מחפש מכונת קפה להורים, תקציב כ1200 שקל.

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
Shakedd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום, אני מתבגר צעיר בן 17, עבדתי קצת בחופש ועשיתי כסף.
אמרתי לעצמי, למה לא לקנות להורים איזה מכונת קפה מתנה לראש השנה? ההורים שלי אוהבים אקספרסו (אבא) והפוך (אמא).
אני אישית לא מבין גדול בקפה, אבל אני אוהב אקספרסו.
אחרי ההקדמה, הייתי רוצה לשמוע על ההמלצות למכונה, והסברים מה זה כולל (קפסולות או פולי קפה?) והעניין של התחזוקה למכונה.
בכללי, זה תקציב הגיוני למכונת קפה הגונה?
בשקם אלקטריק הציגו לי את הNESSPRESSO, התרשמתי מהעיצוב, אבל שוב, הטעם הרבה יותר חשוב.
תודה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

אוקי, ראשית תיקון ידידותי קטן - אספרסו ולא אקספרסו... :wink:

לגבי רכישת מכונת קפה במתנה, זה עשוי להיות מעט בעייתי. בתקציב שלך יש אופציה למכונה זולה ללא מטחנה שתדרוש התעסקות והתמדה מצד ההורים והתוצר יהיה בינוני במקרה הטוב. אופציה אחרת היא מכונת נספרסו שמוציאה תוצר לא רע בכלל, כמעט ללא התעסקות, אך כל כוס קפה תעלה להורים שלך 2.1 ש"ח (מחיר קפסולה), וזו גם סוג של התחייבות.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

Shakedd, בתקציב שאתה מדבר עליו כנראה שהפתרון היחיד הוא מכונה של נספרסו.
הקפה שלה לא רע, אבל הוא גם לא מצוין.
שים לב, שכמו שקרמריקה אמר, אתה "מתחתן" עם נספרסו במקרה כזה, וחייב לקנות את הקפסולות שלהם, במחירים גבוהים יחסית.

בד"כ הייתי עוצר כאן, אבל כתבת "הטעם הרבה יותר חשוב", וזה גורם לי לשאול:
- האם ההורים שלך יסכימו להשתמש במכונה ומטחנה בנפרד, לטחון קפה טרי, לדחוס אותו לתוך 'ידית' כמו בבית-קפה ולחלוט עם המכונה?
אנחנו מדברים על מכונה+מטחנה, לא מאוד גדולות, שיתנו לך קפה בליגה אחרת לגמרי מהנספרסו.
אבל הן מצריכות עבודה ידנית.
אם "הטעם הרבה יותר חשוב" - אז זו הדרך.
יעבוד?

- הסט הבסיסי לכזו מכונה+מטחנה יעלה פי-2 מהתקציב שלך, קצת פחות מ-2500 ש"ח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לגבי אקספרסו - הרי זו הכוונה במקור, אקספרס, ואם איני טועה צרפתים אכן אומרים אקספרסו
what's next?

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

ילד בן 17 שחוסך כל החופש ורוצה לקנות להוריו מתנה בסכום כזה?
נראה שלהורים שלך יש משהו הרבה יותר שווה ממכונת קפה. כל הכבוד.

לגבי המכונה, אני אוהב מכונות מיד שניה או מתצוגה (שמורות היטב) כי לרוב אין להן בעיות אמיתיות והמחיר נמוך משמעותית מאשר חדשה. במכונות טובות שנועדו לפעול שנים ארוכות, זה פשוט לא משנה. תחפש ביד2 ותחזור לייעוץ אם ראית דברים שאהבת. אל תשכח שאתה יכול גם להתמקח קצת..
אני מתאר לי שמשהו לא "מהקופסה" נשמע פחות מתאים למתנה, אז אולי מתצוגה בחנות זו אופציה טובה יותר :)

ליאו_רפאלסקו
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

מאור_בר כתב:ילד בן 17 שחוסך כל החופש ורוצה לקנות להוריו מתנה בסכום כזה?

לגבי המכונה, אני אוהב מכונות מיד שניה או מתצוגה (שמורות היטב) כי לרוב אין להן בעיות אמיתיות והמחיר נמוך משמעותית מאשר חדשה. במכונות טובות שנועדו לפעול שנים ארוכות, זה פשוט לא משנה. תחפש ביד2 ותחזור לייעוץ אם ראית דברים שאהבת. אל תשכח שאתה יכול גם להתמקח קצת..
אני מתאר לי שמשהו לא "מהקופסה" נשמע פחות מתאים למתנה, אז אולי מתצוגה בחנות זו אופציה טובה יותר :)
...
מסכים מאד עם הנ"ל, ואוסיף עוד משהו.

אצל רבים (ואולי אצל הרוב) שקונים או מקבלים במתנה מכונת אספרסו, המכונה סתם מעלה אבק. במקרה הטוב במטבח ובמקרה הפחות טוב בבוידעם. לדעתי, לפעמים כדאי לקנות בריקה (מקינטה שהתוצר שלה די קרוב לאספרסו) עם טוטוקרמה להקצפת חלב. אפשר לקבל קפה מצוין מבריקה, וגם אם לא משתמשים בה פחות חבל על ההשקעה, כי ההשקעה קטנה יותר. נספרסו היא פתרון נוח, אבל לא רצוי אם הטעם חשוב יותר, כי אתה לא יכול לטעם זני קפה שונים או, נגיד, להרכיב תערובות. שלא לדבר על המחיר הגבוה יחסית של כל ספל קפה מנספרסו.

אם אתה חושב שההורים יהיו מוכנים להשקיע: לטחון קפה לבד ולדחוס אותו לידית של מכונת אספרסו, אז רצוי מאד לחתור למכונה בסיסית + מטחנה. כמו שכתב מאור בר, כדאי לשים לב למכונות מתצוגה ויד שנייה. חוצמזה יש אנשים שמקבלים מהעבודה בתור מתנה לחג מכונת אספרסו של גאג'ה, לא משתמשים בהן ומוכרים אותן. ככה אני קניתי אספרסו פיור בכחצי המחיר, והנה עכשיו אליאל כתב בפורום הזה על רכישה דומה:
eliel1010 כתב:התחדשתי לאחרונה במטחנת WPM ומכונת גאג'יה אספרסו פיור שנמצאה ביד 2, חדשה בקופסא ללא שימוש במחיר מדהים ולאחר שהבחור קיבל אותה מתנה מבנק לאומי)
...
נערך לאחרונה על ידי ליאו_רפאלסקו ב 03/09/2010 11:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

מאור_בר כתב:ילד בן 17 שחוסך כל החופש ורוצה לקנות להוריו מתנה בסכום כזה?
...
אני מאמץ אותך רשמית (Y)

Shakedd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 877
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

למען האמת אני מאמין ש אבא שלי יהנה מההתעסקות הזאת, ולטווח הארוך יותר זול להתעסק עם פולי קפה ומטחנה לא?
הבעיה שאם המחיר הוא כפול מהתקציב, אני די בבעיה.
מוצר מתצוגה נשמע לי מעניין, אם אקבל אותו עם האריזה המקורית (בכל זאת מתנה) אז אין לי בעיה.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

אני רק רוצה להעיר שאני בעד ההתעסקות ולמרות הכל אני רואה פעם אחר פעם במקרים האלה שמכונות מתנה שדורשות התעסקות לרוב מהר מאוד מעלות אבק. נספרסו לעומת זאת גם כן מעלה אבק אבל הרבה פחות עקב קלות השימוש וצריך לקחת את זה בחשבון.

דרך אגב, למישהו פה יצא לטעום את הקאזר הלימיטד אדישין 2010 של נספרסו?

ליאו_רפאלסקו
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

בטווח הארוך בהחלט עדיף להשתמש בפולי קפה ולא בקפסולות וכאלה, זה לא רק זול יותר אלא גם מאפשר ליהנות ממגוון של טעמים, לנסות זנים שונים ולהרכיב תערובות לבד. ועוד יותר עדיף לקלות לבד, עוד יותר זול ומקבלים קפה טרי כל הזמן. אבל פרה-פרה, צריך להיכנס לזה בהדרגה. :idea:
אבל בגלל החשש שמכונת אספרסו תעלה אבק, הזכרתי את השילוב של בריקה עם טוטוקרמה. לא יקר וכאמור מאפשר להפיק קפה מצוין. האמת היא שחומר הגלם, כלומר הקפה עצמו, חשוב יותר לדעתי משיטת ההכנה.

אם אתה עדיין רוצה מכונה, עיין במודעות ב"יד 2" וכאלה, אני מניח שיש עוד אנשים שקיבלו מבנק לאומי (או ממוסדות אחרים) מכונת אספרסו במתנה לפסח או לראש השנה ולא רוצים אותה ומוכנים למכור במחיר נוח. אני קניתי את שלי במשהו כמו 700 שקל (חדשה באריזה, רק האריזה לא היתה סגורה), כשחדשה עולה בערך 1500. באתר של "קדמה" יש רשימה של מכונות מחודשות או מתצוגה במחירים יחסית עממיים, ראה כאן. ראיתי שם, בין היתר, גאג'ה אבולושן ב-700 שקל עם אחריות לשנה, כמו על מכונה חדשה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

(Y) אני חותם על כל מילה של ליאו_רפאלסקו מעלי!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”