שלום לאנשי הקפה דרושה המלצתכם
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
תראה אני ממש לא מבין בזה כלום.hosq כתב:כשיש דיל חם על סילביה + רוקי, צריך לזנק עליו. במחיר מלא - זה כבר סיפור אחר....
באחד הפורומים קראתי את הנ"ל:
"כדי לנצל את היתרון של הסילביה צריך לעבוד (או לחילופין להתקין PID כמו שמישהו עשה פה לא מזמן). אם אתה לא מוכן להשקיע מאמץ ו/או כסף כדי לנצל אותה, חבל מראש על הכסף הרב, היא לא תיתן תוצאות יותר טובות ממכונות זולות ממנה."
מה אני אמור להבין מזה?
מה זה בכלל PID ?
תודה
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
PID זה בקר טמפרטורה אלקטרוני. נכון שכשמתקינים בקר כזה התוצאות עקביות יותר וקל יותר להפעיל את המכונה.istarmini כתב:באחד הפורומים קראתי את הנ"ל:
"כדי לנצל את היתרון של הסילביה צריך לעבוד (או לחילופין להתקין PID כמו שמישהו עשה פה לא מזמן). אם אתה לא מוכן להשקיע מאמץ ו/או כסף כדי לנצל אותה, חבל מראש על הכסף הרב, היא לא תיתן תוצאות יותר טובות ממכונות זולות ממנה."...
אבל אני ראיתי במו עיני ושתיתי במו פי קפה מסילביה (שהכין ידידנו דבוטאנט) שעמד בגאווה מול קפה ממכונות מסחריות שעולות פי 3 ו-4 מהסילביה. נכון שצריך לדעת להשתמש בה, אבל התרגולת מאד מאד פשוטה וקל ללמוד אותה, וברגע שמשתמשים בה יוצא קפה מדהים. ותדע לך שגם באופרה צריך להשתמש באותה תרגולת, ובעצם בכל מכונה עם דוד יחיד.
ממליץ לך לקרוא שני מאמרים כאן בפורטל שיתארו לך את הענין:
1) המאמר הראשון יתן לך הסבר על המושגים ועל הטכנולוגיה הבסיסית של מכונות קפה.
2) המאמר השני הוא מדריך מעשי להפקת קפה מעולה ממכונות כמו הסילביה, האסקסו, האופרה וכו'. המדריך כולל סרטון הדגמה שידגים לך בשיטת "טוב מראה עיניים" כמה זה בעצם פשוט.
רק אחרי שתקרא את שני אלה, קרא מאמר נוסף שמתאר התקנת בקר PID בסילביה, שכאמור הוא ממש ממש אינו הכרחי, אלא ל"משוגעים לדבר".
Everything should be made as simple as possible, but not simpler