Usenet חוקי או לא?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2055
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שרשור שלא נקרא #61 

moco כתב:הכנסת אותי לאמביציה, טחנתי קצת את Google Groups, אבל לא יכולתי לך.
הכי מוקדם שהצלחתי למצוא זה רק מסוף 1987 http://groups.google.com/group/comp.mis ... d2228a150a
בתגובה הרביעית. היו יותר מוקדמות, אך כנראה נעלמו במזבלות הדיגיטליות.

אני באופן אירוני די נטשתי את Usenet דווקא כשהיה בשיאו ולפני עליית פורומי הווב לגדולה. הסיבה הייתה פשוט הצפת מידע. הnewsgroups התחילו להיות מופצצים. בנוסף יכולת החיפוש הייתה חלשה עד שהופיעו Dejanews בעולם (מה שנהפך לGoogle Groups לאחר שגוגל בלעה אותם).
בעיית זהות הכותב אף פעם לא הייתה רלוונטית בקבוצות הטכניות.
...
אני מסכים איתך.
בעיית זהות הכותב לא היתה קיימת אז, בגלל בעיקר התמימות (ה-web לא היה קיים אז, והדבר הנורא ביותר שההיפים של usenet יכלו לחשוב עליו היה תוספת של שורה ב-header עם פרסומת). המקרה הבולט ביות של זיוף הודעת השולח היתה מתיחת ה-1 באפריל עם הודעה שיצאה ממחשב בשם kgbvax ממוסקבה כביכול - נא לזכור מדובר בשנת 1984).
אני מדבר על בעיית אימות זהות הכותב בהקשר של העידן הנוכחי. כאשר כל אחד יכול לזייף את כתובת הדואר שלך, ולכל אחד יש אינטרסים, איך אפשר לסמוך על כך שהודעה שאתה קורא באמת נכתבה על ידי מי שכביכול חתום עליה?

לגבי בעיית הצפת המידע - לאורך השנים שיפרתי את טכניקות הקריאה שלי, אבל קצב גידול המידע השיג את השיפורים שלי...
התחלתי עם rn על מכונת BSD, ועברתי לבסוף ל-Agent על PC. לא ממש אהבתי את שאר הקליינטים ליוניקס כמו TIN. הייתי יושב שעות אחרי הלימודים על מסופי VT100 עד שצרבו לי העיניים.

אני עדיין זוכר שקראתי בזמן אמיתי את הספאם הראשון ב-Usenet (מודעת ה-green card של קנטור וסיגלר), ואת ההזמנה לפתיחת פרויקט KDE ללינוקס, שנקרא אז Kool Desktop Environment.
(את ההודעה המקורית של לינוס טורוולדס לא ראיתי - לא עקבתי אחרי קבוצות היוניקס).

הבעייה היתה שכמות הקבוצות שעקבתי אחריהן הלכה וגדלה, והמלאכה נעשתה סיזיפית.
הייתי יושב בעיקר על comp.arch וגם על comp.sys.amiga.* (שכנראה היה המחשב האחרון שהכרתי ברמת הביטים הנמוכים ביותר, חומרה ותוכנה)

על ה- PC , בעזרת Agent32, יכולתי להוריד Headers, והתמחיתי בסינון subjects במבט מהיר, ותפעול אינסטינקטיבי של התוכנה בעזרת מקשים בלבד.
במקביל לקריאת ה-headers, התוכנה קראה ברקע את ה-bodies הרצויים.

עד היום אין אף תוכנה שמשתווה לה לקריאת usenet (לא להורדת קבצים).

בסופו של דבר התייאשתי. במקום לעקוב אחרי usenet התחלתי לעקוב אחרי slashdot :-) (יש לי ID חמש סיפרתי)

בנוסף ל-dejanews, גוגל הלכו וקנו מאנשים סרטים מגנטיים עם ארכיבים של קבוצות משנות ה-80, כאשר הפידים היו קטנים וניתן היה לדבר על גיבוי של כל התעבורה. בכל מקרה יש הרבה חורים מאותה התקופה בכיסוי שלהם. לדעתי מ-1995, שנת הקמת dejanews, יש להם כיסוי מלא.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #62 

אתה מציף אותי בנוסטלגיה.
rn על VT100, היו ימים. :אחלה:
גם אני רכשתי Agent כשעברתי לWindows (גרסת 3.11 כמובן).
אח"כ כשNetscape הכניסו newsreader לדפדפן , נטשתי את הAgent, וזו הייתה גם התקופה שהתחלתי לנטוש את Usenet בכלל.
זוכר שהיתה איזה מחרוזת עם כל מיני keywords (כמו PLO וFBI) שהחתרנים שמו כדי לחנוק את המעקב המשוער של הNSA על התעבורה?
משה

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2055
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שרשור שלא נקרא #63 

אף פעם לא סבלתי את Netscape בתור קורא news. היתרון היחיד שלו על Agent היה תמיכה ב-HTML בדואר.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #64 

היתרון הגדול שלו היה שהוא תמיד היה פתוח ושהוא היה לי גם בעבודה :roll:
משה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #65 

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #66 

בינתיים...

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #67 

השאלה העיקרית היא, האם אפשר להגדיר את הusenet לשירות לא חוקי התוכן עליו הוא לא חוקי אבל אפשר להגדיר את השירות כלא חוקי? ולאכוף ולסגור ולתבוע אנשים?
זו השאלה העיקרית, כי כולנו יודעים שלהוריד משהו שאמור לעלות לנו כסף זה לא חוקי, אבל הרשויות יכולים לסגור את זה? לאכוף את זה במסגרת הפרת זכויות?
או לתבוע?

ומה מונע בדיוק מהם לאכוף ולסגור?

אגב לגבי התביעות, אנחנו לא משתפים קבצים, והם לא יצליחו לאתר אותנו בגלל הssl בusenet ולתבוע אותנו, אז אנחנו בטוחים.
פחות בטוחים הם אלו שמורידים ומשתפים בemule עדיין... לכו תדעו אם יתחילו לתבוע אקום וכאלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #68 

tevel3,

השירות חוקי, מה שעושים איתו זה משהו אחר. להחזיק סכין מטבח זה חוקי, אבל יש מעשים לא חוקיים שאפשר לעשות איתו.

אי אפשר להאשים את הטכנולוגיה, מי שצריך לרדוף זה את המפיצים של התכנים ואם ירדפו מישהו זה יהיה אותם.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #69 

tevel3 כתב:השאלה העיקרית היא, האם אפשר להגדיר את הusenet לשירות לא חוקי התוכן עליו הוא לא חוקי אבל אפשר להגדיר את השירות כלא חוקי? ולאכוף ולסגור ולתבוע אנשים?
...
בהחלט,
דוגמאות :
1. מותר להחזיק נשק ברישיון אבל אסור לאיים איתו על אנשים.
2. אם אתה חקלאי מותר לך להעביר דשן ממקום למקום אבל אם אתה לא חקלאי ותופסים אותך עם 2 טון דשן במשאית אז אתה ישר נלקח לחקירת שב"כ.
3. מותר לקנות ראדר נגד מכמונות מהירות אבל אסור להשתמש ..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שרשור שלא נקרא #70 

אי אפשר לסגור את השרות אבל אפשר לדוגמא להגדיר שישנן קבוצות דיון לא חוקיות מכיוון שהן מחזיקות תוכן לא חוקי באחוז מסויים ולכן להכריח את נותני השרות לא להחזיק את התכנים האלה על השרתים המקומיים שלהם. במקרה זה השימוש בשרות לא יהיה פרקטי לצרכי הפצה.

dragonflyXXL
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1039

שרשור שלא נקרא #71 

michaels כתב:אי אפשר לסגור את השרות אבל אפשר לדוגמא להגדיר שישנן קבוצות דיון לא חוקיות מכיוון שהן מחזיקות תוכן לא חוקי באחוז מסויים ולכן להכריח את נותני השרות לא להחזיק את התכנים האלה על השרתים המקומיים שלהם. במקרה זה השימוש בשרות לא יהיה פרקטי לצרכי הפצה.
...
פתרון מאוד לא פרקטי.
א. תסגור קבוצה אחת אז יעשו post לקבוצה אחרת
ב. בדר"כ הגורמים שמעלים את התכנים עושים את זה דרך סדרה אקראית של anonymizers.
ג. איך בדיוק תכריח את כל ספקי ה-usenet בעולם לא להחזיק את התכנים האלה?
ד. גם אם הצלחת לגרום להם לא להחזיק תכנים מסויימים איך בדיוק תזהה מה אסור ומה מותר?

michaels
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379

שרשור שלא נקרא #72 

מה שאני אומר שאם רוצים אפשר להקשות די בקלות על הלקוח שצורך את התכנים כך שהשרות הופך להיות לא פרקטי מה גם שגם עכשיו הוא לא ממש נגיש כמו רשתות השיתוף הרגילות.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #73 

Lior_M,

אתה בטוח שזה לא ההיפך? חשבתי שמותר להשתמש בגלאי כזה, אבל לא לקנות אותו...

Michaels,

מה שאתה מדבר עליו זה שירות שיש לו כמה מאות (אוקיי, נגיד אלפים בודדים) של משתמשים, בעוד שאחוז ניכר מצרכני האינטרנט הישראלי משתמשים בשירותים כמו EMULE ו-BITTORRENT.

להתמקד ב-USENET זה כמו לעצור עוברים ושבים ליד איילון ולבדוק להם רשיונות, בעוד שלשמאלך, כל הנהגים באיילון נוהגים 200 קמ"ש... יש לדעתי משהו כמו מיליון - מיליון וחצי משתמשים בארץ של שירותי BT ו-EMULE. בעולם זה בכלל בטל בשישים לעומת עשרות השרתים הפרטיים, רשתות שיתוף פרטיות וציבוריות, ועוד אלף שיטות שלא רק כוללות צרכנים כבדים, אלא כאלה שיהיה קל הרבה יותר להאשים ולתבוע (כי הם גם עושים UPLOAD לתוכן...).

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #74 

oferlaor כתב:Lior_M,

אתה בטוח שזה לא ההיפך? חשבתי שמותר להשתמש בגלאי כזה, אבל לא לקנות אותו...

Michaels,

מה שאתה מדבר עליו זה שירות שיש לו כמה מאות (אוקיי, נגיד אלפים בודדים) של משתמשים, בעוד שאחוז ניכר מצרכני האינטרנט הישראלי משתמשים בשירותים כמו EMULE ו-BITTORRENT.

להתמקד ב-USENET זה כמו לעצור עוברים ושבים ליד איילון ולבדוק להם רשיונות, בעוד שלשמאלך, כל הנהגים באיילון נוהגים 200 קמ"ש... יש לדעתי משהו כמו מיליון - מיליון וחצי משתמשים בארץ של שירותי BT ו-EMULE. בעולם זה בכלל בטל בשישים לעומת עשרות השרתים הפרטיים, רשתות שיתוף פרטיות וציבוריות, ועוד אלף שיטות שלא רק כוללות צרכנים כבדים, אלא כאלה שיהיה קל הרבה יותר להאשים ולתבוע (כי הם גם עושים UPLOAD לתוכן...).
...
עופר,
השאלה היא כמה נזק ( כפי שמוגדר על ידי אלה שטוענים שנגרם להם נזק ) עושים מליון וחצי גולשים שמורידים פה שיר שם שיר , וכמה נזק נגרם להם על ידי קבוצה קטנה של צרכנים כבדים.
ההגיון אומר שאף אחד לא ירדוף אחרי אחותי הקטנה שמורידה פעם בחודש שיר של רוני סופרסטאר, אבל בהחלט יתכן שיתמקדו באלה שבנו לעצמם ספריית סרטים עם 500 סרטי BD.
מאוד קל להגיע אליהם כי דיי ברור לפי נפח התעבורה מי עושה מה.
ושלא תבינו לא נכון, אני לא מנסה להיות פה יותר ישר מהאפיפיור. זו הטכנולוגיה, כולנו משתמשים בה וכולנו כנראה עושים עבירה כזו או אחרת ( תלוי בהגדרה ).

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #75 

Lior_M כתב:ההגיון אומר שאף אחד לא ירדוף אחרי אחותי הקטנה שמורידה פעם בחודש שיר של רוני סופרסטאר, אבל בהחלט יתכן שיתמקדו באלה שבנו לעצמם ספריית סרטים עם 500 סרטי BD.
מאוד קל להגיע אליהם כי דיי ברור לפי נפח התעבורה מי עושה מה.
ליאור
...
בדיוק ההיפך...
הורדתי 500GB של BD, איך בדיוק ידעו את זה? הרי אני לא עושה לזה UPLOAD.
לעומת זאת אחותך שעושה SHARE לשיר נרשמת בעשרות שרתי שעושים אינדקס ולכן הרבה יותר קל להגיע אליה...
וברור שהנזק קטן הרבה יותר אם משתמש אחד לא קונה 100 דיסקים מאשר אלפי משתמשים שלא קונים דיסק אחד (לפי סידרי הגודל של השימוש)...

חוץ מזה נטפלים לאלה שמורידים שירים ולא סרטים בד"כ.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”