קיבלתי את ה55B7 שלי, והחזרתי אותה...

פורום מסכי OLED בחסות LG
BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6683
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שרשור שלא נקרא #76 

קיבלת מטריית אולד? 8O

עצוב לשמוע את הסיפור הזה.
RS43460__DSC0257.jpg
(22.67 KiB) הורד 3528 פעמים

yefet1
טרול
טרול
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #77 

@evgenetic
לפחות קיבלת מטריה ונהנית ממנה מספר ימים למרות שלא היה גשם.
אלה שקנו ראשונים עוד לפני הקיץ האחרון ובמחירים גבוהים ביותר לא קיבלו שום מטריה אלא רק חור גדול בכיס...

loki2d
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 658
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שרשור שלא נקרא #78 

evgenetic כתב:6880
...
·מחיר טוב ! מעניין בכמה אפשר לקנות את הטלוויזיה היום אחרי מיקוח...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6683
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שרשור שלא נקרא #79 

loki2d כתב:
...
...
·מחיר טוב ! מעניין בכמה אפשר לקנות את הטלוויזיה היום אחרי מיקוח...
...
·אני בטוח שאתה יכול לקבל את המסך evgenetic החזיר במחיר טוב.

tomeryyy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #80 

evgenetic כתב:אני לא רוצה להחזיר את המסך ובכך לסיים את הסיפור, אני פשוט רוצה שיחליפו לי אותו במסך בלי בעיות אחידות רציניות. החזרת המסך זה הlast resort. אם יגידו לי שהם לא מוכנים להחליף את המסך, אז סבבה, אני מתקשר לlast price ומתאם החזרה. אבל כבר עברו חמישה ימים מאז שכתבתי להם את ההודעה והם לא אמרו שום דבר מוצק.
...
לכל המסכים האלו יש את זה, נראה לי כבר תקח לאד, גם לי יש את זה, לא ממש מפריע במציאות זה יותר כהה זה יצא בהיר בתמונה אבל גם במציאות יש את הפסים האלו.
20171217_234141[1].jpg
(8.92 KiB) הורד 4540 פעמים

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 305 פעמים

שרשור שלא נקרא #81 

לא על זה התלוננתי.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #82 

כיוון שהכסף סוף-סוף הוחזר אפשר לסכם את הסיפור הזה ואת החוויה הקצרה שלי עם המסך (55 B7), אולי זה יועיל לכמה אנשים שמתעניינים במסך זה או בדומיו.

בחרתי לקנות את המסך בבלאק פריידי לאחר שראיתי את ההודעה של מני דהן, עובד ח.י., על כך שיש אפשרות להחזיר את המסך תוך 14 ימים מאז הספקתו ולקבל את הכסף בחזרה גם לאחר השימוש במסך, זאת בתנאי שקונים את המסך באחד מאתרי הסחר המומלצים של ח.י. האפשרות הזאת הייתה מאד חשובה לי כי לפני כן קראתי לא מעט על בעיית הפסים האנכיים עם הבהירות המשתנה בתוכן אפור קהה בסדרת המסכים הללו בפורום AVS. התופעה זכתה לכינוי המבלבל banding, מושג שבדרך כלל מהווה מילה נרדפת לposterization.
בחרתי לקנות את המסך באתר lastprice כי לפי הביקורות בזאפ הוא היה הפחות גרוע משאר האתרים המומלצים של ח.י. - "רק" אדם אחד מתוך כשבעה יוצא לא מרוצה מהשירות של last price וכותב עליהם חוות דעת שלילית. לאחר מיקוח קצר הגעתי למחיר שנראה לי סביר - 6880. עד כמה שידוע לי רק אדם אחד פה בפורום (שבחר לפרסם את המחיר) קנה את המסך הזה במחיר קצת יותר נמוך - 6840.

לאחר הרכישה, התהליך של תיאום ההתקנה וההתקנה העצמה היה מאד חלק. SMS לתיאום ההתקנה, קביעת מועד ושעה, הגעה של המתקינים בזמן, unboxing והרכבה מאד זריזה ומקצועית של הטלוויזיה על הסטנד. היה pitch קצר על הרחבת האחריות, אך כמעט לא הרגשתי שום לחץ להסכים והוא לא כלל שום הפחדות על כך שלאחר שלוש שנים ויום הטלוויזיה מתפגרת, דבר עליו התלונן פה מישהו באתר ממש לא מזמן. הדבר היחיד שקצת הציק הוא שניתן לי רק יום אחד להחליט אם אני מעוניין בהרחבת האחריות. אמרתי למתקין שאני מעדיף לא לחתום בינתיים על שום דבר ושהוא יוכל לחזור אלי מאוחר יותר לאחר שאבדוק את הדברים לעומק, ואז אתן לו את התשובה הסופית. הוא חזר אלי מאוחר יותר, אמרתי שאני לא מעוניין בהרחבה ובכך הסתיים העניין.

כשנתתי לטלוויזיה לעבוד עם תוכן איכותי ב4k (שלוש דוגמאות טובות: אחת, שתיים, שלוש), התוצאה הייתה לא פחות ממדהימה. אולם לא הסתובבתי בחנויות ולא ראיתי מסכים חדישים בשלוש השנים האחרונות, אז ייתכן שיש משהו שמשתווה לה, מבחינתי לפחות, התמונה שהפיק המסך הזה היא האיכותית והמרשימה ביותר שאי פעם ראיתי. מההתרשמות הסובייקטיבית הוא עולה בכל פרמטר הנוגע לאיכות התמונה (למעט זווית צפייה, יש שינוי בגוון של כל המסך עם שינוי זווית הצפייה) בהשוואה לPanasonic 50ST60 שיש לי.

הבעיה הראשונה במסך ששמתי עליה לב הייתה הסיבה לפתיחת השרשור הזה, ואתם יכולים לראות במה היה מדובר בפוסט הראשון. אבל הבעיה הזאת נעלמה בעצמה תוך כמה שעות, אני מניח שזה עבר לאחר שהרצתי ידנית את הpixel refresher. בדקתי גם את עניין הפסים האנכיים על רקע אפור כהה, ואכן זיהיתי את התופעה אבל היא הייתה מינורית למדי לטעמי. בכ100 שעות שיצא לי להשתמש במסך, והרצתי אותו עם כל מה שיכולתי לחשוב עליו, מריפים xvid עתיקים, לתוכן טלוויזיוני ועד ל4k hdr עם bitrate הכי גבוה שיכולתי למצוא - לא הבחנתי בתופעה בתוכן שהוא לא פטרנים לבדיקה/כיול.

בעיה נוספת ששמתי עליה לב הייתה בעיה של black crush. במילים פשוטות זהו מצב בו חלקים בתצוגה שאמורים להיות קהים ומובחנים משחור הופכים להיות שחורים, וכתוצאה מכך התמונה הכללית מאבדת פרטים. אך ניתן להתמודד עם זה על ידי העלאת הבהירות והגאמה (אם אני זוכר נכון) על חשבון הפיכת שחור מוחלט לקצת יותר בהיר ופחות מוחלט. אם אני זוכר נכון לא נתקלתי בבעיה הזאת בתכני HDR.

בעיות נוספות אחרות שהציקו לי במסך קשורות להגדרות ולממשק שלו, במיוחד האופן הסופר לא אינטואיטיבי בו מופעל הpc mode. אבל זה משהו שאפשר להכיר, ללמוד ולהתגבר עליו.

הבעיה ששמתי עליה לב קצת יותר מאוחר ושבגללה החלטתי לפנות לשירות של ח.י. הייתה בעיה של חוסר אחידות בגוונים. בבעיה הזו מבחינים בעיקר על רקעים חלקים ובהירים יותר ובתכני שחור-לבן. סוג זה של בעיות תמיד הציק לי וזה משהו שלא יכולתי להתעלם ממנו. גם ST60 שלי הוחלפה פעם אחת בגלל בעיה דומה בתקופה בה ליורוקום עוד היה חשוב לשמור על שירות לקוחות נורמלי. התצוגה במקרה של B7 שקיבלתי הייתה בפסים אופקיים עבים: החלק העליון של המסך היה צהוב יותר, מתחתיו היה חלק בגוון כחול יותר, ומתחתיו שוב חלק צהוב יותר. זאת לא התמונה של המסך שלי כי פשוט לא יכולתי לתפוס את הבעיה בצורה טובה, אבל היא מציגה את התופעה בצורה הטובה ביותר: https://i.imgur.com/iKMCsx8.jpg
כיוון שהייתי בטווח של 14 יום מאז ההספקה ויכולתי להחזיר את המסך בלי קושי (לפחות כך חשבתי), ביקשתי מח.י. לספק לי מסך חליפי ולא להתעסק איתי יותר מדי בבירור מהות התקלה ובניסיונות התיקון כי פשוט לא הייתי מקבל אף פתרון אחר למעט מסך חליפי חדש ללא בעיות באחידות התצוגה. אך נציגי השירות של ח.י. איתם דיברתי ככל הנראה לא ממש קלטו את הסיטואציה ולא הכירו את הבעיות שקיימות במסכים האלה ואת העובדה שלא ניתן לתקנן מבלי להחליף את כל הפאנל. התבקשתי לשלוח תמונות של התופעה למרות שאמרתי שיהיה כמעט בלתי אפשרי להבחין בה בתמונות. מאז ששלחתי את התמונות לא קיבלתי מנציגי ח.י. אף תשובה מספקת בנוגע לטיפול בעניין במשך כשבוע ולכן התחלתי לחשוד שהם פשוט מושכים זמן כדי שקלף המיקוח העיקרי שלי יתפוגג. לכן החלטתי סופית ללכת על החזרה ולזנוח את האפשרויות האחרות.

למרות שהנציג של ח.י. הבטיח לי ולאלפי המשתמשים פה באתר שתהליך ההחזרה יהיה ללא כוכביות, התהליך לא היה חלק כלל ונדרשו מצידי יותר מדי טלפונים (עם ממתינות ארוכות) ותלונות פומביות פה באתר כדי שהדברים יזוזו כמו שהם היו אמורים לזוז מבלי שום התערבות אקטיבית מצדי. last price לא ידעו (או עשו כאילו) שיש לי אפשרות להחזיר מסך משומש והפנו אותי לח.י., ח.י, מצידם הפנו אותי לlast price ואמרו שהם לא מטפלים בהחזרות מהסוג וכו'. גם 4-5 ימים לאחר שהמסך נאסף מביתי, ובאופן מביך ומגוחך מצד ח.י., גם המטרייה שניתנה לי במתנה עם המסך, הייתי צריך לעשות עוד טלפון ולכתוב עוד תלונה פה באתר כדי שהחזרת הכסף תתבצע סופית.

אז מהי השורה התחתונה מבחינתי?

אם אתם לא רגישים לבעיות שקשורות לתצוגה שתיארתי וחשובה לכם איכות התמונה של המסך - לכו על זה. אני לא חושב שתוכלו להשיג מסך טוב יותר במחיר כזה (אולי עכשיו לאחר בלאק פריידי הוא קצת יותר גבוה). וגם מבחינה אבסולוטית ללא התחשבות במחיר, לאחר הסקירה שלי על מה שקורה בOLEDים של 2017, המסקנה שלי שB7 הוא בין המסכים הטובים ביותר שיש כרגע בשוק בעולם.
אם אתם מרגישים שיש לכם מזל ושלא תתקלו בבעיות בהן אני נתקלתי - כנ"ל, לכו על זה.
אם יש לכם יחסים מיוחדים עם החנות המתמחה שאתם מרבים לקנות ממנה או עם ח.י., ואתם בטוחים שאם תתקלו בבעיות מן הסוג ייתנו לכם מספר הזדמנויות להחליף את המסך ללא עשיית פרצופים עד שתגיעו לאחד שמספק אותכם - כנ"ל.

אבל, אם אתם פרפקציוניסטים/פדנטיים בנוגע לאחידות התצוגה ואין לכם מספיק pull מול ח.י. ו/או חנות ממנה אתם רוכשים את המסך, יש סיכוי שתתקלו במה שאני נתקלתי בו כי התופעות האלה, לפי התרשמותי, די נפוצות, ונכון לעכשיו ח.י. עדיין לא ערוכים מספיק ולא מספקים שירות טוב מספיק כדי לחפות על תחלואי הייצור של LG.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #83 

@evgenetic

רק לידע כללי, בעיות האחידות בגוונים בהירים קיימות גם ב-LCD וגם כפי שהזכרת בפלסמה, כך שאין ב-OLED משהו מיוחד.
בסה"כ אני חושב שסיכמת את הנושא טוב.

סתם מתוך סקרנות, מה הצעד הבא שלך? לא כל מסך סובל מבעיות כאלה.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #84 

TheCoolest כתב:סתם מתוך סקרנות, מה הצעד הבא שלך? לא כל מסך סובל מבעיות כאלה.
...
·

כן, ובגלל זה חשבתי אולי לקנות את אותו המסך מהתצוגה או מיד שנייה. ככה אוכל לדעת בדיוק מה אני לוקח. האופציה השנייה נראית לי אפילו יותר טובה כי כל תקופת האחריות נשארת. למוצרים מהתצוגה הבנתי שנותנים רק שנה של אחריות.

תאורטית אין שום דבר שמונע ממני לקנות שוב את אותו המסך באחד מאתרי הסחר, אבל פרקטית...אני מרגיש שאני די שרוף בח.י. ובמידה וארצה להחזיר את המסך שוב או להפעיל את האחריות - אתקל בבעיות. ככה שאני בכלל לא רוצה לנסות את זה שנית.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5989
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 589 פעמים

שרשור שלא נקרא #85 

evgenetic כתב:אם אתם פרפקציוניסטים/פדנטיים בנוגע לאחידות התצוגה
ואין לכם מספיק pull מול ח.י. ו/או חנות ממנה אתם רוכשים את המסך,
יש סיכוי שתתקלו במה שאני נתקלתי בו כי התופעות האלה, לפי התרשמותי, די נפוצות,
ונכון לעכשיו ח.י. עדיין לא ערוכים מספיק ולא מספקים שירות טוב מספיק כדי לחפות על תחלואי הייצור של LG.
...
·

תודה רבה על הסיכום המפורט , ושיתוף המידע .

מקווה שאתה תצא מרוצה מכל הסיפור הזה , נמשיך לעקוב .

אגב זו פעם ראשונה שאני שומע על :

"החלק העליון של המסך היה צהוב יותר, מתחתיו היה חלק בגוון כחול יותר, ומתחתיו שוב חלק צהוב יותר"

אבל כל יום לומדים משו חדש 8O

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שרשור שלא נקרא #86 

evgenetic כתב:
...
...
·

כן, ובגלל זה חשבתי אולי לקנות את אותו המסך מהתצוגה או מיד שנייה. ככה אוכל לדעת בדיוק מה אני לוקח. האופציה השנייה נראית לי אפילו יותר טובה כי כל תקופת האחריות נשארת. למוצרים מהתצוגה הבנתי שנותנים רק שנה של אחריות.

תאורטית אין שום דבר שמונע ממני לקנות שוב את אותו המסך באחד מאתרי הסחר, אבל פרקטית...אני מרגיש שאני די שרוף בח.י. ובמידה וארצה להחזיר את המסך שוב או להפעיל את האחריות - אתקל בבעיות. ככה שאני בכלל לא רוצה לנסות את זה שנית.
...
איבדתי אותך..
אתה מעיד על עצמך שאתה כל כך פדנט שהבעיות האלו הציקו לך עד עד כדי כך שנאלצת לעבור תהליך לא פשוט של החזרת המסך וקבלת החזר כספי מלא.
וכעת אתה מעוניין לרכוש בדיוק את אותו המסך שהחזרת (כיד שניה או מתצוגה) רק תמורת מחיר זול יותר?!
משמע, כאשר המחיר זול יותר התופעה פחות מציקה לך?
אני מבין שכאשר רוכשים מסך פרימיום מצפים לקבל מסך מושלם ללא בעיות, אותן בעיות שבמסך זול יותר היית ״מחליק״ אותן.
אם כך לא עדיף היה לסגור את כל הסיפור בבקשה להחלפה/תיקון או אפילו בפיצוי כספי??

או שהתכוונת לרכוש מסך אחר, זהה לשלך, שתוכל לבחון לפני הרכישה?

לגבי אי הנעימות מח.י, לדעתי אתה לא צריך להרגיש כך.
סה״כ הם מילאו את לשון החוק, לא הרגיש לי שניצלת אותם בשום שלב ואני בספק שהם יתלו תמונה שלך במשרדי החברה לאות אזהרה לעתיד...
אם בא לך תקנה מבלי לחשוש, זו דעתי לפחות.
אי הנעימות תעבור אחרי יומיים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #87 

@בוננזה
·
אני מניח שהכוונה שלו הייתה לרכוש מסך ממישהו כשהוא יכול לראות ולבחון אותו לפני שהוא קונה.

nasdaq
טרול
טרול
תגובות: 119
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #88 

TheCoolest כתב:@בוננזה
·
אני מניח שהכוונה שלו הייתה לרכוש מסך ממישהו כשהוא יכול לראות ולבחון אותו לפני שהוא קונה.
...
·
פשוט שיקנה מסך שאינו סדרה b והוא לא יצטרך לבחון כלום.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #89 

@evgenetic
·
שמח לקרוא שהסתיים תהליך ההחזרה/זיכוי של המסך.
מסכים לגמרי עם כל מה שסיכמת בסוף בשורה התחתונה. לקנות מסך מתצוגה או יד שניה בהחלט יכול לעזור לך לסנן ולקחת מסך שעונה על הציפיות שלך. לדעתי רק יהיה מאד קשה פרקטית לבצע תהליך כזה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #90 

למרות שלא הייתי לוקח אולד מתצוגה, אבל זה רק אני.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”