שרשור תגובות: תכירו את madVR Envy - מעבד תמונה למאה ה-21

מקרנים קידמיים - Front Projector.
yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3350
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 203 פעמים

שרשור שלא נקרא #76 

avihuli כתב:
...
...
בתמונה הראשונה לא רואים, אבל שים לב שאם תסתכל בתמונה השנייה תראה שהתריס משמאל כבר סגור... :P
התריס מימין פתוח - נכנסת שמש על הגב של הדמויות.

אין לי מקרן, אבל ככל שאני יודע - צריך להחשיך את החדר, לא ?
...
לכן ישנם הבדלים :)

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6513
נתן תודות: 268 פעמים
קיבל תודות: 582 פעמים

שרשור שלא נקרא #77 

RanMoyal כתב:
...
...
מה הכוונה תנאי חושך?

מה פשר ההגדרה הזאת?

רן
...
כמו שכתבתי קודם התכוונתי לתמונה הקודמת עם השמיים/חלל/כוכבים (אשמח לדעת מהיכן הסצינה?)
התמונה שהוצגה כאן בלי קשר לאיכות המקרן היא באיכות לא הכי טובה.
אפשר גם להניח שמקרן מפעילים בתנאי חושך, וצילום בתנאי חושך יוצא די גרוע, ברוב המקרים.

מקווה שהובנתי 8)

*עריכה - התמונות מהסרט השני כבר הרבה יותר טובות בהשוואה. מאיזה סרט זה?
מוכר:
רמקולים מדפיים/תליה JAMO D500 THX
https://htmag.co.il/forum?q=dmlld3RvcGl ... Q9MzM4NjQ3

רמקולים Meridian תוצרת אנגליה.
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... 1FUklESUFO

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8408
נתן תודות: 1376 פעמים
קיבל תודות: 1228 פעמים

שרשור שלא נקרא #78 

mulder כתב:
...
...
כמו שכתבתי קודם התכוונתי לתמונה הקודמת עם השמיים/חלל/כוכבים (אשמח לדעת מהיכן הסצינה?)
התמונה שהוצגה כאן בלי קשר לאיכות המקרן היא באיכות לא הכי טובה.
אפשר גם להניח שמקרן מפעילים בתנאי חושך, וצילום בתנאי חושך יוצא די גרוע, ברוב המקרים.

מקווה שהובנתי 8)
...
אתה צודק אבל נקודת הייחוס הבסיסית של אותם תנאי החושך בצילומים זהים.
אני מניח שהוא לא פתח תריס בתמונה השנייה שצולמה על מנת להוסיף תאורה.
זה כנראה "אותו חושך" בצילום הראשון וגם בצילום השני.
Main 7.1.2: LG 77C9, Yamaha RX-A2050, Emotiva BasX A-150, Yamaha BD-A1020, Tronsmart Vega S95 Telos, Wii.
SVS ULTRA Bookshelf / Center, Focal Bird, M&K M40T, SVS Prime Elevation, SVS SB-3000.

Bedroom: LG 55EG910Y | Media Room: in progress

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #79 

לא. עדיין לא הובנת ערן.

אתה טורח להגיב בשרשור בפורום של מקרנים, כאשר אתה לא מבין בכלל בתחום המקרנים, תוך שאתה כותב בליל של דברים ומושגים לא קשורים, מה הרעיון מאחורי זה?

2 תמונות שצולמו באותם תנאים, בהפרש של שנייה אחת מהשנייה, פעם אחת עם ה Envy ופעם שנייה בלי, מה זה משנה אם זו סצינה מפינוקיו, או הסנדק?

אתה רוצה לוודא שאתה רואה יותר טוב או פחות טוב מהתמונה? איך זה רלוונטי לדיון?

רן

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #80 

אני מתקשה להבין אם מדובר בבדיחה או ברצינות - התריס מוקרן על ידי המקרן (הוא חלק מהוידאו ולא תריס אמיתי...).

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #81 

oferlaor כתב:אני מתקשה להבין אם מדובר בבדיחה או ברצינות - התריס מוקרן על ידי המקרן (הוא חלק מהוידאו ולא תריס אמיתי...).
...
ראשית רן, רד קצת מהאולימפוס הקריר אל העם, קצת פחות התנשאות ו"היתממות" של חוסר הבנה למה אני מתכוון. בבקשה אל תסיק מה אני יודע או לא יודע בתחום. מה הבעיה כרגע, לא הבנתי? איזה הבנה צריך בתחום המקרנים והמצלמות כדי להעיר שאני לא מצליח לראות בתמונת המסך שצילמת משהו ברור ? או שאולי ככה המקרן מציג? עכור ולא ברור? אני מניח שלא.

עופר - מי מדבר על תריס?? אני מסביר בפעם השלישית (גלידה על חשבונך) : אני מתכוון לתמונות הראשונות שצולמו. עם החלל/כוכבים/ מה שזה לא היה. התמונה גרועה, אי אפשר להבין כלום ממנה. ולא, אני לא רואה את זה דרך הטלפון. אני לא רואה מה הטעם לשים תמונות מסך ש 90% שם לא ברור. להשוואה יש את אלה עם הציפס והבירה שרוכשים מקרנים באמאזון(שגם הם לא מבינים כלום בתחום המקרנים) ומפרסמים שם תמונות ברורות עם נייד מעפן.
מוכר:

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #82 

גם שם אני לא רואה שום תריס שיכול לגרום לתופעה, אז לא ברור לי.

חברים, אנחנו בדיון בפורום שמאוד מקפיד על תרבות הדיון. אין סיבה להתקפות אישיות. אבקש להפקיד על כך.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #83 

mulder כתב:
...
...
ראשית רן, רד קצת מהאולימפוס הקריר אל העם, קצת פחות התנשאות ו"היתממות" של חוסר הבנה למה אני מתכוון. בבקשה אל תסיק מה אני יודע או לא יודע בתחום. מה הבעיה כרגע, לא הבנתי? איזה הבנה צריך בתחום המקרנים והמצלמות כדי להעיר שאני לא מצליח לראות בתמונת המסך שצילמת משהו ברור ? או שאולי ככה המקרן מציג? עכור ולא ברור? אני מניח שלא.

עופר - מי מדבר על תריס?? אני מסביר בפעם השלישית (גלידה על חשבונך) : אני מתכוון לתמונות הראשונות שצולמו. עם החלל/כוכבים/ מה שזה לא היה. התמונה גרועה, אי אפשר להבין כלום ממנה. ולא, אני לא רואה את זה דרך הטלפון. אני לא רואה מה הטעם לשים תמונות מסך ש 90% שם לא ברור. להשוואה יש את אלה עם הציפס והבירה שרוכשים מקרנים באמאזון(שגם הם לא מבינים כלום בתחום המקרנים) ומפרסמים שם תמונות ברורות עם נייד מעפן.
...
אין לי מה לרדת משום אולימפוס, אני לא נמצא על האולימפוס, אתה פשוט מאלץ אותי להסביר לך מונחים פשוטים ובסיסיים בוידאו, שראוי שתדע אותם, לפני השתתפות בדיון כזה.

לאורך כל השירשור, אתה משתמש במונחים לא קשורים, נותן דוגמאות לא רלוונטיות, למרות שגם עופר, גם יונתן וגם אני, מסבירים לך פעם אחר פעם שאתה לא בכיוון של השירשור הזה, או להבין בכלל מה המכשיר הזה עושה.

עכשיו אתה תקוע על זה אם הסנסונג נוט שלי מצלם טוב, או שבעצם JVC X9500 מציג תמונה עכורה ואתה רוצה לבדוק איך רואים אצלך על הטלויזיה...ואיך זה מצטלם עם האייפון שלך..

כל זה בתוך שירשור על מעבד וידאו.

אין לי עניין להמשיך את הדיון איתך. סלח לי.

רן

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #84 

oferlaor כתב:אני מתקשה להבין אם מדובר בבדיחה או ברצינות - התריס מוקרן על ידי המקרן (הוא חלק מהוידאו ולא תריס אמיתי...).
...
עפר,
זה נאמר בהומור מהסיבה ש Mulder חשב שזה צולם עם אור בחדר.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #85 

mulder

לאורך תקופה לא קצרה אתה נוהג לבטל מערכות/ציוד קולנוע היי אנד וזה עוד לפני שהתרשמת מציוד כזה.

אני באמת ממליץ לך לפני שאתה נכנס לויכוחים על משהו שאתה בבירור לא יודע ולא מכיר (אשתי כזאת :)) ללכת ולהתרשם מציוד קצת יותר יקר ממה שאתה מכיר.

אני אומר לך באמת מבלי לפגוע שהידע שלך בתחום לא מי יודע כמה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שרשור שלא נקרא #86 

yarino כתב:

...
...
עפר,
זה נאמר בהומור מהסיבה ש Mulder חשב שזה צולם עם אור בחדר.
...
ירינו,

תודה שאתה מסביר לעופר יותר טוב ממני על מה חשבתי , למרות ששוב טעית 8)

אני אנסה להסביר שוב, רק אמרתי שהצילום הראשון לא היה ברור, הנחתי שרן צילם בחדר חשוך כי המקרן עבד. או שאולי כן היה יותר מדי אור. בכל מקרה משהו לא יצא טוב. מה זה קשור להבנה בתחום לא הבנתי. העיקר נתפסתם איתי על תריס זה או אחר :) . סליחה. מתנצל אם פגעתי במישהו.
גם כך אני לא מבין שום דבר בתחום הזה אז אפשר להמשיך עם הדיון. אני רק אשב בשקט בצד עם הנשים במטבח ונבשל יחד, ומדי פעם נגיד שאנחנו רואות הבדלים.

לסיום קח דוגמא, יש ב AVS שרשור רק לצילומי מסך של מקרנים של החברים, נראה קצת יותר ברור?
https://www.avsforum.com/threads/projec ... d.3137626/
מוכר:

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שרשור שלא נקרא #87 

בשיא הכנות לא התכוונתי לפגוע וזו לא היתה כוונתי ואם נפגעת אני מתנצל.

אני כן באמת ממליץ לך ללכת ולהתרשם ממערכות אודיו/וידאו "קצת" מעל הממוצע, אחרי הכל אנחנו כל הזמן לומדים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #88 

@mulder
· ראה לי שמעולם לא צילמת מסך של מקרן. זו משימה מאתגרת במיוחד. כשמנסים להדגיש הבדל בין שתי תמונות ובמיוחד אם התמונה לא קונטרסטים זה אתגר כמעט בלתי אפשרית גם עם ציוד צילום יקר. עובדתית אף אחד לא הצליח להבין מה אתה ניסית תומר ואם זה היה. ומור או לא... רצוי להיות מותר ברור בדברים כאלה.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 206 פעמים

שרשור שלא נקרא #89 

התחושה שלי שמדובר כאן בויכוח בין מישהו ששותה נס קפה עלית למי שקונה מכונה ב20,000 ש"ח בשביל הקפה שלו.
הם בחיים לא יבינו אחד את השני.
אני אישית בצד של שותה קפה העלית ב2 הדוגמאות...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #90 

mulder כתב:
...
...
ירינו,

תודה שאתה מסביר לעופר יותר טוב ממני על מה חשבתי , למרות ששוב טעית 8)

אני אנסה להסביר שוב, רק אמרתי שהצילום הראשון לא היה ברור, הנחתי שרן צילם בחדר חשוך כי המקרן עבד. או שאולי כן היה יותר מדי אור. בכל מקרה משהו לא יצא טוב. מה זה קשור להבנה בתחום לא הבנתי. העיקר נתפסתם איתי על תריס זה או אחר :) . סליחה. מתנצל אם פגעתי במישהו.
גם כך אני לא מבין שום דבר בתחום הזה אז אפשר להמשיך עם הדיון. אני רק אשב בשקט בצד עם הנשים במטבח ונבשל יחד, ומדי פעם נגיד שאנחנו רואות הבדלים.

לסיום קח דוגמא, יש ב AVS שרשור רק לצילומי מסך של מקרנים של החברים, נראה קצת יותר ברור?
https://www.avsforum.com/threads/projec ... d.3137626/
...
ערן.

רק לסגור את הסיפור. אין לי כוונה להמעיט בידיעות שלך או לפגוע ( ואם עשיתי זאת, קבל את התנצלותי..) אבל כן לכוון אותך לעיקר ולנושא השירשור.

התמונות במקור צולמו לפני חודשים רבים , בזמן שחבר ואני בחנו את המכשיר שקיבלתי.

אצלי יש אפשרות ל 100 אחוז החשכה וכך אני רואה קולנוע, כולל כיבוי האור של התמי 4.

המקרן עבד, פעם ב Ad Astra ופעם בThe Banker ומדי פעם עצרנו, התבוננו ואפילו צילמתי. זהו.

פעם עם ה Envy ופעם בלי.

ניסיתי להסביר לך שזה לא מעניין לראות עכשיו צילום מסך של אותה סצינה שיתכן ותראה פי 200 יותר טוב, עם מצלמה אחרת על מסך/טלויזיה אחר, עם צלם אחר, זוויות אחרות וכיוצב... אין קשר לדיון, זו לא תחרות של צילומי מסך.

מעניין לראות הבדלים בצילומים שנלקחים, על אותו מקור, עם אותה מצלמה, על אותו מקרן, עם אותו צלם (גרוע..) באותם תנאים.

וההבדלים שאתה רואה בתמונות, הם כאין וכאפס לעומת המציאות.

רן
·

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”