מספר שאלות
שלום לכולם,
יש לי מספר שאלות:
לפני השאלות הקטנות, רציתי לברר משהו לגבי לחץ המכונה. שעון הלחץ אצלי מצביע על 0.9 בר. אני יודע שהטווח הרצוי הוא בין 1-1.5. השאלה שלי היא האם כדאי לי לנסות לכוון את הלחץ או שפשוט עדיף להשאיר את זה ככה ולא "להעיר את הדובים"? אציין ש90% מהשימוש במכונה הוא לאספרסו ומעט הקצפה.
אתמול קראתי קצת על הנושא בהום בריסטה ונכון לעכשיו זה נשמע לי כמו ניתוח לב פתוח.. החבר'ה שם רציניים..
ולשאלות קצת יותר פשוטות:
1. מה השיטה המומלצת לניקוי הידיות לאחר החליטה? שטיפה במים או בעזרת מברשת?
2. כמה זמן לכל היותר ניתן להשאיר את הידית במכונה? אני מניח שיותר מדי זמן גורם לנזק לגומיה..
3. איפה הייתם ממליצים לי לקנות: חומר לניקוי בבקפלאש, נוק- בוקס, פילטר רזין, כוסות וכפיות אספרסו?
תודה ושבת שלום.
יש לי מספר שאלות:
לפני השאלות הקטנות, רציתי לברר משהו לגבי לחץ המכונה. שעון הלחץ אצלי מצביע על 0.9 בר. אני יודע שהטווח הרצוי הוא בין 1-1.5. השאלה שלי היא האם כדאי לי לנסות לכוון את הלחץ או שפשוט עדיף להשאיר את זה ככה ולא "להעיר את הדובים"? אציין ש90% מהשימוש במכונה הוא לאספרסו ומעט הקצפה.
אתמול קראתי קצת על הנושא בהום בריסטה ונכון לעכשיו זה נשמע לי כמו ניתוח לב פתוח.. החבר'ה שם רציניים..
ולשאלות קצת יותר פשוטות:
2. כמה זמן לכל היותר ניתן להשאיר את הידית במכונה? אני מניח שיותר מדי זמן גורם לנזק לגומיה..
3. איפה הייתם ממליצים לי לקנות: חומר לניקוי בבקפלאש, נוק- בוקס, פילטר רזין, כוסות וכפיות אספרסו?
תודה ושבת שלום.
1. פעם בחודש להשרות בקופי קלין - מחזיר הציוד למצב התחלתי. אני שוטף את הידית והמסננת מתחת למכונה ונעזר במברשת לסילוק שאריות קפה מהראש.alogobi כתב:שלום לכולם,
יש לי מספר שאלות:
ולשאלות קצת יותר פשוטות:
תודה ושבת שלום....
2. לא יודע. לא נראה לי שנגרם נזק. המכונה הקודמת הגומיה החזיקה 5 שנים. אני יודע שהמחירים נמוכים מ-50 ש"ח, אז זה לא צריך להיות שיקול לכלום (לדעתי)
3. חומר ניקוי ופילטר רזין - א. אברהמי. נוק-בוקס וכוסות זה כבר טעם אישי ("איפה מומלץ לקנות מכונית?")
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני אישית מעדיף להוציא את הידית מהר ככל האפשר ולנקות. לא רק בגלל הגומיה, אלא גם בגלל הראש עצמו והמסננת.
קפה שמתיבש הופך דביק וקשה. אני מעדיף לנקות הכי מהר שאני יכול, למרות שברור לי שברגע שמזרימים מים חמים כל העסק מתנקה במהירות.
קפה שמתיבש הופך דביק וקשה. אני מעדיף לנקות הכי מהר שאני יכול, למרות שברור לי שברגע שמזרימים מים חמים כל העסק מתנקה במהירות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
נכון,אבל בשטיפה הגומיה לא מקבלת מים,לכן יש את המברשת שמיועדת לכך.
את ידית החליטה אני משרה במים רותחים עם החומר שאני משתמש לבאק פלשינג,כך גם את המסננים והרשת מלמעלה.
את הגומיה אני מנקה פעם בשבוע בעזרת סמרטוט רטוב,אני דוחף אותו בעדינות בעזרת ידית של מזלג,ומעביר כמה סיבובים רציניים מסביב לגומיה.
גומיה מלוכלכת מתיבשת ומתבלה יותר מהר,וגם עושה טעם לא טוב לקפה.
את ידית החליטה אני משרה במים רותחים עם החומר שאני משתמש לבאק פלשינג,כך גם את המסננים והרשת מלמעלה.
את הגומיה אני מנקה פעם בשבוע בעזרת סמרטוט רטוב,אני דוחף אותו בעדינות בעזרת ידית של מזלג,ומעביר כמה סיבובים רציניים מסביב לגומיה.
גומיה מלוכלכת מתיבשת ומתבלה יותר מהר,וגם עושה טעם לא טוב לקפה.
נערך לאחרונה על ידי יוסיסופר ב 02/10/2010 19:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
מוטי,
טעם הקפה תלוי בפרמטרים שאני עדיין בודק (עובי טחינה וכמות הקפה בסלסלה) אבל אחרי ששמעתי בעצתך, לשים כמות קפה גדולה בסלסלה ולשטח אותה בעזרת סכין, התוצאות השתפרו והקפה אכן טעים מאוד.
לגבי הקולינג פלאש אני כנראה עדיין לא בקיא לגמרי בנושא הזה, אז אם תוכל להסביר לי אודה.. אני יודע שמדובר בהזרמה של כמה שניות של מים לפני הלבשת הידית על הראש אבל לא יותר מזה.. לכן למה אתה מתכוון ככשאלת על קולינג פלאש קצר? כלומר איך אני אמור לדעת כמה זמן אמור להימשך הקולינג פלאש?
אם יש עוד טיפים/ טריקים להכנה נכונה של קפה אודה מאוד כי נכון לעכשיו אני בשלב הניסוי וטעיה..
טעם הקפה תלוי בפרמטרים שאני עדיין בודק (עובי טחינה וכמות הקפה בסלסלה) אבל אחרי ששמעתי בעצתך, לשים כמות קפה גדולה בסלסלה ולשטח אותה בעזרת סכין, התוצאות השתפרו והקפה אכן טעים מאוד.
לגבי הקולינג פלאש אני כנראה עדיין לא בקיא לגמרי בנושא הזה, אז אם תוכל להסביר לי אודה.. אני יודע שמדובר בהזרמה של כמה שניות של מים לפני הלבשת הידית על הראש אבל לא יותר מזה.. לכן למה אתה מתכוון ככשאלת על קולינג פלאש קצר? כלומר איך אני אמור לדעת כמה זמן אמור להימשך הקולינג פלאש?
אם יש עוד טיפים/ טריקים להכנה נכונה של קפה אודה מאוד כי נכון לעכשיו אני בשלב הניסוי וטעיה..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תקרא קצת כאן על מבנה מחליף החום.
http://www.htcafe.co.il/p4.article01688
בגדול אתה צריך לרוקן את המים שהתחממו לטמפרטורה של הדוד (הקצפה) - זה הקולינג פלאש.
כשהמים בטמפרטורה נמוכה יותר אז הזרימה שלהם "חלקה" ללא אדים.
http://www.htcafe.co.il/p4.article01688
בגדול אתה צריך לרוקן את המים שהתחממו לטמפרטורה של הדוד (הקצפה) - זה הקולינג פלאש.
כשהמים בטמפרטורה נמוכה יותר אז הזרימה שלהם "חלקה" ללא אדים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תתחיל מלקרוא את המאמר "מה מסתתר מתחת למכסה המנוע של מכונת הקפה שלנו". הוא יסביר לך הרבה, במיוחד על HX ועל קולינג פלאש.
קולינג פלאש הוא תהליך בו אנחנו מנקזים את המים שעמדו במחליף-החום (ה-HX). כשהמכונה מתחממת ועומדת הרבה זמן, המים במחליף החום רותחים וזה לא טוב, כי הקפה ישרף לנו. הקולינג פלאש הוא פשוט ניקוז המים האלה, והחלפתם במים טריים ממיכל המים, כך שהקפה לא ישרף.
לפני שטוחנים קפה טרי, מכינים את המכונה ע"י קולינג פלאש - מעלים את הידית, ונותנים למים לזרום דרך הראש. בהתחלה אתה תראה מה שנקרא "water dance" - המים קופצים ורותחים, עם הרבה אדים מסביב. לאחר מס' שניות הם נרגעים (כי כל המים הרותחים מה-HX מתנקזים החוצה) ואז אפשר לעצור את הפלאש.
כמה שניות? זה תלוי בכל מני פרמטרים, כמו גודל ה-HX וכו', אבל בראש ובראשונה בטמפ' של הדוד.
טמפ' הדוד מושפעת מהלחץ בו.
אז מה בעצם אני אומר? שכשמכוונים את לחץ הדוד נמוך יחסית (0.9 זה נמוך), טמפ' המים בדוד נמוכה יותר, ואז צריך קולינג פלאש קצר יותר כי צינור מחליף החום לא רותח ממש. כשטמפ' הדוד גבוהה, הצינור עצמו רותח, ואז צריך להזרים עוד מים כדי לקרר אותו.
מצד שני, אם הטמפ' נמוכה מדי, עד כדי כך שאולי בכלל לא צריך קולינג פלאש, אתה תקבל קפה חמוץ.
אני מקווה שזה ברור. בכל אופן, מבלי להסתבך בהסברים טכניים, לפני החליטה הראשונה או אם המכונה עמדה הרבה זמן, פשוט תן למים לזרום מהראש עד שנגמר ה-"water dance" והמים זורמים באופן אחיד. במכונת E61 סטנדרטית זה אמור לקחת כ-10 שניות, אבל זה מאוד תלוי במכונה (שמעתי כבר על קולינג פלאש של 30 שניות). אצלי זה לוקח 5-10 שניות.
קולינג פלאש הוא תהליך בו אנחנו מנקזים את המים שעמדו במחליף-החום (ה-HX). כשהמכונה מתחממת ועומדת הרבה זמן, המים במחליף החום רותחים וזה לא טוב, כי הקפה ישרף לנו. הקולינג פלאש הוא פשוט ניקוז המים האלה, והחלפתם במים טריים ממיכל המים, כך שהקפה לא ישרף.
לפני שטוחנים קפה טרי, מכינים את המכונה ע"י קולינג פלאש - מעלים את הידית, ונותנים למים לזרום דרך הראש. בהתחלה אתה תראה מה שנקרא "water dance" - המים קופצים ורותחים, עם הרבה אדים מסביב. לאחר מס' שניות הם נרגעים (כי כל המים הרותחים מה-HX מתנקזים החוצה) ואז אפשר לעצור את הפלאש.
כמה שניות? זה תלוי בכל מני פרמטרים, כמו גודל ה-HX וכו', אבל בראש ובראשונה בטמפ' של הדוד.
טמפ' הדוד מושפעת מהלחץ בו.
אז מה בעצם אני אומר? שכשמכוונים את לחץ הדוד נמוך יחסית (0.9 זה נמוך), טמפ' המים בדוד נמוכה יותר, ואז צריך קולינג פלאש קצר יותר כי צינור מחליף החום לא רותח ממש. כשטמפ' הדוד גבוהה, הצינור עצמו רותח, ואז צריך להזרים עוד מים כדי לקרר אותו.
מצד שני, אם הטמפ' נמוכה מדי, עד כדי כך שאולי בכלל לא צריך קולינג פלאש, אתה תקבל קפה חמוץ.
אני מקווה שזה ברור. בכל אופן, מבלי להסתבך בהסברים טכניים, לפני החליטה הראשונה או אם המכונה עמדה הרבה זמן, פשוט תן למים לזרום מהראש עד שנגמר ה-"water dance" והמים זורמים באופן אחיד. במכונת E61 סטנדרטית זה אמור לקחת כ-10 שניות, אבל זה מאוד תלוי במכונה (שמעתי כבר על קולינג פלאש של 30 שניות). אצלי זה לוקח 5-10 שניות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אני קצת חולק עליך בעניין הטעם שהגומיה מעבירה לקפה, ולדעתי מדובר בהגזמה פראית, אבל איש הישר בעיניו יעשה.יוסיסופר כתב:נכון,אבל בשטיפה הגומיה לא מקבלת מים,לכן יש את המברשת שמיועדת לכך.
גומיה מלוכלכת מתיבשת ומתבלה יותר מהר,וגם עושה טעם לא טוב לקפה....
תנסה פעם להעביר סמרטוט רטוב דרך הגומיה,תשפשף היטב ותראה מה יוצא משם,במיוחד כאשר הגומיה ישנה ויבשה.אייסמן כתב:אני קצת חולק עליך בעניין הטעם שהגומיה מעבירה לקפה, ולדעתי מדובר בהגזמה פראית, אבל איש הישר בעיניו יעשה.יוסיסופר כתב:נכון,אבל בשטיפה הגומיה לא מקבלת מים,לכן יש את המברשת שמיועדת לכך.
גומיה מלוכלכת מתיבשת ומתבלה יותר מהר,וגם עושה טעם לא טוב לקפה.......
העינין שדוקא בעצם הפעולה אתה מקצר את חיי הגומיה.יוסיסופר כתב:תנסה פעם להעביר סמרטוט רטוב דרך הגומיה,תשפשף היטב ותראה מה יוצא משם,במיוחד כאשר הגומיה ישנה ויבשה.אייסמן כתב:אני קצת חולק עליך בעניין הטעם שהגומיה מעבירה לקפה, ולדעתי מדובר בהגזמה פראית, אבל איש הישר בעיניו יעשה.יוסיסופר כתב:נכון,אבל בשטיפה הגומיה לא מקבלת מים,לכן יש את המברשת שמיועדת לכך.
גומיה מלוכלכת מתיבשת ומתבלה יותר מהר,וגם עושה טעם לא טוב לקפה..........