איך להתמודד עם כמות הכבלי רשת שצריך היום לאומת כמות הפורטים שיש בראוטר ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
tzahi פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

תודה רבה
עזרתם לי מאוד באשכול זה
החלטתי לחבר את הראוטר 100 מגה בכבל אחד ל SWITCH ומה SWITCH לצאת לשאר הצרכנים בבית (מזרים מדיה, מחשב וכל השאר)
רק 2 שאלות :
1. חשבתי לחבר את הממיר של YES (בשביל ה VOD) לראוטר ישירות מכיוון שיכול לקרות מצב שנראה בבית גם VOD וגם סרט בהזרמה באותו זמן ואני לא רוצה שיהיו האטות. מה אתם אומרים ?

2. אם בעצם אני מחבר את המחשב דרך ה SWITCH לאינטרנט ואני משתמש בתוכנות כמו UTORRENT ו EMULE באופן קבוע האם זה ישפיע על הביצועים של כל הרשת הפנימית בבית ?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

1. רעיון טוב
2. אצלי טורנטים גמרו את הרשת הביתית לגמרי (כנראה בגלל הגדרות לא נכונות)

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 907
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

אצלי הטורנטים לא משפיעים על קצב הרשת בכלל. בחיבור אינטרנט 10 מגה (018) אני מקצה לטורנטים 900 kbps ומה שנשאר מספיק לגמרי לכל שאר יישומי האינטרנט בבית. כל שאר התקשורת עדייו בקצב מלא של 1 גיגה, או (במקרה של המחשב שמוריד טורנטים) 99% מזה (בחישוב גס, 1000 מגה פחות 10 מגה זה 990 מגה שזה 99%).
לא לשכוח גם את כוון ההעלאה לאינטרנט...אם לא נשמור מעט ספייר, אף יישום אינטרנט לא יוכל לעבוד, גם אם בכוון ההורדה פנוי לגמרי (לדוגמא, בקשת דף html לא תגיע אפילו לISP, או לא בזמן סביר, בכל-אופן).

rib
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

שוב תודה לכולם על האינפורמציה.

והנה עוד כמה שאלות...

איך יודעים אם המתג הוא בר שרשור או לא?

מה זה מתג מנוהל/חכם?

תודה.

lalzar
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1052
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

אני מראש מבין שהשאלה שלי ובעת מבורות בעניין... אבל נראה לי שאתם מסבכים קצת את העניין לא?
אני גם נמצא לפני שיפוץ מאסיבי של בית פרטי (הריסת כל הקירות הפנימיים ובניה מחדש) אני מתכנן להעביר תשתית רשת לאותם צרכים שפותח השרשור התכוון והשאלה שלי היא.... האם לא מספיק לדוגמא מחשב בחדר תקשורת שאליו כל כבלי הרשת מתחברים והוא מתחבר למודם/ראוטר של נניח "בזק". לא יודע מה זה SWITCH אף פעם לא התעמקתי בזה.
השאלה גם אם הטלוויזיות הבאות מתוכננות להיות עם כניסת רשת האם עצם זה שאני מתכנן להציב מחשב בכל חדר סה"כ 2 מחשבים שישמשו כמדיה סנטר והם יהיו מחוברים לאותו מחשב שישב בחדר תקשורת?

או שאולי אין טעם במספר מחשבים כי הטלוויזיות גם ככה יתחברו לרשת?

מה שכן חידשתם לי זה העניין שאני צריך להכין נק' רשת גם לממיר דבר שלא חשבתי עליו בכלל. אבל אם בסופו של דבר אני כן אשים מחשב בכל חדר האם עדיין אני אצטרך להכין נק' רשת לממיר או שהוא פשוט יתחבר למחשב בסלון / חדר שינה ו?

תודה

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6782
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 244 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

lalzar כתב:אני מראש מבין שהשאלה שלי ובעת מבורות בעניין... אבל נראה לי שאתם מסבכים קצת את העניין לא?
אני גם נמצא לפני שיפוץ מאסיבי של בית פרטי (הריסת כל הקירות הפנימיים ובניה מחדש) אני מתכנן להעביר תשתית רשת לאותם צרכים שפותח השרשור התכוון והשאלה שלי היא.... האם לא מספיק לדוגמא מחשב בחדר תקשורת שאליו כל כבלי הרשת מתחברים והוא מתחבר למודם/ראוטר של נניח "בזק". לא יודע מה זה SWITCH אף פעם לא התעמקתי בזה.
השאלה גם אם הטלוויזיות הבאות מתוכננות להיות עם כניסת רשת האם עצם זה שאני מתכנן להציב מחשב בכל חדר סה"כ 2 מחשבים שישמשו כמדיה סנטר והם יהיו מחוברים לאותו מחשב שישב בחדר תקשורת?

או שאולי אין טעם במספר מחשבים כי הטלוויזיות גם ככה יתחברו לרשת?

מה שכן חידשתם לי זה העניין שאני צריך להכין נק' רשת גם לממיר דבר שלא חשבתי עליו בכלל. אבל אם בסופו של דבר אני כן אשים מחשב בכל חדר האם עדיין אני אצטרך להכין נק' רשת לממיר או שהוא פשוט יתחבר למחשב בסלון / חדר שינה ו?

תודה
...
אתה באמת לא מבין ...בלי לפגוע :-)

"האם לא מספיק לדוגמא מחשב בחדר תקשורת שאליו כל כבלי הרשת מתחברים והוא מתחבר למודם/ראוטר של נניח "בזק". לא יודע מה זה SWITCH אף פעם לא התעמקתי בזה.
"

מה זא כבלי רשת מתחברים למחשב ? הכבלים מתחברים מהמכשירים ול switch , לראוטר אלחוטי נאמר יש לרוב כניסות רשת אבל הן לא מספיקות (4-5 בדרכ) לכן משרשרים switch שמוסיף עוד פורטים , הטלויזיות החדשות היום כבר מתחברות לרשת על מנת להציג תכנים מהרשת שלך .... נחמד מאוד לצפיה תמונות , סרטי divx ובחלק גם mkv , אין מה להשוות ליכולות של מדיה סנטר / סטרימר ולכן לא בא במקום לדעתי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

כן, עדיין תצטרך גם נקודה לממיר ו/או טלוויזיה. המחשב לא מספק נקודות רשת בעצמו, הוא "צרכן" המתחבר לרשת בדיוק כמו הממיר/טלוויזיה.
מטרת ה-Switch היא פשוט לפצל לך נקודת רשת כלשהי לעוד כמה נקודות על פי הצורך, כמו מפצל חשמל (בערך).
תחשוב על זה במונחים של שיקולים לשקעי חשמל. לפעמים עדיף לשים בקיר מסויים 2-3 שקעי חשמל מוכנים מאשר שקע חשמל אחד ורב שקע של 3 שקעים עליו... ובמונחי רשת: לפעמים כדאי לשים בקיר מסויים 2-3 נקודות רשת ולא נקודת רשת אחת שאליה אתה מחבר Switch קטן, שגם דורש חיבור לחשמל בנוסף לזה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

lalzar
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #38 

pixies כתב:כן, עדיין תצטרך גם נקודה לממיר ו/או טלוויזיה. המחשב לא מספק נקודות רשת בעצמו, הוא "צרכן" המתחבר לרשת בדיוק כמו הממיר/טלוויזיה.
מטרת ה-Switch היא פשוט לפצל לך נקודת רשת כלשהי לעוד כמה נקודות על פי הצורך, כמו מפצל חשמל (בערך).
תחשוב על זה במונחים של שיקולים לשקעי חשמל. לפעמים עדיף לשים בקיר מסויים 2-3 שקעי חשמל מוכנים מאשר שקע חשמל אחד ורב שקע של 3 שקעים עליו... ובמונחי רשת: לפעמים כדאי לשים בקיר מסויים 2-3 נקודות רשת ולא נקודת רשת אחת שאליה אתה מחבר Switch קטן, שגם דורש חיבור לחשמל בנוסף לזה.
...
תודה רבה.

כמה עולה כבל CAT6 צריך כנראה 200-300 מטר

או מנסיונכם פחות? יש לי נגיד לעלות מארון התקשורת לתקרה נניח 2 מטר לחצות מעל תקרת הגבס לסלון/חדר שינה נניח מרחק של עוד 8 מטר לכל חדר ולרדת לכיוון מיקום נק' הרשת המתוכננת עוד 2 מטר כך שהגעתי ל-12 מטר רק לכבל אחד. כמה כבלים אני אצטרך להעביר? יש לי סלון וחדר שינה אחד פעיל תרתי משמע (בית קטן :-) ) המרוחקים לפי החישוב הזה 12 מטר מהחדר בו יהיה ארון תקשורת

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #39 

מחיר של CAT6 הוא 225 ש"ח ל-100 מטר ושל CAT5E הוא 99 ש"ח ל-100 מטר:
http://www.mediagalaxy.co.il/cat/223-%D ... 7%A7%D7%A1
אני הייתי שם בחדרי השינה 2 נקודות רשת בכל חדר ובסלון 4 נקודות (או נקודה אחת ו-Switch מקומי שם).
כמו שזה נשמע, לא תצטרך יותר מגליל אחד של 100 מטר.

lalzar
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #40 

מה היתרונות / חסרונות של ה- SWITCH

lalzar
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #41 

לאחר קריאה קצת על התחום אני נמצא בדילמה...
כאמור אני עומד לפני שיפוץ מאסיבי כולל הריסת קירות ואני עוד לא החלטתי מה עדיף להעביר 6 כבלים לסלון או פשוט נק' רשת אחת ו SWITCH
נניח אני שם בצד את הפער האיכות ביניהם שלהבנתי לא קיים אני מנסה בכלל לראות מה יותר "שפוי"? להריץ כל כך הרבה כבלים לסלון או כמו שכתבתי להשתמש ב SWITCH ושוב זה רק מטעמי שפיות ונוחות לא מעבר

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שרשור שלא נקרא #42 

תעביר 2 כבלים, ואם וכאשר תעבור את ה-2 חיבורי רשת תשים סוויץ'.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 825 פעמים
קיבל תודות: 878 פעמים

שרשור שלא נקרא #43 

השאלה היא מה מבנה הרשת שלך, איפה יישבו התכנים. אם הם יישבו במקום אחר - ואתה חושב שיש סיכוי שבמקביל תנסה למשוך הרבה מידע מכמה צרכנים - אולי עדיף כמה כבלי רשת. אם המידע יושב בסלון - אפשר לשים SWITCH בסלון ולחבר אליו את המידע והצרכנים.

lalzar
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #44 

אילו אלמנטים של גביס כדאי לי לקנות (סלון/חדרים) - שבוע הבא החשמלאי נכנס לפעולה :-)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”