היית עולה מולם בצ'אט ומברר את זה. כשאני מזמין בסכום נמוך מ-$75 אני תמיד מוודא שאין שום חיוב של מיסים....
דואר ישראל - על סף קריסה?
שאלה מה קורה ארי הסמס, חבילות מתעקבות בצורה מטורפת ונעלמות.27/10/2021 17:05קרוקס44 כתב: לא יאומן,אבל ייתכן שימות המשיח הגיעו???
יש לי חבילה בדרך, והדואר שכבר לא בא היום באוטו האדום, שלח לי ביוזמתו SMS ששואל אם אני רוצה לשנות את כתובת נקודת האיסוף של החבילה !!!
הייתם מאמינים?...
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
אם גבו מס, זה בצדק27/10/2021 14:13ag43 כתב: נשלח בדואר ישראל. עדיין לא הגיע. מן הסתם אמזון תשלם. אסביר את כוונתי:
רכשתי מוצר שעלה 79$ עם הנחה של 10$. אמזון לקחו את הIMPORT FEE DEPOSIT. תכננתי לפנות לאמזון לאחר שהמוצר יגיע ולבקש החזר על המיסים כי הוא מתחת לרף המכס.
בפועל נלקחו משום מה מיסים. האם יש דרך לערער על זה (למרות שלא אני שילמתי ישירות למכס) כדי שאוכל לקבל חזרה מאמזון את הDEPOSIT?...
79$ זה מעל 75$ וחייב מס, קופונים והנחות זה אחרי חישוב מיסים ולא לפני, כלומר מהמחיר המקורי של המוצר
אתה יכול לבקש, אבל אם אמזון שילמו לא תקבל חזרה ואם הם לא שילמו הם יחזירו לך לבד
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
קשור מאוד...או יותר נכון ככה אמזון מצהירים על מחיר המוצר למכס
אם באמזון יש מבצע על מוצר ומחיר המוצר משתנה אז זה מה שקובע, בדיוק כמו בעלי אקספרס, קופון הנחה זה משהו אחר
מה שקובע זה מחיר המוצר ולא הנחות כלשהן או זיכויים או GIFT CARD או מה שיש לך בעת התשלום
בכל מקרה ויכוח איתי לא ישנה כלום
או שיזכו אותך או שלא
אולי אני זוכר לא נכון, אבל למיטב זיכרוני כבר שאלת לפני ההזמנה מה דין מוצר שמחירו 79$ וקיבלת את אותה תשובה שמעל 75$ מחייבים מס, וכתבת שתיקח סיכון
אגב, אני גם הזמנתי מוצרים שמחירם מעל 75$ ומעולם לא ראיתי סטטוס כזה של בוצע תשלום מכס או משהו כזה
אם לא היה חיוב בפועל אמזון מזכים, זה יכול לקחת גם חודשיים
אם באמזון יש מבצע על מוצר ומחיר המוצר משתנה אז זה מה שקובע, בדיוק כמו בעלי אקספרס, קופון הנחה זה משהו אחר
מה שקובע זה מחיר המוצר ולא הנחות כלשהן או זיכויים או GIFT CARD או מה שיש לך בעת התשלום
בכל מקרה ויכוח איתי לא ישנה כלום
או שיזכו אותך או שלא
אולי אני זוכר לא נכון, אבל למיטב זיכרוני כבר שאלת לפני ההזמנה מה דין מוצר שמחירו 79$ וקיבלת את אותה תשובה שמעל 75$ מחייבים מס, וכתבת שתיקח סיכון
אגב, אני גם הזמנתי מוצרים שמחירם מעל 75$ ומעולם לא ראיתי סטטוס כזה של בוצע תשלום מכס או משהו כזה
אם לא היה חיוב בפועל אמזון מזכים, זה יכול לקחת גם חודשיים
משום מה החליטו דווקא את החבילה הזו לעצור פרטנית. ברור לי שהחבילה לא חייבת במס ואם אני הייתי משלם המס הייתי מגיש ערעור.
במקרה הזה אמזון מטפלת במס ולכן זו לא אופציה. אנסה לפנות בצ'אט אחרי שהמוצר יגיע ונראה מה יגידו.
בכל מקרה אמזון לקחו 30$ מס על מוצר שמקסימום צריך לקחת עליו 13$.
במקרה הזה אמזון מטפלת במס ולכן זו לא אופציה. אנסה לפנות בצ'אט אחרי שהמוצר יגיע ונראה מה יגידו.
בכל מקרה אמזון לקחו 30$ מס על מוצר שמקסימום צריך לקחת עליו 13$.
אלי אקספרס זה לא דוגמא, כמה פעמים הזמנתי חבילות הרבה מעל 75$ וההצהרה של המוכר הייתה 70$ דולר במקרה הטוב או 10 דולר במקרה הפחות טוב, מבחינת הרשויות אם זה נעצר אז אתם אשם ותצטרך לשלם מחיר מלא ( שהם קובעים לפי ספר "מחירון"), כמו כן לאלי-אקספרס אין מחשבון מיסים אז זה לא רלוונטי.
באמזון ההטבות (במקרה שלך קופון 10$) נספרות אחרי חישוב מיסים כמו שהסבירו גם אם המוכר "נותן" קופון. אם המוכר היה מוריד את המחיר ל69 דולר( נגיד כמו באלי אקספרס) אז לא היית מחוייב במיסים.
לגבי הסכום זה תמיד גבוה מ17% כי יש בנוסף גם עמלת מחשב ואולי עוד עמלות שהמציאו שצריך לשלם.
ממליץ לך לבדוק בדיוק כמה % היו צריכים לקחת ממך לפי המחשבון של רשות המיסים בקישור : מחשבון ייבוא
מקווה שתקבל את את כסף בחזרה.
באמזון ההטבות (במקרה שלך קופון 10$) נספרות אחרי חישוב מיסים כמו שהסבירו גם אם המוכר "נותן" קופון. אם המוכר היה מוריד את המחיר ל69 דולר( נגיד כמו באלי אקספרס) אז לא היית מחוייב במיסים.
לגבי הסכום זה תמיד גבוה מ17% כי יש בנוסף גם עמלת מחשב ואולי עוד עמלות שהמציאו שצריך לשלם.
ממליץ לך לבדוק בדיוק כמה % היו צריכים לקחת ממך לפי המחשבון של רשות המיסים בקישור : מחשבון ייבוא
מקווה שתקבל את את כסף בחזרה.
ושוב, השאלה היא אחרת. האם יהיה אפשר לבקש מאמזון שיערערו על גובה\עצם המס? או כמובן לפנות בעצמי אם אפשרי.27/10/2021 19:25guyezra כתב: אתה תקבל חזרה כל סנט ששילמת לאמזון והם לא שילמו למכס, זה פשוט יקח קצת זמן
קיבלתי פעם חזרה 2 סנט אחרי חודשיים - שלושה שכבר שכחתי מזה...
אצלי זה כבר הרבה זמן ככה.27/10/2021 17:05קרוקס44 כתב: לא יאומן,אבל ייתכן שימות המשיח הגיעו???
יש לי חבילה בדרך, והדואר שכבר לא בא היום באוטו האדום, שלח לי ביוזמתו SMS ששואל אם אני רוצה לשנות את כתובת נקודת האיסוף של החבילה !!!
הייתם מאמינים?...
לפעמים אני גם משנה את הכתובת דרך הלינק שב SMS, וזה לא משפיע על הגעת החבילה.
לדעתי, אם זה כבר סורק על ידי דואר ישראל , הסיכוי שזה יילך לאיבוד מאוד מאוד נמוך. החבילות שהולכות לאיבוד בדרך כלל לא מוכרות על ידי דואר ישראל. רק פעם אחת הלכה חבילה שזוהתה על ידי דואר ישראל. פניתי אליהם, הם הודו שאיבדו אותה, וסירבו לפצות אותי, ושאני אפנה למוכר
- גלובל
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 866
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 104 פעמים
כן זה קורה לי גם הרבה פעמים עם הדואר ....30/10/2021 22:21osh78 כתב: היום קיבלתי 2 סמסים מהדואר על אותה חבילה מאמאזון שאמורה לעבור שחרור פרטני ושזה יעכב את המשלוח.
הבעייה היא שקיבלתי את החבילה כבר לפני שבוע......
כנראה מערכת שליחת האסמסים שלהם התאימה את קצב העבודה שלה לפקסים של פעם