מתי קפה הופך להיות "יקר" ?
טוב, הכותרת אולי קצת מבלבלת אז אני אסביר את עצמי:
מעניין אותי לעשות השוואה של מחיר קפה נמס לעומת קפה טחון. בואו נניח שקפה טיסטרס צ'וייס של 250 גרם עולה כ 30 שקל. האם מישהו יודע כמה כוסות אפשר להפיק ממנו וכמה גרם קפה טחון צריך כדי להפיק את אותו מספר של מנות אספרסו ?
אני יודע שמבחינת הטעם אין מה להשוות אבל סתם עניין אותי לדעת איפה ממוצב התענוג של שתית קפה.
מעניין אותי לעשות השוואה של מחיר קפה נמס לעומת קפה טחון. בואו נניח שקפה טיסטרס צ'וייס של 250 גרם עולה כ 30 שקל. האם מישהו יודע כמה כוסות אפשר להפיק ממנו וכמה גרם קפה טחון צריך כדי להפיק את אותו מספר של מנות אספרסו ?
אני יודע שמבחינת הטעם אין מה להשוות אבל סתם עניין אותי לדעת איפה ממוצב התענוג של שתית קפה.
למה דווקא טייסטרז צויס
ולא קפה שחור לנדוור?
תרד נמוך יותר מה כבר ההבדל??
המסקנה שתגיע אליה תהיה שיותר משתלם לשתות קפה לנדבר שחור מבושל...
יודע מה? אולי לא מבושל (זה לוקח זמן ומיים וגז) למה לא רק מים רותחים על קפה לנדבר שחור בכוס...
אפשר גם רק עם מים קרים.
לא הכל נמדד במחיר.

ולא קפה שחור לנדוור?
תרד נמוך יותר מה כבר ההבדל??
המסקנה שתגיע אליה תהיה שיותר משתלם לשתות קפה לנדבר שחור מבושל...
יודע מה? אולי לא מבושל (זה לוקח זמן ומיים וגז) למה לא רק מים רותחים על קפה לנדבר שחור בכוס...
אפשר גם רק עם מים קרים.
לא הכל נמדד במחיר.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
Re: nimitzg
שווה לעשות אולי השוואה על עלות שתיה בחוץ לפי תצרוכת הקפה שלנו לעומת שתיה בבית .MadCow כתב:אני יודע שלא הכל נמדד במחיר, וציינתי את זה בהודעה שלי. אבל בכל זאת יש מחיר שמשלמים ואני מניח שהוא יקר יותר, השאלה היא בכמה. אתה יכול לעשות השוואה גם לקפה לנדוור שחור....
"Cigars change thoughts into dreams."
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כמה גרם נס אתה שותה בכוס? בקושי אחד גרם.
250 גרם נס מספיקים ל 200,300 כוסות - לא שקול לקפה אמיתי.
250 גרם נס מספיקים ל 200,300 כוסות - לא שקול לקפה אמיתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)