לא חשבתי לשנייה אחת שאחרי ניסיון במקינטה והדרכה של חצי יום בהכנת קפה במכונה אני אהיה בריסטה טוב, לדעתי הייתי לא משהו בכלל אבל אני נחוש בדעתי להמשיך וללמוד לעבוד על המכונה ולהתמקצע.
אז אחרי הדלקת המכונה ו"חימום מנועים" חלטתי את הקפה הראשון שהוזבל אחר כבוד, טחנתי את הקפה ובדקתי את הזרימה של הקפה : 18 שניות ( בהדרכה שקיבלתי נאמר לי שזה צריך להיות בין 15 ל 20 שניות).
המטחנה היא גם של צ'מבולי והבנתי שלא נוח לי לעבוד עם הדוחסן שמורכב על המטחנה (הקוטר קצת קטן יותר מקוטר הידית וזה מעלה קצת שאריות על הדפנות) הסתדרתי הרבה יותר טוב עם הדוחסן הידני.
השתדלתי לזכור את כל הכללים, דחיסה אחידה וישרה, ניקיון של הדפנות העליונות של הידית שלא יהיו גרגירים בשפת הידית, הוצאת מים לפני הרכבת הידית ולא יותר מ - 3 שניות זמן המתנה אחרי הרכבת הידית עד לתחילת החליטה.
בזמן מזיגת הקפה, הקפדה על כך שהקפה יזלוג על דופן הכוס גם להשגת קרמה טובה יותר וגם למניעת בועות אוויר.
אפשר לסכם ולומר שאם תבקשו ממני אספרסו תהיו מרוצים מהתוצאה, אבל אם תבקשו קפוצ'ינו המ.......המ..... עדיין לא משהו ויש הרבה מקום לשיפור....
ההקצפה אוי ההקצפה, פה הסתבכתי קשות ! באיזה שלב הרגשתי שבטוטוקרמה שלי ההקצפה יוצאת טובה יותר... ולא בגלל שהמכונה לא טובה, המקציף לא טוב.
ועל לאטה ארט אני אפילו לא רוצה לדבר