אני מסכים איתך.moco כתב:הכנסת אותי לאמביציה, טחנתי קצת את Google Groups, אבל לא יכולתי לך.
הכי מוקדם שהצלחתי למצוא זה רק מסוף 1987 http://groups.google.com/group/comp.mis ... d2228a150a
בתגובה הרביעית. היו יותר מוקדמות, אך כנראה נעלמו במזבלות הדיגיטליות.
אני באופן אירוני די נטשתי את Usenet דווקא כשהיה בשיאו ולפני עליית פורומי הווב לגדולה. הסיבה הייתה פשוט הצפת מידע. הnewsgroups התחילו להיות מופצצים. בנוסף יכולת החיפוש הייתה חלשה עד שהופיעו Dejanews בעולם (מה שנהפך לGoogle Groups לאחר שגוגל בלעה אותם).
בעיית זהות הכותב אף פעם לא הייתה רלוונטית בקבוצות הטכניות....
בעיית זהות הכותב לא היתה קיימת אז, בגלל בעיקר התמימות (ה-web לא היה קיים אז, והדבר הנורא ביותר שההיפים של usenet יכלו לחשוב עליו היה תוספת של שורה ב-header עם פרסומת). המקרה הבולט ביות של זיוף הודעת השולח היתה מתיחת ה-1 באפריל עם הודעה שיצאה ממחשב בשם kgbvax ממוסקבה כביכול - נא לזכור מדובר בשנת 1984).
אני מדבר על בעיית אימות זהות הכותב בהקשר של העידן הנוכחי. כאשר כל אחד יכול לזייף את כתובת הדואר שלך, ולכל אחד יש אינטרסים, איך אפשר לסמוך על כך שהודעה שאתה קורא באמת נכתבה על ידי מי שכביכול חתום עליה?
לגבי בעיית הצפת המידע - לאורך השנים שיפרתי את טכניקות הקריאה שלי, אבל קצב גידול המידע השיג את השיפורים שלי...
התחלתי עם rn על מכונת BSD, ועברתי לבסוף ל-Agent על PC. לא ממש אהבתי את שאר הקליינטים ליוניקס כמו TIN. הייתי יושב שעות אחרי הלימודים על מסופי VT100 עד שצרבו לי העיניים.
אני עדיין זוכר שקראתי בזמן אמיתי את הספאם הראשון ב-Usenet (מודעת ה-green card של קנטור וסיגלר), ואת ההזמנה לפתיחת פרויקט KDE ללינוקס, שנקרא אז Kool Desktop Environment.
(את ההודעה המקורית של לינוס טורוולדס לא ראיתי - לא עקבתי אחרי קבוצות היוניקס).
הבעייה היתה שכמות הקבוצות שעקבתי אחריהן הלכה וגדלה, והמלאכה נעשתה סיזיפית.
הייתי יושב בעיקר על comp.arch וגם על comp.sys.amiga.* (שכנראה היה המחשב האחרון שהכרתי ברמת הביטים הנמוכים ביותר, חומרה ותוכנה)
על ה- PC , בעזרת Agent32, יכולתי להוריד Headers, והתמחיתי בסינון subjects במבט מהיר, ותפעול אינסטינקטיבי של התוכנה בעזרת מקשים בלבד.
במקביל לקריאת ה-headers, התוכנה קראה ברקע את ה-bodies הרצויים.
עד היום אין אף תוכנה שמשתווה לה לקריאת usenet (לא להורדת קבצים).
בסופו של דבר התייאשתי. במקום לעקוב אחרי usenet התחלתי לעקוב אחרי slashdot
בנוסף ל-dejanews, גוגל הלכו וקנו מאנשים סרטים מגנטיים עם ארכיבים של קבוצות משנות ה-80, כאשר הפידים היו קטנים וניתן היה לדבר על גיבוי של כל התעבורה. בכל מקרה יש הרבה חורים מאותה התקופה בכיסוי שלהם. לדעתי מ-1995, שנת הקמת dejanews, יש להם כיסוי מלא.