סלקום סיבים ציוד פרטי
לא, הכוונה היתה למתאם סיב (ממיר מדיה) . אולי ברידג לא רלוונטי, אבל שלא עושה בעיות.
עדכון מצב: לאור חוו"ד הגרועות לגבי תאימות/קשיי בממשק סלכלום לציוד פרטי, וגם שימוש בחייגן ע"ג בזק (במקרה שלי) ביטלתי אותם והזמנתי מפרטנר, רשת שלהם, לא על רשת בזק נתב פרטי...
הסכימו להשוות למחיר של סלקום + חודש חינם (90ש"ח ל600/60, תוספת 10 ש"ח ל1000/100). לא מוכנים להנחות ל600/100 ו1000/250.. +5 ש"ח מתאם שלא וויתרו...
יש לכם מוזג אם זה DHCP בפרטנר
הממיר הזה יתאים (KSP 80 ש"ח)? - ממיר מדיה אופטי UCY Gigabit UCY-G01LC
עדכון מצב: לאור חוו"ד הגרועות לגבי תאימות/קשיי בממשק סלכלום לציוד פרטי, וגם שימוש בחייגן ע"ג בזק (במקרה שלי) ביטלתי אותם והזמנתי מפרטנר, רשת שלהם, לא על רשת בזק נתב פרטי...
הסכימו להשוות למחיר של סלקום + חודש חינם (90ש"ח ל600/60, תוספת 10 ש"ח ל1000/100). לא מוכנים להנחות ל600/100 ו1000/250.. +5 ש"ח מתאם שלא וויתרו...
יש לכם מוזג אם זה DHCP בפרטנר
הממיר הזה יתאים (KSP 80 ש"ח)? - ממיר מדיה אופטי UCY Gigabit UCY-G01LC
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 14/06/2022 11:32, נערך 2 פעמים בסך הכל.
יש לי הרגשה שתפיסת הזמנים שלך ושלי לא זהות.13/06/2022 16:53Huber כתב: פעם היה אפשר. בדירה הקודמת שלי זה היה ככה. כשעברתי דירה בחודש האחרון פתאום המדיניות השתנתה. כיום אין אף אחד (לפחות פה) שטען שהצליח בסלקום....
מה זה מבחינתך "פעם" ומה זה מבחינתך "כיום"?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
14/06/2022 11:13shmizan כתב: יש לי הרגשה שתפיסת הזמנים שלך ושלי לא זהות.
מה זה מבחינתך "פעם" ומה זה מבחינתך "כיום"?...
התחברתי אליהם בדירה הקודמת לפני כשנה וחצי. עברתי לדירה החדשה חודש שעבר. מקווה שזה מבהיר את קו הזמן.
אז לפני חודשיים אני קיבלתי מהם את המתאם נוקיה והתחברתי עם ראוטר פרטי שלי.
בנוסף יש (אמנם מעט) חברים שכתבו שקיבלו את המתאם ועובדים עם ראוטר פרטי שלהם בחודשים האחרונים - רק צריך לחפש.
אני לא יודע אם מסגרת זמנים של חודשיים האחרונים או קצת אחורה (נניח 4 חודשים) נחשב מבחינתך "כיום"....
אגב, מבחינתי, "פעם" זה לפני מספר שנים (נניח יותר מ-5 שנים), ו"כיום" זה בחודשים האחרונים (נניח עד שנתיים-שלוש אחורה), אבל אולי אני מיוחד
בנוסף יש (אמנם מעט) חברים שכתבו שקיבלו את המתאם ועובדים עם ראוטר פרטי שלהם בחודשים האחרונים - רק צריך לחפש.
אני לא יודע אם מסגרת זמנים של חודשיים האחרונים או קצת אחורה (נניח 4 חודשים) נחשב מבחינתך "כיום"....
אגב, מבחינתי, "פעם" זה לפני מספר שנים (נניח יותר מ-5 שנים), ו"כיום" זה בחודשים האחרונים (נניח עד שנתיים-שלוש אחורה), אבל אולי אני מיוחד
- Huber
- חבר במועדון HT

אשמח לראות אחד פה בפורום שהצליח בחודשיים האחרונים. כנראה שהיה שינוי במדיניות כי לי היה ושעברתי לפני חודש מיאנו לתת שוב.
תוכנן כך אצלי (דרך נציג שטח), אבל החלפתי לפרטנר בגלל הבעיות צפויות בחיבור לנתב פרטי ושימוש בחייגן. DHCP עדיף בהרבה...14/06/2022 14:55Huber כתב: אשמח לראות אחד פה בפורום שהצליח בחודשיים האחרונים. כנראה שהיה שינוי במדיניות כי לי היה ושעברתי לפני חודש מיאנו לתת שוב....
ב 28.2, שזה יותר מחודשיים, מישהו הצליח לעשות את זה.14/06/2022 14:55Huber כתב: אשמח לראות אחד פה בפורום שהצליח בחודשיים האחרונים. כנראה שהיה שינוי במדיניות כי לי היה ושעברתי לפני חודש מיאנו לתת שוב....
viewtopic.php?f=62&t=369874&p=3223750&h ... 9#p3223750
- Ezra.T
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- שם מלא: עזרא
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מצטער מראש על המגילה.
אני התחברתי לסיב אופטי של סלקום לפני חודש וקצת. על תשתית בזק. חבילה של אלף מגה. כי היה להם למצטרפים באתר הנחה וגם מי שמצטרף דרך האתר שלהם מקבל התקנה בחינם.
לסיכום:
109 שקל בחודש. מחיר סופי.
כאמור בלי דמי התקנה.
אחרי שהצטרפתי הרמתי אליהם טלפון למוקד שירות... ואמרתי בפירוש שאני רוצה מהם ממיר מדיה, כי אני אשתמש עם הראוטר הפרטי שלי. ולא עם הראוטר שלהם.
הנציג שירות הטלפוני ציין את זה אצלהם במערכת כשהזמין לי את הטכנאי.
-רק שאל אותי מראש אם לראוטר הפרטי יש פורטים של 1 ג'יגה. ועניתי לו שכן.
כעבור כמה ימים הטכנאים שביצעו את הפריסה הגיע אליי. צוות של 2 אנשים. באו אלי מאוחר. בשעות אחה"צ... אז חששתי. לכן עוד לפני שהתחיל לעבוד שאלתי אותו אם יש לו ממיר מדיה בשבילי, כי אם אין לו חבל על הזמן של כולנו.
-הוא אמר שכן.
יופי. התחיל לעבוד. תוך 30-40 דקות חיבר אותי מהמרכזייה של בזק ברחוב ועד לארון תקשורת אצלי בבית, ואח"כ לבקשתי: גם המשיך להשחיל את הסיב בתעלות בתוך הבית שלי. עד לשקע הרצוי בקומה העליונה... ואף החליף את השקע שם בקיר (שקע ישן של הוט) ב"שקע אף" שממנו יוצא הסיב סנטימטרים ספורים עד לממיר מדיה.
ממיר מדיה שחור קטן של נוקיה.
סלקום משאילים אותו בחינם. נותנים גם כבל רשת 5e קצר. כמובן הכבל רשת הקצר מגיע עד לראוטר הפרטי.
אין צורך בשום sfp.
אגב. ההתחברות פשוטה וידידותית: עוד לפני שמגיע הטכנאי - מקבלים מסלקום sms עם שם משתמש וסיסמא. להתחברות ראשונית.
מכניסים את זה להגדרות wan בראוטר בהגדרות חייגן PPPoE בפעם הראשונה.
ומאז הכל טס.
אני ממש מרוצה.
שבוע אחרי שהתחברתי חבר מהעבודה התחבר לסלקום פייבר גם ככה. בחבילה של 600 אומנם. אבל זה לא משנה מן הסתם, אותה פרוצדורה.
לדעתי הכל תלוי בשאלה הטכנית הפשוטה האם יש להם ממירי מדיה כאלו של נוקיה במלאי.
לדעתי זה מלאי קטן. שנגמר ומתחדש בתדירות לא גבוהה.
אם יש להם במלאי - הם נותנים.
אם אין - פשוט מודיעים שאי אפשר להצטרף עם ציוד פרטי.
כבר לא מבטיחים יותר סתם ללא כיסוי כמו שעשו בעבר.
אני התחברתי לסיב אופטי של סלקום לפני חודש וקצת. על תשתית בזק. חבילה של אלף מגה. כי היה להם למצטרפים באתר הנחה וגם מי שמצטרף דרך האתר שלהם מקבל התקנה בחינם.
לסיכום:
109 שקל בחודש. מחיר סופי.
כאמור בלי דמי התקנה.
אחרי שהצטרפתי הרמתי אליהם טלפון למוקד שירות... ואמרתי בפירוש שאני רוצה מהם ממיר מדיה, כי אני אשתמש עם הראוטר הפרטי שלי. ולא עם הראוטר שלהם.
הנציג שירות הטלפוני ציין את זה אצלהם במערכת כשהזמין לי את הטכנאי.
-רק שאל אותי מראש אם לראוטר הפרטי יש פורטים של 1 ג'יגה. ועניתי לו שכן.
כעבור כמה ימים הטכנאים שביצעו את הפריסה הגיע אליי. צוות של 2 אנשים. באו אלי מאוחר. בשעות אחה"צ... אז חששתי. לכן עוד לפני שהתחיל לעבוד שאלתי אותו אם יש לו ממיר מדיה בשבילי, כי אם אין לו חבל על הזמן של כולנו.
-הוא אמר שכן.
יופי. התחיל לעבוד. תוך 30-40 דקות חיבר אותי מהמרכזייה של בזק ברחוב ועד לארון תקשורת אצלי בבית, ואח"כ לבקשתי: גם המשיך להשחיל את הסיב בתעלות בתוך הבית שלי. עד לשקע הרצוי בקומה העליונה... ואף החליף את השקע שם בקיר (שקע ישן של הוט) ב"שקע אף" שממנו יוצא הסיב סנטימטרים ספורים עד לממיר מדיה.
ממיר מדיה שחור קטן של נוקיה.
סלקום משאילים אותו בחינם. נותנים גם כבל רשת 5e קצר. כמובן הכבל רשת הקצר מגיע עד לראוטר הפרטי.
אין צורך בשום sfp.
אגב. ההתחברות פשוטה וידידותית: עוד לפני שמגיע הטכנאי - מקבלים מסלקום sms עם שם משתמש וסיסמא. להתחברות ראשונית.
מכניסים את זה להגדרות wan בראוטר בהגדרות חייגן PPPoE בפעם הראשונה.
ומאז הכל טס.
אני ממש מרוצה.
שבוע אחרי שהתחברתי חבר מהעבודה התחבר לסלקום פייבר גם ככה. בחבילה של 600 אומנם. אבל זה לא משנה מן הסתם, אותה פרוצדורה.
לדעתי הכל תלוי בשאלה הטכנית הפשוטה האם יש להם ממירי מדיה כאלו של נוקיה במלאי.
לדעתי זה מלאי קטן. שנגמר ומתחדש בתדירות לא גבוהה.
אם יש להם במלאי - הם נותנים.
אם אין - פשוט מודיעים שאי אפשר להצטרף עם ציוד פרטי.
כבר לא מבטיחים יותר סתם ללא כיסוי כמו שעשו בעבר.
קודם כל, זה מאוד משונה. קשה לי להאמין שממירי מדיה זה משוהוא עם מלאי קטן ומתחדש כמ PS5.14/06/2022 17:51Ezra.T כתב:
אין צורך בשום sfp....
לגבי הצורך ב SFP - אתה בטוח שאין SFP שנכנס אל הממיר מדיה? מתחבר אליו ישירות הסיב?
באתר של סלקום יש אפשרות לבקש התחברות לסיבים עם נתב פרטי. לפני שבועיים שלחתי להם הודעה ומייד חזרו אלי ותאמו לי התקנה. הכל קרה תוך שבוע והם הגיעו עם ממיר הסיב ללא הערמת כל קושי מצידם.14/06/2022 14:55Huber כתב: אשמח לראות אחד פה בפורום שהצליח בחודשיים האחרונים. כנראה שהיה שינוי במדיניות כי לי היה ושעברתי לפני חודש מיאנו לתת שוב....
- Huber
- חבר במועדון HT

- Ezra.T
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 27
- שם מלא: עזרא
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
לפני שהתחברתי בתחילת חודש מאי אני זוכר שעקבתי אחרי הרבה עדויות/תלונות בקבוצת הפייסבוק המפורסמת, על כך שאנשים הזמינו את השירות של סלקום. התריעו מראש שהם רוצים להשתמש בראוטר הפרטי שלהם.14/06/2022 17:59nir11 כתב: קודם כל, זה מאוד משונה. קשה לי להאמין שממירי מדיה זה משוהוא עם מלאי קטן ומתחדש כמ PS5.
לגבי הצורך ב SFP - אתה בטוח שאין SFP שנכנס אל הממיר מדיה? מתחבר אליו ישירות הסיב?...
-ובמעמד ההתקנה הטכנאי הגיע ללא ממיר מדיה ואמר שאין במלאי.
בתחילת חודש מאי אני התחברתי. כן היה להם מלאי.
והנה כרגע אנחנו ביוני שוב הם עושים בעיות.
אתה צודק שזה מצב הזויי. אבל אני מסיק מסדר האירועים העובדתי שזה פשוט המצב. הזויי ככל שיהיה: הם פשוט לא מחזיקים מלאי גדול, שמתרוקן מהר ומתמלא לאט. (אולי כי הם משיגים את הנוקיה בלעדית מבזק שמקצים להם כמות נמוכה מלכתחילה...?). לך תדע. תהה אשר תהה הסיבה... זה המצב לדעתי.
בנוגע לsfp: אין כזה אצלי. הסיב האופטי מהקיר נכנס ישירות לממיר מדיה של נוקיה.
ומהממיר מדיה יש פורט יציאה של כבל רשת. זהו.