[פוצל] דיבורים כללים על סרטים

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 6589
נתן תודות: 1238 פעמים
קיבל תודות: 1264 פעמים

שרשור שלא נקרא #751 

אי אפשר להכליל על כל הדור הצעיר

הילדים שלי רואים את כל הסרטים לפי הסדר

את הסדרה של שר הטבעות הם ראו באדיקות לפי סדר ההופעה שלהם

כך שלא כל הדור הצעיר שטחי בנושא סרטים

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

Re: האם כדאי לראות גרסא קודמת של קלאסיקת קולנוע ?

שרשור שלא נקרא #752 

23/01/2022 19:45  
JamesStone כתב:
כשיוצא סרט "קלאסי" כמו Dune העכשיו..

הבת שלי שישבתי איתה אתמול בערב, אמרה לי שלא תטרח לראות את גירסת Dune מ-1984 ותלך לראות את ה-Dune העכשיו בקולנוע (מבלי להכיר את מה שהיה קודם את המינוחים, את השבטים, את הכוכב, את ה-Spice..)

אני משווה את האפשרות הזו שהיא בחרה כמו לבחור לראות את "שובו של הג'די" מבלי לראות קודם את "תקווה חדשה" או את "האיפריה מכה שנית". או לחילופין לראות את הארי פוטר החל מהסרט הרביעי.

האם רק לי "חורק בנשמה?"

האם כל "הדור הצעיר" הם כאלה שיטחיים בנושא זה של סרטים?

ג'יימס תוהה,
...
בתור אחד שראה את כל הגירסאות של הסרט - החלטה נכונה. הגירסה החדשה היא הגירסה הכי מהנה ואיכותית לסרט ללא שמץ של ספק. זוגתי לא שרדה בגירסה המקורית ומאוד נהנתה בחדשה.

רק מציין.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #753 

ariel-ro כתב:
On Golden Pond

קת'רין הפבורן והנרי פונדה אלו שניים מהשמות הגדולים ביותר שיצאו מהווליווד.לצערי, עיקר עבודתם הייתה בשנות ה40-50 של המאה הקודמת, ולעיתים נדירות אני רואה סרטים מהתקופה הזו ולכן חוץ מוצפייה מזדמנת בכמה שברירי סרטים, לא ראיתי אף פעם סרט באורך מלא של אף אחד מהם.

אבל... נתקלתי בסרט הנ"ל - סרט משלהי הקריירה של שניהם, ששניהם משחקים בו כמצופה משני ענקים - קת'רין הפבורן קיבלה עבורו את האוסקר הרביעי שלה (48 שנים לאחר האוסקר הראשון!) והנרי פונדה קיבל עליו את האוסקר היחיד שלו.

הסרט מדבר על זוג מזדקן שיוצא לחופשה בביתם על שפת האגם ובמהלך הביקור מצטרפת אליהם בתם ומשפחתה שמכניסים עניין לחייהם.
מדובר על פחות משעתיים של משחק משובח ולמרות שהסרט בן יותר מ40, ממליץ לראות.

7.8/10
...
אכן סרט משובח

את הבת של הנרי פונדה בסרט, משחקת גיין פונדה, הבת האמיתית של הנרי פונדה. למיטב ידיעתי זה הסרט היחידי בו האב והבת משחקים יחד

האגם בו צולם הסרט הוא Squam Lake במדינת ניו המפשיר בארצות הברית, שגרתי שם היינו מבלים שם המון על סירה שכורה, מקום יפייפה במיוחד בשקיעה בתקופת השלכת

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #754 

אי אפשר להשוות את DUNE מ-84 (שהוא קאלט וסוג של B-Movie) לסרט דיון החדש שהוא יצירת מופית.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #755 

shmizan כתב:
The Outfit
צפיתי בעקבות ההמלצות כאן.
טעות. סרט גרוע.
תסריט חלש ולא אמין, משחק גרוע של לפחות חצי מהדמויות.
הכי גרועה הייתה הסצנה האחרונה,
שהוא בורח מהסכין כמו יוצמח פחדן, אך לבסוף מנצח במכת קונג פו אימתנית.. נו באמת

5/10 ואני נדיב
...
על זה נאמר על טעם ועל ריח

חבל שאתה עושה ספויילר במשפט האחרון שלך

לדעתי כדאי להוריד אות מבינים את מה שאתה חושב גם בלי המשפט האחרון

תודה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6030
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

Re: מהו הסרט האחרון בו צפיתם?

שרשור שלא נקרא #756 

23/07/2022 8:36  
Kondo10 כתב:
Image of Victory / תמונת הניצחון (2021)

בשנת 1948 בחור צעיר ממצריים מופקד על הפקת תיעוד הפשיטה לקיבוץ ניצנים המבודד. חיילים מגיעים לשמור על המקום
ומתוודעים לאישה צעירה לילד קטן עם אומץ לב והקרבה שתנציח אות לעד.

קיבוץ ניצנים היה מקום מבודד שהמצרים פלשו אליו במלחמת העצמאות, כי הם היו רבים ומצוידים היטב, מול מעטים חסרי אמצעים
אבל זה כבר שיעור בהיסטוריה שפחות רלוונטי לסרט. מודה שאלמלא הסרט היה מוקרן בנטפליקס, כנראה לא הייתי צופה בו, כי אני לא חובב
קולנוע ישראלי מסיבות רבות. האם היה שווה, בהחלט כן. סרט מרהיב ביופיו, מצולם ומופק היטב, הרבה בזכות אבי נשר שלא סתם נחשב לבמאי
המוביל בארץ - שבפועל זאת הייתה בעצם "תמונת הניצחון" שלו לאחר האובדן הטרגי. ללא ספק עבודת בימוי מוקפדת ואיכותית. אומנם הסרט עתיר תקציב אך מדובר על מושגים ישראליים שבאים לידי ביטוי בסצנות הפעולה לא מלהיבות. עלילה הסרט מעט איטית עם הומור ישראלי מביך וחסר טעם.
הבעיה המרכזית של הסרט היא חוסר עומק לדמויות, מלבד הנרטיב המצרי שהוסיף מעט יותר עומק הרבה בזכות אמיר ח'ורי וזוגתו שהיו דמויות יותר מעניינות, בלי קשר למסר הבעייתי שהם העבירו על ישראל. ג'וי ריגר עושה תפקיד מרשים, אך גם היא חסרת עומק כמו שאר הקאסט למרות כוונות טובות. סרט מרשים וויזואלית בכל קנה מידה, שמהווה נקודת אור מסוימת לקולנוע הישראלי שלא זוכה להצלחה, די בצדק.

7.1/10
...
הסרט היה דל תקציב מאד, גם במושגים ישראליים.

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 6453
נתן תודות: 632 פעמים
קיבל תודות: 1290 פעמים

שרשור שלא נקרא #757 

עדיין 13 מיליון ש"ח במושגים ישראלים, בתקופה הזו, זה לא מעט.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8816
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 659 פעמים

שרשור שלא נקרא #758 

molvy כתב: הסרט PREY מדבר בשפה אינדיאנית כך שתרגום הכרחי
...
יש גם גרסה באנגלית.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #759 

יכול להיות שיש גרסה עם דיבוב באנגלית

כשניגנתי את הגרסה שאני ראיתי, האינפורמציה בנגן ציינה שהשפה היא אנגלית

English EAC3 6 ch (Default)

ולמרות זאת השפה היתה אינדיאנית

לא היתה אפשרות לשנות את ה AUDIO

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8816
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 659 פעמים

שרשור שלא נקרא #760 

הפוך. בגרסה המקורית של הסרט השחקנים דוברים באנגלית. יש גרסה מדובבת שהיא בקומנצ'י.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שרשור שלא נקרא #761 

20/07/2022 17:39  
shmizan כתב:
Everything Everywhere All at Once

*** יומרני טהור.
רכיבה על הרעיון של המטריקס, אך מביך, ילדותי והזוי.
הסרט הוא ביטוי טוב ל-creative freedom של החברה החדשה.
הסרט הכי גרוע שראיתי בקולנוע, ללא צל של ספק.

1/10
...

molvy כתב:

לא האמנתי ל shmizan ונישביתי בציון הגבוהה שהסרט קיבל ב IMDB -ואני מכה על חטא!-

בנוסף היום ראיתי נתקלתי בכתבה הזו ב YNET שכותרתה אוסקר 2023: "הכל בכל מקום בבת אחת" מוביל עם 11 מועמדויות והלסת שלי נשמטה, פיתחתי סימפטומי חרדה, הוצפתי בזיעה קרה, ניהלתי שיחה נוקבת עם עצמי שכללה צעקות ופירצי בכי וצחוק

https://www.ynet.co.il/entertainment/ar ... ent=Header

תכלס אני מסכים לחלוטין עם הביקורת המצוטטת ועם הציון

אף אחד מחמשת החברים שהחלו לראות את הסרט ביום חמישי האחרון לא שרד יותר מחצי שעה

אני תוהה איך מגדירים סרט טוב ומה עובר על אלה שבוחרים את המועומדים לאוסקר

ולא הכתבה הזו לא גרמה לי לנסות ולראות האת הסרט שוב

0/10

-----------------------------------------------------

לדאבוני רוב הסרטים שזוכים לביקורות מהללות ומועמדים לפרסי אוסקר, מאכזבים בצורה בולטת לרעה. זה לא רק הסרט היומרני הזה (בינוני ומטה)
למשל הסרט The Banshees of Inisherin מקבל ביקורות מעולות חודשים בכל אתר שאני מבקר בו. סופרלטיבים כאלה מזמן לא קראתי
כמובן הייתי סקרן, ומה שראיתי לא תואם בשום צורה את מה שקראתי על הסרט לפני. לכן כל סרט שמועמד לאוסקר, אני חשדן כלפיו.

חוץ מזה סרטי איכות אמיתיים כמעט ולא קיימים בשנים האחרונות, מהסיבה שהם מניבים פחות רווחים מאשר סרטי גיבורי על רדודים.
זה באמת עצוב לחובבי קולנוע, אך זה המצב. אבל את הקרן אור אפשר למצוא לעתים קרובות בסרטים זרים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #762 

@ Kondo10

מסכים לחלוטין סרטי האוסקר מאוד מאכזבים (Moonlight הוא דוגמה מאוד טובה לדעתי), אולי בגלל שהפרס מנסה ללכת למשהו מיוחד לא משהו מהנה

בכלל קשה מאוד למצוא סרטים טובים בשנים האחרונות (יש כמה פנינים אבל הם מאוד נדירים)

לאחרונה אני צופה בסרטים ישנים (לא ישנים מידי) שראיתי ומאוד אהבתי, וכן גם סרטים זרים

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שרשור שלא נקרא #763 

בהחלט אין סרטים טובים בשנים האחרונות, לכן אני צופה מידי פעם בסרטים ישנים.
שים לב שרוב הסרטים שמדורגים ב- imdb ברשימת הסרטים הטובים ביותר, רוב רובם משנות ה -70-80-90 - חלקם משנות 2000.
סרטי אוסקר ברובם גם לא לטעמי, Moonlight דוגמה ממש מצוינת לסרט רדוד (אפילו לא טרחתי לכתוב עליו ביקורת) שזכה בשלל פרסים.

DANBR22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 128 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #764 

KONDO10[/quote]Speak No Evil (2022): כתב

משפחה דנית פוגשת זוג ידידותי בחופשה בטוסקנה שבאיטליה שמזמינים אותם לבקר לסוף שבוע רגוע בהולנד, בביתם הכפרי והיפה.
הזוג נענה להזמנה ומגיע לביקור, עד מהרה הדברים יוצאים משליטה בהדרגה למקומות אפלים.

מותחן פסיכולוגי בשפה האנגלית ומעט הולנדי ודנית מתחיל מעניין, בהמשך הופך לסרט אפל ומטריד. זהו לא סרט אימה שגרתי
אלא יותר מותחן שחושף צדדים אכזריים וחסרי רחמים. הסרט היה יכול להיות מעולה, אך החורים בעלילה לא נותנים ליהנות מהסרט.
הרבה שאלות נשארות באוויר ללא מענה - מה המשמעות של אוזן חתוכה ולמה זה קרה, למה הזוג לא בורח כשהייתה לו הזדמנות פז, לאחר שהוא
מבחין שהמקום לא נעים לשהייה. חמור יותר זה הסיום שלא ברור למה לא לנסות לעשות משהו כשיודעים שהקץ בפתח. בקיצור, סרט מעניין
אך החוסר היגיון פוגע בו בצורה מרושלת, במקום להפוך אותו לסרט נקמה משובח. כלומר, לשנות מעט את התסריט בלי סוף מוזר. פספוס גדול.

6.3/10
DANBR22
קראתי בזמנו שהסרט נעשה כמין ביקורת על התנהגות של העם הדני, שלא משנה מה יהיה המצב תמיד יהיו נחמדים וימנעו מעימותים.
...

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שרשור שלא נקרא #765 

כן אני יודע, קראתי על זה. זאת סטירה על הדנים שמנסים להיות נחמדים בכל מצב.

עדיין איני יכול לקבל
משפחה שמזהה שהיא נמצאת במקום מסוכן, וגם לאחר שהם יוצאים מהבית בשקט, הם חוזרים כי הילדה שכחה את הבובה שלה, הזוי לגמרי.
חמור יותר, הם בסוף עוברים סקילה באבנים (ללא נשק ביד) ויכולו לברוח בלי בעיה להרים למעלה - אבל הם "בשלוות נפש" חוטפים את האבנים
באכזריות בלי שום התנגדות. זה מבחינתי לא עובר גם שזאת סטירה לכאורה.

אני גם יכול להבין למה הסרט מדורג בציון גבוה יחסית, אישית לא יכולתי לראות את האכזריות ללא תגובה. היו יכולים להפוך את הסרט למעולה
פי כמה - אם היו הופכים אותו לסרט נקמה עסיסי.
אבל זאת רק דעתי על הסרט, יכול להיות שמישהו אחר ימצא בסרט דברים אחרים. את זה רואים בבירור באתר rottentomatoes.
https://www.rottentomatoes.com/m/speak_no_evil_2022

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”