חשוב מאוד - לכל מי שמתנגד וחושש מקרינה אלקטרומגנטית
@moco
·
1- מי מדבר על לפני 300 שנה? ואם לא היו מגלים את הנפט , מנין לך לדעת איך היינו מתפתחים? גילוי הנפט קידם אותנו בכיוון מסוים , מנין היוהרה לקבוע שזה הכיוון האידיאלי? הוא לא אידיאלי מנקודת המבט שלי .
2 - אני לא אומר שצריך לחזור לחיות כמו שחיו לפני 300 שנה , אלא שהתנאים הסביבתיים אז היו טובים יותר . מבנה החברה האנושית ועוולותיה אינן חלק מהדיון. אגב , אני בכלל לא בטוח ש50 אחוז מהאנושות כיום יסכימו עם קביעתך לגבי מדד איכות החיים .
3 - לא, אני לא מתבלבל , וחבל לי שאתה מנסה לצייר את הנושא בצבעים ורודים . נכון , תרופות מאריכות חיים אך אדם שחי על תרופות הוא אדם חולה , אין לו אותה איכות חיים . הוא מוגבל לעתים קרובות בתפקודיו , שלא לדבר על הביקורים תכופים בבתי חולים וכל הזמן בדיקות ורופאים .
זו אותה קידמה שאתה מברך עליה שגורמת לרוב החוליים הללו . זה הטרייד אוף . וזה רק קצה המזלג , אם אני אכנס לנושא הזה אני אצטרך לקנות מקלדת חדשה.
·
1- מי מדבר על לפני 300 שנה? ואם לא היו מגלים את הנפט , מנין לך לדעת איך היינו מתפתחים? גילוי הנפט קידם אותנו בכיוון מסוים , מנין היוהרה לקבוע שזה הכיוון האידיאלי? הוא לא אידיאלי מנקודת המבט שלי .
2 - אני לא אומר שצריך לחזור לחיות כמו שחיו לפני 300 שנה , אלא שהתנאים הסביבתיים אז היו טובים יותר . מבנה החברה האנושית ועוולותיה אינן חלק מהדיון. אגב , אני בכלל לא בטוח ש50 אחוז מהאנושות כיום יסכימו עם קביעתך לגבי מדד איכות החיים .
3 - לא, אני לא מתבלבל , וחבל לי שאתה מנסה לצייר את הנושא בצבעים ורודים . נכון , תרופות מאריכות חיים אך אדם שחי על תרופות הוא אדם חולה , אין לו אותה איכות חיים . הוא מוגבל לעתים קרובות בתפקודיו , שלא לדבר על הביקורים תכופים בבתי חולים וכל הזמן בדיקות ורופאים .
זו אותה קידמה שאתה מברך עליה שגורמת לרוב החוליים הללו . זה הטרייד אוף . וזה רק קצה המזלג , אם אני אכנס לנושא הזה אני אצטרך לקנות מקלדת חדשה.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
·borsood כתב:
אתה יודע שאפילו אתה מפיץ קרינה רדיואקטיבית? לצעוק קרינה לא מקדם אותך לשום מקום.
מה אתה אומר ... פלא שאני חי , שאתה חי...עכשיו אני מבין שאין שום סכנה באנטנות סלולריות , טעיתי. תודה.
מצטער, המדע לא עובד ככה. או שאתה רוצה לחזור לימי "אריסטו אמר ולכן זה נכון"?
אולי תספר לנו איך המדע עובד , ואיך הוא עבד במקרה שלנו?
בפירוש לא נכון! תוחלת החיים הייתה כ 30-35 שנה. אתה לא יכול להגיד שכיום בני 35 שנים נעזרים בתרופות וטיפולים.
אתה תתפלא לשמוע כמה צעירים חולים כיום במחלות נוירולוגיות ואוטואימוניות , וכמה חיים על כדורים , פסיכיאטריים בין היתר . אני דיברתי על פתוגנים , מחוללי מחלות בשבילך . מגפות , וירוסים ...קדחת...אתה יודע.
תחזור לעמוד בתור עם שאר המסמרים על הכביש שלי....
·clip99 כתב:חשיפה לקרינה תמיד מסוכנת.......
·...
זה לא נכון. גם אנשי המערות היו חשופים לקרינה. יש קרינה בכל מקום.
קרינה מפחידה כי לא רואים אותה, אבל אין הבדל בין קרינה לחומר, לא בהקשר של זה ששניהם קיימים.
אתה באופן אישי פולט קרינה, כל הזמן.
אין מקום שאין בו קרינה.
אני חושב שסיפרתי פעם על בדיקות שהייתי עושה. זה נקרא WBC, whole body count. מכניסים אותך לחדר, וכדי שהבדיקה תהיה מדוייקת, זה חדר שמוגן נגד קרינה, משאיר לך לנחש איך.
עדיין יש שם קרינה שניתן למדוד אותה.
מעבר לזה, אני אשמח לשמוע מה ההשכלה או הנסיון הפורמלי שלך ששמים אותך בעמדה שלדעתך גורמת לך להיות מסוגל להתווכח עם אנשים בעלי רקע מדעי.
האמירה שחשיפה לקרינה היא תמיד מסוכנת- יכולת לומר באותה מידה שחשיפה לחומר היא תמיד מסוכנת. כן, זה זהה, ומופרך לחלוטין. אם אתה רוצה שקיים דיון בעל רמה מינימלית, בבקשה תתבטא בצורה יותר מדוייקת.
·clip99 כתב:מה אתה אומר ... פלא שאני חי , שאתה חי...עכשיו אני מבין שאין שום סכנה באנטנות סלולריות , טעיתי. תודה.......
אולי תספר לנו איך המדע עובד , ואיך הוא עבד במקרה שלנו?
תחזור לעמוד בתור עם שאר המסמרים על הכביש שלי.
·...
קליפ, אתה תצטרך להפסיק להתבטא בצורה כזאת, אם אתה רוצה התייחסות, אתה כותב בצורה צינית, מתנשאת, לא מכבדת. אפילו אם יש אחוז של אמת בדבריך - אף אחד לא יקשיב לך בצורה הזו.
אין לי מושג איך היינו מתפחים אחרת, וזה גם דיון עקר, כי העבר הוא קבוע ולא ניתן לבחירה.clip99 כתב: 1- מי מדבר על לפני 300 שנה? ואם לא היו מגלים את הנפט , מנין לך לדעת איך היינו מתפתחים? גילוי הנפט קידם אותנו בכיוון מסוים , מנין היוהרה לקבוע שזה הכיוון האידיאלי? הוא לא אידיאלי מנקודת המבט שלי ....
אתה זה שמדבר על חלופות לפחם/נפט שאולי היו בוחרים בהן בעבר ואני מסביר לך שבעבר לא היו חלופות. זו פשוט טענה אנכרוניסטית, אתה מכניס מושגים מודרנים לעולם שבו הם עדיין לא היו קיימים.
לא אכנס לעיניין ה50% למרות שיש לא מעט מאמרים שמצביעים על מצב אנושות הרבה יותר טוב גם בעולם השלישי - בעיקר בגלל עיניין הרעב שכמעט נפתר.clip99 כתב: 2 - אני לא אומר שצריך לחזור לחיות כמו שחיו לפני 300 שנה , אלא שהתנאים הסביבתיים אז היו טובים יותר . מבנה החברה האנושית ועוולותיה אינן חלק מהדיון. אגב , אני בכלל לא בטוח ש50 אחוז מהאנושות כיום יסכימו עם קביעתך לגבי מדד איכות החיים ....
בו נישאר ב50% שאנחנו חלק ממנו.
התנאים הסביביתיים אולי היו טובים יותר במובן של זיהום אוויר וזיהום הנהרות, אבל זה לגמרי לא רלוונטי כאשר תנאי המיחייה של בני האדם היו גרועים בהרבה מהיום. זו שוב טענה אנכרוניסטית. התנאים הסביביתיים שהיום אנו מודעים להם ומוטרדים מהם לא עינינו אף אחד לפני 300 שנה - היו להם בעיות חמורות בהרבה בחיי יום יום.
אם אתה לא מתבלבל אז הפגנת פה בורות מעל ומעבר.clip99 כתב: 3 - לא, אני לא מתבלבל , וחבל לי שאתה מנסה לצייר את הנושא בצבעים ורודים . נכון , תרופות מאריכות חיים אך אדם שחי על תרופות הוא אדם חולה , אין לו אותה איכות חיים . הוא מוגבל לעתים קרובות בתפקודיו , שלא לדבר על הביקורים תכופים בבתי חולים וכל הזמן בדיקות ורופאים ....
לפי ההגדרה הזו שלך רוב האנשים מעלי גיל 60 וחלק נכבד מהצעירים יותר הם "אנשים חולים".
אבל מה, החולים הללו, שלכולנו יש קרובי משפחה כאלה אם לא אנו עצמנו, (כשאין סגר) הולכים לעבודה, הולכים למסעדות , מטיילים, מגדלים ילדים ונכדים. בקיצור, חיים את החיים.
ביקורים תכופים בבתי חולים - זה נכון למיעוט, וגם הוא ברובו חי טוב, בין השאר בזכות הביקורים הללו.
·clip99 כתב: זו אותה קידמה שאתה מברך עליה שגורמת לרוב החוליים הללו . זה הטרייד אוף . וזה רק קצה המזלג , אם אני אכנס לנושא הזה אני אצטרך לקנות מקלדת חדשה....
לאיזה חוליים הקידמה גורמת?
תשובה - בעיקר לכל המחלות שבעבר היית מת עוד לפני שהגעת אליהן, כי איזו מחלה זיהומית הייתה הורגת אותך קודם.
משה
ניר, אני שומר לעצמי את הזכות להגיב למי שארצה איך שארצה , בדיוק כמו שכולם פה יודעים להגיב לדבריי באופן הרבה יותר גרוע . אל תדברר אחרים , אתך אני שומר על נימה עניינית . השאר מנסים לבזבז לי את הזמן .
מוקו , כרגיל , אתה מתעקש לראות דברים מהרהורי לבך. אגיב לדבריך אח"כ . עכשיו הולכים לשחק.
מוקו , כרגיל , אתה מתעקש לראות דברים מהרהורי לבך. אגיב לדבריך אח"כ . עכשיו הולכים לשחק.
@clip99
·ידידי, אתה לא מקשיב, אתה מנגן את אותן מנגינות כל הזמן, באותה מידה היית יכול לטעון שיש משולש ישר זווית שחוק פיתגורס לא עובד עליו. היינו מביאים לך את ההוכחה של המשפט, והיית מגיב בטיעון ריק כלשהו.
האנרגיה שלי מוגבלת, ומכיוון שאני מכיר בנכונותו של חוק שימור אנרגיה, והגעתי למסקנה שההשקעה בך היא בזבוז, נעצור כאן. אתה יכול להמשיך להגיב פה בצורה המגעילה הזו. אני אשתדל רק להתבונן מהצד. זה דורש פחות אנרגיה.
כעצה אחרונה, אשלח אותך לקרוא קצת על קרינת גוף שחור. מתברר שכל גוף שאינו בטמפרטורת האפס המוחלט, פולט קרינה. אתה מאמין שכל חשיפה לקרינה היא מסוכנת.
https://he.wikipedia.org/wiki/קרינת_גוף_שחור
·ידידי, אתה לא מקשיב, אתה מנגן את אותן מנגינות כל הזמן, באותה מידה היית יכול לטעון שיש משולש ישר זווית שחוק פיתגורס לא עובד עליו. היינו מביאים לך את ההוכחה של המשפט, והיית מגיב בטיעון ריק כלשהו.
האנרגיה שלי מוגבלת, ומכיוון שאני מכיר בנכונותו של חוק שימור אנרגיה, והגעתי למסקנה שההשקעה בך היא בזבוז, נעצור כאן. אתה יכול להמשיך להגיב פה בצורה המגעילה הזו. אני אשתדל רק להתבונן מהצד. זה דורש פחות אנרגיה.
כעצה אחרונה, אשלח אותך לקרוא קצת על קרינת גוף שחור. מתברר שכל גוף שאינו בטמפרטורת האפס המוחלט, פולט קרינה. אתה מאמין שכל חשיפה לקרינה היא מסוכנת.
https://he.wikipedia.org/wiki/קרינת_גוף_שחור
@moco
·
1- אתה צודק בעניין החלופות אך מחטיא לחלוטין את הכוונה. כן , נכון . אתם צודקים . אם היו יוצאים בזמנו נגד הנפט כמו שקליפ מנסה היום עם ה5G , העולם של היום היה נראה אחרת לחלוטין . טוב יותר? רע יותר? קשה לענות על השאלה מכיוון שאנו יכולים רק לשער לכל היותר ע"ס הנתונים והידע הקיימים היום איזה כיוון הקידמה היתה תופסת - אם בכלל . בנוסף , אמות המידה על פיהן אנו שופטים ומגדירים "טוב" ו"רע" אינן קשיחות או אחידות , והן משתנות בהתאם לתפיסות, אידיאולוגיות ופרשנויות של כל אחד מאיתנו כאשר ייתכן לחלוטין מצב בו עולם אידיאלי עבורי יהיה סיוט עבורך וההיפך , ומציאות מלהיבה עבורך יכולה לשעמם אותי וההיפך ומשום כך אין הצדקה להסטת הדיון למחוזות היפותטיים כאלה.
אבל הניסיון של ניר להקביל את הפולמוס הנוכחי סביב זה שהתפתח או לא סביב הנפט בזמנו נדון מראש לכשלון , והוא תיאורטי באותה המידה כמו הדיון במתווה ההתפתחות הטכנולוגית בתרחיש ההיסטורי בו השימוש בדלקים כאלה היה נפסל . אל תטעה , הטיעון העקרוני נכון , אך רק בתיאוריה ; בפועל נפנוף בפירות הקידמה בדיעבד לאחר 150 שנה משול לניסיון לצייר את המטרה סביב החץ , שכן זה הימור שלקחו בזמנו וכיום ניתן להגדירו כאסון , כמובן לאחר שקלול ההישגים שכן הצליחו להשיג בעזרתו . הכשלון מהדהד אף יותר עקב ההסתמכות על מקור אנרגיה מתכלה , וכידוע קידמה נצחית בעולם בעל משאבים מוגבלים וסופיים - לא אפשרית . הימור כזה כיום אתם מבקשים לעשות עם 5G , כאשר תירוץ הקידמה משמש אתכם להכשרת המהלך , תוך הפניית עין עיוורת לסיכונים הכרוכים בכך בבחינת המטרה מקדשת את האמצעים. אוף טופיק, אם אתם כבר מדברים על קידמה , הדבר שבאמת הזניק אותנו קדימה טכנולוגית זה גילוי החשמל - שקדם לשימוש בנפט כמקור אנרגיה . אם היו מתנגדים אז לנפט , היום היינו יכולים לחיות בעולם בו הפקת האנרגיה מושתתת על שיטות ירוקות (רוח , סולרי , הידרואלקטרי) .
ועכשיו אני אהפוך את הקערה על פיה לחלוטין , וארחיב לכם את הגבולות הצרים שמעצבים את הגישה והתגובות שלכם .
קידמה אינהרנטית לאבולוציה האנושית , והדבר הקבוע היחיד הוא השינוי . אין לי בעיה עם קידמה למרות שלעתים הייתי רוצה, כמו כל אחד אני מניח , לשמר סטטוס קוו מסוים בחיי או לחזור לאחד כזה מהעבר . הבעיה שלי מתחילה כאשר אנשים מנסים להטות בכוח את הקידמה לכיוון מסוים , ובאופן לא טבעי . במקרה שלכם , הכיוון טכנולוגי.
כמו שנאמר , המטרה מקדשת את האמצעים ובמלחמה הזו אף אחד מכם לא מתכוון לקחת שבויים . אתם דוהרים קדימה כאילו נולדתם רק במטרה להגיע לאיזו נירוונה חומרית , ובדרך אתם שוכחים שקידמה היא לא המטרה בכלל , וקידמה טכנולוגית-בפרט. היא האמצעי.
אף אחד מאיתנו לא נולד עם ספר הוראות ביד, ואף אחד לא הכתיב לנו אידיאל מסוים . על משמעות החיים יש 1001 דעות , כולן נכונות כמו שכולן טועות . קידמה היא מאפיין של הקיום שלנו והיא אמורה לשרת איכות חיים . איכות החיים שלכם היא לבהות ב65" בסלון החכם שלכם , איכות החיים של אחר היא לשבת בגינה וליהנות מציוץ הציפורים . ושניכם תהיו צודקים , כל זמן שאין כפייה של התנאים המאפשרים איכות חיים מסוימת. מהבחינה הזו קידמה טכנולוגית היא רק פן אחד של איכות חיים , ומקרה פרטי של קידמה.
אתם אוהבים להתגאות בהישגים טכנולוגיים , לבסס בעזרתם עליונות ולהצדיק דרכם אג'נדות ואורח חיים מסוימים . אך זו קידמה עקרה , והתנהלות פסולה שלא משכילה להבין את הכשל שלה בכל שאר צורות הביטוי של קידמה.
מבחינת הקידמה הרוחנית , המצב שלנו בקנטים . הרוב המוחלט של האנושות כיום הוא עבד של מירוץ העכברים החומרי . כל מה שאנו חולמים עליו זה דירה , מכונית , חסכונות , טיול בחו"ל . השאיפות של הילדים שלנו הן להיות זמרים , דוגמניות , אושיות לייפסטייל באיזו אפליקציה מפגרת. לחם ושעשועים , מוקדי העניין של רובנו זה הריאליטי והברברת הפוליטית בטלויזיה. קידמה טכנולוגית תעצים את הדרדור במציאות כזו.
מבחינת קידמה חברתית , המצב יותר גרוע . אלימות, גזענות וחוסר סובלנות . לא שהיה יותר טוב בעבר , אבל גם לא השכלנו להתגבר על המשוכה הזו . התקשורת הבין אישית בשפל . אנשים נסגרים בתוך הנייד שלהם וחיים את העולם דרכו , כולל קשרים עם אחרים . קידמה טכנולוגית רק תקדם מגמות כאלה.
מבחינת קידמה רפואית , ההתייחסות אמביוולנטית . עיקר הביקורת מופנה כלפי המערכת הרפואית מוכוונת הרווח אשר מעדיפה שימור המצב הקיים מאשר לרפא אותו , וכפיית פתרונות כימיים על פני טבעיים שבהרבה מקרים מתבררים כיעילים יותר . לא שאני מתעלם מהיתרונות וההישגים .
מבחינת קידמה בהתייחסות לבע"ח.. טוב, הנושא ידוע.
אז אתה בא ומדבר איתי על קידמה טכנולוגית? איזו תועלת היא תצמיח לך , חוץ מהנהנתנות האישית שלך? קידמה אמורה לשרת אותי , לא לפגוע בי. קידמה טכנולוגית מעניינת אותי רק בהקשר הרפואי , שם יש מקום לשקול את שימושים של 5G , רק אם התועלת עולה על הנזק שבו , ובמצבים בהם אין ברירה אחרת. כל השאר אין בעיה - כל זמן שלא בא על בכפייה ועל חשבון הבריאות שלי.
הלאה . באמת לא ניכנס לעניין 50 האחוז. לא משנה , למרות שלדעתי אתה טועה ותקופות אפלות תמיד היו ויהיו . נקטת בגישת קיצון כאשר תיארת עולם שבו פרומיל מעמד מלכים , והשאר עבדים נרצעים . זה לא נכון, בפירוש , הטעות נובעת מהעובדה שחברת השפע של ימינו לא התקיימה אז , ואנשים נאלצו להסתפק במועט יותר . המצב כיום לא שונה ומעמד המלכים של אז שינה צורה לאידיאולוגיות של עריצות דיקטטורית/דתית .אולי הסינים, צפון קוריאנים , עיראקים , מצרים , הודים , איראנים, אפגנים , טורקמנים , קולומביאנים , סודנים ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע , יוכלו לספר לך כמה זה נהדר ומגניב לחיות איפה שהם נמצאים. כל מה שביקשתי , זה לחזור לאיכות החיים של אז - לא לחזור למציאות של אז. אל תכרוך את זה ביחד.
באשר ל"אנשים החולים" , באמת לא התבלבלתי אבל כרגיל אתה מייחס לי בורות מתוך חוסר הבנה שלך . אדם חולה הוא אדם שתלוי בתרופות לצורך קיום שגרת חייו כפי שהגדרת :" הולכים לעבודה, הולכים למסעדות , מטיילים, מגדלים ילדים ונכדים. בקיצור, חיים את החיים" .הוא בהחלט יכול לחיות טוב , ולהיות בכושר יותר טוב ממני או ממך אפילו . כל זמן שהוא על תרופות . צורת קיום כזו היא אומללה לצערי ודעתי, ונגזרת מאורח החיים המודרני - ברוב המקרים - אל תחשוב שאני מכליל , וזה בתורו נגזר מ...הקידמה הטכנולוגית... ברוב המקרים .
מחלות נוירולוגיות . מחלות אוטואימוניות . הפרעות קשב , אוטיזם . דיכאון . כל אלה התגברו בעשורים האחרונים לדרגת מגיפה . שלא לדבר על סרטן , שאחוזו היחסי בקרב האוכלוסיה נמצא במגמת עליה בעשורים האחרונים . כל אלה נגזרת של אורח החיים המודרני , המלחיץ, המזהם והמדכא. אלו חוליי הקידמה - ואני בהחלט לא מתעלם מההישגים הרפואיים מהצד השני . יש שני צדדים לכל מטבע.
הקידמה הרפואית משמשת כאן יותר על תקן של בית החולים תחת הגשר השבור , וכל התפלפלות או התממות לא תהיה מקובלת עלי .
עבור ניר: לא, אתה לא יכול להביא לי הוכחה במקרה הזה , כך שאין טעם לגרור את פיתגורס . תביא הוכחה , מבטיח לך שלא תקבל טיעון ריק. אני מבקש גם באותה הזדמנות ציטוט מפורש מדבריי שאני " מאמין שכל חשיפה לקרינה היא מסוכנת" . מה שטענתי הוא שקרינה אל"מ , במיוחד 5G , סלולרי וWIFI מסוכנת.
זו צביעות מצידך לטעון לגועל בתגובות שלי , כאשר אתה מתעלם לחלוטין מתגובות כאלה .
אני מרשה לך לשמור את האנרגיה .
עריכה: כרגע נתקלתי . רופא (אמיץ, יש לציין . בקרוב הפיטורין כנראה) מדווח על תופעה מוזרה בה הוא נתקל במהלך טיפול בחולי קורונה : תסמינים של מחסור בחמצן...
https://health.usnews.com/doctors/camer ... ell-739659 , לחושדים בכשרים
קישור לסרטון:
האם יש משהו בדברים? אני אישית עדיין לא סגור על זה , כי מדווחים מקרי קורונה גם במקומות בהם אין פריסה כרגע . אבל ימים יגידו .
·
1- אתה צודק בעניין החלופות אך מחטיא לחלוטין את הכוונה. כן , נכון . אתם צודקים . אם היו יוצאים בזמנו נגד הנפט כמו שקליפ מנסה היום עם ה5G , העולם של היום היה נראה אחרת לחלוטין . טוב יותר? רע יותר? קשה לענות על השאלה מכיוון שאנו יכולים רק לשער לכל היותר ע"ס הנתונים והידע הקיימים היום איזה כיוון הקידמה היתה תופסת - אם בכלל . בנוסף , אמות המידה על פיהן אנו שופטים ומגדירים "טוב" ו"רע" אינן קשיחות או אחידות , והן משתנות בהתאם לתפיסות, אידיאולוגיות ופרשנויות של כל אחד מאיתנו כאשר ייתכן לחלוטין מצב בו עולם אידיאלי עבורי יהיה סיוט עבורך וההיפך , ומציאות מלהיבה עבורך יכולה לשעמם אותי וההיפך ומשום כך אין הצדקה להסטת הדיון למחוזות היפותטיים כאלה.
אבל הניסיון של ניר להקביל את הפולמוס הנוכחי סביב זה שהתפתח או לא סביב הנפט בזמנו נדון מראש לכשלון , והוא תיאורטי באותה המידה כמו הדיון במתווה ההתפתחות הטכנולוגית בתרחיש ההיסטורי בו השימוש בדלקים כאלה היה נפסל . אל תטעה , הטיעון העקרוני נכון , אך רק בתיאוריה ; בפועל נפנוף בפירות הקידמה בדיעבד לאחר 150 שנה משול לניסיון לצייר את המטרה סביב החץ , שכן זה הימור שלקחו בזמנו וכיום ניתן להגדירו כאסון , כמובן לאחר שקלול ההישגים שכן הצליחו להשיג בעזרתו . הכשלון מהדהד אף יותר עקב ההסתמכות על מקור אנרגיה מתכלה , וכידוע קידמה נצחית בעולם בעל משאבים מוגבלים וסופיים - לא אפשרית . הימור כזה כיום אתם מבקשים לעשות עם 5G , כאשר תירוץ הקידמה משמש אתכם להכשרת המהלך , תוך הפניית עין עיוורת לסיכונים הכרוכים בכך בבחינת המטרה מקדשת את האמצעים. אוף טופיק, אם אתם כבר מדברים על קידמה , הדבר שבאמת הזניק אותנו קדימה טכנולוגית זה גילוי החשמל - שקדם לשימוש בנפט כמקור אנרגיה . אם היו מתנגדים אז לנפט , היום היינו יכולים לחיות בעולם בו הפקת האנרגיה מושתתת על שיטות ירוקות (רוח , סולרי , הידרואלקטרי) .
ועכשיו אני אהפוך את הקערה על פיה לחלוטין , וארחיב לכם את הגבולות הצרים שמעצבים את הגישה והתגובות שלכם .
קידמה אינהרנטית לאבולוציה האנושית , והדבר הקבוע היחיד הוא השינוי . אין לי בעיה עם קידמה למרות שלעתים הייתי רוצה, כמו כל אחד אני מניח , לשמר סטטוס קוו מסוים בחיי או לחזור לאחד כזה מהעבר . הבעיה שלי מתחילה כאשר אנשים מנסים להטות בכוח את הקידמה לכיוון מסוים , ובאופן לא טבעי . במקרה שלכם , הכיוון טכנולוגי.
כמו שנאמר , המטרה מקדשת את האמצעים ובמלחמה הזו אף אחד מכם לא מתכוון לקחת שבויים . אתם דוהרים קדימה כאילו נולדתם רק במטרה להגיע לאיזו נירוונה חומרית , ובדרך אתם שוכחים שקידמה היא לא המטרה בכלל , וקידמה טכנולוגית-בפרט. היא האמצעי.
אף אחד מאיתנו לא נולד עם ספר הוראות ביד, ואף אחד לא הכתיב לנו אידיאל מסוים . על משמעות החיים יש 1001 דעות , כולן נכונות כמו שכולן טועות . קידמה היא מאפיין של הקיום שלנו והיא אמורה לשרת איכות חיים . איכות החיים שלכם היא לבהות ב65" בסלון החכם שלכם , איכות החיים של אחר היא לשבת בגינה וליהנות מציוץ הציפורים . ושניכם תהיו צודקים , כל זמן שאין כפייה של התנאים המאפשרים איכות חיים מסוימת. מהבחינה הזו קידמה טכנולוגית היא רק פן אחד של איכות חיים , ומקרה פרטי של קידמה.
אתם אוהבים להתגאות בהישגים טכנולוגיים , לבסס בעזרתם עליונות ולהצדיק דרכם אג'נדות ואורח חיים מסוימים . אך זו קידמה עקרה , והתנהלות פסולה שלא משכילה להבין את הכשל שלה בכל שאר צורות הביטוי של קידמה.
מבחינת הקידמה הרוחנית , המצב שלנו בקנטים . הרוב המוחלט של האנושות כיום הוא עבד של מירוץ העכברים החומרי . כל מה שאנו חולמים עליו זה דירה , מכונית , חסכונות , טיול בחו"ל . השאיפות של הילדים שלנו הן להיות זמרים , דוגמניות , אושיות לייפסטייל באיזו אפליקציה מפגרת. לחם ושעשועים , מוקדי העניין של רובנו זה הריאליטי והברברת הפוליטית בטלויזיה. קידמה טכנולוגית תעצים את הדרדור במציאות כזו.
מבחינת קידמה חברתית , המצב יותר גרוע . אלימות, גזענות וחוסר סובלנות . לא שהיה יותר טוב בעבר , אבל גם לא השכלנו להתגבר על המשוכה הזו . התקשורת הבין אישית בשפל . אנשים נסגרים בתוך הנייד שלהם וחיים את העולם דרכו , כולל קשרים עם אחרים . קידמה טכנולוגית רק תקדם מגמות כאלה.
מבחינת קידמה רפואית , ההתייחסות אמביוולנטית . עיקר הביקורת מופנה כלפי המערכת הרפואית מוכוונת הרווח אשר מעדיפה שימור המצב הקיים מאשר לרפא אותו , וכפיית פתרונות כימיים על פני טבעיים שבהרבה מקרים מתבררים כיעילים יותר . לא שאני מתעלם מהיתרונות וההישגים .
מבחינת קידמה בהתייחסות לבע"ח.. טוב, הנושא ידוע.
אז אתה בא ומדבר איתי על קידמה טכנולוגית? איזו תועלת היא תצמיח לך , חוץ מהנהנתנות האישית שלך? קידמה אמורה לשרת אותי , לא לפגוע בי. קידמה טכנולוגית מעניינת אותי רק בהקשר הרפואי , שם יש מקום לשקול את שימושים של 5G , רק אם התועלת עולה על הנזק שבו , ובמצבים בהם אין ברירה אחרת. כל השאר אין בעיה - כל זמן שלא בא על בכפייה ועל חשבון הבריאות שלי.
הלאה . באמת לא ניכנס לעניין 50 האחוז. לא משנה , למרות שלדעתי אתה טועה ותקופות אפלות תמיד היו ויהיו . נקטת בגישת קיצון כאשר תיארת עולם שבו פרומיל מעמד מלכים , והשאר עבדים נרצעים . זה לא נכון, בפירוש , הטעות נובעת מהעובדה שחברת השפע של ימינו לא התקיימה אז , ואנשים נאלצו להסתפק במועט יותר . המצב כיום לא שונה ומעמד המלכים של אז שינה צורה לאידיאולוגיות של עריצות דיקטטורית/דתית .אולי הסינים, צפון קוריאנים , עיראקים , מצרים , הודים , איראנים, אפגנים , טורקמנים , קולומביאנים , סודנים ועוד כמה שאני לא זוכר כרגע , יוכלו לספר לך כמה זה נהדר ומגניב לחיות איפה שהם נמצאים. כל מה שביקשתי , זה לחזור לאיכות החיים של אז - לא לחזור למציאות של אז. אל תכרוך את זה ביחד.
באשר ל"אנשים החולים" , באמת לא התבלבלתי אבל כרגיל אתה מייחס לי בורות מתוך חוסר הבנה שלך . אדם חולה הוא אדם שתלוי בתרופות לצורך קיום שגרת חייו כפי שהגדרת :" הולכים לעבודה, הולכים למסעדות , מטיילים, מגדלים ילדים ונכדים. בקיצור, חיים את החיים" .הוא בהחלט יכול לחיות טוב , ולהיות בכושר יותר טוב ממני או ממך אפילו . כל זמן שהוא על תרופות . צורת קיום כזו היא אומללה לצערי ודעתי, ונגזרת מאורח החיים המודרני - ברוב המקרים - אל תחשוב שאני מכליל , וזה בתורו נגזר מ...הקידמה הטכנולוגית... ברוב המקרים .
מחלות נוירולוגיות . מחלות אוטואימוניות . הפרעות קשב , אוטיזם . דיכאון . כל אלה התגברו בעשורים האחרונים לדרגת מגיפה . שלא לדבר על סרטן , שאחוזו היחסי בקרב האוכלוסיה נמצא במגמת עליה בעשורים האחרונים . כל אלה נגזרת של אורח החיים המודרני , המלחיץ, המזהם והמדכא. אלו חוליי הקידמה - ואני בהחלט לא מתעלם מההישגים הרפואיים מהצד השני . יש שני צדדים לכל מטבע.
הקידמה הרפואית משמשת כאן יותר על תקן של בית החולים תחת הגשר השבור , וכל התפלפלות או התממות לא תהיה מקובלת עלי .
עבור ניר: לא, אתה לא יכול להביא לי הוכחה במקרה הזה , כך שאין טעם לגרור את פיתגורס . תביא הוכחה , מבטיח לך שלא תקבל טיעון ריק. אני מבקש גם באותה הזדמנות ציטוט מפורש מדבריי שאני " מאמין שכל חשיפה לקרינה היא מסוכנת" . מה שטענתי הוא שקרינה אל"מ , במיוחד 5G , סלולרי וWIFI מסוכנת.
זו צביעות מצידך לטעון לגועל בתגובות שלי , כאשר אתה מתעלם לחלוטין מתגובות כאלה .
אני מרשה לך לשמור את האנרגיה .
עריכה: כרגע נתקלתי . רופא (אמיץ, יש לציין . בקרוב הפיטורין כנראה) מדווח על תופעה מוזרה בה הוא נתקל במהלך טיפול בחולי קורונה : תסמינים של מחסור בחמצן...
https://health.usnews.com/doctors/camer ... ell-739659 , לחושדים בכשרים
קישור לסרטון:
האם יש משהו בדברים? אני אישית עדיין לא סגור על זה , כי מדווחים מקרי קורונה גם במקומות בהם אין פריסה כרגע . אבל ימים יגידו .
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
אז אתה מעדיף לחזור אחורה.כל זמן שהוא על תרופות . צורת קיום כזו היא אומללה לצערי ודעתי,...
בלי תרופות, ושימותו צעירים, ולא יחיו חיים אומללים וארוכים עם יקיריהם?
אתה חוזר על הטענות האילו מהשרשורים האחרים שלך, למרות שהוסבר לך שאתה טועה.מחלות נוירולוגיות . מחלות אוטואימוניות . הפרעות קשב , אוטיזם . דיכאון . כל אלה התגברו בעשורים האחרונים לדרגת מגיפה . שלא לדבר על סרטן , שאחוזו היחסי בקרב האוכלוסיה נמצא במגמת עליה בעשורים האחרונים...
מחלות לא התגברו בעשורים האחרונים, כי הקדמה גרמה להן.
הן התגברו כי תוחלת החיים עלתה, ואיתה באה חשיפה למחלות שקודם מתו לפני שהגיעו לגיל בו מתים מהמחלות האילו.
מחלות התגברו, כי היום יודעים להגיד לך במה אתה חולה, ולטפל בך.
פעם אנשים מתו מסרטן, ואף אחד לא ידע שהיה להם סרטן.
אפילו בין הפרעונים שהשתמרו כמומיות התגלו חולי סרטן, שאולי גם מתו מהמחלה, וזה מדגם מאוד קטן מהאוכלוסיה אז.
לגבי אוטיזם, העליה היא בגלל שינוי בקריטריוני האבחון, ולא בגלל עליה אמיתית באחוז החולים.
גם בעבר היו אוטיסטים, רק שהחברה לא טיפלה בהם כדי לקיים את חייהם, והשאירו אותם למות כי הם לא מועילים לחברה.
או סגרו אותם במוסד סגור, ושכחו מהם, מהבושה שיש כזה במשפחה, כך שלא ראו אותם או שמעו עליהם.
דווקא במחלות אוטואימוניות יש בהחלט עליה, ויש מחקרים הטוענים שייתכן שאחד הגורמים לעלייה זו הוא מזון מתועש.
ומזון מתועש הוא באמת רעה חולה בחברה המודרנית, שראוי היה שתהיה עליו מגבלה רצינית, שכמעט לא קיימת.
אולי תפנה את מאמציך בכיוון הזה, ולא בכיוון מלחמת החורמה שלך בקרינה (לא מייננת).
·Amir64 כתב:אז אתה מעדיף לחזור אחורה.......
בלי תרופות, ושימותו צעירים, ולא יחיו חיים אומללים וארוכים עם יקיריהם?
לא . אני אומר שזה הרע במיעוטו , ועדיף להתרכז בנטרול הגורמים שמביאים למציאות כזו.
מחלות לא התגברו בעשורים האחרונים, כי הקדמה גרמה להן.
לא קידמה , אלא מחיר נזקיה.
הן התגברו כי תוחלת החיים עלתה, ואיתה באה חשיפה למחלות שקודם מתו לפני שהגיעו לגיל בו מתים מהמחלות האילו.
נכון חלקית . רוב המחלות הללו נגרמות ממערכת חיסונית לקויה שנחלשת ככל שמתגברים . זה אינו כורח המציאות , אלא נגרם בעיקר כתוצאה ממזהמים סביבתיים ואורח חיים מודרני . שכיחות דמנציות למשל בקרב צעירים עלתה יחסית לפעם . אני גם לא מדבר על כל המחלות , אלא כאלה שהשכיחות שלהן בקרב כל הגילאים התגברה - יחסית לפעם.
מחלות התגברו, כי היום יודעים להגיד לך במה אתה חולה, ולטפל בך.
האנושות לא בריאה יותר ואנחנו חולים כמו פעם ואולי יותר מתמיד , ולמרות שתוחלת החיים עלתה עקב הדברת מחלות ופתוגנים מסוימים, איכותם נותרה זהה ברוב המקרים כי גם הסביבה השתנתה לרעה .
פעם אנשים מתו מסרטן, ואף אחד לא ידע שהיה להם סרטן.
היום מקרי האבחון רבים מבעבר . אולי אחוזי התמותה קטנו כתוצאה מהתקדמות במדע הרפואה , אבל עדיין האחוז היחסי גובר משנה לשנה .
לגבי אוטיזם, העליה היא בגלל שינוי בקריטריוני האבחון, ולא בגלל עליה אמיתית באחוז החולים.
https://www.webmd.com/brain/autism/feat ... ism-rise#1
אין תשובה חד משמעית . יש רק לציין את העובדה שבמדינות שמחסנות תינוקות כמו ארה"ב וחלק מהמדינות המתפתחות מדווחים יותר מקרים יחסית למדינות שלא מחסנות , כמו הודו לדוגמה , ושככל הנראה לא ניתן לייחס את כל העלייה לשינוי הקריטריונים .
...
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 717
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
פעם בכמה זמן, פותח השרשור נהנה לחפש בעיות, להטריל ולהמציא תאוריות קונספירציה.
אז התאמצתי, קראתי את כל השרשור וזה לא פחות מבבל"ת.
שום אסמכתא ואפילו לא הפניה למחקר אחד ראוי.
איך אפשר לענות על זה - זה כמו ללכת למאה שערים ולשאול אותם למה הם מאמינים בבורא עולם.
אז התאמצתי, קראתי את כל השרשור וזה לא פחות מבבל"ת.
שום אסמכתא ואפילו לא הפניה למחקר אחד ראוי.
איך אפשר לענות על זה - זה כמו ללכת למאה שערים ולשאול אותם למה הם מאמינים בבורא עולם.
ניר.
קרא את הודעה #78 שלי בדיון הזה.clip99 כתב: עבור ניר: לא, אתה לא יכול להביא לי הוכחה במקרה הזה , כך שאין טעם לגרור את פיתגורס . תביא הוכחה , מבטיח לך שלא תקבל טיעון ריק. אני מבקש גם באותה הזדמנות ציטוט מפורש מדבריי שאני " מאמין שכל חשיפה לקרינה היא מסוכנת" . מ...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 9458
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 1577 פעמים
נו באמת, לקחת את הודו כדוגמה.clip99 כתב:אין תשובה חד משמעית . יש רק לציין את העובדה שבמדינות שמחסנות תינוקות כמו ארה"ב וחלק מהמדינות המתפתחות מדווחים יותר מקרים יחסית למדינות שלא מחסנות , כמו הודו לדוגמה.........
בהודו יש, יחסית למקובל בעולם, יותר גברים מנשים.
אתה יודע למה?
בהודו עושים דברים שבעולם לא מקובל לעשות, ואי אפשר להשליך על התוצאות של המעשה אם בהודו המצב טוב יותר מבחינה רפואית.