שרשור תגובות: OLED נגד QLED השוואה מוקדמת

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #91 

@rwg1

צר לי אבל לדעתי פספסת לחלוטין את המשמעות של גרף CIE ואתה פשוט לא מבין נכון את color theory. הרעיון של גרף CIE הוא שיש לו שלוש צירים לכל צבע יסוד. צבעי היסוד בגדול מיוצגים כאן כגרף דו מימדי משולש במקום גרף תלת מימדי. המימד הרביעי של color volume הוא עוצמת האור.

בזמנו, בתקופה שבה לא היה שליטה גדולה על טווח תדרי האור שיצאו עבור כל צבע יסוד (ימי ה-CRT וגם מעט אחריה), המשמעות של רווית צבע היה פשוט color intensity. פשוט כי לא היה יכולת לשחק עם המיקום בגרף ה-CIE של צבעי היסוד. גם היום, כאשר משחקים עם פרמטר ה-color saturation של מסכים, הוא מגביר את עוצמות האור ולא משחק עם המיקום של הצבעים במרחב.

אבל להגיד שאין משמעות ל-color gamut כי אפשר להגביר את עוצמות האור ולהגיע לאותם צבעים זה באמת לא לעניין ומתעלם לחלוטין מהקדמה העצומה שנעשתה בתחום בשנים האחרונות.

לכל מסך ולכל מקרן יש פרופיל צבע לכל אחד מצבעי היסוד שלא משתנה לא משנה מה אתה עושה. כאשר מכיילים או כאשר עוברים ל-gamut אחר, מערכת עיבוד התמונה של המסך מתרגמת את ה-gamut שהוא מקבל במקור לגמוט שהוא מסוגל לשחזר. זה תמיד לכיוון פנים - אי אפשר שמסך שמגיע ל-REC709 יגביר את עוצמות האור שלו ופתאום יצליח לשחזר צבעים שמגולמים ב-DCI-P3.

צבע האדום של האוטובוסים המפורסמים בלונדון הוא גוון המפורסם ביותר שפשוט לא נמצא בגמוט REC709 ולא יעזור כלום, המסכים הללו לא יוכלו לשחזר את הצבע הזה.

לגבי הטענה שלך לגבי התחום הנמוך והבעיות של אפורים כהים בגלל תחום הראיה. אתה צודק לחלוטין. יש ל-OLED שתי תופעות בעייתיות מאוד בעולם הזה, הראשון זה black clipping בדורות של 2015 שבדיוק מנסים להתגבר על הבעיה הזו (על חשבון פחות מידע באזור הזה). המודלים של 2016 מורידים את התופעה על חשבון dirty screen effect (בדיוק בגלל הרגישות של העין שפתאום משמעותית). במודלים של 2017 הצליחו לשפר את ה-uniformity בתחום הזה. ברור שיש banding בתחום הזה, אבל זה מובנה בתוכן, לא קשור למסך, ולשמחתי נדיר ששמים לכך לב. מעט אירוני שמסך פחות קונטרסטי מצליח להתגבר על מגבלות תוכן אבל זה מקרה שזה באמת נכון.

@motico

נכון. למעט נקודה אחת - ציפויים משתפרים במקביל בשתי הטכנולוגיות וימשכו להשתפר במקביל בשתיהן ולכן לא יהוו יתרון לטכנולוגיה אחת על פני אחרת.

motico
כתב
כתב
תגובות: 1509
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שרשור שלא נקרא #92 

jacko-il

הסרטון שהבאת נהדר. רואים בברור את ההילה סביב הפיקסלים הבהירים. אבל רואים עוד משהו לא פחות חשוב.
צרפתי תמונה מוקפאת מהסרטון.
שים לב שב LED רואים ברקע די בברור את מה שקיים בחדר. בדיוק על זה אני מתכוון בנושא ההחזרות של תאורה סביבתית. השתקפות החדר במסך לא נובעת מהתאורה של המילה OPPO.
בליעת האור במסך ה LED וב OLED לא זהה. אין ספק שההשתקפות ב LED נובעת מציפוי מסך גרוע בהרבה מהציפוי שיש במסך ה OLED.

נושא ההחזרים שקצת זלזלת בו מומחש לך לתפארת.
OLED_LED.jpg
(51.89 KiB) הורד 3201 פעמים

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #93 

לא זלזלתי. בפעם העשרים בערך - רשמתי לך שאתה צודק רק שזה לא קשור לטכנולוגיה כזו או אחרת. זה קשור ליצרן ולבחירת הציפוי לאותו דגם מסך. זהו.
אפשר להעלות את מה שאתה מדבר עליו פר דגם. אבל זה לא שייך לדיון השוואה בין טכנולוגיות שונות כי פשוט אין בהכרח קשר ישיר בין הדברים.

אבל אחרי שהבהרתי שהבנתי את הנקודה שלך, אני שואל מאחר ולא התייחסת, האם הבנת את הנקודה שלי? ואם כן, מה דעתך לגבי מה שאני טוען?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

motico
כתב
כתב

שרשור שלא נקרא #94 

jacko-il

בוודאי שהתייחסתי לנקודה שלך. זה מופיע בפוסט האחרון שכתבתי לעופר. גם השם שלך מככב שם. מהפוסט לעופר אתה יכול להבין שאני בהחלט מקבל את מה שכתבת בנושא זליגת אור מפיקסלים מוארים לכיוון פיקסלים חשוכים. אפילו הוספתי נושא זה למאזן הגורמים למקלקלי השחור הנחשק.

כתבת:
בפעם העשרים בערך - רשמתי לך שאתה צודק רק שזה לא קשור לטכנולוגיה כזו או אחרת. זה קשור ליצרן ולבחירת הציפוי לאותו דגם מסך. זהו.
...
בפעם העשרים (בערך), שניינו מסכימים עם העובדות אבל כל אחד מאיתנו מפרש את משמעות העובדות בצורה שונה.
מבחינתך איכות הציפוי לא תלויית טכנולוגיה ולכן אין להתייחס למדד שלה.
מבחינתי זה שאיכות הציפוי לא תלויית טכנולוגיה היא הסיבה העיקרית שכן צריך להתייחס למדד שלה.

במילים פשוטות זה אומר שיצרן מסך מסוג OLED יכול להרכיב פנל ללא ציפוי עמוק ולעומתו יצרן אחר עם מסך LED ירכיב פנל עם ציפוי מעולה. בצפייה בחדר עם תאורת רקע, יש סבירות גבוהה שבמקרה הזה מסך ה- LED יראה שחורים יותר עמוקים ממסך ה OLED.
מוטי

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #95 

motico כתב:jacko-il

בוודאי שהתייחסתי לנקודה שלך. זה מופיע בפוסט האחרון שכתבתי לעופר. גם השם שלך מככב שם. מהפוסט לעופר אתה יכול להבין שאני בהחלט מקבל את מה שכתבת בנושא זליגת אור מפיקסלים מוארים לכיוון פיקסלים חשוכים. אפילו הוספתי נושא זה למאזן הגורמים למקלקלי השחור הנחשק.

כתבת:
...
...
בפעם העשרים (בערך), שניינו מסכימים עם העובדות אבל כל אחד מאיתנו מפרש את משמעות העובדות בצורה שונה.
מבחינתי זה שאיכות הציפוי לא תלויית טכנולוגיה היא הסיבה העיקרית שכן צריך להתייחס למדד שלה.

במילים פשוטות זה אומר שיצרן מסך מסוג OLED יכול להרכיב פנל ללא ציפוי עמוק ולעומתו יצרן אחר עם מסך LED ירכיב פנל עם ציפוי מעולה. בצפייה בחדר עם תאורת רקע, יש סבירות גבוהה שבמקרה הזה מסך ה- LED יראה שחורים יותר עמוקים ממסך ה OLED.
...
·תאורטית זה נכון.

מעשית, שניהם מתקינים את מיטב הציפויים שיש כיום, ולכן זה לא רלוונטי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #96 

@motico
·
אז הנה כנראה שלא הבנת אותי עדיין..

מה שאני טוען זה לא
...
איפה רשמתי שאין להתייחס למדד שלה? אני סהכ מנסה להסביר שאיכות הציפוי היא לא חלק אינהרנטי לטכנולוגיה מסויימת. יצרן מסך יכול לבחור איזה ציפוי שבא לו לכל מסך שהוא שהוא מייצר. למעשה, זה בדיוק מה שקורה - היצרן משקיע בציפוי איכותי או חוסך בו בהתאם למיצוב המסך ו/או הצורך בציפוי כזה או אחר.

מה שאני עוד מנסה לומר לך הוא שאיכות הציפוי משחק חלק חשוב בעומק השחור אך עם חתיכת כוכבית. גם לציפוי מקומות בהם הוא משחק תפקיד ומקומות בהם אין לו כמעט השפעה.
בוידאו שפרסמתי ובתמונה שלקחת ממנו רואים את הנקודה שלי. שום ציפוי שבעולם לא יעזור לך להוריד לשחור מוחלט (או אפילו קרוב לזה) מסביב לאובייקט המואר. לא קיים ציפוי כזה. ואם יהיה ציפוי כזה אז אתה גם יכול לצפות לכך שהוא גם ייגרע מן הסתם מעוצמת האור בגופים שכן אמורים להיות מוארים. אז יש גבול למה שציפוי מסוגל לעשות ולמה שהוא מסוגל לתרום.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #97 

חם מהתנור -
הכירו את איגוד ה- "QLED Alliance".

סמסונג משלבת כוחות עם חברות Hisense ו- TCL הסיניות (בינתיים אלו רק הן אבל ייתכן שיצטרפו עוד חברות בהמשך) במלחמה מול ה- OLED. החברה תשתף את מיתוג ה- QLED שבבעלותה, תמורת תשלום כמובן, עם חברות שיירצו בכך וכך הן למעשה ייצרו חזית של מגוון חברות אשר יציעו לקהל, גם הן, מסכים תחת מיתוג ה- QLED.

מקור:
http://www.nanosysinc.com/dot-color-arc ... e-qled-era

בנימה אישית,
באנגלית, האות Q היא האות שהכי דומה וויזואלית לאות O. התפישה שלהם היא כנראה שאם יותר חברות יציעו את האות Q אז זה ייתפס בקרב הציבור כמשהו יותר טוב או יותר מתקדם. מעניין מה הייסנס תעשה עכשיו עם האות U בה השקיעה כל כך הרבה כסף במיתוג ושיווק? אולי הם ישכירו את האות U לחברות אחרות? אולי יעשו טרייד-אין וישדרגו את ה- U ל- Q? ומעניין מה יעשו חברות שלא ישווקו O ויחליטו לא לשכור את האות Q.. אולי נראה מסכי GLED ? או אולי ILED? מעניין..

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 17970
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 208 פעמים
קיבל תודות: 2253 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #98 

Vizio המציאו את המושג XLED, אז הנה.
למרות שכאן מדובר על מיתוג של התאורה האחורית מסוג FALD שלהם, וההגיון נובע מזה שמדובר על מטריצה של aXb, למשל 16x8 (עבור 128 איזורים) בסדרת ה-P שלהם.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1504
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שרשור שלא נקרא #99 

jacko-il כתב:חם מהתנור -
הכירו את איגוד ה- "QLED Alliance".

סמסונג משלבת כוחות עם חברות Hisense ו- TCL הסיניות (בינתיים אלו רק הן אבל ייתכן שיצטרפו עוד חברות בהמשך) במלחמה מול ה- OLED. החברה תשתף את מיתוג ה- QLED שבבעלותה, תמורת תשלום כמובן, עם חברות שיירצו בכך וכך הן למעשה ייצרו חזית של מגוון חברות אשר יציעו לקהל, גם הן, מסכים תחת מיתוג ה- QLED.

מקור:
http://www.nanosysinc.com/dot-color-arc ... e-qled-era

בנימה אישית,
באנגלית, האות Q היא האות שהכי דומה וויזואלית לאות O. התפישה שלהם היא כנראה שאם יותר חברות יציעו את האות Q אז זה ייתפס בקרב הציבור כמשהו יותר טוב או יותר מתקדם. מעניין מה הייסנס תעשה עכשיו עם האות U בה השקיעה כל כך הרבה כסף במיתוג ושיווק? אולי הם ישכירו את האות U לחברות אחרות? אולי יעשו טרייד-אין וישדרגו את ה- U ל- Q? ומעניין מה יעשו חברות שלא ישווקו O ויחליטו לא לשכור את האות Q.. אולי נראה מסכי GLED ? או אולי ILED? מעניין..
...
·פרפורי גסיסה

motico
כתב
כתב

שרשור שלא נקרא #100 

jacko-il

אני חושב שקיבלתי את הרושם שנושא החזרי האור מהפנל לא נראה לך כפרמטר חשוב כי באחד הפוסטים כתבת:
כל מה שפירטת קודם על החזרי אור מהפאנל הוא נכון, אבל הוא לא רלוונטי לדעתי מפני שהוא חל על כל פאנל בכל טכנולוגיה.
...
במוח שלי נוצר הרושם שיצרת קשר בין המושג "בכל טכנולוגיה" לבין "לא רלוונטי". המושג לא רלוונטי די מקביל לי עם המושג "אין להתייחס למדד שלה". זה גם מה שכתבתי בפוסט האחרון.

בהמשך אני קצת חוזר על מה שכבר כתבתי.
בעיקבות מה שאתה ועופר ציינתם, אני רואה שלושה גורמים לחוסר שחורים. אני חושב שנסכים שהדומיננתיים הם רק שניים:
1. החזר אור מהפנל שנובע מאור חיצוני שנופל עליו. תכונה שלילית שקיימת גם בפנל OLED וגם בפנל LED.
2. תאורה שזולגת מפיקסל בהיר מאד לפיקסל סמוך. תכונה שלילית שקיימת רק ב LED.

תאורת הפיקסל הכבוי "בטל בשישים" לעומת הסעיפים האחרים.

מכיוון שתכונה מס. 1 תלויית יצרן זה יכול ליצור הבדלים בין המסכים המוגמרים בהתאם להשקעה של היצרן. אני מוסיף שיכול להיות שמסך OLED זול עלול להיות מורכב בפנל עם ציפוי גרוע דבר שיקלקל את תוצאת השחורים יותר ממסך LED עם פנל בציפוי מושקע.

תכונה מספר 2 תפריע רק ב LED.

עופר טוען שכל נושא ההחזרים בפנלים (תכונה מס. 1) די זהה בלי קשר לסוג הטכנולוגיה ואין הבדל משמעותי בנושא ההחזרים בין מסך כזה או אחר. אם זה נכון, ההבדל שנשאר בין המסכים זאת רק התכונה השלילית מס. 2 שקיימת רק במסכי LED.

לדעתי, ממה שראיתי בחנויות, כן יש הבדלים ברמת ההחזרים בין המסכים. אפשר לראות את זה בקלות בחנויות כשהמסכים כבויים. גם הסרטון ששלחת מראה את ההבדל בצורה דרמתית. אי אפשר להתעלם מבעיית ההחזרות כבעיה שולית. התאורה המשתקפת חזקה כמעט כמו ההילה סביב המילה הבהירה OPPO.
מוטי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #101 

אחלה, עם זה אני פחות או יותר מסכים.
אנחנו רק נבדלים אחד מהשני במשקל שאנחנו נותנים לכל פקטור. זה הכל.

הנסיון שלי פשוט הביא אותי לדעה שהחזרים הם חלק שולי יותר (וזאת על סמך המסכים שספציפית אני ראיתי) אך יכול להיות שהנסיון שלך שונה. בפועל, בחן כל מסך לגופו. זו העצה שלי.

ולזה בדיוק התכוונתי ב "לדעתי לא רלוונטי" שציטטת אותי קודם. לא רלוונטי לדון בזה כתכונה ששונה בין הטכנולוגיות. יהיה רלוונטי ונכון לדון בזה בצורה פרטנית בהשוואה בין מסך ספציפי (או סדרה) למסך ספציפי אחר.

סופ"ש נהדר ידידי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #102 

ביקורת על ה- 65Q8C של סמסונג, אמנם לא מסך הדגל (ה- Q9), אבל עדיין אפשר די להבין את התמונה (תרתי משמע).
סה"כ מצטייר כמסך טוב, אבל נופל בדיוק באותן מגבלות מוכרות של מסכי LCD. הוא מבצע דברים טוב יותר ביחס למסכי LCD אבל נופל בתחומים הקבועים ביחס ל- OLED (נופל פחות ביחס למסכי LCD אחרים, גם אלו הקודמים של סמסונג, אבל עדיין נופל).
תרגישו חופשי לקרוא את הביקורת המלאה כאן: (ולהסיק בעצמכם מה שנראה לכם בהתאם למה שחשוב לכם).
https://www.avforums.com/review/samsung ... view.13324

אני רוצה להפנות ספציפית של אזור ה- Picture Quality בביקורת. זה בהמשך ישיר להתדיינות שהיתה פה לאורך העמודים האחרונים (ההתדיינות היתה על מגוון נושאים וגדולה יותר ממה שאני מתמקד בו, אבל זה למעשה המשך ישיר לטענות שאני באופן אישי העלתי כאן ובשרשורים אחרים בהקשר של OLED מול LCD) ובמיוחד על כל מה שנאמר שם על מדידת הניגודיות בתבנית שחמט ANSI אך בעיקר בשלושת הפסקאות מתחת ל- Local Dimming and Viewing Angles המתארות את הבעיתיות של למסכים מהסוג הזה להתמודד עם סצינות מהסוג שיש לרוב בסרט Gravity למשל.
בהמשך הם גם מתייחסים לזווית הצפייה וטוענים שנראה שהיא אכן שופרה מעט ביחס למסכים קודמים, אך שזה גם לא איזה משהו שובר שווין ובכל מקרה לא מתקרב בכלל ליכולת של OLED בהקשר של זווית צפייה.

גם בהמשך הביקורת, תחת High Dynamic Range, יש שוב התייחסות למגבלות המסך כאשר הם מתארים איך בסצינות בהירות המסך מככב אך בסצינות כהות יותר המסך לא מצליח ממש להעביר את התמונה כפי שהיא אמורה להראות.

דבר נוסף שמעט הפתיע אותי הוא שהמסך בפועל מגיע לכ- 1250 ניטס ולא ל- 1500 כפי שסמסונג הצהירה, כמו גם כיסוי גאמוט הצבע שנמדד בכ- 99% מ- P3 ולא למעל 100% כפי שגם כן הוצהר.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שרשור שלא נקרא #103 

jacko-il כתב:
דבר נוסף שמעט הפתיע אותי הוא שהמסך בפועל מגיע לכ- 1250 ניטס ולא ל- 1500 כפי שסמסונג הצהירה, כמו גם כיסוי גאמוט הצבע שנמדד בכ- 99% מ- P3 ולא למעל 100% כפי שגם כן הוצהר.
...
גם ב-RTINGS קרה אותו דבר, הם הגדילו לעשות וקנו 2 כאלו ובכל אחת נמדדה בהירות אחרת, משהו לא טוב קורה איתם.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שרשור שלא נקרא #104 

@jacko-il ן- @motico

לדעתי אתם מתמקדים בעיקר רק בדבר אחד או שניים שמשפיעים יכולת ההבחנה שלנו בשחור מהמסך (וגם בזה לדעתי
בצורה לא הכי נכונה) אבל מפספסים המון גורמים אחרים שמשפעים לא פחות על היכולת שלנו להבחין בעומק של אותם
השחורים במסך.

דבר ראשון אני רוצה לדבר על העניין של מה שאתם מתארים כזליגת אור מפיקסל אחד לשני. אז שחר, בשירשור הזה
לפני כמה תגובות אתה כתבת על זה שמסך OLED יכול לכבות כל פיקסל בניפרד, דבר ש- LCD לא יכול לעשות.
בתגובה אני כתבתי שאתה צודק אבל שאלתי, כמה באמת אנחנו יכולים להבחין בכזה דבר והפניתי
אותך לשירשור שבו יש התייחסות לפונקציה שנקראת Point spread function. ואני שוב מציע לראות את ההסבר
הקצר באותו הוידאו שאמנם לדעתי לא מסביר שם את הכל בצורה מלאה, אבל נותן כיוון נכון להסבר על התופעה.

עכשיו שוב אתם מדברים על המצב כאילו שבמסך OLED שאין בו את הזליגה שאתם מתארים, אנחנו באמת יכולים
להבחין ממרחק ישיבה סביר בהבדל בין הארה מפיקסל אחד לזה שנמצא צמוד אליו. לפחות אני עם יכולת הראיה שלי
בצפיה ממרחק סביר לא ממש מבחין בכאלה דברים על מסך FHD גדול, ובטוח לא על מסך 4K. הבחנה בין שני פיקסלים
כאלה (ואני שוב חוזר על זה שאני מדבר על ממרחק ישיבה סביר) תהיה אפילו יותר קשה במקרים שאתם מביאים
בדוגמא שלכם, כשפיקסל אחד מאיר ברמה שהיא כנראה די קרובה לשיא ההארה ממנו (כשהוא מציג צבע לבן) והפיקסל
הצמוד לו כבוי.

בואו ותעשו נסיון, קחו כל מכשיר שיש לו לד שמאיר בצורה יחסית חזקה, תכנסו איתו לחדר חשוך, תמתינו כמה
עשרות שניות, תדליקו את אותו המכשיר ותסתכלו ישירות על הלד הדולק. עכשיו תאמרו לי אם אתם רואים
את האור במדוייק בצורה של הלד ואתם לא רואים אולי אור שחורג ממש מעט מגבולות הלד עצמו או איזו
שהיא הילה קטנה לפעמים מסביבו אם הוא מאיר בצורה מספיק חזקה. אז אם אתם לא רואים, זה כנראה
אומר שאני צריך ללכת ולבדוק את הראייה שלי. אבל אם אתם כן רואים אז אני מבקש להבין איך הדבר נכון
במקרה הזה, אבל לא נכון כשאתם מסתכלים על שני פיקסלים יחסית קטנים וממש צמודים ממרחק בו
נהוג לשבת בצפיה במסך .

עכשיו לעוד נקודה קטנה מתוך רבות אחרות, זה שאתם מדברים רק על החזרים למסך שאני מבין שמוטי חושב
שהם כן מפריעים לנו לראות את רמת השחור במסך ושחר אומר שזה נכון אבל הרבה פחות מהרמה שמוטי מציין,
ורק לציין שבעניין זה אני יותר מסכים עם מוטי. אבל אתם לא חושבים על כל הדברים האחרים בחדר.

בואו ואני אתאר לכם את המצב במקום העיקרי שאני רואה בו סרטים כדי להסביר על מה אני מדבר. אז אני
באזור הזה יושב במרחק של בערך כ- 2.8 או 2.9 מטר ממסך בגודל "75, והמסך מוצב כ- 15 ס"מ לפני קיר
אחורי שאורכו הוא קרוב ל- 6 מטר. דבר אחד רק שאני רוצה לציין בקשר לדברים שכתבתי הוא שאני
לא חושב שצורת צפיה כזו היא דבר שהוא מאוד נפוץ, כי אני צופה במרחק שהרבה אנשים יחשבו
שהוא יחסית קרוב למסך בגודל כזה. אז גם בצפיה בצורה כזו, כשאני יושב ממש ממול המסך ומסתכל
ישירות למרכזו של המסך, אני יכול להבחין ששדה הראייה הכולל שלי חורג בהרבה מגבולות המסך עצמו.
בעצם, לא רק שאני יכול להבחין כמעט בכל הקיר שמאחורי המסך, גם הקירות הצדדיים נקלטים בברור
בצידי שדה הראייה שלי, ולא רק הקירות נקלטים אלא גם כל מיני דברים שנמצאים ביני לבין המסך, כמו
למשל שולחן שנמצא לפני המקום בו אני יושב, ועוד דברים נוספים שנמצאים בצדדים. אז האם אתם אומרים
שאם למשל אני הייתי צופה בצורה כזו במסך בחדר חשוך, החזרי אור כמה שקטנים שהיו, אבל שאני יכול
להבחין בהם בשדה הראייה הכולל שלי, לא ישפיעו בכלל על הרגישות של העיניים שלי לאותן רמות השחורים,
או במילים אחרות לא תהיה להם השפעה על הרגישות שלי לקונטרסט ?

דבר שאותי תמיד מפליא בנושא הזה, במיוחד כשאני מדבר עם אדם שמחשיב את עצמו לוידאופיל (מושג שאני
לא ממש אוהב), וזה ברוב המקרים שיצא לי לדבר עם אדם כזה, הוא הבדל מסויים בין שיחה כזו לבין שיחה עם
אדם שמגדיר את עצמו לאודיופיל.

בואו ותשאלו כל אודיופיל מה לדעתו משפיע על האיכות הצליל שהוא שומע מהמערכת שלו. אז כנראה שאחרי
שהוא יסביר לכם כמה חשובה האיכות של כל אחד מהמרכיבים של מערכת שלו, ברוב המקרים זה כמעט בטוח
שהוא גם ידבר על חשיבות הכנת החלל בו הוא מאזין למערכת בצורה נכונה, כי ההשפעה של החלל בו מאזין
למערכת האיכותית שלו חשובה לא פחות מאיכות המערכת, וזה דבר שכל אודיופיל מתחיל מבין.

אך ברוב המקרים שיצא לפחות לי לדבר עם אדם שמגדיר את עצמו כוידאופיל, או לקרא בפורום דברים
שכותבים אנשים כאלה, הדיבור הוא כמעט תמיד אך רק על איכות המסך. ובקשר לאזור הצפיה, אז באזור הזה,
לפחות לפי מה שאני מבין כשאני קורא או שומע דברים של אותם וידאופילים, מספיק לכבות האור. אני רק צריך
אולי לסייג ולומר שאנשים שצופים בהקרנה ממקרן יהיו הרבה יותר רגישים לדבר שעליו אני מדבר, אך
כאן בשירשור אנחנו מדברים בעיקר על מסכי טלוויזיה. אז בנושא הזה אני תמיד מנסה להבין למה רוב
האודיופילים כן מבינים את חשיבות הטיפול הנכון בחלל בו הם מקשיבים למערכת שלהם, אבל הרבה
מאלו מחשיבים את עצמם לוידאופילים לא ממש רואים את החשיבות בפרמטרים רבים באזור בו הם צופים
במסך, מעבר אולי לכיבוי האור בו.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #105 

גיל, כרגיל תשובה ארוכה, מושקעת ומפורטת. (Y)

אבל ברשותך, אתן לך תשובה מאד קצרה בהקשר לדברים שהעלית,

אז כן, אני אישית מבחין ברמת הפיקסל וזה מאד בולט לי לעין שב- OLED פיקסל כבוי יכול לחיות לצד פיקסל לא כבוי. זה ניכר לי מאד לעין וגם בחדר לא חשוך. ולא, אין ב- OLED זליגת אור בין פיקסלים. בכלל. כבר שמעתי בעבר את הטענה הזו פה ושם וכמעט כולם חזרו בהם לאחר הדגמה מאד קצרה. הטענה הזו שגויה ולא נכונה. אנשים שטוענים כך צריכים א' לבדוק את הגדרות כיוון התמונה במסך אותו הם בוחנים ו/או ב'- לבדוק את הראייה שלהם.

שאלת עד כמה ההיבטים האלה חשובים והאם באמת ניתן להבחין בזה והאם זה בכלל בא לידיי ביטוי בתכן אמיתי.
אז חד משמעית כן. ניתן מאד להבחין בזה. מה שהעיניים שלי רואות זה בדיוק מה שרואים בוידאו אליו קישרתי. אלו הן בדיוק החוויות והרשמים שלי ממסכי LCD ו- OLED שהיו לי. לא מדידות, לא ביקורות ולא דעות של מדענים ומומחים בתחום - זה מה שהעיניים שלי באמת רואות בפועל. ושוב, לא רק בחדר חשוך. וכן, גם בתכנים אמיתיים לגמרי ולא עם איזה פאטרנים או לוגו של OPPO וכו'.

וגיל, המגבלות הללו עולות גם בכל הביקורות המקצועיות בכל האתרים המכובדים, כולל בביקורות שפרסמתי כאן היום ל- 65Q8 החדשה של סמסונג. זה למעשה הריג'קט הכי משמעותי שיש להם על הדגם הזה (אם שמים את התמחור ההזוי לרגע בצד) אחרת המסך הזה היה כנראה מושלם. ושוב, לא רק ממדידות סינטטיות אלא גם ובעיקר מרשמים אישיים של המבקרים עם תכנים אמיתיים לגמרי, כולל ב- HDR.

ורק למען הסר ספק - אני לא מגדיר עצמי כוידאופיל. :wink:

אגב, שאלה אליך ולמוטי - האם יצא לכם לבחון מסך OLED לעומק? לא מדבר על לראות מסך כזה בחנות או בהשקה, אלא ממש לשבת ל-"ביקורת" לתקופה ארוכה עם מסך כזה?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”