דואר ישראל - על סף קריסה?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
gommeh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #61 

המצב בדואר הולך ומשתפר.
החידושים שדובר עליהם עד כה:
1. הזמנת תור באינטרנט
2. הודעת sms על קבלת דבר דואר.

והחידוש האחרון:
3. חתימה דיגיטלית עם קבלת דבר הדואר (לפקיד יש מעין טבלט זעיר, הוא מתקתק את מספר הזיהוי, ומיד מופיע איזור לחתימה).

ומה יש עדיין לשפר ?
חלוקת דברי הדואר לנמענים (איפוא הימים שבהם דבר הדואר היה מגיע תוך יומיים ?)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #62 

תגידו, הדואר קרס סופית לאחר הרפורמה או מה קורה איתם?
הזמנתי ב- 25 לאוגוסט שני משחקים ל PS4 באיביי אשר התקבלו לשילוח בסניף DHL שם ב- 27 לאוגוסט. ויצאו אל יעדם ב- 31. מאז נעלמו עקבותם.
תחילת שבוע שעבר (ב- 6 לאוקטובר) קבלתי שני פתקים להגיע לקחת פריטי דואר (על פתק אחד היה רשום באופן מוזר שהוא נרשם בעשרים ומשהו לספטמבר בכלל). בסניף נמסר לי פריט אחד (שהוזמן גם הוא איפשהו בסוף אוגוסט מארה"ב) ונאמר לי לגבי הפתק השני שזו הודעה שניה, למרות שלא היה רשום עליו דבר כזה. וזהו, אנחנו כבר בסופ"ש נוסף, 15 לאוקטובר, ועדיין שום פתק ושום נעליים. שלחתי לסניף את אבא שלי (לצערי אין לי אפשרות להגיע לשם בעצמי בגלל עבודה) לשאול אם ישנה אפשרות כזו שמחכה לי שם חבילה אך לא הוציאו לי פתק/הודעה. קרו לי כבר מקרים כאלה בעבר. נאמר לו שלא - אין להם שום חבילה.
אז כבר פניתי למוכר באיביי והסברתי לו שלא קבלתי שום דבר ושלאף אחד מושג איפה זה - הוא התנצל והציע משלוח חוזר או החסר כספי. אז אחלה, תמיד אפשר לקבל כסף חזרה, אבל משום מה יש לי הרגשה חזקה מאד שדואר ישראל פשוט איבד את זה או שלא שלח לי בכלל הודעה להגיע לקחת ואולי שלח את זה חזרה אל השולח. אין לי כבר מושג.

סיפור אחר במקביל, ב- 21 לספטמר נשלח אליי סמארטפון מסין. בדיקת מספר המעקב שלו באתר הדואר מראה לי "דבר הדואר האמור הגיע בתאריך 08/10/2015 ליחידת הדואר נוה גנים אשר בקרית מוצקין לשם מסירתו לנמען." בסניף כאמור נאמר לאבי (אתמול) שאין בסניף שום חבילה שממוענת אליי..
מה הקטע הזה? יש סיכוי שישנה טעות באתר של הדואר בנוגע למעקב אחר החבילה?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gommeh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #63 

@jacko-il
·
בחצי שנה האחרונה, מתוך כ-20 קניות דרך איביי, 2 משלוחים לא היגיעו.
עבור משלוח 1 בקשתי החזר כספי שאכן הוחזר מיידית.
עבור משלוח 2 בקשתי שליחה מחדש, שאף הוא היגיע.

סה"כ הנהלת הדואר מבטיחים להשתפר תוך שנה. מקווה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #64 

נו מה אתם יודעים, תראו איזה קטע -
חצי שעה אחרי שכתבתי את ההודעה הקודמת קבלתי טלפון מהבית שהגיע לי פתק לבוא לקחת פריט דואר - זה הסמארטפון שהזמנתי והגיע לסניף ב- 8 לאוקטובר. רק היום, שבוע אחרי, הביאו לי את הפתק.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #65 

פריט קטן שהזמנתי ב-29.8 הגיע רק שלשום - בדיוק 45 יום, המקסימום באיביי לפני שפותחים קייס.
ככל הנראה בגלל החגים - היו מעט מאוד ימי עסקים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1254
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 139 פעמים

שרשור שלא נקרא #66 

עזוב משלוח מחו"ל, ב 16/9 קיבלתי SMS מישראכרט ששלחו לי כרטיס חדש עם צי'פ, ב 12/10 שלחו SMS מדוע לא הפעלתי כבר את הכרטיס.
היום 15/10 עדיין לא הגיע....

shuali פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 228 פעמים
קיבל תודות: 753 פעמים

שרשור שלא נקרא #67 

pixies כתב:פריט קטן שהזמנתי ב-29.8 הגיע רק שלשום - בדיוק 45 יום, המקסימום באיביי לפני שפותחים קייס.
ככל הנראה בגלל החגים - היו מעט מאוד ימי עסקים.
...
·

בפייפל זה עד 6 חודשים שתדע להבא... אתה לא חייב לפתוח באיביי, יכול ישירות בפייפל

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1979
נתן תודות: 56 פעמים
קיבל תודות: 170 פעמים

שרשור שלא נקרא #68 

shuali כתב:
...
...
·

בפייפל זה עד 6 חודשים שתדע להבא... אתה לא חייב לפתוח באיביי, יכול ישירות בפייפל
...
גם בEBAY זה כבר לא 45 יום, אני לא זוכר בדיוק כמה אבל אני זוכר שהזמן מתחיל להמדד רק לאחר תאריך היעד למסירת החבילה
אני מניח שיש כאן אנשים שיודעים בדיוק
במקרה היום פתחתי CASE על מוצר שלא הגיע והוזמן ב15/7/2015 ותאריך יעד המסירה היה עד 19/9/2015, החלטתי שהמתנתי מספיק גם עם חוסר התפקוד של הדואר

ירון

lshamir
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 54
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #69 

don't get me started

מצטער, קצת ארוך אבל אני חייב להוציא קיטור.
שלחו לי חבילה מארצות הברית להוד השרון באוגוסט. אחרי כמעט חודש וחצי הגיע הפתק. (השערה שלי - החבילה הגיעה לארץ אחרי כמה ימים, עוד 3-4 שבועות הגעה לסניף, ועוד 7-10 ימים לקבלת הפתק בתיבת הדואר)
ההורים הלכו לאסוף את החבילה בסניף הוד השרון הראשי. עובד הדואר לא ידע היכן החבילה. הוא אמר "חכו להודעה שניה". (מאז עבר כבר חודש - לא הגיעה הודעה שניה)

מספר ימים אחרי ההורים שלי, הלכתי לסניף הדואר בעצמי. עובד הדואר היה נחמד להסביר לי את הבעיה - בדרך כלל הם שמים מדבקה עם מספר מקוצר של מספר ספרות שעוזר להם למצוא את החבילה, אבל במקרה שלי הם לא הדביקו. הוא אמר שזה מוזר מאוד והמשיך ואמר "החבילה לא עברה דרכם כי אין את המספר" (השערה שלי הם מבולגנים, לא עובדים בצורה מסודרת, לא יודעים למצוא כלום, אפילו את המדבקה שלא הצליחו להדביק).
אז הוא שואל האם אני יכול לתאר את החבילה. הוא כנראה סטנדאפיסט - איך אפשר לתאר חבילה שלא ראיתי? הוא צילם את הפתק ואמר שהוא יתקשר אלי בחזרה. מאז עברו כשלושה שבועות ואני עדיין מחכה שהוא יתקשר. (ברור שהוא לא יתקשר גם בעתיד)

במקביל פתחתי גם פניה בשירות לקוחות של דואר ישראל בפייסבוק. מכיוון שלא ניתן לצרף יותר מקובץ אחד, שלחתי שתי תגובות האחת עם צילום הפתק מקדימה והשניה מהפתק מאחורה. מסתבר ששתי הפניות טופלו בנפרד. בפניה אחת יש את התמונה של הפתק מקדימה, לשניה את את התמונה מאחורה.
היום הם ענו על תגובה עם הפתק מאחורה - לפי הרשומות שלהם קיבלתי את הדרכון שלי בתחילת אוגוסט (זה נכון) אבל לא התלוננתי שלא קיבלתי דרכון, התלוננתי שלא קיבלתי את החבילה שהם לא יודעים למצוא, לגבי פתק שנשלח בספטמבר, מה קשור הדרכון?

חוץ מזה, במהלך סוכות כשהייתי בסניף הדואר, היו שם מאות, אולי אלפי חבילות שלא סודרו כלל בכלובים גדולים - בקושי אפשר היה להיכנס לסניף.

איכות היא לא מילה גסה (או שכן במקרה של דואר)

Ronaldo_kaka
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #70 

שערי הגיהנום נפתחו ובלעו לתוכו את דואר ישראל.. היום הם שלחו לי הודעת SMS עם מספר החבילה (YY***IL) לגבי חבילה שנשלחה אליי ב31/8/15,חבילה של 5$. את החבילה התבקשתי לאסוף מחנות צעצועים במרחק של 2.5 ק"מ מביתי ,כאשר לאורך השנים כל החבילות היו מגיעות לסוכנות הדואר הקרובה אליי,במרחק של 3 דקות הליכה. ועוד מדובר פה בחנות שממוקמת בסוף העולם , באזור תעשייה,מקום ללא נגישות להולכי רגל. זאת הייתה חבילה בדואר לא רשום.ופתק לא הגיע . בסוף הלכתי לשם ומסרו לי את החבילה, נתנו לי להרגיש כאילו הם עושים לי שם טובה בחנות שהם מוסרים לי את החבילה וזה לא חלק מהשירות שהם צריכים לתת.
זה כאילו דואר ישראל החליטו לעשות את כל מה שאפשר כדי להמאיס עלינו הזמנת חבילות באינטרנט..
סה"כ מדובר פה בשני שירותים חדשים שהם יכולים להיות טובים אם לא היו מיישמים אותם בצורה כל כך מעוותת. כלומר אם שולחים את החבילה לחנות וזה מקצר את המרחק עד לסניף אז סבבה..אבל אם לא ..אז פשוט שיעבירו את זה לסניף/יחידת דואר הקרובה. וגם הודעות SMS זה לא רע, אבל שזה לא יהיה תחליף לפתקים.. וגם אם כבר יש להם דרך לעקוב אחרי חבילות בדואר לא רשום ,אז שיעשו אינטגרציה כך שהמידע הזה יוצג גם במעקב החבילות באתר דואר ישראל כי כיום אין אפשרות לראות את זה שם.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2580
נתן תודות: 447 פעמים
קיבל תודות: 648 פעמים

שרשור שלא נקרא #71 

לי דווקא יש סיפור חיובי. קניתי איזה קשקוש בעלי אקספרס. הפתק לאיסוף החבילה הפנה אותי לחנות סלולר(!) ליד הבית ולא לסניף הדואר. כדי לקצר תורים יש נקודות איסוף של חבילות בעסקים באזור.
כמובן שלא היה תור, פשוט באתי ולקחתי את החבילה. זה גם יותר קרוב לבית אז בכלל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3404
נתן תודות: 252 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שרשור שלא נקרא #72 

בהרבה מקומות אפשר להמזין לעבודה
חוסך ללכת לאנשהו

הזמנתי מעבד לHTPC נכנס לארץ ב29.09
הגיע אתמול

אוקיי אז מתעקב פה ושם - הקטע המעצבן שבמוקד לא יודעים להגיד שום דבר בכלל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #73 

מחזק את ההמלצה להזמין לעבודה, למי שיכול - במקום לשלוח פתקים אדומים, הדוור מביא לפקיד/ה בקבלה שק דואר עם מכתבים וחבילות.
אצלנו עשו את זה הכי פשוט שיש עבור כולם - במקום שהיא תחלק את זה בין החדרים, פקידת הקבלה שולחת מייל קטן לכל מי שהגיעה אליו חבילה, ואז יורדים ולוקחים אותה עצמאית מהשולחן שלה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Aviv943
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 586
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שרשור שלא נקרא #74 

הגיעו השבוע חמישה פתקים אפורים יחד.
על כל הפתקים רשומים תאריכים של אוגוסט (!) כלומר, החבילה יושבת אצלהם מעל לחודשיים.
למרבה הפלא הם עדיין היו בסניף ויכולתי לקחת את החבילות.

Netanel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שרשור שלא נקרא #75 

חזון אחרית הימים.
אני לא יודע מה קרה לדואר באזור מגוריי שהיה פשוט נוראי

נשלחה אלי חבילה מארה"ב ב-8/10 ב-12/10 החבילה הגיעה לארץ וב-15/10 היא כבר הגיעה לסניף.
אספתי אותה היום (הסניף התחיל לעבוד בימי שישי) ותוך 10 דקות כבר הייתי בחוץ.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”