קניתי מכונת קפה + הקצפה של נספרסו והקצף באיירונ'צינו מאוד מאכזב - עזרה
-
lalala_lalala
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי,
קניתי השבוע את המכונה, וכשניסיתי להכין שוקו עם קצף, שפכתי את הקצף לכוס עם חלב ושוקולד ומה שקרה שבתוך 3 שניות הקצף כולו שקע לתוך הנוזל והתערבב עם החלב, כך שהוא לחלוטין לא שרד ונעלם.
המטרה של הקניה היתה לעשות שוקו וקצף כפי שעושים בארומה, שגם שאחרי מערבבים כמה פעמים, הקצף עדיין נשאר מלמעלה.
האם עליי להחזיר את המכונה ולחפש משהו אחר?
איך העובדים בארומה משיגים רמה כזאת של קצף שלא שוקעת מהר? מדובר רק על מכונת קיטור?
אשמח לעזרה.. תודה
קניתי השבוע את המכונה, וכשניסיתי להכין שוקו עם קצף, שפכתי את הקצף לכוס עם חלב ושוקולד ומה שקרה שבתוך 3 שניות הקצף כולו שקע לתוך הנוזל והתערבב עם החלב, כך שהוא לחלוטין לא שרד ונעלם.
המטרה של הקניה היתה לעשות שוקו וקצף כפי שעושים בארומה, שגם שאחרי מערבבים כמה פעמים, הקצף עדיין נשאר מלמעלה.
איך העובדים בארומה משיגים רמה כזאת של קצף שלא שוקעת מהר? מדובר רק על מכונת קיטור?
אשמח לעזרה.. תודה
קודם כל יש משמעות לאופן המזיגה, ולעיתים כדי לשדרג את ההקצפה מוסיפים גם קצת מהקצף שנשאר בסוף באמצעות כף.lalala_lalala כתב:היי,
אשמח לעזרה.. תודה...
באיזה חלב אתה משתמש? מומלץ להשתמש ב- 3% לפחות
האם החלב קר? מומלץ להשתמש בחלב קר ככל הניתן כך שתהליך ההקצפה יתארך מבלי שהחלב יתחמם מהר וישרף.
מלבד זאת לא תוכל להגיע לתוצאות של מכונת קפה עם צינורית קיטור מקצועית באמצעות מקציף ביתי גם במידה ותהיה לך מכונה פשוטה שיש לה צינורית הקצפה.
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
האמת שלא ניסיתי עם שוקו אבל קפוצינו כן.
ההקצפה ממש טובה.
לא אמור להיות כמעט חלב מימי בארוצינו בסיום התהליך אלא רק מוקצף, אם זה המצב אז לא אמורה להיות בעיה.
לחלב המוקצף אני שופך את הקפה ואז מערבב וההקצפה נשארת בעינה ללא תקלות
(3 צבעים..
)
זה מוזר כי שמעתי על עוד מקרה בעיתי של הקצפה בהכנת שוקו.... אני אנסה גם.
ההקצפה ממש טובה.
לא אמור להיות כמעט חלב מימי בארוצינו בסיום התהליך אלא רק מוקצף, אם זה המצב אז לא אמורה להיות בעיה.
לחלב המוקצף אני שופך את הקפה ואז מערבב וההקצפה נשארת בעינה ללא תקלות
זה מוזר כי שמעתי על עוד מקרה בעיתי של הקצפה בהכנת שוקו.... אני אנסה גם.
איציק
- sam22
- חבר במועדון HT

- תגובות: 20360
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לדעתי הוא מעט מגזים בהקצפה.
זה מאוד תלוי בחלב (יוטבתה מקציף יותר מתנובה, סיליקון מישהו...?)
לכן אני נותן לו כמה שניות פחות וזה קריטי.
תוכלו לראות שהמערבולות במרכז נסגרת, אני לא נותן לה להסגר
זה מאוד תלוי בחלב (יוטבתה מקציף יותר מתנובה, סיליקון מישהו...?)
לכן אני נותן לו כמה שניות פחות וזה קריטי.
תוכלו לראות שהמערבולות במרכז נסגרת, אני לא נותן לה להסגר
העם דורש..... כל מיני דברים
-
lalala_lalala
-
- חבר שרק התחיל

תודה על העזרה!riji כתב:קודם כל יש משמעות לאופן המזיגה, ולעיתים כדי לשדרג את ההקצפה מוסיפים גם קצת מהקצף שנשאר בסוף באמצעות כף.lalala_lalala כתב:היי,
אשמח לעזרה.. תודה...
באיזה חלב אתה משתמש? מומלץ להשתמש ב- 3% לפחות
האם החלב קר? מומלץ להשתמש בחלב קר ככל הניתן כך שתהליך ההקצפה יתארך מבלי שהחלב יתחמם מהר וישרף.
מלבד זאת לא תוכל להגיע לתוצאות של מכונת קפה עם צינורית קיטור מקצועית באמצעות מקציף ביתי גם במידה ותהיה לך מכונה פשוטה שיש לה צינורית הקצפה....
איזו מכונה אני יכולה לקנות שתבצע לי את אותה עבודה טובה שעושים בבתי קפה ובארומה? מבחינת ההקצפה?
לדוג', למכונה הבאה יש צינורית קיטור והיא אוטומטית: "נאוטילוס"
http://www.coffeedepot.co.il/site/detai ... 7%95%D7%A1
לפי מה שכתבת, גם אם ממש אנסה, לעולם לא אצליח לתוצאה טובה בהקצפה כמו שיש במכונות אחרות?
-
lalala_lalala
-
- חבר שרק התחיל

אתה צודק, בסוף התהליך אין כמעט חלב וזה לגמרי קצף.geblig כתב:האמת שלא ניסיתי עם שוקו אבל קפוצינו כן.
ההקצפה ממש טובה.
לחלב המוקצף אני שופך את הקפה ואז מערבב וההקצפה נשארת בעינה ללא תקלות(3 צבעים..
)
זה מוזר כי שמעתי על עוד מקרה בעיתי של הקצפה בהכנת שוקו.... אני אנסה גם....
הבעיה היא כששופכים את הקצף לכוס עם שוקו (חלב ושוקולד למטה) תוך כמה שניות הקצף מתערבב ונהפך לנוזל אחד של החלב. הקצף לא שורד - לא כמו בבתי קפה.
וזה מה שמאכזב אותי, מאוד.
לפי תגובות שקראתי פה ועוד, אני מבינה בעצם שאין דרך להשיג הקצפה מקצועית כמו בבתי קפה אלא אם כן אני קונה מכונת קפה מקצועית עם צינורית קיטור מקצועית, למישהו יש אולי שמות למכונת קפה כזאת שאני יכולה לקנות לביתי?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
שלום להלהלהלהלהלהלה
(אהבתי את הניקניים).
איזו מכונה יש לך עכשיו? נספרסו?
לדעתי אין שום סיבה שתחליפי אותה, כי לא תקבלי קפה יותר טוב משום מכונה ברמת המחיר הזו - אלא אם את מוכנה להשקיע עבודה, ולעבוד עם קפה טחון (כלומר, לקנות מכונה + מטחנה, לטחון קפה טרי בבית, ולהכין אספרסו וקפוצ'ינו בעצמך). זה יותר עבודה, אבל תקבלי קפה ברמה יותר גבוהה מכל בתי הקפה שאת מכירה.
בהנחה שאת מחפשת מכונה אוטומטית עם מינימום התעסקות - לא תקבלי הקצפה יותר טובה מהאירוצ'ינו אם תשתמשי במכונה אחרת כמו הנאוטילוס.
האירוצ'ינו מקציף בסדר גמור, וכמו שכתבו כאן למעלה, הוא אפילו מקציף יותר מדי.
הקצף יוצא לך חם או קר? שימי לב שהאירוצ'ינו מקציף גם חלב קר.
את צריכה שהוא גם יחמם.
שימי לב שכששופכים קצף לתוך הקפה, גם בבית קפה, חלק גדול ממנו נמהל באספרסו החם והופך להיות חלב חם. לא כל הקצף נשאר יציב. האלה אם נשארת לך שכבה מסויימת של קצף למעלה, או שהכל נעלם לגמרי.
ניסית להקציף חלב ולשפוך אותו על אספרסו מהמכונה, בלי להוסיף שוקולד פנימה?
איזו מכונה יש לך עכשיו? נספרסו?
לדעתי אין שום סיבה שתחליפי אותה, כי לא תקבלי קפה יותר טוב משום מכונה ברמת המחיר הזו - אלא אם את מוכנה להשקיע עבודה, ולעבוד עם קפה טחון (כלומר, לקנות מכונה + מטחנה, לטחון קפה טרי בבית, ולהכין אספרסו וקפוצ'ינו בעצמך). זה יותר עבודה, אבל תקבלי קפה ברמה יותר גבוהה מכל בתי הקפה שאת מכירה.
בהנחה שאת מחפשת מכונה אוטומטית עם מינימום התעסקות - לא תקבלי הקצפה יותר טובה מהאירוצ'ינו אם תשתמשי במכונה אחרת כמו הנאוטילוס.
האירוצ'ינו מקציף בסדר גמור, וכמו שכתבו כאן למעלה, הוא אפילו מקציף יותר מדי.
הקצף יוצא לך חם או קר? שימי לב שהאירוצ'ינו מקציף גם חלב קר.
את צריכה שהוא גם יחמם.
שימי לב שכששופכים קצף לתוך הקפה, גם בבית קפה, חלק גדול ממנו נמהל באספרסו החם והופך להיות חלב חם. לא כל הקצף נשאר יציב. האלה אם נשארת לך שכבה מסויימת של קצף למעלה, או שהכל נעלם לגמרי.
ניסית להקציף חלב ולשפוך אותו על אספרסו מהמכונה, בלי להוסיף שוקולד פנימה?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -