מכונות הקפה שלנו

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #61 

במבחן עיוור אף אחד לא יבחין בין קפסולות לכבלים!
אני בטוח בזה!!! :lol:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שרשור שלא נקרא #62 

אני עם SAECO אוטומטית כבר 9 שנים (אין מה לראות - פלסטיק פשוט, לא יפה, אפורה, אבל סוסת עבודה).

טוחנת, עם שליטה גם בכמות הקפה (6-9 גרם), גם בעובי הטחינה וכמובן כמות המים.

אצלנו בבית שותים המון קפה (1800 כוסות בשנה. יש למכונה מונה כוסות...), אז גם מכונה ידנית, וגם נספרסו למיניהם לא באמת באים בחשבון.

אני כבר מספר שנים שותה רק BRISTOT (ערביקה 100% SUBLIME), שאני קונה במחיר ממש מצחיק (בכמויות של בית קפה... אם מישהו רוצה - בפרטי).
כמו במערכת מאוזנת - אולי לא קפה מהמם בשתיה ראשונה, אבל אפשר לשתות ולשתות ולשתות בלי להתעייף.

אני שותה רק אספרסו. לפעמים כפול, לפעמים ארוך, בקיץ מוסיף קרח. שאר בני הבית לא מתעקשים על הקצפה של החלב.
ערן

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #63 

גם אני עם הסאיקו האוטמטית...הטחינה הטרייה לפני כל חליטה מביאה לתוצאה לגמרי לא רעה...

לא היי אנד אבל מספיק טוב עבורי...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #64 

אני מצטרף בשאלה בסיגנון "איך הרמקולים של פירלס?" או "קניתי DVD ב-200 ש"ח, שווה?" 8)

רוצים משהו פשוט פשוט פשוט
קל להכנה, קפוצ'ינו, הקצפת חלב ושיהיה תוצר חם מאוד, גם אחרי החלב (זו הסיבה העיקרית שאשתי העיפה את המכונה הקודמת)
תקציב? נניח 2K

שיהיה בהצלחה!

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #65 

אם אתה רוצה חם מאוד
אתה צריך חלב כמעט רותח
הקפה חייב להעשות בטמפרטורה הנמוכה על מנת לא להשרף בזמן המיצוי שלו.

עכשיו...
כל האוטומטיות לא יתנו לך חלב מאוד חם
הדרךהיא להקציף חלב או לחמם במיקרו למזוג את האספרסו לחלב שחומם
אבל היא תרצה גם הקצפה, אתה נכנס לעבודה מרוכבת יותר.

מדהים איך בישראל אוהבים קפה רותח
דווקא במדינה רותחת כמו שלנו
העם דורש..... כל מיני דברים

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2748
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שרשור שלא נקרא #66 

קפה רותח הורג את הקפה מנדף לו את כל הארומות ומשאיר חלב חם בריח מקורמל של נס קפה.
היתה לנו פעם במשרד מכונה של נספרסו שעבדה באמת קשה יחסית לשימוש המיועד לה - סדר גודל של עשרות כוסות קפה ליום לאחר תקופה לא ארוכה היא התקלקלה ומאז כל חודש בערך היא יצאה לתיקון.

לסיכום מהניסיון שלי הקפה יוצא לא רע בכלל למרות שיקר יחסית לעלות קפה בפודים או בטחינה. המכונה לא מתקלקלת לאחר ככמה אלפי כוסות בודדות ולאחר תיקון כבר לא חוזרת לעצמה.

אגב, את מכונת הSAECO יש לי כבר מעל 10 שנים בשימוש יום יומי ועד עתה טפו טפו טפו חוץ מטיפול נגד אבנית וניקוי יסודי לכל המכללים פעם בחצי שנה בערך שאני עושה בעצמי הכל תקין.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שרשור שלא נקרא #67 

האמת שלא צריך ממש רותח כמו תה, רק שיהיה חם.
במכונה הקודמת החלב היה מקרר לנו את העסק, היה מתקן מיוחד לחלב שאמור להוציא אותו חם ומוקצף, אז הוא היה יוצא מוקצף אבל לא מספיק חם.
הייתי עושה עם זה שוקוצ'ינו לילדים, הם היו מתים על זה.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #68 

טמפרטורה אופטימלית של אספרסו - בין 88 ל-92 מעלות.
חלק מוקצף - 70 מעלות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #69 

guyezra כתב: קל להכנה, קפוצ'ינו, הקצפת חלב ושיהיה תוצר חם מאוד, גם אחרי החלב (זו הסיבה העיקרית שאשתי העיפה את המכונה הקודמת)
תקציב? נניח 2K
...
קודם כל - שיהיה ברור שאתה מדבר כאן על חילול הקודש. לשתות קפוצ'ינו עם חלב רותח זה רצח של קפה, וזה מקביל ללבקש ממרטין המלצה על הדגם הכי טוב של פירלס, "כי גם ככה אין הבדל בין רמקולים" :wink:

עכשיו, בכל זאת: אם אתה מעוניין במינימום של המינימום של התעסקות, אני מאוד ממליץ על מכונה של נספרסו בתוספת המקציף החשמלי האוטומטי שלהם. פשוט שתי לחיצות כפתור ויש לך קפוצ'ינו מצוין.

השילוב הזה גם לא יקר כ"כ:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727882

אם תרצה מכונה קצת יותר יפה (לטעמי), אך גם של נספרסו (כלומר אותה איכות קפה) אני ממליץ על זו:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=593683
ואז תצטרך לצרף לה את מקציף החלב בנפרד.

רק שים לב שמדובר באיכות קפה טובה מאוד, אבל יש טובות ממנה.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #70 

moti

גם אני מאלו המחללים את הקודש ושותה את הקפוצ'ינו שלי חם מאאאאד עד כמעט רותח...בעצם לא קפוצ'ינו (לא מת על הקצף) אלא יותר חלב חם עם אספרסו.

הפיתרון הפשוט כפי שכבר הוצע כאן מחמם דקה או שתיים את החלב במיקרו ומעליו מנת האספרסו.

עזוב אותך מ"חילול קודש"...הכל שאלה של טעם וריח ממש כמו באודיו...יש כאלו שמתים על הסאונד פירלס וישימו בנוסף את כפתור הלאודנס + את הטרבל ואת הבס עד הסוף כי ככה הם אוהבים לשמוע יש כאלו שלא..

עוד דוגמא לקיבעון מחשבתי בענייני טעם: במסעדות עלק איכותיות יקפידו להגיש לך את היין האדום ב"טמפרטורת החדר" אבל הם מתעלמים מהכוונה לטמפרטורת החדר באירופה הקרירה ולא טמפרטורת חדר ים תיכוני מוכה שרב...לכן המלצר מתפלץ כשאני מבקש קרח כדי לצנן את היין האדום בטמפרטורת החדר שהוגש לי...

כן ייתכן והחום הרב הורג את הטעם האנין והמדוייק של הקפה הקלאסי אבל זה מה אני אוהב ויש עוד כמה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #71 

אני מסכים עם כל מה שאתה אומר, למעט שתי הסתייגויות:

1. בסופו של דבר, הרתחת חלב הורגת אותו. במיוחד כשמקציפים. זה נכון שכל אחד והטעם שלו - אבל כדאי לנסות ולטעום. בדיוק כמו ברמקולים. אם לאחר שתטעם קצף נכון עדיין תעדיף חלב רותח ואת מה שהוא עושה לקפה - לך על זה.

2. מעל הכל, אל תשכח שחלק מסוים מהנושא הזה הוא פלצנות לשמה, בדיוק כמו יין, וגם מערכות סטריאו :-)

בכל אופן - העיקר שאתה נהנה! זה מה שכיף בתחביב הזה.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #72 

מוטי

אני מסכים איתך שהרתחת החלב הורגת את החלב וגם את טעם הקפה (גם לטעמי)

אבל אני לא דיברתי על הרתחה אלא על חימום כמעט עד רתיחה. אני גם כתבתי שאני בכלל מעדיף בלי קצף אלא רק שיהיה חם מאד .

הצרה שברוב בתי הקפה בגלל החשש לעבור את נקודת הרתיחה אז מגישים לך "הפוך" בטמפרטורה פושרת עד קרה וזה לא טעים לי ולא זו הייתה הכוונה גם ב"הפוך" הקלאסי...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שרשור שלא נקרא #73 

KOOKE כתב:הצרה שברוב בתי הקפה בגלל החשש לעבור את נקודת הרתיחה אז מגישים לך "הפוך" בטמפרטורה פושרת עד קרה וזה לא טעים לי ולא זו הייתה הכוונה גם ב"הפוך" הקלאסי...
...
(Y) (Y)

avnerbel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #74 

כמו במוסיקה כך בקפה
חלב רותח, מקורמל או מה שלא יהיה הכל עניין של טעם.

אצלי בבית יושבת הSAECO ארומה כבר כמה שנים מכונה מעולה הקפה חם התחזוקה מינימאלית.
(ניקוי אחת לחצי שנה אבל אחרי בדיקה גם אחרי שנה הכל היה נקי)
הארומה נקנתה בקדמה חנות ובעלים מהסוג הנדיר מי שמכיר יודע על מה אני מדבר, מי שלא מכיר בהחלט מומלץ.

את הקפה לרוב אני רוכש אצלם הקדמה+ קלע בדיוק לטעם שלי אני רוכש לפי קילו ואחת לכמה זמן בא ולוקח שקית של 250 ג'
ומדי פעם מתנסה בסוג קפה נוספים שקונה בחו"ל.
לגבי מחירי הקפה אין לי מושג אם זה יקר או זול נראה לי סביר

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #75 

KOOKE כתב:הצרה שברוב בתי הקפה בגלל החשש לעבור את נקודת הרתיחה אז מגישים לך "הפוך" בטמפרטורה פושרת עד קרה וזה לא טעים לי ולא זו הייתה הכוונה גם ב"הפוך" הקלאסי...
...
לצערי אני מסכים איתך.

אישית, זה לא מציק לי, כי אני שותה קפוצ'ינו פעמיים בחודש, וגם אז בד"כ אני מכין בבית.
באופן כללי אני שותה רק אספרסו. אגב - שם הבעיה קשה הרבה יותר, כי הרבה פרמטרים צריכים להיות נכונים (ובמיוחד מקצועיות הבריסטה) כדי שתקבל כוס אספרסו ברמה גבוהה מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”