ריכוז פידבקים, והצגת יתרונות וחסרונות בממיר - HOT FIBER 4K.
usagi
לא ניסיתי auto בממיר, אני אנסה. מבחינת auto בטלויזיה יש רק יחס שהוא 16/9 או auto.
לא נראה לי שיש בטלויזיה שלי אופציה של hdmi 2 כבוי או דלוק, אני חושב שכל היציאות הן hdmi 2 בלי יכולת לשנות. הטלויזיה היא LG B7.
ניסיתי גם להשוות בין הרזולוציות כאשר אני מכבה את כל משפרי התמונה או כל דבר אוטומטי וההבדל באיכות נשאר אותו הדבר, רואים יותר טוב ב 1080P.
לא ניסיתי auto בממיר, אני אנסה. מבחינת auto בטלויזיה יש רק יחס שהוא 16/9 או auto.
לא נראה לי שיש בטלויזיה שלי אופציה של hdmi 2 כבוי או דלוק, אני חושב שכל היציאות הן hdmi 2 בלי יכולת לשנות. הטלויזיה היא LG B7.
ניסיתי גם להשוות בין הרזולוציות כאשר אני מכבה את כל משפרי התמונה או כל דבר אוטומטי וההבדל באיכות נשאר אותו הדבר, רואים יותר טוב ב 1080P.
כשאני משנה ל AUTO בממיר התמונה זהה ל 2160P50 ככה שאין הבדל באיכות התמונה.
שיחקתי בטלויזיה עם ההגדרות של יחס גובה רוחב בין מצב מקורי ל 16:9 והגדרות של סריקה בלבד אוטומטי/הפעלה/כבוי, אין שום הבדל בתמונה.
מצב HDMI 2.0 דלוק או כבוי אין לי. יש לי מצב HDMI ULTRA HD Deep Color שאני יכול להפעיל על HDMI שאני בוחר, הפעלתי על ה HDMI של הממיר וגם אין שינוי בתמונה. גם החלפתי כבל HDMI ל Monoprice Certified Premium High Speed HDMI Cable ואין שינוי.
אולי אני שם לב לפרטים שאחרים לא רואים או שהבעיה המוזרה רק אצלי אבל התמונה ב 1080 יותר טובה מבחינתי.
שיחקתי בטלויזיה עם ההגדרות של יחס גובה רוחב בין מצב מקורי ל 16:9 והגדרות של סריקה בלבד אוטומטי/הפעלה/כבוי, אין שום הבדל בתמונה.
מצב HDMI 2.0 דלוק או כבוי אין לי. יש לי מצב HDMI ULTRA HD Deep Color שאני יכול להפעיל על HDMI שאני בוחר, הפעלתי על ה HDMI של הממיר וגם אין שינוי בתמונה. גם החלפתי כבל HDMI ל Monoprice Certified Premium High Speed HDMI Cable ואין שינוי.
אולי אני שם לב לפרטים שאחרים לא רואים או שהבעיה המוזרה רק אצלי אבל התמונה ב 1080 יותר טובה מבחינתי.
@PPR
·
היי - החלטתי בינתיים להשאיר את הממיר לעוד מספר ימים ולנסות להתמודד עם הבעיות (לא רואה פתרון 4K נורמלי אחר למונדיאל כרגע) ...
עכשיו הבעיה שלי הינה עם שרת ה-DLNA - אשמח לעזרה.
המחשב המשמש כשרת מחובר בכתובת 192.168.1.14 (מחובר פיסית לקופסת fiber mini)
כאשר צופים בטלויזיה המחוברת ל-fiber mini שרת ה-serviio מזוהה ופעיל (מדיה סנטר)
כאשר מפעילים את האופציה בממיר ה-4K (מדיה סנטר) הוא אינו רואה את שרת ה-serviio.
הגדרתי ב-port forwarding את הפורטים 8895 tcp ו- 1900 udp.
עדיין הממיר 4k לא רואה את ה-serviio
תצורה זהה עם ממיר fiber רגיל עבדה בצורה תקינה.
יש אולי רעיון איך לפתור את התקלה ? (לשירות של hot אין מושג ...)
·
היי - החלטתי בינתיים להשאיר את הממיר לעוד מספר ימים ולנסות להתמודד עם הבעיות (לא רואה פתרון 4K נורמלי אחר למונדיאל כרגע) ...
עכשיו הבעיה שלי הינה עם שרת ה-DLNA - אשמח לעזרה.
המחשב המשמש כשרת מחובר בכתובת 192.168.1.14 (מחובר פיסית לקופסת fiber mini)
כאשר צופים בטלויזיה המחוברת ל-fiber mini שרת ה-serviio מזוהה ופעיל (מדיה סנטר)
כאשר מפעילים את האופציה בממיר ה-4K (מדיה סנטר) הוא אינו רואה את שרת ה-serviio.
הגדרתי ב-port forwarding את הפורטים 8895 tcp ו- 1900 udp.
עדיין הממיר 4k לא רואה את ה-serviio
תצורה זהה עם ממיר fiber רגיל עבדה בצורה תקינה.
יש אולי רעיון איך לפתור את התקלה ? (לשירות של hot אין מושג ...)
@itamarl
בעוד שאין לי ידיעה לגבי הקושי הספציפי אותו אתה חווה, לדעתי אין קשר (ואין צורך) ב-Port Forwarding משום שהתקשורת נעשית בתחומי רשת הפנימית שלך, ללא יציאה "החוצה".
שנית, האם מחשב אחר, שמחובר לאותה רשת ביתית, כן מצליח לזהות את שרת ה-DLNA?
בעוד שאין לי ידיעה לגבי הקושי הספציפי אותו אתה חווה, לדעתי אין קשר (ואין צורך) ב-Port Forwarding משום שהתקשורת נעשית בתחומי רשת הפנימית שלך, ללא יציאה "החוצה".
שנית, האם מחשב אחר, שמחובר לאותה רשת ביתית, כן מצליח לזהות את שרת ה-DLNA?
סיכום חמשת הימים הראשונים עם הממיר:
בסך הכל, הממיר עובד בצורה תקינה. מהירות התגובה של ממשק הממיר דומה פחות או יותר ל-Fiberbox המקורי והגם שיש מקום מסוים לשיפור, אין מדובר בעניין אקוטי. לא חוויתי בעיות הקלטה, רזולוציה, איכות תמונה או ערוצים שלא נפתחו.
כמו כן, יכולת הגדרת מצב ה-Bridge שופרה בממיר, בכך שכעת מצב ה-Bridge אינו גורף אם כי מופעל באופן יחסי לציוד ספציפי שהוגדר לפעול בתצורה זו (לפי כתובת MAC) – ומדובר בשינוי מבורך.
עם זאת, דבר אחד מביא לי את הסעיף (I can't help it): אותו רעש שנדון כאן, שנובע ממאוורר הממיר. הרעש נשמע היטב כל העת, וכאשר החדר שקט – אף עולה כדי מטרד של ממש. בשיחה עם המוקד הטכני של הוט נאמר לי שמבחינת החברה הרעש הוא בטווח הנורמה וכי אין לזמן בגינו טכנאי (בכך יש אמנם גרעין של אמת, משום שהחלפת הממיר באחר לא תניב, קרוב לוודאי, תוצאה שונה – ראו קישורים לדיונים באתר SFR במעלה השרשור). אני עדיין שוקל כיצד לנהוג בעניין.
נ.ב. הממיר "ירש" מה-Fiberbox שגיאת תרגום אחת: במהלך אתחול המכשיר, מופיע על צגו הכיתוב "Reseting" (צ"ל "Resetting"). אופס...
בסך הכל, הממיר עובד בצורה תקינה. מהירות התגובה של ממשק הממיר דומה פחות או יותר ל-Fiberbox המקורי והגם שיש מקום מסוים לשיפור, אין מדובר בעניין אקוטי. לא חוויתי בעיות הקלטה, רזולוציה, איכות תמונה או ערוצים שלא נפתחו.
כמו כן, יכולת הגדרת מצב ה-Bridge שופרה בממיר, בכך שכעת מצב ה-Bridge אינו גורף אם כי מופעל באופן יחסי לציוד ספציפי שהוגדר לפעול בתצורה זו (לפי כתובת MAC) – ומדובר בשינוי מבורך.
עם זאת, דבר אחד מביא לי את הסעיף (I can't help it): אותו רעש שנדון כאן, שנובע ממאוורר הממיר. הרעש נשמע היטב כל העת, וכאשר החדר שקט – אף עולה כדי מטרד של ממש. בשיחה עם המוקד הטכני של הוט נאמר לי שמבחינת החברה הרעש הוא בטווח הנורמה וכי אין לזמן בגינו טכנאי (בכך יש אמנם גרעין של אמת, משום שהחלפת הממיר באחר לא תניב, קרוב לוודאי, תוצאה שונה – ראו קישורים לדיונים באתר SFR במעלה השרשור). אני עדיין שוקל כיצד לנהוג בעניין.
נ.ב. הממיר "ירש" מה-Fiberbox שגיאת תרגום אחת: במהלך אתחול המכשיר, מופיע על צגו הכיתוב "Reseting" (צ"ל "Resetting"). אופס...
·PPR כתב:סיכום חמשת הימים הראשונים עם הממיר:
נ.ב. הממיר "ירש" מה-Fiberbox שגיאת תרגום אחת: במהלך אתחול המכשיר, מופיע על צגו הכיתוב "Reseting" (צ"ל "Resetting"). אופס......
תתקע קיסם בתוך המאוורר לפחות עד הבוקר
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8629
- נתן תודות: 1401 פעמים
- קיבל תודות: 335 פעמים
·kobi_lo כתב:@HOT
·
1) בדוק אם הממיר מחובר ליציאה בטלווזיה שתומכת ב 4k (אצלי למשל רק 2 יציאות תומכות)
2) בדוק אם בהגדרות הטלווזיה (לא הממיר) 4K/UHD פועל....
לא ברור לי משהו.
להבנתי משלמים עבור התקנה, נכון?
האם לא מתפקידו של הטכנאי ,לוודא שהכול מחובר ומוגדר בצורה המיטבית?
או שהוא רק מבצע את העבודה הפיזית של החיבורים, בודק שנכנס תמונה וקול -ובורח, משאיר את הלקוח "לשבור את הראש" עם כל השאלות והבעיות שהחברים העלו כאן?