שרשור היכרות וציוד קפה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
פבוריטה כמו שזילבר שיפץ - מוציאה קפה ממש טוב!
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
מטחנה:FIORENZATO JUNIOR
לאחר חיפוש באינטרנט לפי תמונה קבלו תיקון: המטחנה היא FIORENZATO JUNIOR . וכפי שכתבתי, הסרתי ממנה את מחלק המנות שמתאים יותר לעבודה מסיבית בבתי קפה ופחות לשימוש ביתי. המטחנה אמנם מעט ישנה אבל עובדת מצויין. ראיתי שמוכרים את הדגם הזה בקדמה ב₪2190
Re: מטחנה:FIORENZATO JUNIOR
גם לי היתה טעות דומה בזיהוי המטחנה שלי.ydn2 כתב:לאחר חיפוש באינטרנט לפי תמונה קבלו תיקון: המטחנה היא FIORENZATO JUNIOR . וכפי שכתבתי, הסרתי ממנה את מחלק המנות שמתאים יותר לעבודה מסיבית בבתי קפה ופחות לשימוש ביתי. המטחנה אמנם מעט ישנה אבל עובדת מצויין. ראיתי שמוכרים את הדגם הזה בקדמה ב₪2190...
ראה פוסט:
http://www.htcafe.co.il/vt111969
קניתי אותה מתצוגה ב 1500 שח לפני 5 שנים עובדת כמו שד.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
ברוך הבא 
מה אתה יכול לספר על הגרימק?
באמת פעם ראשונה שאני שומע עליה.
באמת פעם ראשונה שאני שומע עליה.
את הגרימק רכשתי לפני קצת פחות משנה יחד עם המטחנה ומרכך מים 8 ליטר בעקבות מודעה ביד2. הייתה לי אז NEMOX JUNIOR שבסך הכל שירתה אותי לא רע. על הגרימק לא ידעתי שום דבר, וגם באינטרנט מצאתי מעט מאד חומר,אבל המחיר ששילמתי עבור כל הסט הנ"ל (1500 ש"ח) לא הותיר הרבה מקום להתלבטויות, למרות שלא ידעתי כמעט כלום על מצב הציוד. לקחתי את הציוד לקדמה, שם המכונה עברה שיפוץ שכלל החלפת אטמים, ניקוי אבנית והתאמת המכונה למיכל מים פנימי עם פילטר שרף שמתאים לי יותר, וחזרה אלי מצוחצחת ומבריקה כמו חדשה.נזקקתי לתקופת לימוד והסתגלות של בערך חודש עם הציוד החדש, שכלל הרבה נסיונות מתסכלים עם סוגי קפה שונים, פולים קנויים וגם מקליה עצמית (במכשיר פופקורן), עובי טחינה, דחיסה, כמות הקפה בסלסלה בודדת או כפולה. בקיצור, הגרימק היא מכונה מאד לא סלחנית לטעויות.קפה שנטחן לא בדיוק במידה , מילוי מעט יותר מידי בידית או ד'חיסה לא נכונה, ואתה מקבל במקרה הטוב מים דלוחים או במקרה הגרוע המכונה נסתמת או מתיזה לצדדים לכל הכיוונים. כפי שאמרתי, הגרימק זקוקה לתק3ופת לימוד והתנסות, אבל לאחר שהגעתי לסטנדרטיזציה מסויית, נכון לעכשיו: קפה GRECO איטלקי שאני קונה בקפה מאיר בחיפה בחבילות ואקום של קילו, טחינה על מספר 7 במטחנה, מילוי ודחיסה מדוייקים של הידית הכפולה או הסינגל, אני מצליח להפיק ממנה אספרסו מדהים שאינו מבייש שום מכונה אחרת שאני מכיר. למרות שהגעתי לסטנדרט שמאפשר לי להפיק את הקפה שאני בדיוק אוהב ולמרות חוסר הסלחנות של הגרימק, אני עדיין ממשיך לשחק איתה מידי פעם ומנסה סוגי קפה אחרים וטחינה שונה בחיפוש אחר "השוט המושלם". נקודת תורפה של הגרימק היא כנראה עוצמת הקיטור בהקצפה, אך מכיוון שאינני שותה עם חלב מוקצף זה לא ממש משנה לי. לאורחים שמבקשים קפוצ'ינו אני מקציף חלב במקצף ידני קטן. הגריטמק היא בסך הכל מכונה מצויינת בעלת יכולות גבוהות בתפעול נכון. לפי איך שהיא בנויה, היא נראית סוס עבודה שתכל להחזיק הרבה שנים בשימוש ביתי אינטנסיבי.doron_boogie כתב:ברוך הבא
באמת פעם ראשונה שאני שומע עליה....
ונכון, אולי היא קצת פחות יפה מאחרות כאן באתר, אבל יש לה אופי......
אתה משתמש בה עם מחלק המנות? אצלי פרקתי אותו כי לא התאים לי להשתמש בקפה ששהה זמן די ארוך בתוך מחלק המנות לאחר הטחינה. עם המחלק אי אפשר לטחון בכל פעם למנה בודדת.nimitzg כתב:גם לי היתה טעות דומה בזיהוי המטחנה שלי.ydn2 כתב:לאחר חיפוש באינטרנט לפי תמונה קבלו תיקון: המטחנה היא FIORENZATO JUNIOR . וכפי שכתבתי, הסרתי ממנה את מחלק המנות שמתאים יותר לעבודה מסיבית בבתי קפה ופחות לשימוש ביתי. המטחנה אמנם מעט ישנה אבל עובדת מצויין. ראיתי שמוכרים את הדגם הזה בקדמה ב₪2190...
ראה פוסט:
http://www.htcafe.co.il/vt111969
קניתי אותה מתצוגה ב 1500 שח לפני 5 שנים עובדת כמו שד....
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- נתן תודות: 93 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
ydn2 כתב:
חוץ מזה היא נראית מעולה (לטעמי) והמפרט שלה מושך (בקדמה מוכרים מחודשת ב 5500!)
בהחלטונכון, אולי היא קצת פחות יפה מאחרות כאן באתר, אבל יש לה אופי...... וזה מה שקובע. לא ככה?...
חוץ מזה היא נראית מעולה (לטעמי) והמפרט שלה מושך (בקדמה מוכרים מחודשת ב 5500!)
משתמש בה עם המחלק ומרוצה מאוד.ydn2 כתב:(אתה משתמש בה עם מחלק המנות? אצלי פרקתי אותו כי לא התאים לי להשתמש בקפה ששהה זמן די ארוך בתוך מחלק המנות לאחר הטחינה. עם המחלק אי אפשר לטחון בכל פעם למנה בודדת....
בקליה טריה אני טוחן במספר 5 ו 3/4 . להפוך 3 מנות (E61) לאספרסו 1 ו 1/2 למרות שכאן זה יותר "טריקי"
בקפה של יותר מ 4 ימים מעלה את הטחינה ל 6.
מבחינת התיישנות קפה במחלק...המחלק מוגן גם הוא מקרני UV ואם יושב לו קצת קפה שם אז זה זניח.
אני כלכך מכיר את המטחנה שאני יודע בדיוק מתי להעביר למנה הבאה וככה לא מתבזבז קפה לריק .
מאוד מרוצה...מפנטז על Mazzer Mini Electronic Type B
"Cigars change thoughts into dreams."
אומנם קצת באיחור
שמי צחי,
יליד 1980.
את הקפה הראשון - טורקי היכרתי בצבא "קפה הנשיא" למי שזוכר.
לפני כמה חודשים נכנס לי הג'וק ובהתחלה חשבתי לקנות מכונת קפסולות, אבל לאחר סקר קצר החלטתי ללכת לכיוון סילביה ומטחנה.
עם הכניסה לתחום , כבר לא יכול יותר לשתות נס ולכן קניתי ציוד לטיולים ולעבודה (בריקה וכל הציוד הנלוה)
כמו כן נכנסתי לתחום הממכר של קלייה-עצמית, בעזרת אופה לחם ואקדח חום.
אוהב לשוטט וללמוד מהפורום שלדעתי מס' 1
הציוד שלי:
מכונה : Rancilio Silvia
מטחנה: A LeLit PL53
מטחנה B למקינטה : ORBIT PREMIUM
מקינטה : Brikka לזוג *2 (אחד לטיולים ןאחד למשרד)
קולה: אופה לחם + אקדח חום.
אביזרים: טמפר Motta ,
מד טמפ' Motta,
כד 0.5 וכד Motta0.75
3 – Bialetti Tuttocrema
שמי צחי,
יליד 1980.
את הקפה הראשון - טורקי היכרתי בצבא "קפה הנשיא" למי שזוכר.
לפני כמה חודשים נכנס לי הג'וק ובהתחלה חשבתי לקנות מכונת קפסולות, אבל לאחר סקר קצר החלטתי ללכת לכיוון סילביה ומטחנה.
עם הכניסה לתחום , כבר לא יכול יותר לשתות נס ולכן קניתי ציוד לטיולים ולעבודה (בריקה וכל הציוד הנלוה)
כמו כן נכנסתי לתחום הממכר של קלייה-עצמית, בעזרת אופה לחם ואקדח חום.
אוהב לשוטט וללמוד מהפורום שלדעתי מס' 1
הציוד שלי:
מכונה : Rancilio Silvia
מטחנה: A LeLit PL53
מטחנה B למקינטה : ORBIT PREMIUM
מקינטה : Brikka לזוג *2 (אחד לטיולים ןאחד למשרד)
קולה: אופה לחם + אקדח חום.
אביזרים: טמפר Motta ,
מד טמפ' Motta,
כד 0.5 וכד Motta0.75
3 – Bialetti Tuttocrema
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
מוטי הרגע צחקתי על זה עם עופר,moti_r כתב:הי צחי
וזו רק ההתחלה... הבלאגן עוד בדרך
ד"א אהבתי את הדלפק!...
צריך להכין את הקרקע לאט לאט, נראה לי בשדרוג הבא , אישתי זורקת אותי עם הציוד.
גם ככה היא מתלוננת שהלוואי והייתי מנקה ומשקיע בבית כמו במכונה
האם זה רק אצלי?
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
מיסדר יפיפה
,צחי...זו כיכר האדומה: קרמלין(סילביה),כנסיית וסילי(לליט),מוזולאום של לנין(נוקבוקס) ןכל זה בזמן מצעד צבאי -- טנקים(פיצ'רים),טילים(ידיות חליטה),רבבות של חיילים(טמפרים)....וברררור לכולם שכיכר האדומה חייב להיות נקי ומ-צ-ו-ח-צ-ח!!!