שרשור סיפורי זוועות הקפה

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

בווואאא...

לפני שנה וחצי היינו ביום כיף מהעבודה, משהו כמו 30 חבר'ה.
היתה שם עגלת קפה, מכונה תעשייתית (נדמה לי שרצנ'יליו), סופר ג'ולי ובריסטה שלדעתי התחיל לעבוד יום או יומיים לפני כן. האפסרסו היה ממש לא טעים.

התחלתי לדבר איתו ושאלתי אותו אם אכפת לו שאני אכין אספרסו, אולי יצא יותר טוב. הוא היה חמוד כזה והסכים.

עברתי אל מאחורי המכונה, וחשכו עיני - הפורטפילטר היתה *מזוהמת*! מלאה בשיירי קפה, כתמים שונים, שבורה בקצה, הסלסלה קצת עקומה בתחתית... משהו מטורף לגמרי. המטחנה כולה מלאה בגושים ולכלוך... הסתכלתי על החליטה - כמות אינסופית של מים נוזלת מסביב לסלסלה, תוך כדי החליטה.

בהתחלה עוד חשבתי קצת לנקות ולנסות שוב, אבל די מהר ויתרתי ועברנו לשייקים אלכוהוליים...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

אני חושב שמי ש"אשם" במצב הזה זה הקהל הממוצע שטעם הקפה לא ממש חשוב לו," העיקר שיהיה חם ועם שתיים סוכר או סוכרזית".
מי שדורש שיכינו לו מחדש את הקפה נתפס כנודניק או פלצן.
האמת שאפשר למזער את הנזק ע"י בקשת כוס אספרסו וכוס חלב מוקצף ליד.
המצב שונה מאוד בחומוסיות, גלידריות ופיצריות בת"א, יש בינוניות ,טובות יותר ומצויינות, אבל אני לא מכיר ממש גרועות (מודה שלא ניסיתי את כולן), במאכלים האלה, להבדיל מקפה, אנשים באים כנראה להשביע את רעבונם ולהתענג על הטעם.
לרוב היושבים בבתי הקפה טעם הקפה ממש לא חשוב, מה שחשוב יותר זה עצם הבילוי בישיבה והאוכל שעל הצלחת שליד כוס הקפה.
קראתי ראיון ארוך בסופ"ש עם הבעלים של רשת "קפה קפה" ולא הייתה מצידו שום התייחסות לאיכות הקפה אלא רק למה שמסביב.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #33 

דווקא הקפה הממוצע בארץ הוא טוב. אל תשכח שבהערכה גסה כ-80-90% שותים קפוצ'ינו בבתי הקפה, והקפוצ'ינו בארץ הוא בדר"כ מצויין, לא הייתי מגזים אם אומר שהקפוצ'ינו הממוצע בארץ הוא אחד מהטובים בעולם.

האספרסו לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר לגמרי, והסיבה כאן פשוטה - העלות בהכשרת העובדים והציוד לאספרסו טוב גדולה בהרבה מהרווח שיתקבל מזה...

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

joncafe כתב:
תגיד, כמה אמהות משועממות צריכות להציע לך "הפוך :wink: " עד שסוף סוף תבין את הרמז, יא תמים אחד!
...
כנראה שפעם, לפני שנים רבות, באמת הייתי תמים..
היום (כשאני כבר לא תמים) אמהות כבר לא מציעות לי הפוך (כנראה שאני גם כבר לא כ"כ צעיר) :wink:

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #35 

נראה לי שיש בכל זאת הבדל בין חומוס לקפה.

מנעד הטעמים של חומוס, עבור הלשון הממוצעת, הוא גבוה מאוד. קל מאוד להבחין בין חומוס תעשייתי, לחומוס ביתי, לחומוס מחומוסיה טעימה ועד לחומוס מחומוסיה מדהימה. זה לא רק ענין של טעם, אלא גם מרקם, צורת הגשה וכו'.

בקפה ההבדלים הם הרבה יותר עדינים - לא לחינם צריך סופר טייסטרים שיבחינו ברמיזות הטעם העדינות של כל זן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #36 

מצד שני על טעויות בחומוס משלמים בכיף ב 3 ימי אשפוז בבית חולים - בקפה זה לא קורה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #37 

דבוטאנט כתב:מצד שני על טעויות בחומוס משלמים בכיף ב 3 ימי אשפוז בבית חולים - בקפה זה לא קורה.
...
אוהו, על איזה יבלת דרגת לי...
וזה היה עוד בחופשה ראשונה אחרי הפסקה גדולה בחופשות. ככה: 24 שעות של הקאות + התמוטטות בלובי של המלון בשתיים בלילה בנסיון לנסוע למר"מ או מיון + זחילה אינדיאנית חזרה לחדר + רופא בשלוש בלילה + 2 זריקות בתח* + 3 ימים של קרקר יבש ליום והכל בבית המלון ואשתי בהריון מתקדם וילד קטן שרוצה בריכה ומגלשות.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שרשור שלא נקרא #38 

8O OMG!

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”