אספרסו או שחור מבושל
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ולי השבאב אמרו לערבב כל הזמן ובסוף לשים צלחת על הפינג'אן לדקה שתיים.
ככה כל הגרגירים (או קירקירים אם נהיה מדויקים) שוקעים בלי שהקפה יתקרר.
ואז אפשר למזוג וישר לשתות.
לא שמים חלב בשחור מה אתה פולני?
ככה כל הגרגירים (או קירקירים אם נהיה מדויקים) שוקעים בלי שהקפה יתקרר.
ואז אפשר למזוג וישר לשתות.
לא שמים חלב בשחור מה אתה פולני?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2810
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אחת ההתאהבויות הגדולות שלי בקפה היתה בימי הצבא (כל השבוע בשטח, 8-10 כוסות שחור ביום).
שירת איתי בזמנו דרוזי מירכא, שהכנת הקפה שלו היתה טקס שלם.
הוא היה קולה את הקפה לבד בבית (יותר נכון אשתו קולה), טוחנים לבד ידנית וגם את ההל טוחנים לבד.
הוא פעם הסביר לי איך הוא מכין קפה וזה היה מאוד מאוד מורכב, טקס שלם וארוך. אבל הקפה היה פשוט מעולה, לדעתי עד היום זה הקפה השחור הטוב ששתיתי מימי.
שירת איתי בזמנו דרוזי מירכא, שהכנת הקפה שלו היתה טקס שלם.
הוא היה קולה את הקפה לבד בבית (יותר נכון אשתו קולה), טוחנים לבד ידנית וגם את ההל טוחנים לבד.
הוא פעם הסביר לי איך הוא מכין קפה וזה היה מאוד מאוד מורכב, טקס שלם וארוך. אבל הקפה היה פשוט מעולה, לדעתי עד היום זה הקפה השחור הטוב ששתיתי מימי.
- gab
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 426
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
הנה כוונת המשורר- בקפה השחור- למרות שחלק מהטעמים "נעלמים" בבישול שלו, הוא עדיין משקה מצוין אבל שונה מהאספרסו שהוא הרבה יותר עשיר בטעמים.מני כתב:לא הבנתי את הסתירה "חלק מהשמנים האתריים שמרכיבים את הארומה ואת הטעם של הקפה מתאדים וכך מגוון הטעמים המרכיבים את הקפה מצטמצם.....מתקבל משקה מצוין אבל שונה".gab כתב:יש הבדל מהותי בצורת ההכנה מעבר לקליה וכו'.
אספרסו ממוצה בלחץ אך בטמפרטורה יחסית נמוכה של כ- 92-3 מעלות צלזיוס וכידוע אוהבי הקפה השחור והמהדרין מרתיחים את הקפה אפילו מספר פעמים. בתהליך הזה חלק מהשמנים האתריים שמרכיבים את הארומה ואת הטעם של הקפה מתאדים וכך מגוון הטעמים המרכיבים את הקפה מצטמצם.....
מתקבל משקה מצוין אבל שונה.
לרוויה...
אם מגוון הטעמים מצטמצם, איך מתקבל משקה מצויין? הרתחה מספר פעמים? חילול הקודש !
אפילו בסרט המפורסם "גבעת חלפון" מלמד מר חסון (טוראי) את הקצין המצרי (שגר בשכונת אל-ספח') שאת הקפה מורידים מן האש שניה לפני שהוא גולש......
אגב- אין הבדל גדול בין הורסיות להכנת השחור. א םמבשלים אותו יותר מדי מקבל טעם מעט שרוף - זה הכל.
3 שנות שירות סדיר ו- 25 שנות מילואים מספיקים לברר אתה נקודה הזו....