מכונות אוטומטיות, הכול כלול והצבע של הארומה.
ברשותכם, 3 שאלות:
1. רציתי לדעת מה חושבים הפריקים על המכונות האוטומטיות .
כמו שכתבתי כאן , קניתי לא מזמן אחת כזו, טוחנת, שוטפת, עושה קפה, מנקה,כמעט הכול.
ניתן לכוון את את עובי הטחינה, בלחיצת כפתור אתה יכול לקבוע את החוזק שלו ובכלל, לא דרוש הרבה בשביל לקבל קפה מצויין(לטעמי).
האם יש הבדל באיכות הקפה בין מכונה כזו למכונה ידנית ? כזו שצריכה חברה לידה שתטחן לה את הקפה ?
2. מה קובע את צבע הארומה שמתקבל באספרסו ?
3. איך מצליחים להוציא קצף סמיך בעזרת הסטימר, כמו שמקבלים בבתי קפה.
1. רציתי לדעת מה חושבים הפריקים על המכונות האוטומטיות .
כמו שכתבתי כאן , קניתי לא מזמן אחת כזו, טוחנת, שוטפת, עושה קפה, מנקה,כמעט הכול.
ניתן לכוון את את עובי הטחינה, בלחיצת כפתור אתה יכול לקבוע את החוזק שלו ובכלל, לא דרוש הרבה בשביל לקבל קפה מצויין(לטעמי).
האם יש הבדל באיכות הקפה בין מכונה כזו למכונה ידנית ? כזו שצריכה חברה לידה שתטחן לה את הקפה ?
2. מה קובע את צבע הארומה שמתקבל באספרסו ?
3. איך מצליחים להוציא קצף סמיך בעזרת הסטימר, כמו שמקבלים בבתי קפה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
קודם כל תתחדש ותהנה מהקפה ...
אנסה להתייחס ע"פ הסדר:
1. איננו חסידים של מכונות אוטומטיות מלאות כי הן לא מאפשרות לנו שליטה מלאה על פרמטרים חשובים בטקס הכנת הקפה לדוגמה: כמות הקפה, פיזור (בסלסילה) ודחיסה.
מנסיוננו מרבית המכונות האוטומטיות לא מנפקות קפה ברמה של מכונות ידניות מקצועיות, אולי זו לא השוואה מתאימה אבל בפורום חולי קפה זו נקודת היחוס שלנו
.
תחשוב על פורום רכב, נראה לך שמישהו שם באמת ישבח רכב אוטומטי (טוב ככל שיהיה) ?
2. אני מניח שהתכוונת לצבע הקרמה (ולא הארומה שמריחים) של הקפה ... ובכן יש מספר פרמטרים כגון סוג הקפה (ערביקה/רובוסטה), עובי הטחינה, דחיסה, טמפ' חליטה.
בוא נאמר שקפה שנחלט בצורה טובה יכיל כ 1-2 מ"מ של קרמה סמיכה בצבע חום כתמתם.
פרמטר נוסף לאיכות החליטה הוא כמות המשקה המתקבל בכוס בזמן X. אספרסו קצר (כ 30 מ"ל) צריך להתקבל בסביבות 25 שניות -> אם אתה מקבל את הכמות בפחות זמן אז תקבל חוסר מיצוי (קפה קצת דלוח וחמוץ עם מעט קרמה בצבע צהבהב).
ההיפך אז תקבל קפה "שרוף" עם טעם מר וקרמה בצורת בועות שומן.
3. הקצפה זו מיומנות שיש לרכוש לאט לאט, בעיקרון ממלאים שליש מכד הנירוסטה בחלב קר (רצוי 3%), פותחים את הסטימר ומכניסים לחלב בעומק של כחצי ס"מ ודואגים שתהיה סירקולציה (סיבוב של החלב בכד בעת ההקצפה -> פשוט תטה מעט את הכד). אתה אמור לשמוע מעין רעש של אוויר שבורח אבל מעט אוויר ואתה תראה שנוצרים לך מעין מיקרו בועות בחלב וגובה פני החלב בכד יעלה בהדרגה עד בערך פי שניים.
נקודות חשובות:
א. כד נירוסטה עבה ואיכותי ורצוי עם מבנה רחב בתחתית שיעזור לסירקולציה של החלב.
ב. מד חום לכד ההקצפה, אסור להחמם את החלב מעבר ל 70 מע', מעבר לטמפ' זו טעמו נפגע והמתיקות הנעימה שיש בחלב תיעלם.
בעיקרון אחרי שתרכוש מיומנות תוכל ע"פ ניסיון לחוש את חום החלב עם היד על כד ההקצפה ולא תצטרך את המד חום, מכיוון שהוא עולה כ 50 שקל אני מאוד ממליץ עליו למתחילים.
בהצלחה ! הרבה סבלנות ... רק עם המון ניסוי וטעיה תצליח לקבל תוצאות טובות.
אנסה להתייחס ע"פ הסדר:
1. איננו חסידים של מכונות אוטומטיות מלאות כי הן לא מאפשרות לנו שליטה מלאה על פרמטרים חשובים בטקס הכנת הקפה לדוגמה: כמות הקפה, פיזור (בסלסילה) ודחיסה.
מנסיוננו מרבית המכונות האוטומטיות לא מנפקות קפה ברמה של מכונות ידניות מקצועיות, אולי זו לא השוואה מתאימה אבל בפורום חולי קפה זו נקודת היחוס שלנו
תחשוב על פורום רכב, נראה לך שמישהו שם באמת ישבח רכב אוטומטי (טוב ככל שיהיה) ?
2. אני מניח שהתכוונת לצבע הקרמה (ולא הארומה שמריחים) של הקפה ... ובכן יש מספר פרמטרים כגון סוג הקפה (ערביקה/רובוסטה), עובי הטחינה, דחיסה, טמפ' חליטה.
בוא נאמר שקפה שנחלט בצורה טובה יכיל כ 1-2 מ"מ של קרמה סמיכה בצבע חום כתמתם.
פרמטר נוסף לאיכות החליטה הוא כמות המשקה המתקבל בכוס בזמן X. אספרסו קצר (כ 30 מ"ל) צריך להתקבל בסביבות 25 שניות -> אם אתה מקבל את הכמות בפחות זמן אז תקבל חוסר מיצוי (קפה קצת דלוח וחמוץ עם מעט קרמה בצבע צהבהב).
ההיפך אז תקבל קפה "שרוף" עם טעם מר וקרמה בצורת בועות שומן.
3. הקצפה זו מיומנות שיש לרכוש לאט לאט, בעיקרון ממלאים שליש מכד הנירוסטה בחלב קר (רצוי 3%), פותחים את הסטימר ומכניסים לחלב בעומק של כחצי ס"מ ודואגים שתהיה סירקולציה (סיבוב של החלב בכד בעת ההקצפה -> פשוט תטה מעט את הכד). אתה אמור לשמוע מעין רעש של אוויר שבורח אבל מעט אוויר ואתה תראה שנוצרים לך מעין מיקרו בועות בחלב וגובה פני החלב בכד יעלה בהדרגה עד בערך פי שניים.
נקודות חשובות:
א. כד נירוסטה עבה ואיכותי ורצוי עם מבנה רחב בתחתית שיעזור לסירקולציה של החלב.
ב. מד חום לכד ההקצפה, אסור להחמם את החלב מעבר ל 70 מע', מעבר לטמפ' זו טעמו נפגע והמתיקות הנעימה שיש בחלב תיעלם.
בעיקרון אחרי שתרכוש מיומנות תוכל ע"פ ניסיון לחוש את חום החלב עם היד על כד ההקצפה ולא תצטרך את המד חום, מכיוון שהוא עולה כ 50 שקל אני מאוד ממליץ עליו למתחילים.
בהצלחה ! הרבה סבלנות ... רק עם המון ניסוי וטעיה תצליח לקבל תוצאות טובות.
תודה על התשובה, אני בהחלט מסכים עם הגישה הלא אוטומטית.
לפחות ברכב יש היום גירים אוטומטים שמבחינת ביצועים ותוצאות, בשורה התחתונה, טובים יותר מכל שילוב של גיר ידני ונהג, טוב ככל שיהיה. חולי רכב יעדיפו את השליטה הידנית גם אם התוצאה פחות טובה.
דר"א, הדוגמא לפורום רכב היתה במכובן או במקרה (אם במקרה, אסביר למה אני מתכוון).
לפחות ברכב יש היום גירים אוטומטים שמבחינת ביצועים ותוצאות, בשורה התחתונה, טובים יותר מכל שילוב של גיר ידני ונהג, טוב ככל שיהיה. חולי רכב יעדיפו את השליטה הידנית גם אם התוצאה פחות טובה.
דר"א, הדוגמא לפורום רכב היתה במכובן או במקרה (אם במקרה, אסביר למה אני מתכוון).
מכיוון שאני איכשהו מקורב לתחום (המוטורי , בפרט לדוגמא שנתת) אני יכול להעיד, לפחות בפן אישי, שאת המכונית שלי אני אוהב חזקה, ידנית לחלוטין וללא שום מערכות עזר כאלה ואחרות. כזו שתעשה בדיוק את מה שאני רוצה וכזו שתלמד אותי איפה אני עושה טעות.
בקפה המצב, לפחות נכון לעכשיו, קצת שונה.
נו, אז באיזה רכבים אתם נוסעים ? מעניין...
בקפה המצב, לפחות נכון לעכשיו, קצת שונה.
נו, אז באיזה רכבים אתם נוסעים ? מעניין...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זאת לא השוואה טובה.
בפורמולה אחת אין גיר ידני באמת - אז מה היא לא ספורטיבית?
בבוגאטי ווירון יש גיר רובוטי כפול ואף אחד לא התלונן עליה...
גם אם הייתי רוצה s2000 מהדור שלא היה בו ESP אני עדיין נוסע ביונדאי שיש לי מהעבודה.
אני בככל מעדיף אופנוע.
לאספרסו יש לי פונטה ווקיו כי זה עוד ברמת מחיר שאני מסוגל לקנות מה שאני רוצה.
במכונות קפה אוטומטיות אין אף פעם מיצוי מלא של הקפה כי זה מצריך כיווני טחינה עדינים לכל סוג קפה ובקרה בעין של הזליגה כמו שעושים בידנית.
מה שברך כלל קורה במכונות האלה זאת טחינה גסה יותר עם שוט יחסית מהיר וככה יש שחידות גבוהה (אבל פשרה בטעם).
בפורמולה אחת אין גיר ידני באמת - אז מה היא לא ספורטיבית?
בבוגאטי ווירון יש גיר רובוטי כפול ואף אחד לא התלונן עליה...
גם אם הייתי רוצה s2000 מהדור שלא היה בו ESP אני עדיין נוסע ביונדאי שיש לי מהעבודה.
אני בככל מעדיף אופנוע.
לאספרסו יש לי פונטה ווקיו כי זה עוד ברמת מחיר שאני מסוגל לקנות מה שאני רוצה.
במכונות קפה אוטומטיות אין אף פעם מיצוי מלא של הקפה כי זה מצריך כיווני טחינה עדינים לכל סוג קפה ובקרה בעין של הזליגה כמו שעושים בידנית.
מה שברך כלל קורה במכונות האלה זאת טחינה גסה יותר עם שוט יחסית מהיר וככה יש שחידות גבוהה (אבל פשרה בטעם).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הטריק האמיתי במכונות האלה זה כמובן מגביר קרמה שמייצר התנגדות מלאכותית למים, ואז הקצב לא נקבע ע"י כמות וסוג הקפה / טריותו / עובי הטחינה. זה מתאים לשימוש הממוצע במכונות האלה (חבילת קפה לא טרי פתוחה זרוקה בארון במקרה הטוב, או במקפיא שזו השגיאה הנפוצה).
מנסיוני אפשר לקבל ממכונות אלה קפוצינו לא רע, אבל לטעמי האספרסו דלוח.
מנסיוני אפשר לקבל ממכונות אלה קפוצינו לא רע, אבל לטעמי האספרסו דלוח.
what's next?
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
אני מצטרף לכל נותני התשובות - מכונות הקפה האוטומטיות הן קודם כל פינוק (מדהים) בכל הקשור לניקיון ולזמינות של הקפה, זה באמת תענוג.
יצא לי להתנסות בשתי מכונות חדישות של יורה (ככה מבטאים את השם? -ג'ורה נשמע לי מוזר...) ועוד באותו היום שתיתי את אותו הקפה שנחלט ביורה, במסעדה - הפעם ממכונה מקצועית. הייתי סקרן ולקחתי מחברי קצת מאותו הקפה וניסיתי אותו אצלי במכונה - סאייקו+מגביר קרמה +מטחנה. להלן הדירוג:
1. מכונה תעשייתית
2. סאייקו
3. יורה.
הפער הגדול ביותר (והמובן מאיליו) היה בין שתי הבייתיות לתעשייתית בסמיכות, במיצוי הטעמים, אבל מה שהפתיע אותי לחלוטין הוא הפער בין הסאייקו ליורה - הפרשי מחירים של 3000 ש"ח לפחות והקפה בסאייקו טעים יותר אבל מלכלך הרבה יותר!
הבעיה העיקרית באוטומטיות היא לרוב ההקצפה משום שהן מגיעות עם אביזר "עזר" שכאשר רוצים להוריד אותו נשארים עם סוג של פיטמה של צינור הקצפה שהנגישות אליה היא בעייתית. יש כל מיני עזרים נוספים כמו הצינורית שמקציפה ישירות לכוס וכו' אבל טרם ניתקלתי בפתרון לעניין ההקצפה באוטומטיות וחבר שלי די יוצא מהכלים. למישהו יש נסיון בזה?
יצא לי להתנסות בשתי מכונות חדישות של יורה (ככה מבטאים את השם? -ג'ורה נשמע לי מוזר...) ועוד באותו היום שתיתי את אותו הקפה שנחלט ביורה, במסעדה - הפעם ממכונה מקצועית. הייתי סקרן ולקחתי מחברי קצת מאותו הקפה וניסיתי אותו אצלי במכונה - סאייקו+מגביר קרמה +מטחנה. להלן הדירוג:
1. מכונה תעשייתית
2. סאייקו
3. יורה.
הפער הגדול ביותר (והמובן מאיליו) היה בין שתי הבייתיות לתעשייתית בסמיכות, במיצוי הטעמים, אבל מה שהפתיע אותי לחלוטין הוא הפער בין הסאייקו ליורה - הפרשי מחירים של 3000 ש"ח לפחות והקפה בסאייקו טעים יותר אבל מלכלך הרבה יותר!
הבעיה העיקרית באוטומטיות היא לרוב ההקצפה משום שהן מגיעות עם אביזר "עזר" שכאשר רוצים להוריד אותו נשארים עם סוג של פיטמה של צינור הקצפה שהנגישות אליה היא בעייתית. יש כל מיני עזרים נוספים כמו הצינורית שמקציפה ישירות לכוס וכו' אבל טרם ניתקלתי בפתרון לעניין ההקצפה באוטומטיות וחבר שלי די יוצא מהכלים. למישהו יש נסיון בזה?
איתן, שאתה אומר סאייקו אתה מתכוון saeco ?
אם כן, איזה דגם בדיוק אתה מדבר ?
לגבי ההקצפה, דווקא במכונה שלי, ההקצפה דיי טובה וחזקה, היום יישמתי את הטיפים שנתנו פו ויצא לי קצף מעולה
דר"א, אחד הדברים שאני אוהב לעשות זה לשים את הסוכר לפני תהליך ההקצפה, בצורה הזו הקצף עצמו יוצא מתוק ובמקיאטו זה דיי תענוג.
לשאלת האתגר, נניח שניקח את אותם פולי קפה ונכין מהם שוט של אספרסו, פעם אחת במכונה הידנית ובפעם השניה באוטומטית. אתם חושבים שתוכלו לזהות את ההבדל ?
מישהו רוצה לבצע את האתגר ?
לגבי ההקצפה, דווקא במכונה שלי, ההקצפה דיי טובה וחזקה, היום יישמתי את הטיפים שנתנו פו ויצא לי קצף מעולה
דר"א, אחד הדברים שאני אוהב לעשות זה לשים את הסוכר לפני תהליך ההקצפה, בצורה הזו הקצף עצמו יוצא מתוק ובמקיאטו זה דיי תענוג.
לשאלת האתגר, נניח שניקח את אותם פולי קפה ונכין מהם שוט של אספרסו, פעם אחת במכונה הידנית ובפעם השניה באוטומטית. אתם חושבים שתוכלו לזהות את ההבדל ?
מישהו רוצה לבצע את האתגר ?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא בעיה. כל אחד ירגיש בהבדל.
יש לי יורה בעבודה ואפילו המקינטה מוציאה משהו יותר מורכב בטעמים ממנה (לא מדבר על מכונה).
במפגש באינטרפרק היתה מכונה אוטומטית, ידנית אלקטרה ומסחרית צ'ימבלי - בכולם היה קפה טרוצ'ילו ובכולן היה טעם אחר.
לעומת האוטומטית הפערים בטעם היו ממש גדולים.
יש לי יורה בעבודה ואפילו המקינטה מוציאה משהו יותר מורכב בטעמים ממנה (לא מדבר על מכונה).
במפגש באינטרפרק היתה מכונה אוטומטית, ידנית אלקטרה ומסחרית צ'ימבלי - בכולם היה קפה טרוצ'ילו ובכולן היה טעם אחר.
לעומת האוטומטית הפערים בטעם היו ממש גדולים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
shlomisa כתב:איתן, שאתה אומר סאייקו אתה מתכוון saeco ?
מישהו רוצה לבצע את האתגר ?...
המכונה היא Saeco Armonia.