפדניים.
מעניין.
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3281
- נתן תודות: 121 פעמים
- קיבל תודות: 779 פעמים
לדעתי זה לא צירוף מקרים. מישהו בטח "תידלק" את הזירה.
אלי חבוש
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 937 פעמים
מזל שראש ממשלת נורווגיה לא שמע שאסור לו להשתמש באייפד באירופה ומזל שצילמו אותו בשדה תעופה שאיננו נתב"ג שלנו:
http://edition.cnn.com/2010/TECH/ptech/ ... index.html
http://edition.cnn.com/2010/TECH/ptech/ ... index.html
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- oferlaor
- מנהל

- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

אני חלילה לא רוצה להגיד משהו שאני לא יודע בוודאות וכל מה שאני אומר זה מהרהורי לבי ולא מידיעה ודאית כזו או אחרת.oferlaor כתב:EliHaboosh,
אתה רומז שמדובר ב-iDigital?
האמת? הגיוני לחלוטין....
עכשיו אחרי שסגרנו את העניין המשפטי,
אני אמנם אוהב סדר ובלי יישורי פינות, ואם באמת משרד התקשורת בוחן את העניין לעומק והצהרתו היתה כנה ואמיתית, אין לי מה להגיד, אבל כל העסק הזה מריח לא הכי טוב.
מאוד יתכן שיש דברים בגו ומשרד התקשורת כן נסמך בטיעונים אמיתיים, אבל לא אתפלא אם מישהו בעל אינטרס מתדלק את משרד התקשורת והביא אותו לשינוי שיקולים. כי אולי ללא מתדלק, התוצאות היו אחרות.
אגב, אני בטוח שזה ייפתר בסופו של דבר.
אלי חבוש
- oferlaor
- מנהל

EliHaboosh,
הקטע ההזוי הוא שבראש העמוד הראשי של idigital.co.il יש פרסומת "מגוון האביזרים הגדול ביותר ל-iPad, בקרוב"
WTF...
הקטע ההזוי הוא שבראש העמוד הראשי של idigital.co.il יש פרסומת "מגוון האביזרים הגדול ביותר ל-iPad, בקרוב"
WTF...
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

הנה איי דיגיטל כבר העלו באתר שלהם מידע על האייפד ועל כך שיימכר בקרוב. כמו כן אפשרות להתעדכן מתי יגיע האייפד באמצעות מייל.oferlaor כתב:EliHaboosh,
WTF......
כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא...
אלי חבוש
הם יודעים שבמאי יתחיל שיווק האייפד באירופה - מה שאומר, שיש מס דגם שעבר את התקינה האירופאית - ולכן מאושר לשימוש גם בארץ.EliHaboosh כתב:הנה איי דיגיטל כבר העלו באתר שלהם מידע על האייפד ועל כך שיימכר בקרוב. כמו כן אפשרות להתעדכן מתי יגיע האייפד באמצעות מייל.oferlaor כתב:EliHaboosh,
WTF......
כנראה שהם יודעים משהו שאנחנו לא......
כנראה שאיידיגיטל מתכוונים להתחיל לשוק את הדגם האירופאי מייד או בסמוך להשקתו באירופה.
You are never fully dressed without a smile
- oferlaor
- מנהל

אגב,
מישהו סיפר לי שיש יבוא קבוע של אייפדים לארץ ויש כבר כמה אלפים בארץ (לא אפרט בכדי שלא יעצרו את זה).
מישהו סיפר לי שיש יבוא קבוע של אייפדים לארץ ויש כבר כמה אלפים בארץ (לא אפרט בכדי שלא יעצרו את זה).
ועכשיו אני שומע בחדשות ערוץ 10
"שמשרד התקשורות חוזר בו ומתיר לייבא את האייפד לישראל"

"שמשרד התקשורות חוזר בו ומתיר לייבא את האייפד לישראל"