כמה שאלות של "לא-מומחה"
היי,
1. המכונה שיש לי היא SAECO AROMA.
2. איך מומלץ לנקות אבנית.
3. אשמח להסבר (לינק למדריך וכו' גם יהיה טוב) לגבי שלבי ההכנה המומלצים - איך דואגים שהקפה יהיה חם אבל לא שרוף, כנ"ל לחלב וכו'.
4. איפה אתם ממליצים לקנות תערובות קפה. אני בדר"כ קונה מקפה ג'ו השכונתי אבל אני רוצה להשתדרג בתחום הזה.
תודה על כל עזרה,
שחר
1. המכונה שיש לי היא SAECO AROMA.
2. איך מומלץ לנקות אבנית.
3. אשמח להסבר (לינק למדריך וכו' גם יהיה טוב) לגבי שלבי ההכנה המומלצים - איך דואגים שהקפה יהיה חם אבל לא שרוף, כנ"ל לחלב וכו'.
4. איפה אתם ממליצים לקנות תערובות קפה. אני בדר"כ קונה מקפה ג'ו השכונתי אבל אני רוצה להשתדרג בתחום הזה.
תודה על כל עזרה,
שחר
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לגבי שאלה 3, המכונה שלך היא מסוג מכונת דוד-יחיד (סינגל בוילר).
כדי ללמוד איך לשלוט על הטמפרטורה קרא את המאמר: גלישת טמפרטורה במכונות דוד יחיד - בדרך לאספרסו המצוין
שים לב שעד כמה שאני הבנתי, במכונה שלך הנורית נדלקת כאשר הבוילר בשיא הטמפרטורה, ולא כאשר נדלק גוף החימום (כמו במכונות של גאג'יה, למשל). ראה כאן כמה פרטים על המכונה שלך - מצויין שם בין השאר הסבר על נוריות הבקרה של המכונה.
חוץ מזה שהנורית הפוכה, שאר ההסברים זהים.
בהצלחה.
כדי ללמוד איך לשלוט על הטמפרטורה קרא את המאמר: גלישת טמפרטורה במכונות דוד יחיד - בדרך לאספרסו המצוין
שים לב שעד כמה שאני הבנתי, במכונה שלך הנורית נדלקת כאשר הבוילר בשיא הטמפרטורה, ולא כאשר נדלק גוף החימום (כמו במכונות של גאג'יה, למשל). ראה כאן כמה פרטים על המכונה שלך - מצויין שם בין השאר הסבר על נוריות הבקרה של המכונה.
חוץ מזה שהנורית הפוכה, שאר ההסברים זהים.
בהצלחה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
תקנה חומר מסיר אבן,ניתן לקנות אותו בחנויות קפה מתמחות.
1.תמלא שליש מיכל מים בחומר ושני שליש מים.
2.תזרים את החומר במכונה ע"י לחיצה על הכפתור של האספרסו ותפתח את הברז הקצפה ,ככה זה מזרים את החומר גם דרך הראש של הקפה וגם דרך המקציף.
3.לאחר מכן תשטוף טוב בסבון את המיכל ותמלא מים נקיים ותזרים גם אותם בפעם אחת .
זהו כאן סיימת אתה יכול להמשיך לשתות קפה ולהנות....
נ.ב
אם יש לך פילטר במכונה תוציא אותו לפני הניקיון.
הכנת קפה:
בעיקרון המכונה מכוונת לטמפ' מדוייקת של האספרסו ,רק במידה ואתה מקציף חלב קודם אז הקפה יכול לצאת שרוף לכן אחרי הקצפה מומלץ לשחרר לחץ מהראש של הקפה בשביל שהמכונה תתקרר.
לגבי הקצפת חלב תקנה מד טמפ' או ברגע שאתה מקציף חלב החום הרצוי זה שאתה לא יכול לגעת בקנקן יותר מ 3 שניות.
מקווה שעזרתי...
1.תמלא שליש מיכל מים בחומר ושני שליש מים.
2.תזרים את החומר במכונה ע"י לחיצה על הכפתור של האספרסו ותפתח את הברז הקצפה ,ככה זה מזרים את החומר גם דרך הראש של הקפה וגם דרך המקציף.
3.לאחר מכן תשטוף טוב בסבון את המיכל ותמלא מים נקיים ותזרים גם אותם בפעם אחת .
זהו כאן סיימת אתה יכול להמשיך לשתות קפה ולהנות....
נ.ב
אם יש לך פילטר במכונה תוציא אותו לפני הניקיון.
הכנת קפה:
בעיקרון המכונה מכוונת לטמפ' מדוייקת של האספרסו ,רק במידה ואתה מקציף חלב קודם אז הקפה יכול לצאת שרוף לכן אחרי הקצפה מומלץ לשחרר לחץ מהראש של הקפה בשביל שהמכונה תתקרר.
לגבי הקצפת חלב תקנה מד טמפ' או ברגע שאתה מקציף חלב החום הרצוי זה שאתה לא יכול לגעת בקנקן יותר מ 3 שניות.
מקווה שעזרתי...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
לגבי איפה לקנות קפה, יש לנו שרשור מיוחד עבור זה:
http://www.htcafe.co.il/vt101057
http://www.htcafe.co.il/vt101057
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
oridavid,oridavid כתב:בעיקרון המכונה מכוונת לטמפ' מדוייקת של האספרסו ,רק במידה ואתה מקציף חלב קודם אז הקפה יכול לצאת שרוף לכן אחרי הקצפה מומלץ לשחרר לחץ מהראש של הקפה בשביל שהמכונה תתקרר....
מה שכתבת לגבי טמפרטורת חליטה איננו מדוייק. כדי לחלוט בטמפרטורה מדוייקת צריך לבצע "תמרון" קצר עם המכונה. בגלל הצורה שהתרמוסטאטים של המכונות הללו עובדים, יכולים להיות הבדלים משמעותיים מאד בטמפרטורת החליטה בתלות בזמן שבו התחלת לחלוט במחזור הטמפרטורה של הדוד.
לפרטים, קרא את המאמר הזה (כאן בפורטל): גלישת טמפרטורה במכונות דוד יחיד - בדרך לאספרסו המצוין
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
אתה צודק,זה בגדול מה שהתכוונתי רק שכנראה הייתי צריך לפרט יותר
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
תודה לכולם על התשובות המצוינות. נטמיע בהקדם ואני חייב להגיד שני דברים
1. הקריאה פה ממש גורמת להרהורי שדרוג
2. אני מוצא הקבלה בין המכונות המדהימות פה למגברי מנורות של פורום האב.......
אגב אני מבין שבשביל 2000 ש"ח הסילביה היא הפתרון היותר מקצועי?
1. הקריאה פה ממש גורמת להרהורי שדרוג
2. אני מוצא הקבלה בין המכונות המדהימות פה למגברי מנורות של פורום האב.......
אגב אני מבין שבשביל 2000 ש"ח הסילביה היא הפתרון היותר מקצועי?