האם אני בודק נכון?? אז ככה אתמול קיבלתי את NESPRESSO CITIZ

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אצלי המכונה על טיימר. נדלקת פעמיים ביום: 6:00-8:00 ו-15:30-22:00
עקרונית כשהמכונה חמה אכן יש סיכוי גבוה יותר לשקיעת אבנית, כי אבנית שוקעת כאשר מחממים את המים. אבל אם משתמשים במרככים כמו שצריך ההבדל צריך להיות זניח.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

מכונות שלוקח להן חצי שעה להתייצב, משאירים פועלות

שרשור שלא נקרא #17 

וכמובן שעם מערכת ריכוך אין פחד משקיעת אבנית. מכונות שפועלות מיידית, ומחירן נמוך יותר, גם מכילות רכיבים שרגישים יותר ואינם מוגנים מספיק מהחום. מכונות כאלה רצוי לכבות בין הפעלות. אני מתייחס לרכיבים אלקטרוניים ולא לשקיעת אבנית מתוך הנחה שהמים צריכים להיות מטופלים בכל סוג של מכונה.
אדי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

להשאיר מכונה פועלת מסביב לשעון עולה לדעתי יותר מדי כסף.

הנה חישוב:
המכונה שלי היא 1.4 קילוואט.
נניח שגוף החימום עובד, בממוצע, חמישית מהזמן בו המכונה דלוקה.
כלומר, ב-24 שעות גוף החימום דולק 4.8 שעות. סה"כ 1.4X4.8=6.72 קילוואט ביממה, שהם כ-3 ש"ח.
בחודש אתה משלם 90 ש"ח רק על הפינוק הזה.

היות ואני מכין 2 כוסות ביום, ומאפשר זמן חימום של כחצי שעה בלבד לפני כל כוס, יוצא שאני משלם 1/12 מהעלות שלך, כלומר 7.5 ש"ח.
(זה נכון שאני משלם קצת יותר כי אצלי בכל פעם צריך לחמם את כל המים, אבל בד"כ המכונה מתייצבת כבר אחרי 4-5 דקות כך שנראה לי שההבדל זניח).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

הכל תלוי במספר הספלים בהם נשתמש

שרשור שלא נקרא #19 

אם בבית 4-5 נפשות שצורכות קפה (בשישבת) אין מוצדק מזה כדי שכולם יהנו. בימי השבוע מדליקים בבוקר, מכינים קפה, וסוגרים עד שמגיע ראשון הצרכנים. מאותו זמן, המכונה עובדת עד 10 בלילה, או כשברור שזה הספל האחרון להיום. אם כל פעם צריך להפעיל מחדש את המכונה, ההבדל בצריכת החשמל לא יהיה משמעותי, וההנאה בספל שנחלט בטמפרטורה הנכונה, יפצה על הכל. את החיסכון ניתן לעשות בסוגי הקפה, ומקום הרכישה. 3 שקל ליום כשהקפה ב-120 שקל לקילו, או ב-30 שקל לקילו (קליה עצמית), משאיר הרבה ל"ביזבוז" בחשמל.
אדי

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”