התלבטות- מחשב שולחני חדש או שדרוג הקיים
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8629
- נתן תודות: 1401 פעמים
- קיבל תודות: 335 פעמים
למה? כרטיס הרשת המובנה של אינטל, לא רליטק:
Intel® 2.5Gb Ethernet
Intel® 2.5Gb Ethernet
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
נראה שיש פה סלט, אני אישית וויתרתי.
אשאיר כאן את דעה שלי בפעם האחרונה ולא אגיב יותר.
- הלוח B660 השצעתי (או כל אחד אחר) יעשה את העבודה יופי.
- את המעבד הייתי מחליף ל-12600K, או לוקח 12700 אם ממש בא לך. על מעבדים עם סיומת F הייתי מוותר, הפרש של 30 שקל לא שווה וויתור על כרטיס מסך מובנה.
- זכרון DDR4 זה מספיק לחלוטין לדרישות שלך. אפשר ללכת על DDR5, אבל זה סתם בזבוז כסף.
- סוג כרטיס הרשת, שהדיון עליו נטחן עד דק לא בעל משמעות גדולה במיוחד. אולי זה נחמד אם יש כרטיס של אינטל, אבל אף אחד לא מת מזה שיש לו כרטיס של רילטק. היו לי המון מחשבים עם כרטיסי רילטק והכל עובד איתם מצויין, גם בשרתי NAS, במשך שנים ארוכות.
- אם אתה לא מפעיל משחקי מחשב שדורשים ביצועים גראפיים חזקים, הכרטיסים המובנים במעבדים היום מספקים חוויית שימוש טובה מאד. הם תומכים בכל הפורמטי הוידאו, תומכים ב-HDR ואין איתם בעיות.
יש לי כזה במחשב נייד של העבודה, והוא מפעיל בקלות 3 מסכים במקביל ללא קשיים או תקיעות. וגם, תמיד אפשר להוסיף כרטיס מסך נפרד לאחר הקניה במידה ועולה הצורך.
- למחשב עם המפרט הזה לא צריך ספק כוח של 1,000W. מספיק ספק טוב של 650W, כמו זה שהמלצתי עליו. הוא גם יאפשר לך לשדרג לכרטיס מסך ברמה של 3070 ואולי אפילו 3080 מבחינת צריכת חשמל ללא בעיה.
אבל אני מבין שיש לך את העדפות שלך והרצונות שלך, אין לך בעיה לקבל המלצות של המוכרים בחנויות. כך שיהיה לכולם בהצלחה בהמשך השרשור.
אשאיר כאן את דעה שלי בפעם האחרונה ולא אגיב יותר.
- הלוח B660 השצעתי (או כל אחד אחר) יעשה את העבודה יופי.
- את המעבד הייתי מחליף ל-12600K, או לוקח 12700 אם ממש בא לך. על מעבדים עם סיומת F הייתי מוותר, הפרש של 30 שקל לא שווה וויתור על כרטיס מסך מובנה.
- זכרון DDR4 זה מספיק לחלוטין לדרישות שלך. אפשר ללכת על DDR5, אבל זה סתם בזבוז כסף.
- סוג כרטיס הרשת, שהדיון עליו נטחן עד דק לא בעל משמעות גדולה במיוחד. אולי זה נחמד אם יש כרטיס של אינטל, אבל אף אחד לא מת מזה שיש לו כרטיס של רילטק. היו לי המון מחשבים עם כרטיסי רילטק והכל עובד איתם מצויין, גם בשרתי NAS, במשך שנים ארוכות.
- אם אתה לא מפעיל משחקי מחשב שדורשים ביצועים גראפיים חזקים, הכרטיסים המובנים במעבדים היום מספקים חוויית שימוש טובה מאד. הם תומכים בכל הפורמטי הוידאו, תומכים ב-HDR ואין איתם בעיות.
יש לי כזה במחשב נייד של העבודה, והוא מפעיל בקלות 3 מסכים במקביל ללא קשיים או תקיעות. וגם, תמיד אפשר להוסיף כרטיס מסך נפרד לאחר הקניה במידה ועולה הצורך.
- למחשב עם המפרט הזה לא צריך ספק כוח של 1,000W. מספיק ספק טוב של 650W, כמו זה שהמלצתי עליו. הוא גם יאפשר לך לשדרג לכרטיס מסך ברמה של 3070 ואולי אפילו 3080 מבחינת צריכת חשמל ללא בעיה.
אבל אני מבין שיש לך את העדפות שלך והרצונות שלך, אין לך בעיה לקבל המלצות של המוכרים בחנויות. כך שיהיה לכולם בהצלחה בהמשך השרשור.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

TheCoolest
המחשב החדש יהיה מבוסס על המפרט שהצעת.
רק זכרונות dd5 וספק כוח קצת יותר חזק.
מבחינת מחיר לא הבדל משמעותי.
מה שרק נשאר לבחור זה הלוח.
המחשב החדש יהיה מבוסס על המפרט שהצעת.
רק זכרונות dd5 וספק כוח קצת יותר חזק.
מבחינת מחיר לא הבדל משמעותי.
מה שרק נשאר לבחור זה הלוח.
שאלה מה השימוש העיקרי של המחשב הזה?
כי יש פה דברים מוגזמים שאין בהם בכלל צורך
1.לוח Z690 במקום B660
2.DDR5
3.ספק סופר פרימיום במקום ספק 650W GOLD רגיל או אנטק HCG שעולה קרוב לחצי מהסיסוניק וברמה גבוהה
4.מעבד מוגזם
כי יש פה דברים מוגזמים שאין בהם בכלל צורך
1.לוח Z690 במקום B660
2.DDR5
3.ספק סופר פרימיום במקום ספק 650W GOLD רגיל או אנטק HCG שעולה קרוב לחצי מהסיסוניק וברמה גבוהה
4.מעבד מוגזם
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

זהו qsub00 סיכם את הכול.
קניתי תפלצת במקום מחשב לשימוש בסיסי.
ואיך אומר אוחנה?
מה יש להוסיף???
קניתי תפלצת במקום מחשב לשימוש בסיסי.
ואיך אומר אוחנה?
מה יש להוסיף???
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3320
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 633 פעמים
כן, אם מבחינת תקציב שלך אתה יכול להשתמש בלוח זה ובזיכרונות של DDR5, אז זו בחירה טובה.30/06/2022 13:08bariko כתב:
sys_admin
איש המכירות התקשר אליי כרגע, ואמר שהלוח עליו המלצת
Asus TUF Gaming Z690-Plus D4 ATX
גם כן אינו תומך בזכרונות DD5 רק DD4 שלטענתך ישנים ואיטיים הרבה יותר.
אז מה אתה מציע לעשות?
לקחת אותו בכל זאת עם זכרונות DD4 ?
לדברי איש המכירות האופציה היחידה ללח מבוסס אינטל עם זיכרונות DD5
זה רק:
ROG Strix Z690-F Gaming Wi-Fi
https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=42486
הלוח כמובן יותר יקר, וגם כולל תקשורת אלחוטית (WIreless LAN) שמבחינת השימוש שלי מיותרת.
אבל אם אתה ממליץ, אני הולך איתך....
בינתיים ביקשתי שימתינו להחלטה סופית שלי....
טיפ קטן לעתיד (לא רק בתחום המחשבים) - לא משלמים שקל לפני שמסיימים להתייעץ עד הסוף. אחרי ששילמת, גם אם מאפשרים לך לשנות משהו, זה אף פעם לא כמו לבוא ללא שום מחוייבות אליהם ולבקש הצעת מחיר על מה שאתה באמת רוצה.
ובכלל נראה שלצרכים שלך גם מחשב ב-3000 שח יחזיק לך המון שנים. לא מבין את כל הדיונים המעמיקים באיזה רכיב הכי טוב, אתה צריך מחשב זול כדי שאם יהרס לך עוד כמה שנים יישאר לך כסף לקנות חדש. מעבר לזה אתה לא באמת צריך כלום לשימושים שנשמע שאתה עושה במחשב.
ובכלל נראה שלצרכים שלך גם מחשב ב-3000 שח יחזיק לך המון שנים. לא מבין את כל הדיונים המעמיקים באיזה רכיב הכי טוב, אתה צריך מחשב זול כדי שאם יהרס לך עוד כמה שנים יישאר לך כסף לקנות חדש. מעבר לזה אתה לא באמת צריך כלום לשימושים שנשמע שאתה עושה במחשב.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

GalZohar
צודק
התכנון המקורי שלי היה לדחות את השדרוג למועד מאוחר יותר.
אלא שקמתי באותו בוקר, והחלטתי שאני לוקח את המחשב לחנות, יהיה מה שיהיה.
בסופו של דבר איש המכירות אמר שאין שום בעיה, ולמרות שהמחשב כבר מורכב ומוכן למסירה, הוא ישנה כל דבר שאבקש ממנו.
דווקא בגלל שאני לא נוהג לשדרג לעיתים תכופות, הכלל שלי במחשבים הוא לרכוש את הכי עדכני, וכמה שיותר איכותי שהתקציב מאפשר .
בכלל אני לא אוהב דברים זולים.
כאשר יצאו מחשבי הPC האישיים הראשונים אי שם בשנות השמונים ( עם פרסומת בה כיכב צארלי צ'פלין ) ,כמעט כולם רכשו בגרושים תואמי IBM מטייוואן.
אני לעומת זאת התעקשתי על IBM מקורי, במחיר כ-2500 דולר.
תאר לך שבתקופה ההיא לא היה בכלל אינטרנט, השימוש שלי היה מצומצם ביותר, קצת תכנות, כתיבת מסמכים, ומשחקים פשוטים כגון שחמט וששבש.
כעת בזכות העובדה שלמחשב החדש יהיה חומרה חזקה, אוכל להשתמש בו כאשר תהיה בעיה עם המדיה סנטר.
צודק
התכנון המקורי שלי היה לדחות את השדרוג למועד מאוחר יותר.
אלא שקמתי באותו בוקר, והחלטתי שאני לוקח את המחשב לחנות, יהיה מה שיהיה.
בסופו של דבר איש המכירות אמר שאין שום בעיה, ולמרות שהמחשב כבר מורכב ומוכן למסירה, הוא ישנה כל דבר שאבקש ממנו.
דווקא בגלל שאני לא נוהג לשדרג לעיתים תכופות, הכלל שלי במחשבים הוא לרכוש את הכי עדכני, וכמה שיותר איכותי שהתקציב מאפשר .
בכלל אני לא אוהב דברים זולים.
כאשר יצאו מחשבי הPC האישיים הראשונים אי שם בשנות השמונים ( עם פרסומת בה כיכב צארלי צ'פלין ) ,כמעט כולם רכשו בגרושים תואמי IBM מטייוואן.
אני לעומת זאת התעקשתי על IBM מקורי, במחיר כ-2500 דולר.
תאר לך שבתקופה ההיא לא היה בכלל אינטרנט, השימוש שלי היה מצומצם ביותר, קצת תכנות, כתיבת מסמכים, ומשחקים פשוטים כגון שחמט וששבש.
כעת בזכות העובדה שלמחשב החדש יהיה חומרה חזקה, אוכל להשתמש בו כאשר תהיה בעיה עם המדיה סנטר.
צ'רלי צ' פלין היה מקסים 
גם לי קנו פעם קומודור 128 כשלכולם היה רק 64.
לי היה כונן דיסקטים כשכולם היו עם קלטות.
אבל לא תמיד צריך ללכת להכיל יקר, לדעתי.
אנשים רודפים אחרי שמות, מותגים ולפעמים ללא צורך.
בטוח מה שקנית יחזיק לך שנים, רק תבחר את הטכנאי המתאים שידע להתאים מוצר למפרט ולחבר אותו

גם לי קנו פעם קומודור 128 כשלכולם היה רק 64.
לי היה כונן דיסקטים כשכולם היו עם קלטות.
אבל לא תמיד צריך ללכת להכיל יקר, לדעתי.
אנשים רודפים אחרי שמות, מותגים ולפעמים ללא צורך.
בטוח מה שקנית יחזיק לך שנים, רק תבחר את הטכנאי המתאים שידע להתאים מוצר למפרט ולחבר אותו

-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

boubi
כן אהבתי מאוד את מבצע השיווק עם צ'ארלי צ'פלין.
מרוב התלהבות אפילו תליתי את הפוסטר שלו על הקיר ליד המחשב.
המחשבים הראשונים של התקופה ההיא היו פרימיטיביים לגמרי.
היחידה שאני רכשתי הגיעה עם זוג כונני דיסקטים, ללא הארד דיסק.
לגבי טכנאי שיתחזק את המחשבים, אני עדיין מחפש...
מה לעשות אי אפשר לשנות את האופי
למרוות שאני רחוק מלהיות אדם אמיד, הנטייה שלי היא תמיד ללכת על היקר, על המותג.
לא רק במחשבים...
OMRIJ
עזוב בוא נניח לזה.
עדיף לא לפתוח תיבת פנדורה.
אתה רואה שיש פה משתמשים שסופרים לי בעצבנות את מספר העמודים בכל שרשור.
כאילו שזה מגיע על חשבונם...
כן אהבתי מאוד את מבצע השיווק עם צ'ארלי צ'פלין.
מרוב התלהבות אפילו תליתי את הפוסטר שלו על הקיר ליד המחשב.
המחשבים הראשונים של התקופה ההיא היו פרימיטיביים לגמרי.
היחידה שאני רכשתי הגיעה עם זוג כונני דיסקטים, ללא הארד דיסק.
לגבי טכנאי שיתחזק את המחשבים, אני עדיין מחפש...
מה לעשות אי אפשר לשנות את האופי
למרוות שאני רחוק מלהיות אדם אמיד, הנטייה שלי היא תמיד ללכת על היקר, על המותג.
לא רק במחשבים...
OMRIJ
עזוב בוא נניח לזה.
עדיף לא לפתוח תיבת פנדורה.
אתה רואה שיש פה משתמשים שסופרים לי בעצבנות את מספר העמודים בכל שרשור.
כאילו שזה מגיע על חשבונם...