עדיין תקלות ביס. פשוט לא יאומן

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #76 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3457892,00.html
YES שכרו מטוס,ספינה וניידות.
שימו לב לתגובה המוזרה הבאה, מתוך הכתבה, ציטוט:
"שכרנו את האוניה והמטוס כדי להיות על הצד הבטוח ביותר ולהיות בטוחים שמה שאנחנו חושבים שאנחנו יודעים, אנחנו באמת יודעים." ??? WTF ???
הציטוט הוא של מנכ"ל YES.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #77 

theAman,

1. הם צריכים להראות שהם לא סתם חושדים ויודעים בוודאות במי מדובר
2. אסור להם (לדעתי זה ברמה דיפלומטית, או יתכן שאפילו אסרו עליהם ממשרד התקשורת) לספר על מי מדובר או על מה מדובר.
3. יתכן שהאמצעים שגורמים לכך הם סודיים (לא של ישראל, אבל של אותה מדינה).
4. הם צריכים להראות שהם שופכים הרבה כסף על הבעיה.

לדעתי הם בבעיה PR קטלנית - הם לא יכולים להגיד מה שהם יודעים, ומרוב שהם שומרים על שקט תעשייתי, הם מדממים לקוחות.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שרשור שלא נקרא #78 

אני לא חושב שהטיפול של יס במשבר הוא חובבני.
אני חושב ברצינות, שלא היה להם/ אין להם יותר מדי מה לעשות.
הם זורקים המון כסף ומשאבים על בעיה שצריכה להיפתר במישור אחר לגמרי - מישור מדיני.
גורם של ריבונות אחרת (אשר אינו כפוף לרגולטור הישראלי) משדר על התדר של יס בעוצמה גבוהה.
יס נמצאת במילכוד: מצד אחד - היא צריכה להביא פתרונות ללקוחות הזועמים (ובצדק) שלה, מצד שני היא צריכה להתמודד עם מצב שאינו בשליטתה כלל.

הלקוחות של יס נמצאים במילכוד זהה (ואולי מעצבן יותר): מצד אחד הם משלמים ממיטב כספם, מצד שני ספק השירות שלהם לא מסוגל לפתור את התקלה או להצביע מתי היא תיפתר.

יס מנהלת כרגע מאבק טכני: משקיעה משאבים וכספים על מנת להביא הוכחות חותכות מי הוא אותו גורם מפריע. השלב הבא יהיה מדיני - מדינת ישראל תצטרך לפתור את המשבר עם היישות הריבונית של אותו גורם.

ביננו - אנחנו טוחנים מים. אני בטוח שיס רוצה לראות את הבעיות האלה מאחוריה לא פחות מכל אחד מאיתנו. לכן, במקום לטחון מים - הנה הצעה פרקטית:
1. ברור לכולנו שהבעיה היא רעש הנמצא באיזור המקלטים ולא שיבוש בשידור הלווין ==> אם נצליח להגן על המקלט מפני האות המשובש נצליח לפתור את הבעיה ברמה לוקאלית.

2. אנטנות לווין, כמו של יס הן אנטנות כיווניות, עם רוחב אלומה של מספר מעלות בודדות.

3. בעיה הפרעות רדיו היא בעיה נפוצה אשר מתמודדים איתה לרוב ברשתות סלולר ו-wimax בעולם. הפתרון (החלקי) שאני מביא כאן לקוח מעולם ה-BWA:
אפשר להגן לוקאלית על המקלט בעזרת לוחות מתכת אשר ייצרו דפנות (או קירות) מצידי הצלחת. מבחינה טכנית הפעולה הזו משפרת את ה-side lob של האנטנה, כלומר: אות שמגיע מהצד יונחת יותר.
באופן תיאורטי, אם היינו מצליחים להצר את אלומת האנטנה של יס לפחות ממעלה, ולשמור על side lobs של עשרות DB ניחות - נוכל לשמור תמיד על מאזן ערוץ נקי גם כאשר יש מפריעים מהצד.
באופן מעשי - לא ממש נוכל (או כדאי לנו) לשנות את אלומת האנטנה, אבל בהחלט מעשי ואפשרי לשפר side lobs כמו שהסברתי.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שרשור שלא נקרא #79 

Shed
אני לא כל כך מסכים איתך בעניין הטיפול של יס בבעיה, אני בהחלט חושב שהטיפול הוא חובבני.
מערך ההסברה שלהם לוקה בחסר, גם אם הבעיה לא תלויה ביס עצמם אלא בגוף שלישי (גרמנים,רוסים,הולנדים,תאילנדים או מה שלא יהיה), התגובות של יס לא יכולות להיות כל כך מהוססות,ניתן להוציא תגובות קצת יותר טובות גם בלי למסור את הפרטים החסויים,ואם יש צורך, לקחת חברת PR שתעשה זאת.
הדבר מזכיר את מערך ההסברה של מדינת ישראל בזמני משבר - עלוב במקרה הטוב.
בזמנים כאלו חשוב במיוחד הקשר עם הלקוח, וכמו שחכמים ממני כתבו בשרשור הזה, יס היו חייבים לקחת חברה חיצונית שתטפל בפניות הציבור.

לסיכום - למרות שאני לקוח של הוט, אני מאוד מקווה שיס יתגברו על הבעיה כמה שיותר מהר,
לטובת לקוחותיהם שסובלים ולטובת כל הלקוחות בארץ שבטח לא רוצים לראות מונופול של הוט בתחום הזה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #80 

theAman,
מכיוון שאני אדם פרקטי, אני עדיין לא מבין מה אותה חברת PR חיצונית היתה עושה. עוד כמה מודעות בעיתונים? איזה ראיון? מנכ"ל יס בכבודו ובעצמו דופק על דלתות הבתים של הלקוחות ומתנצל באופן אישי?

יס לא יכולה לספק פרטים מדוייקים על הבעיה (בימים הראשונים הם עוד שמרו על מדיניות עמימות, לאחר מכן שחררו מעט את הרסן), ולא יכולה לפתור אותה. איזה PR אתה רוצה? איזה קשר עם הלקוח? אני באמת לא מצליח להבין איזה פעולות פרקטיות היית רוצה לראות מצד יס. (לקחת חברה חיצונית ולשפוך עוד כסף זה לא פרקטיקה, השאלה היא מה אותה חברה חיצונית עושה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #81 

emordeko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #82 

דרך אגב
למה הם לא פותחים את הערוצים האירוטיים בחינם?
זה בטוח היה מרגיע חלק גדול מהלקוחות.
:D

XEON
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #83 

יש לי ממיר וצלחת פרטיים,קולטים את כל הערוצים הישראליים מהלווין עמוס ללא שום בעיה
כמו כן,מלווין הוטבירד ויוטלסט ללא שום הפרעות או בעיות
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #84 

חברים יקרים,

הינה לכם סיפור קטן: יש לי בבית שלשה ממירים של YES. שניים קרובים לארון התקשורת והשלישי מרוחק. בנוסף, על השקע של השלישי שמתי מפצל ממנו אני מזין את שני כרטיסי ה-DVB-S שיש לי במחשב.
כשהתחילו ההפרעות המדוברות אצלי הכל היה בסדר בשני הממירים הראשונים. רק בממיר השלישי היו הפרעות קשות בחלק מהערוצים.
ממה נבעו ההפרעות? מאות חלש! איך ידעתי את זה? באמצעות המשחב ראיתי מה הם הטרנספונדרים של YES בהם עוצמת האות היא 0, וזה התאים בדיוק לערוצים בהם היו הפרעות בממיר.
הבעיה ניתנת לפתרון יחסית פשוט: צריך להגביר את האות על הקו! הזמנתי טכנאי של YES, אמרתי לו בדיוק מה לעשות, הוא שם לי מגבר של 20DB (שניזון מהמתח של הממיר) והכל הסתדר!
עכשיו, כמובן שאם הייתי אומר לשירות הלקוחות של YES שיש לי הפרעות צפיה, לא היו שולחים אלי את הטכנאי והיו מנפנפים אותי בטענה שיש הפרעה כלל-ארצית (אגב, הם ניסו לעשות את זה). רק בגלל שהתעקשתי ואמרתי שיש לי בעיה רק באחד הממירים וייתכן והבעיה היא בו, רק אז הם הסכימו לשלוח אלי את הטכנאי.
עכשיו, יכול להיות שלא לכל אחד מגבר פאסיבי יספיק, שכן זה תלוי בגודל הצלחת, מיקומה, העומס עליה ואיכות התקנתה. אבל אני די בטוח שעם הגברה מספקת כל אחד יכול לפתור את הבעיה הפרטית שלו.
אני בטוח ש-YES יודעים שהבעיה ניתנת לפתרון ופשוט לא רוצים ליישם אותו. הרי כך הם צריכים להגיע לעשרות ואולי מאות אלפי אנשים ולשים ציוד שאחרי חלוף מכת הגרמנים לא יהיה בו צורך.
אבל מי מאיתנו שלא רוצה לחכות לביאת המשיח יכול לעשות כמוני ולפתור לעצמו את הבעיה.
נערך לאחרונה על ידי mpogr ב 09/10/2007 18:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #85 

אצלי עשו את זה וזה לא עוזר תמיד.
שיש הפרעות כלל ארציות אתה סובל כמו גדול.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #86 

shraga007 כתב:אצלי עשו את זה וזה לא עוזר תמיד.
...
כמו שכתבתי, מגבר פאסיבי לא תמיד יעזור. אז אפשר לשים מגבר אקטיבי! או, יותר טוב מזה, לבדוק את כיוון הצלחת, חיווט בעייתי וכד'. אולי אפילו לשים צלחת יותר גדולה!
הבעיה היא שזה אומר התעסקות בהרבה התקנות ו-YES לא ששים להריץ את האנשים שלהם לשטח.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 129 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #87 

אבל המשיך לגבות את התשלום הרגיל הם ששים? :evil:
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #88 

shraga007 כתב:אבל המשיך לגבות את התשלום הרגיל הם ששים? :evil:
...
זה, מן הסתם, "קצת" יותר קל להם... :( :( :(

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #89 

mpogr כתב:חברים יקרים,

הינה לכם סיפור קטן: יש לי בבית שלשה ממירים של YES. שניים קרובים לארון התקשורת והשלישי מרוחק. בנוסף, על השקע של השלישי שמתי מפצל ממנו אני מזין את שני כרטיסי ה-DVB-S שיש לי במחשב.
כשהתחילו ההפרעות המדוברות אצלי הכל היה בסדר בשני הממירים הראשונים. רק בממיר השלישי היו הפרעות קשות בחלק מהערוצים.
ממה נבעו ההפרעות? מאות חלש! איך ידעתי את זה? באמצעות המשחב ראיתי מה הם הטרנספונדרים של YES בהם עוצמת האות היא 0, וזה התאים בדיוק לערוצים בהם היו הפרעות בממיר.
הבעיה ניתנת לפתרון יחסית פשוט: צריך להגביר את האות על הקו! הזמנתי טכנאי של YES, אמרתי לו בדיוק מה לעשות, הוא שם לי מגבר של 20DB (שניזון מהמתח של הממיר) והכל הסתדר!
עכשיו, כמובן שאם הייתי אומר לשירות הלקוחות של YES שיש לי הפרעות צפיה, לא היו שולחים אלי את הטכנאי והיו מנפנפים אותי בטענה שיש הפרעה כלל-ארצית (אגב, הם ניסו לעשות את זה). רק בגלל שהתעקשתי ואמרתי שיש לי בעיה רק באחד הממירים וייתכן והבעיה היא בו, רק אז הם הסכימו לשלוח אלי את הטכנאי.
עכשיו, יכול להיות שלא לכל אחד מגבר פאסיבי יספיק, שכן זה תלוי בגודל הצלחת, מיקומה, העומס עליה ואיכות התקנתה. אבל אני די בטוח שעם הגברה מספקת כל אחד יכול לפתור את הבעיה הפרטית שלו.
אני בטוח ש-YES יודעים שהבעיה ניתנת לפתרון ופשוט לא רוצים ליישם אותו. הרי כך הם צריכים להגיע לעשרות ואולי מאות אלפי אנשים ולשים ציוד שאחרי חלוף מכת הגרמנים לא יהיה בו צורך.
אבל מי מאיתנו שלא רוצה לחכות לביאת המשיח יכול לעשות כמוני ולפתור לעצמו את הבעיה.
...
אתה טועה ומטעה.
הבעיה אצלך לא היתה בעיה של הפרעה (קרי יחס אות לרעש) אלא בעיה של עוצמת סיגנל נקלט בגלל ניחות. מגבר פותר את הבעיה שלך (קרי מגביר את האות הנקלט) אבל הוא לא משפר בכהוא זה יחס אות לרעש (שכן הוא מגביר גם את האות וגם את הרעש בדיוק באותה מידה).

לכן: אם אתה סובל מהפרעה מגורם חיצוני - לא משנה כמה מגברים תשים - לעולם לא תפתור את הבעיה.

שורה תחתונה: גם אם תשים מגבר אצל כל אחד בבית - לא תצליח לשפר חווית צפיה של אף אחד מאלה שסובלים מהפרעות.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שרשור שלא נקרא #90 

mpogr כתב:
shraga007 כתב:אצלי עשו את זה וזה לא עוזר תמיד.
...
כמו שכתבתי, מגבר פאסיבי לא תמיד יעזור. אז אפשר לשים מגבר אקטיבי! או, יותר טוב מזה, לבדוק את כיוון הצלחת, חיווט בעייתי וכד'. אולי אפילו לשים צלחת יותר גדולה!
הבעיה היא שזה אומר התעסקות בהרבה התקנות ו-YES לא ששים להריץ את האנשים שלהם לשטח.
...
גם החלפת אנטנה לאנטנה גדולה יותר לא תועיל במקרה של הפרעה חיצונית (שכן היא משפרת עוצמת קליטה - RSSI ולא משפרת יחס אות לרעש SNR).

על מנת שתהיה קליטה מוצלחת צריכים להתקיים שני דברים:
1. עוצמת סיגנל נקלט צריכה להיות מעל סף רגישות.
2. יחס אות לרעש צריך להיות מעל סף נדרש (תלוי במודולציה).

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”