(Y) חשיפה יפה ומעניינת של רן מויאל בפורום תפוז - SHARP 21000
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
aloni,
יש תופעה נוספת שנקראת גם DITHERING, אבל זה סוג אחר של DITHERING (לא מה שמרטין מתכוון).
השאלה אם אתה מתכוון לגלגל הצבע שמייצר צבעים לפי הסדר במקום בו זמנית (כמו ב-LCD או בפלאזמה)?
יש תופעה נוספת שנקראת גם DITHERING, אבל זה סוג אחר של DITHERING (לא מה שמרטין מתכוון).
השאלה אם אתה מתכוון לגלגל הצבע שמייצר צבעים לפי הסדר במקום בו זמנית (כמו ב-LCD או בפלאזמה)?
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אוף
קשה לי להסביר את זה.
תזכרו רגע איך היה נראה סרט על מסך CGA או EGA והאמת גם VGA וכו', בגלל שלא היו מספיק צבעים היו משתמשים בשילוב של צבעים דומים ו patterns על מנת לדמות את הצבע הרצוי. התופעה שאני מדבר עליה נראית בדיוק ככה.
אני לא חושב שזה קשור לגלגל צבע.
מישהו מבין למה אני מתכוון?
תזכרו רגע איך היה נראה סרט על מסך CGA או EGA והאמת גם VGA וכו', בגלל שלא היו מספיק צבעים היו משתמשים בשילוב של צבעים דומים ו patterns על מנת לדמות את הצבע הרצוי. התופעה שאני מדבר עליה נראית בדיוק ככה.
אני לא חושב שזה קשור לגלגל צבע.
מישהו מבין למה אני מתכוון?
HiFiMusic IL
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- aloni
- חבר במועדון 10K

אהה הנה, זה נמצא ב- wikipedia תחת dithering. סתכלו על זה:

זאת כמובן דוגמה קיצונית, לפעמים רק חלקים מהתמונה הם כאלו.
דוגמה פחות קיצונית:

שימו לב לדוגמה למרצפות בצד ימין, כאילו לא נשארו צבעים עבורם.

זאת כמובן דוגמה קיצונית, לפעמים רק חלקים מהתמונה הם כאלו.
דוגמה פחות קיצונית:

שימו לב לדוגמה למרצפות בצד ימין, כאילו לא נשארו צבעים עבורם.
HiFiMusic IL
-
oferlaor
- מנהל

אני מבין על מה הוא מדבר.
זה COLOR DITHERING, זה בהחלט מונח אמיתי. אני זוכר שעבדתי על זה בפרוייקט עיבוד התמונה הראשון שלי בתוכנה (שנת 88) במעבדה בטכניון ויצרנו מנגנון עבור שחור לבן - יצירת גווני אפור על ידי PATTERNS שונים של שחור ולבן.
אח"כ היה ניתן לעשות דברים דומים בצבע. ב-WINDOWS 3.1 זה היה נפוץ מאוד (צהוב עם נקודות אדומות יוצר צהוב-כתום).
DLP כטכנולוגיה בכלל לא נוגעת בדברים כאלה וזה ממש לא חלק ממנה.
מה שראית היה אך ורק קשור לתוכן, פשוט המסך היה כ"כ גדול שכאשר התוכן היה GRAINY זה גרם לתחושה כזו. ככה זה כשמתרגלים לראות HD מרחוק...
כנראה שיש לך עיניים ממש חדות, כי במרחק שכולנו ישבנו לא ממש רואים את זה בד"כ...
זה COLOR DITHERING, זה בהחלט מונח אמיתי. אני זוכר שעבדתי על זה בפרוייקט עיבוד התמונה הראשון שלי בתוכנה (שנת 88) במעבדה בטכניון ויצרנו מנגנון עבור שחור לבן - יצירת גווני אפור על ידי PATTERNS שונים של שחור ולבן.
אח"כ היה ניתן לעשות דברים דומים בצבע. ב-WINDOWS 3.1 זה היה נפוץ מאוד (צהוב עם נקודות אדומות יוצר צהוב-כתום).
DLP כטכנולוגיה בכלל לא נוגעת בדברים כאלה וזה ממש לא חלק ממנה.
מה שראית היה אך ורק קשור לתוכן, פשוט המסך היה כ"כ גדול שכאשר התוכן היה GRAINY זה גרם לתחושה כזו. ככה זה כשמתרגלים לראות HD מרחוק...
כנראה שיש לך עיניים ממש חדות, כי במרחק שכולנו ישבנו לא ממש רואים את זה בד"כ...
- aloni
- חבר במועדון 10K

וואללה, יכול להיות שה- MPEG בכלל גרם לזה?
בגדול אני חושב שאתה צודק שכאשר המסך גדול התופעה הזאת יותר בולטת, אבל יש לי הרגשה שיש מוצרים שמחביאים אותה יותר או פחות. כמו לדוגמה פלאזמות של פיוניר מול פנסוניק.
בגדול אני חושב שאתה צודק שכאשר המסך גדול התופעה הזאת יותר בולטת, אבל יש לי הרגשה שיש מוצרים שמחביאים אותה יותר או פחות. כמו לדוגמה פלאזמות של פיוניר מול פנסוניק.
HiFiMusic IL
-
oferlaor
- מנהל

aloni,
בד"כ דווקא MPEG מחליק את זה (אלא אם כן מדובר ב-MOSQUITO NOISE). יותר סביר שמה שראית היה GRAIN שנראה לך כזה.
עשינו בדיקות של BANDING על המקרן עם GRAYSCALE SWEEP ולא היתה שום בעיה משמעותית שזוהתה. לכן זה לא DITHERING מהסוג שאתה מצביע עליו...
בד"כ דווקא MPEG מחליק את זה (אלא אם כן מדובר ב-MOSQUITO NOISE). יותר סביר שמה שראית היה GRAIN שנראה לך כזה.
עשינו בדיקות של BANDING על המקרן עם GRAYSCALE SWEEP ולא היתה שום בעיה משמעותית שזוהתה. לכן זה לא DITHERING מהסוג שאתה מצביע עליו...
אכן כדברי אהרון, לנורה חדשה יתרון.
הן מבחינת עוצמת הארה והן מבחינת הברק בתמונה.nec_000 כתב:באמת היה נעים לקרוא אבל, וזה אבל גדול:
לא זכור לי שמסיקים מסקנות בהשוואה בין מקרנים כשאחד כבר גמע
שעות כה רבות ונורתו כבר די מתה, בעוד השני חדש דנדש.
כמו כן לא רק הנורה מזדקנת ומורידה ביחד אתה את איכות התמונה, גם כל מני
לכלוכים קטנקנטים ואבק שמטצברים עם שעות העבודה - פוגעים במשהו בברק
ובדיוק המושלם של האור העובר דרך כל המערך האופטי.
לעניות דעתי, הסקת המסקנות יכולה להיות שלמה רק באם שני המקרנים נמצאים
כאשר הם באותו גיל כרונולוגי פחות או יותר.
כמו כן אם לשפוט לדבריו של רני DTS, שהחליט "פשוט לא להחליט",
אזי אין המסקנות של רן חד-משמעיות כל כך, לפחות לעניות דעתי.
לאור נתוני הפתיחה אמנם בהחלט מפתיע שהשארפ התחרה ויפה, אבל מפה ועד
להסקת המסקנות שהוסקו כאמור, הדרך לטעמי עוד ארוכה.
אני בקשר עם כמה קולגות בארה"ב (שהכרנו ב AVS) ומפידבק שקיבלתי מהם,
השארפ החדש אכן מקרן טוב מאד - אבל לא "עובר" בביצועיו את הרובי.
*אני גם יודע שאת ההשואה שלהם הם ביצעו כשלרובי שהיה תחת ידם הוכנסה
נורה חדשה...
בכל אופן אין החלטה חד משמעית לגבי עליונות השרפ על הרובי.
אני בכל אופן יעדיף את את הרובי מהסיבה כי dlp גורם לי לתופעות שונות ומשונות כגון: בחילות , סחרחורת ולחץ בלתי מוסבר על העיניים.
הצפיה ב lcd יותר נעימה לי .
-
oferlaor
- מנהל

krall,
צמצמתי את שתי ההודעות שלך לידי הודעה אחת (נהוג לצטט ואז מיד לכתוב את התגובה...).
אני מניח שאתה מתכוון לא רק ל-LCD אלא גם ל-LCOS (רובי/פרל).
אני מסכים איתך, גם אני אישית לא הייתי מסוגל לרכוש את ה-SHARP (או כל מקרן DLP) כי זה מציק (במקרה של ה-21000 המחיר הוא בפירוש המגבלה שלי בתחום הזה...). מצד שני, ההפרש ביחס הניגודיות שלו מהותי, ורן צודק לחלוטין שזה נותן תמונה מדהימה שפאנל בעל יחס ניגודיות נמוך יותר לא יוכל להתחרות בה.
לדעתי, מקרנים כמו המרנץ והשארפ יהיו בראש הליגה עד שהם יוציאו מחליפים בדמות 3DLP שבכלל יפיל את השוק על הברכיים, אבל בתכלס הם ימכרו הרבה פחות מאשר המקרנים של פנסוניק, מיצובישי, אפסון ודומיהם.
צמצמתי את שתי ההודעות שלך לידי הודעה אחת (נהוג לצטט ואז מיד לכתוב את התגובה...).
אני מניח שאתה מתכוון לא רק ל-LCD אלא גם ל-LCOS (רובי/פרל).
אני מסכים איתך, גם אני אישית לא הייתי מסוגל לרכוש את ה-SHARP (או כל מקרן DLP) כי זה מציק (במקרה של ה-21000 המחיר הוא בפירוש המגבלה שלי בתחום הזה...). מצד שני, ההפרש ביחס הניגודיות שלו מהותי, ורן צודק לחלוטין שזה נותן תמונה מדהימה שפאנל בעל יחס ניגודיות נמוך יותר לא יוכל להתחרות בה.
לדעתי, מקרנים כמו המרנץ והשארפ יהיו בראש הליגה עד שהם יוציאו מחליפים בדמות 3DLP שבכלל יפיל את השוק על הברכיים, אבל בתכלס הם ימכרו הרבה פחות מאשר המקרנים של פנסוניק, מיצובישי, אפסון ודומיהם.
קצת התעייפתי מלדבר על זה, אבל אני אנסה שוב בפעם האחרונה.
מנורה לא תורמת לחדות של תמונה-
זה עניין שקשור למבנה הצ'יפ, לעובדה שמדובר בצ'יפ אחד אל מול שלושה, זה קשור לאיכות עיבוד הוידאו, זה קשור לאופטיקה.
הא ותו לא. מי שלא מבין את זה , לא החליף מספיק מנורות במקרן.
מנורה ישנה= למסך אפור=להנחת פילטר.
מי שהתנסה באמור מבין את זה.
קונטרסט ו-Depth Of Image לא קשור למצב של מנורה.
זה קשור לרמה של אנסי קונטרסט, זה קשור לקונטרסט הטבעי של הפנל וזה קשור גם להבדלים הטכנולוכים בין LCD.LCOS לבין DLP.
בפעם המליון-
ההשוואה בוצעה כאשר רמת התאורה הייתה זהה בשניהם , על ידי הנחתת עוצמת ההארה של השרפ.
למעשה ל-רובי היה יתרון של 20% בעוצמת ההארה.
השרפ שנהנה מאופטיקה מאד איכותית של מינולטה "סבל" מפילטר פשוט וזול שהושם עליו.
זליג, יניב, רומן, רני, יואב לוי, DBD ואנכי צפינו בשני המקרנים למעלה מ-2.
ההבדלים לכולם היו ברורים.
זה לא ממש הייתה תחרות.
למי שעדיין מתלבט אני מציע "לשרוף" סכום של $15 ולקרוא את הביקורת של גרג רוג'רס על הפנינה. בביקורת (המדהימה) שלו הוא מגיע לאותם מסקנות בהבדלים הטכנולוגים בין 1080DLP לבין 1080LCOS.
למרות זאת, אם מחר ייצא ה-רובי 2, אז השרפ ימכר.
אין לי סנטימנטים ו/או רצון להגן על הציוד שלי.
אני רק מחפש את הטוב ביותר נכון להיום.
רן
מנורה לא תורמת לחדות של תמונה-
זה עניין שקשור למבנה הצ'יפ, לעובדה שמדובר בצ'יפ אחד אל מול שלושה, זה קשור לאיכות עיבוד הוידאו, זה קשור לאופטיקה.
הא ותו לא. מי שלא מבין את זה , לא החליף מספיק מנורות במקרן.
מנורה ישנה= למסך אפור=להנחת פילטר.
מי שהתנסה באמור מבין את זה.
קונטרסט ו-Depth Of Image לא קשור למצב של מנורה.
זה קשור לרמה של אנסי קונטרסט, זה קשור לקונטרסט הטבעי של הפנל וזה קשור גם להבדלים הטכנולוכים בין LCD.LCOS לבין DLP.
בפעם המליון-
ההשוואה בוצעה כאשר רמת התאורה הייתה זהה בשניהם , על ידי הנחתת עוצמת ההארה של השרפ.
למעשה ל-רובי היה יתרון של 20% בעוצמת ההארה.
השרפ שנהנה מאופטיקה מאד איכותית של מינולטה "סבל" מפילטר פשוט וזול שהושם עליו.
זליג, יניב, רומן, רני, יואב לוי, DBD ואנכי צפינו בשני המקרנים למעלה מ-2.
ההבדלים לכולם היו ברורים.
זה לא ממש הייתה תחרות.
למי שעדיין מתלבט אני מציע "לשרוף" סכום של $15 ולקרוא את הביקורת של גרג רוג'רס על הפנינה. בביקורת (המדהימה) שלו הוא מגיע לאותם מסקנות בהבדלים הטכנולוגים בין 1080DLP לבין 1080LCOS.
למרות זאת, אם מחר ייצא ה-רובי 2, אז השרפ ימכר.
אין לי סנטימנטים ו/או רצון להגן על הציוד שלי.
אני רק מחפש את הטוב ביותר נכון להיום.
רן
דרך אגב,
עם יציאת הרובי, נעשו הרבה מאד מבחנים אל מול המלך הקודם, ה-QUALIA. בכל המבחנים ה-QUALIA הייתה משמעותית חדה יותר מה-רובי וזאת למרות שהרובי נהנו ממנורות חדשות.
הסיבה לכך הייתה אופטיקה עדיפה משמעותית של ה-QUALIA לעומת ה-רובי.
תמונה סופית של מקרן נקבעת על ידי הרבה מאד פרמטרים.
רן
עם יציאת הרובי, נעשו הרבה מאד מבחנים אל מול המלך הקודם, ה-QUALIA. בכל המבחנים ה-QUALIA הייתה משמעותית חדה יותר מה-רובי וזאת למרות שהרובי נהנו ממנורות חדשות.
הסיבה לכך הייתה אופטיקה עדיפה משמעותית של ה-QUALIA לעומת ה-רובי.
תמונה סופית של מקרן נקבעת על ידי הרבה מאד פרמטרים.
רן
-
oferlaor
- מנהל