מכונות הקפה שלנו

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 859
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שרשור שלא נקרא #76 

קובי_ג כתב:לי יש מקינטה וטקס קבוע ומתוזמן כל בוקר שלוקח בערך רבע שעה - בזמן שהחלב מתחמם על הגז, אני מנקה אותה קלות וממלא אותה, אח"כ בזמן שהקפה מתרתח עד להתפרצות של השסתום אני מקציף את החלב.
לא הפתרון הכי אלגנטי, אבל הקפה יוצא טעים.

ואם אתם שואלים למה אין ידית - פעם שכחתי לשים מים וכל העסק להט וניתך... יש בקרים שבהם אני הרבה יותר הפוך מהקפה.

מה שכן לפורום של "מוצרי חשמל" אני לא ממש מתאים
...
אני שוקל לקנות גם זוג מקינטה ומקציף להכין קפוצינו מדי פעם ואני תוהה אם הקפוצינו שיצא לי יהיה שווה ברמתו לקפוצינו ממכונה אוטומטית?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #77 

תלוי באיזו מכונה אוטומטית מדובר.
אם אתה מדבר על מכונות משרדיות סטנדרטיות, אז התשובה היא חיובית לחלוטין - מקינטה (בריקה) ומקציף (טוטוקרמה) יתנו לך קפוצ'ינו בליגה אחרת לחלוטין.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #78 

לדעתי שני הפרמטרים הכי הכי חשובים לאיכות האספרסו (מעבר לאיכות/טעם פולי הקפה עצמם) טריות הקפה הטחון ולא לעבור את מידת המיצוי עד כדי הטעם השרוף.

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #79 

moti_r כתב:תלוי באיזו מכונה אוטומטית מדובר.
אם אתה מדבר על מכונות משרדיות סטנדרטיות, אז התשובה היא חיובית לחלוטין - מקינטה (בריקה) ומקציף (טוטוקרמה) יתנו לך קפוצ'ינו בליגה אחרת לחלוטין.
...
תודה על תגובה המהירה (Y)
יש לי כמה שאלות ואני מצטער מראש על הכמות...
- האם אני חייב לקנות את הדגם הספציפי שנקרא בריקה? פשוט המחיר מוכפל בשתיים וחצי מהדגם הרגיל. הבנתי שהבריקה מפיקה אספרסו עם קצף קפה יפה ואם זה כל ההבדל אז בהכנת קפוצינו אני חושב שזה לא משמעותי.
- באיזה מכשיר אקבל הקצפה טובה יותר: במקציף חשמלי על בטריות, במקציף חשמלי של נספרסו או בטוטוקרמה?
-האם המכשיר הזה שאפשר להכיו בו קפוצינו במכה אחת שווה משהו?
Bialetti Mukka Express 2: http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=91
- אם אני רוצה להכין שתי כוסות קפוצינו בגודל סביר, איזה גודל מקינטה לקנות 2 או 3?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #80 

תשובות לשאלות שלך:

1. בריקה היא מקינטה משודרגת. אם תחפש תמונות שלה ברשת, תראה שיש לה משקולת קטנה על פתח יציאת המים. הדבר הזה גורם לחליטת הקפה בלחץ גבוה יותר מאשר מקינטה רגילה. בשורה התחתונה: מתקבל אספרסו טוב משמעותית יותר ממקינטה רגילה, וגם קרמה (CREMA) שזה השם ה"מדעי" לקצף.

2. גם בקפוצ'ינו אתה תרגיש בהבדל בין בריקה למקינטה רגילה. הכלל הראשון בקפוצ'ינו טוב הוא איכות האספרסו. הבריקה מייצרת אספרסו יותר מלא ועשיר בטעמים. מצד שני, זה נכון שהחלב מטשטש את הטעמים מעט. למרות זאת, היות ומדובר בהפרשי מחיר לא גבוהים, אני ממליץ לך לא לקנות שום דבר אחר חוץ מהבריקה.

3. הקצפה במקציף חשמלי על בטריות היא לא רלוונטית. מקבלים קצף לא אחיד, עם המון חלב חם במקום קצף, והמרקם של הקצף הוא סבוני לגמרי.
המקציף של נספרסו מעולה! אבל הוא יקר מאוד (כ-550 ש"ח). הוא הבחירה הפשוטה והקלה ביותר, ללא ספק.
הטוטוקרמה מייצר קצף חלב ברמה של הנספרסו, אולי מעט טוב יותר כי אתה יכול לשלוט בהכנה. הוא עולה חמישית מחיר, ולכן אני אמליץ עליו.

4. המוקה אקספרס הוא מכשיר מצוין, אבל אני מוכרח להודות שלא ניסיתי אותו אישית, אז אני לא רוצה לחוות דעה משמיעה בלבד. למרות זאת, הייתי עדיין בוחר בבריקה+טוטו, כי התוצר יהיה לדעתי עדיף (ובאותו המחיר!)

5. השאלה אם אתה רוצה קפוצ'ינו "רגיל" או "חזק". אם אתה קונה בריקה, יש רק שתי אפשרויות: זוגית ול-4 כוסית. הזוגית מוציאה 2 אספרסו קצרים, או אחד כפול. אני בד"כ משתמש בכפול לקפוצ'ינו, אז אני צריך להריץ את המקינטה פעמיים אם אני רוצה להכין שני קפוצ'ינו. אם אתה רוצה להכין *תמיד* 2 קפוצ'ינו חזקים, קנה את הבריקה ל-4. אבל, יש שני סייגים:
- זכור שבמקינטה אתה חייב תמיד להכין את הכמות המלאה. אי אפשר להכין רק מנה אחת או שתיים בבריקה של 4. תמיד 4.
- הבריקה של 4 מעולה, אבל היא מעט פחות טובה מהבריקה של 2. הבדלים קטנים, אבל עדיין קיימים.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #81 

moti_r,
ההבנה שלי בקפה היא מינימליסטית לחלוטין. אבל אני מאוד נהנה לקרוא את ההודעות שלך.

צריך לתת לך תואר גורו קפה 8)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #82 

גיא, תודה רבה!
כיף לקבל פידבק כזה :4u:

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #83 

moti_r כתב:תשובות לשאלות שלך:

1. בריקה היא מקינטה משודרגת. אם תחפש תמונות שלה ברשת, תראה שיש לה משקולת קטנה על פתח יציאת המים. הדבר הזה גורם לחליטת הקפה בלחץ גבוה יותר מאשר מקינטה רגילה. בשורה התחתונה: מתקבל אספרסו טוב משמעותית יותר ממקינטה רגילה, וגם קרמה (CREMA) שזה השם ה"מדעי" לקצף.

2. גם בקפוצ'ינו אתה תרגיש בהבדל בין בריקה למקינטה רגילה. הכלל הראשון בקפוצ'ינו טוב הוא איכות האספרסו. הבריקה מייצרת אספרסו יותר מלא ועשיר בטעמים. מצד שני, זה נכון שהחלב מטשטש את הטעמים מעט. למרות זאת, היות ומדובר בהפרשי מחיר לא גבוהים, אני ממליץ לך לא לקנות שום דבר אחר חוץ מהבריקה.

3. הקצפה במקציף חשמלי על בטריות היא לא רלוונטית. מקבלים קצף לא אחיד, עם המון חלב חם במקום קצף, והמרקם של הקצף הוא סבוני לגמרי.
המקציף של נספרסו מעולה! אבל הוא יקר מאוד (כ-550 ש"ח). הוא הבחירה הפשוטה והקלה ביותר, ללא ספק.
הטוטוקרמה מייצר קצף חלב ברמה של הנספרסו, אולי מעט טוב יותר כי אתה יכול לשלוט בהכנה. הוא עולה חמישית מחיר, ולכן אני אמליץ עליו.

4. המוקה אקספרס הוא מכשיר מצוין, אבל אני מוכרח להודות שלא ניסיתי אותו אישית, אז אני לא רוצה לחוות דעה משמיעה בלבד. למרות זאת, הייתי עדיין בוחר בבריקה+טוטו, כי התוצר יהיה לדעתי עדיף (ובאותו המחיר!)

5. השאלה אם אתה רוצה קפוצ'ינו "רגיל" או "חזק". אם אתה קונה בריקה, יש רק שתי אפשרויות: זוגית ול-4 כוסית. הזוגית מוציאה 2 אספרסו קצרים, או אחד כפול. אני בד"כ משתמש בכפול לקפוצ'ינו, אז אני צריך להריץ את המקינטה פעמיים אם אני רוצה להכין שני קפוצ'ינו. אם אתה רוצה להכין *תמיד* 2 קפוצ'ינו חזקים, קנה את הבריקה ל-4. אבל, יש שני סייגים:
- זכור שבמקינטה אתה חייב תמיד להכין את הכמות המלאה. אי אפשר להכין רק מנה אחת או שתיים בבריקה של 4. תמיד 4.
- הבריקה של 4 מעולה, אבל היא מעט פחות טובה מהבריקה של 2. הבדלים קטנים, אבל עדיין קיימים.
...

תודה רבה על התשובה העניינית! (Y)

רק לוודא, אם בכל מקרה אני מוכן להשקיע עוד כ- 450 שקלים במקציף של נספרסו במקום בטוטוקרמה הידני, אז מדובר במקציף הזה:
http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... 960BB63819}

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #84 

כן, זה המקציף.
שמעתי שמחירו ירד לאחרונה, אז כנראה המחיר באתר של קדמה לא מעודכן.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #85 

moti_r כתב: המקציף של נספרסו מעולה! אבל הוא יקר מאוד (כ-550 ש"ח). הוא הבחירה הפשוטה והקלה ביותר, ללא ספק.
...
לא בהכרח המקציף של נספרסו -"הוא הבחירה הפשוטה וקלה ביותר". רוצה לומר- שההתעסקות עם שטיפתו לאחר מעשה, מסורבלת יחסית :idea: ולכן יש להכניס זאת למע' השיקולים אל מול המכשירים הידניים.

ולגבי הידניים, שאלה- האם לטוטוקרמה שצויין כאן, יש יתרון משמעותי, בהיבט איכות ההקצפה, אל מול מכשירים ידניים דומים אחרים ?
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #86 

גם את הטוטוקרמה צריך לשטוף, וזו בדיוק אותה הפעולה בשניהם. אין שום הבדל.
רק שבניגוד לטוטו, שאותו צריך קודם להציב על הגז, לדעת בדיוק מתי להוריד, לפמפם היטב אבל לא יותר מדי, להמתין דקה ורק אז למזוג, עם הנספרסו אתה פשוט מוזג חלב ולוחץ על כפתור.

אין מה להשוות ביניהם מבחינת נוחות ההפעלה.

לגבי השאלה השניה שלך, התשובה חיובית חזקה. שום מקציף ידני לא מתקרב לקצף של הטוטו, וזאת בגלל פטנט שתי-הרשתות של הטוטו. אישית בדקתי שלושה מקציפים.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #87 

יש הבדל בנוחות בין שטיפת מכשיר חשמלי לבין כלי שאינו! אבל נניח לכך.
ח"ח זה יפה :) יבדק במהרה בימנו.
אני נוהג לחמם קלות את החלב במיקרו לפני ההקצפה הידנית, מוצא את זה יותר יעיל ובעיקר יותר אחיד מחימומו בתוך המקציף על הגז.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #88 

טיפ שלי לגבי חימום בקלות על הגז:
אני מחמם את החלב, ומדי פעם מרים את הטוטו ומסובב אותו כך שהחלב מתערבב.
ברגע שיוצאים אדים - החלב חם מספיק.

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #89 

המכונה החדשה שלי, Gaggia Titanium.
התמונות הן לא של המכונה שלי, אלא משהו שמצאתי באינטרנט.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #90 

תתחדש
העם דורש..... כל מיני דברים

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”