:לארואהשומעמדבר: האם ספק האינטרנט שלכם מתעדף תעבורה ?
בב"ל+HOT, אתם כבר מתארים לעצמכם מה התוצאות אצלי...
אם אתה מוריד עם פיירפוקס, אז הוא מתחיל את ההורדה עוד לפני שאתה בוחר לאיזו תיקיה, דבר שנראה כמו BURST בהתחלה.Itay_Pollak כתב:לא יודע - משהו פה קצת הזוי.
בקובץ הגדול - דרך HTTPS - זה התחיל במהירות "גדולה" יותר מהמהירות שיש לי (5MB) ולאט לאט ירד לעבר המהירות המקסימלית שלי....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
כנראה זה ככה גם בכרום. אותי רק יותר מדאיג המהירות האיטית מאוד שקיבלתי בHTTP בקובץ הגדול
אני מחובר לחברה שלא אזכיר את שמה והתוצאה מדהימה:
בפיירפוקס קובץ ראשון ירד בממוצע ב 4kb לעומת 470kb בממוצע שירד השני.
דבר זה מאשר לי את ההרגשה שבשבועיים האחרונים שהספקית התחילה לתעדף תעבורה בצורה קיצונית.
קריאת מיילים בGMAIL נפגעה אנושות כיוון שששתמשת בHTTPS.
הדבר נכון גם לגבי תעבורת ביטורנט פחות מדקה אחרי שיוטורנט עולה המהירות יורדת מ100kb לפחות מ 20kbg
וכל זה על חיבור של 5 מגה ביט שעד לפני כשבועיים המהירות הממוצעת בהורדה היתה בין 300kb ל 400kb
בכל מקרה אני הולך להחליף את הראוטר בחדש רק כדי לאשר את הדבר.
דבר זה מאשר לי את ההרגשה שבשבועיים האחרונים שהספקית התחילה לתעדף תעבורה בצורה קיצונית.
הדבר נכון גם לגבי תעבורת ביטורנט פחות מדקה אחרי שיוטורנט עולה המהירות יורדת מ100kb לפחות מ 20kbg
וכל זה על חיבור של 5 מגה ביט שעד לפני כשבועיים המהירות הממוצעת בהורדה היתה בין 300kb ל 400kb
בכל מקרה אני הולך להחליף את הראוטר בחדש רק כדי לאשר את הדבר.
- nadavya
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 837
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
למה להחליף ראוטר כדי לוודא את הענין?dhead2009 כתב:אני מחובר לחברה שלא אזכיר את שמה והתוצאה מדהימה:
בכל מקרה אני הולך להחליף את הראוטר בחדש רק כדי לאשר את הדבר....
תנתק אותו ותתחבר ישירות דרך המודם?ככה תוכל לדעת בוודאות שזאת הבעיה.
תקרא לי פארנויד אבל החברות האלה מושחתות, מפוצצות בכסף, ובעלות השפעה.jpost כתב:למה אתה לא מזכיר את שמה ?dhead2009 כתב:אני מחובר לחברה שלא אזכיר את שמה...
המטרה של הדיון היא שכולנו נדע מי החברות שמתעדפות תעבורה....
ולי מעולם לא היה רצון להיתבע על הוצאת שם רע.
תשתית: בזק
ספקית: בזק בינלאומי
מסלול גלישה : 5 Mb רגיל
עד לפני שבועיים הייתי משחק משחקי רשת ב- PSN בפלייסטיישן , הכל עבד טוב במשך כמה חודשים שאני מנוי .
לפני שבועיים התחילו לי ניתוקים, שגיאות: psn sign out, 8000AD23 , ובקיצור היה בלתי אפשרי לשחק בכל שעות היום.
זה ממש הרגיז אותי .
התקשרתי לבזק בינלאומי ,נאמר לי שזה לא מאצלהם ,ביקשתי מהתמיכה שישנו לי ניתוב טוב יותר כדי שיהיה לי חיבור טוב ל- PSN .
הם שינו לי ניתוב, ושום דבר לא השתנה.
כדי שלא יהיה ארוך אני אקצר :
קרה מצב וקיבלתי משתמש גיימר לנסיון של יום ,פתאום, ה- PSN עובד מצויין, מוצא משחקים ברשת ואין ניתוקים בכלל .
בנוסף עשיתי בדיקות מהירות ופינג לשרתים בחו'ל על ידי האתר speedtest.net , עם המשתמש ה "רגיל" ועם משתמש ה "גיימר" ,
התוצאות היו:
במשתמש הרגיל , פינג של 860 ומהירות של 0.5 מגה . ובמשתמש גיימר, פינג של 450 ומהירות של 5 מגה . (הבדל עצום)
פניתי לבזק בינלאומי ואמרתי להם את מה שרשמתי (בשורה הראשונה למעלה) , הם מצידם אמרו לי שאם אני רוצה "חיבור טוב", אני צריך להוסיף כסף
ולשדרג את החבילה שלי ל- "גיימר" .
מה זה השיטה הזאת לפגוע לי במנוי בכוונה כדי שלסחוט ממני עוד כסף כל חודש ? זה ממש חוצפה .
תגובות בבקשה
ספקית: בזק בינלאומי
מסלול גלישה : 5 Mb רגיל
עד לפני שבועיים הייתי משחק משחקי רשת ב- PSN בפלייסטיישן , הכל עבד טוב במשך כמה חודשים שאני מנוי .
לפני שבועיים התחילו לי ניתוקים, שגיאות: psn sign out, 8000AD23 , ובקיצור היה בלתי אפשרי לשחק בכל שעות היום.
זה ממש הרגיז אותי .
התקשרתי לבזק בינלאומי ,נאמר לי שזה לא מאצלהם ,ביקשתי מהתמיכה שישנו לי ניתוב טוב יותר כדי שיהיה לי חיבור טוב ל- PSN .
הם שינו לי ניתוב, ושום דבר לא השתנה.
כדי שלא יהיה ארוך אני אקצר :
קרה מצב וקיבלתי משתמש גיימר לנסיון של יום ,פתאום, ה- PSN עובד מצויין, מוצא משחקים ברשת ואין ניתוקים בכלל .
בנוסף עשיתי בדיקות מהירות ופינג לשרתים בחו'ל על ידי האתר speedtest.net , עם המשתמש ה "רגיל" ועם משתמש ה "גיימר" ,
התוצאות היו:
במשתמש הרגיל , פינג של 860 ומהירות של 0.5 מגה . ובמשתמש גיימר, פינג של 450 ומהירות של 5 מגה . (הבדל עצום)
פניתי לבזק בינלאומי ואמרתי להם את מה שרשמתי (בשורה הראשונה למעלה) , הם מצידם אמרו לי שאם אני רוצה "חיבור טוב", אני צריך להוסיף כסף
ולשדרג את החבילה שלי ל- "גיימר" .
מה זה השיטה הזאת לפגוע לי במנוי בכוונה כדי שלסחוט ממני עוד כסף כל חודש ? זה ממש חוצפה .
תגובות בבקשה
- smallville4r
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
ספק: בזק בינלאומי עם תשתית בזק. חיבור 4Mbps (או 512KBps) רגיל (לא גיימר או משהו בסגנון).
גודל הקובץ: 5.22MB
HTTPS לקח 190 שניות (3 דקות ו- 10 שניות) ובסה"כ ממוצע של 28.1KBps.
HTTP לקח 10 שניות ובסה"כ ממוצע של 535KBps שזה אפילו מעל החיבור המקסימלי שלי.
יחס של פי 19 !!! פשוט לא יאומן
גודל הקובץ: 5.22MB
HTTPS לקח 190 שניות (3 דקות ו- 10 שניות) ובסה"כ ממוצע של 28.1KBps.
HTTP לקח 10 שניות ובסה"כ ממוצע של 535KBps שזה אפילו מעל החיבור המקסימלי שלי.
יחס של פי 19 !!! פשוט לא יאומן
אני מחובר בקו של בזק דרך נטויז'ן בחבילה של 5 מגה ביט.
בחודש האחרון חוויתי תקלות שונות ומשונות בחיבור לאינטרנט.
חיבור HTTPS זוחל על 4kbits עד שנתקע משמע להתחבר לGMAIL בלתי אפשרי בדרך מאובטחת.
שלא לדבר על PAYPAL וכדומה.
חיבור HTTP נראה תקין בהתחלה על סביבות 400kbits אך בהורדת של קבצים גדולים לאחר כ40 שניות עד דקה ההורדה נתקעת.
בצפייה בYOUTUBE בקטעי וידאו ארוכים רק 10 דקות ראשונות יורדות.
ביטורנט עושה טובה שמוריד על 50kbits
כמובן שעניין של תעדוף תעבורה עלה.
ובבדיקה של BitTorrent וHTTP מול http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php התקבל שהחיבור לאינטרנט לא יציב.
כדי להיות בטוח שמקור התקלה אינו אצלי הראוטר הוחלף לחדש.
לאחר שיחה ארוכה עם התמיכה הטכנית הזוטרה של נטויז'ן קיבלתי את הטענות הבאות:
1. בחברה מכירים שיש בעיה גורפת למשתמשים רבים מול GMAIL בשבועיים האחרונים אך לא קיבלתי שום פיתרון.
2. מבחינת נטויז'ן אין לי שום תקלה בחיבור מכיוון שבבדיקת המהירות שביצעתי מול השרת שלהם בכתובת http://cables2.013net.net/ קיבלתי מהירות של 4.77 מגה ביט.
3. התומכת הטכנית לא קיבלה את טענתי שהבדיקה שאורכת כחצי דקה קצרה מדי מכדי לבדוק את יציבות התקשורת.
לאחר 5 דקות שחפרתי לנציגת השירות הטכני של נטויזן על כמה שאני מאוכזב מהשירות שהעניקה לי הרגע ועד כמה שההתעסקות שלה בפן אחד של החיבור לאינטרנט - המהירות ואי ההתייחסות שלה ליציבות תקשורת והתחושה שלי שמישהו מתערב בתקשורת וכאשר מבחין שיש תקשורת שלי מול שרת מסויים שאורכת יותר מדי זמן מבחינתו אז הוא מפסיק את התקשורת ביננו (הערה: אין בעיה מבחינת התקשורת של הקו לאינטרנט, החיבור לאינטרנט לא מתנתק אלא רק הורדות מופסקות) הנציגה הבינה שלא תוכל לנפנף אותי, היא נכנעה והעבירה אותי לתומך טכני בכיר.
השיחה עם התומך הטכני הבכיר היתה הרבה יותר קצרה, לאחר ששמע את טענותי קבע שלדעתו התקלה לא קשורה אל נטויזן אלא לבזק.
בשלב זה הושארתי בהמתנה כאשר הנציג של נטויזן יצר קשר עם התמיכה של בזק (כנראה לא מדובר בנציגת שירות זוטרה של בזק) ומאחר שהדפדפן היה בדף של הראוטר יכולתי להבחין שהקו נותק ואותחל.
הוחזרתי מהמתנה והנציג של בזק אמר לי שהוא ביצע שינוי הגדרות של הקו הוא זרק באוויר משהו לגבי פאקטים וכשניסיתי לתחקר אותו מה הוא בדיוק עשה ולמה קרתה התקלה הוא התחמק מתשובה ישירה.
בשלב זה יכולתי להבחין בשיפור ממשי פתאום החיבור התחיל לטוס הורדה בHTTPS מעל 100kbits בHTTP מול אתר בחו"ל מעל 500kbits כאשר החיבור נשאר יציב ואין הפסקה של ההורדה.
דף הכניסה לGMAIL טס, סה"כ נראה סבבה.
שני הנציגים המתינו איתי בסבלנות על הקו כשתי דקות כדי לוודא שהתקלה של הפסקות הורדות איננה חוזרת ובאמת היא לא חזרה.
כמה דקות לאחר השיחה התחלתי בסט בדיקות:
שמתי לב שיש הבדל במהירויות כאשר יש תעבורה כלשהי של ביטורנט (לא משנה שהגבלתי את התעבורה ל25kbits הורדה 5 העלאה ושני קבצים מורדים בלבד)
כאשר יש תעבורה של ביטורנט:
GMAIL כבר לא טס מה שכן לאחר כ100 שניות (כן, שמתי סטופר לGMAIL) של טעינה הדפדפן מצליח להיכנס למייל דבר שהיה בלתי אפשרי לפני כן.
הורדה בHTTPS חזרה לזחול ,אין עצירה של ההורדה, אך המהירות כלל לא יציבה ונעה בין 14-3kbits.
הורדה בHTTP בכ 400kbits.
הורדת וידאו מיוטוב (בעזרת DownloadHelper) מתחילה במהירות 200kbits ויורדת מהר למהירות איטית אך יציבה של כ50kbits.
בכל המקרים אין הפסקות של ההורדות.
כאשר אין תעבורה של ביטורנט:
GMAIL חוזר לטוס.
הורדה בHTTPS במהירות ממוצעת של 250kbits.
הורדה בHTTP בכ 600kbits.
הורדת וידאו מיוטוב (בעזרת DownloadHelper) מתחילה במהירות 200kbits ויורדת מהר למהירות איטית אך יציבה של כ50kbits.
בבדיקה HTTP מול Glastnost התקבל:
אך עדיין המצב לא חזר לקדמותו, וכאשר קיימת תעבורה מינימלית של שיתוף קבצים החיבור מתחיל לאבד יציבות, במיוחד בפרוטוקול HTTPS.
וכאשר מוסרות ההגבלות מביטורנט, בתחילה ההורדות של ביטורנט מתחילות מסביבות ה300kbits אך לאחר כדקה ממשיכות במקסימום של 50kbits, דבר שלא היה בעבר.
בחודש האחרון חוויתי תקלות שונות ומשונות בחיבור לאינטרנט.
חיבור HTTPS זוחל על 4kbits עד שנתקע משמע להתחבר לGMAIL בלתי אפשרי בדרך מאובטחת.
שלא לדבר על PAYPAL וכדומה.
חיבור HTTP נראה תקין בהתחלה על סביבות 400kbits אך בהורדת של קבצים גדולים לאחר כ40 שניות עד דקה ההורדה נתקעת.
בצפייה בYOUTUBE בקטעי וידאו ארוכים רק 10 דקות ראשונות יורדות.
ביטורנט עושה טובה שמוריד על 50kbits
כמובן שעניין של תעדוף תעבורה עלה.
ובבדיקה של BitTorrent וHTTP מול http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php התקבל שהחיבור לאינטרנט לא יציב.
כדי להיות בטוח שמקור התקלה אינו אצלי הראוטר הוחלף לחדש.
לאחר שיחה ארוכה עם התמיכה הטכנית הזוטרה של נטויז'ן קיבלתי את הטענות הבאות:
1. בחברה מכירים שיש בעיה גורפת למשתמשים רבים מול GMAIL בשבועיים האחרונים אך לא קיבלתי שום פיתרון.
2. מבחינת נטויז'ן אין לי שום תקלה בחיבור מכיוון שבבדיקת המהירות שביצעתי מול השרת שלהם בכתובת http://cables2.013net.net/ קיבלתי מהירות של 4.77 מגה ביט.
3. התומכת הטכנית לא קיבלה את טענתי שהבדיקה שאורכת כחצי דקה קצרה מדי מכדי לבדוק את יציבות התקשורת.
לאחר 5 דקות שחפרתי לנציגת השירות הטכני של נטויזן על כמה שאני מאוכזב מהשירות שהעניקה לי הרגע ועד כמה שההתעסקות שלה בפן אחד של החיבור לאינטרנט - המהירות ואי ההתייחסות שלה ליציבות תקשורת והתחושה שלי שמישהו מתערב בתקשורת וכאשר מבחין שיש תקשורת שלי מול שרת מסויים שאורכת יותר מדי זמן מבחינתו אז הוא מפסיק את התקשורת ביננו (הערה: אין בעיה מבחינת התקשורת של הקו לאינטרנט, החיבור לאינטרנט לא מתנתק אלא רק הורדות מופסקות) הנציגה הבינה שלא תוכל לנפנף אותי, היא נכנעה והעבירה אותי לתומך טכני בכיר.
השיחה עם התומך הטכני הבכיר היתה הרבה יותר קצרה, לאחר ששמע את טענותי קבע שלדעתו התקלה לא קשורה אל נטויזן אלא לבזק.
בשלב זה הושארתי בהמתנה כאשר הנציג של נטויזן יצר קשר עם התמיכה של בזק (כנראה לא מדובר בנציגת שירות זוטרה של בזק) ומאחר שהדפדפן היה בדף של הראוטר יכולתי להבחין שהקו נותק ואותחל.
הוחזרתי מהמתנה והנציג של בזק אמר לי שהוא ביצע שינוי הגדרות של הקו הוא זרק באוויר משהו לגבי פאקטים וכשניסיתי לתחקר אותו מה הוא בדיוק עשה ולמה קרתה התקלה הוא התחמק מתשובה ישירה.
בשלב זה יכולתי להבחין בשיפור ממשי פתאום החיבור התחיל לטוס הורדה בHTTPS מעל 100kbits בHTTP מול אתר בחו"ל מעל 500kbits כאשר החיבור נשאר יציב ואין הפסקה של ההורדה.
דף הכניסה לGMAIL טס, סה"כ נראה סבבה.
שני הנציגים המתינו איתי בסבלנות על הקו כשתי דקות כדי לוודא שהתקלה של הפסקות הורדות איננה חוזרת ובאמת היא לא חזרה.
כמה דקות לאחר השיחה התחלתי בסט בדיקות:
שמתי לב שיש הבדל במהירויות כאשר יש תעבורה כלשהי של ביטורנט (לא משנה שהגבלתי את התעבורה ל25kbits הורדה 5 העלאה ושני קבצים מורדים בלבד)
כאשר יש תעבורה של ביטורנט:
GMAIL כבר לא טס מה שכן לאחר כ100 שניות (כן, שמתי סטופר לGMAIL) של טעינה הדפדפן מצליח להיכנס למייל דבר שהיה בלתי אפשרי לפני כן.
הורדה בHTTPS חזרה לזחול ,אין עצירה של ההורדה, אך המהירות כלל לא יציבה ונעה בין 14-3kbits.
הורדה בHTTP בכ 400kbits.
כאשר אין תעבורה של ביטורנט:
GMAIL חוזר לטוס.
הורדה בHTTPS במהירות ממוצעת של 250kbits.
הורדה בHTTP בכ 600kbits.
בבדיקה HTTP מול Glastnost התקבל:
בבדיקת Bitorrent מול Glasnost התקבל:[left]Is your upload traffic rate limited?
The measurement data is too noisy to detect whether your ISP rate limits your upload traffic. Re-running the test while ensuring that no other downloads or uploads are running in the background might fix this problem.
Is your download traffic rate limited?
Your ISP appears to rate limit your downloads.
However, some of the measurements were affected by noise, which limits Glasnost ability to detect rate limiting.
Details:
* Your ISP appears to rate limit your HTTP downloads. In our tests, downloads using control flows achieved up to 92 Kbps while downloads using HTTP achieved up to 1645 Kbps.
* There is no indication that your ISP rate limits downloads on port 8080 or 35914. In our tests, downloads on port 8080 achieved up to 1645 Kbps while downloads on port 35914 achieved up to 1681 Kbps.
[/left]...
בבדיקת FlashVideo מול Glasnost התקבל:
[left]Are certain ports blocked for all traffic?
1 out of 3 BitTorrent transfers on port 34265 failed to download any data. It seems like your ISP hinders you from downloading BitTorrent traffic on port 34265 to our test server.
Is your upload traffic rate limited?
Your ISP appears to rate limit your uploads.
However, some of the measurements were affected by noise, which limits Glasnost ability to detect rate limiting.
Details:
* Your ISP appears to rate limit your BitTorrent uploads. In our tests, uploads using control flows achieved up to 378 Kbps while uploads using BitTorrent achieved up to 194 Kbps.
* There is no indication that your ISP rate limits uploads on port 6881 or 34265. In our tests, uploads on port 6881 achieved up to 378 Kbps while uploads on port 34265 achieved up to 408 Kbps.
The measurement data is too noisy to detect whether your ISP rate limits your download traffic. Re-running the test while ensuring that no other downloads or uploads are running in the background might fix this problem. [/left]...
בסופו של יום נראה שלאחר שינוי ההגדרות שבוצעו ע"י נציג בזק יש שיפור ניכר.[left]
Is your upload traffic rate limited?
There is no indication that your ISP rate limits your uploads.
Your ISP appears to rate limit your downloads.
Details:
* Your ISP appears to rate limit your FlashVideo downloads. In our tests, downloads using control flows achieved up to 47 Kbps while downloads using FlashVideo achieved up to 1495 Kbps.
* Your ISP appears to rate limit downloads on port 47255. In our tests, downloads on port 8080 achieved up to 47 Kbps while downloads on port 47255 achieved up to 83 Kbps.
[/left]...
אך עדיין המצב לא חזר לקדמותו, וכאשר קיימת תעבורה מינימלית של שיתוף קבצים החיבור מתחיל לאבד יציבות, במיוחד בפרוטוקול HTTPS.
וכאשר מוסרות ההגבלות מביטורנט, בתחילה ההורדות של ביטורנט מתחילות מסביבות ה300kbits אך לאחר כדקה ממשיכות במקסימום של 50kbits, דבר שלא היה בעבר.