כמות אספרסו בקפוצינו
- uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
אם אתה מתכוון כמה קפה טחון - כ 15 ג' (מדובר על כוס למנה כפולה לדעתי).
אם אתה שואל קפה אספרסו מוכן, עיין במאמר הבא -
http://www.htcafe.co.il/article01723.%D ... 7%A1%D7%95
אם אתה שואל קפה אספרסו מוכן, עיין במאמר הבא -
http://www.htcafe.co.il/article01723.%D ... 7%A1%D7%95
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 09/11/2010 20:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
לארקפה יש קפה מצויין,אבל יש להם נהלים מאוד נוקשים,הם מוכרים את מה שכתוב,ואסור להם לחרוג בכלום,נדיר שהבריסטה יסכים לשים מנה כפולה במקום בודדת.hosq כתב:ענין של טעם, אני אוהב מנה כפולה בקפוצינו בינוני
מדד טוב - קפוצ'ו של ארקפה ממנה כפולה . אם הם יהיו מוכנים להכין לך (הזוי אבל לי הם לא תמיד הסכימו)...
כשזה קרה לי וההתנהגות של הצוות גם חרגה מגבולות הסביר לדעתי בעקשנות מגוחכת ולא נחמדה בכלל , התלוננתי והנהלת הרשת גם שלחה לי פיצוי וגם נזפה בהם.
כעבור חודש ניגשתי לאותו הסניף (ברחובות) ו...גם את הפיצוי הם לא היו מוכנים להכין כמו שביקשתי (כן כן, קפוצ'ו ממנה כפולה). רק אחרי לחץ לא מתון ומיותר. כל העסק הזה גרם לי להדיר את רגלי כמעט לחלוטין מסניפי ארקפה. פשוט זכרונות לא נעימים.
כעבור חודש ניגשתי לאותו הסניף (ברחובות) ו...גם את הפיצוי הם לא היו מוכנים להכין כמו שביקשתי (כן כן, קפוצ'ו ממנה כפולה). רק אחרי לחץ לא מתון ומיותר. כל העסק הזה גרם לי להדיר את רגלי כמעט לחלוטין מסניפי ארקפה. פשוט זכרונות לא נעימים.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה מתכון למקיאטונה לא לקפוצ'ינו.יוסיסופר כתב:שילוש קדוש.
שליש שליש שליש,קפה,חלב,קצף....
אספרסו = 30 מ"ל אם תשים גם 30 מ"ל חלב ו 30 מ"ל קצץ תקבל מקיאטונה - הכל ייכנס בכוס אספרסו בודדת.
לקפוצי'נו רגיל צריך 100 מ"ל חלב לפחות.
לכפול יותר מ 200 מ"ל.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
הוסבר לי פעם שכוס "תקנית" (ולא ישראלית של 200 סמ'ק ויותר-ורצוי רותח) לקפוצ'ינו היא 120 סמ'ק,כאשר בקפוצ'ינו אין חשש גדול לשריפת הקפה בזמן החליטה,לכן מוסיפים יותר מ-30 סמ'ק אספרסו,וכנ'ל גם בחלב.דבוטאנט כתב:זה מתכון למקיאטונה לא לקפוצ'ינו.יוסיסופר כתב:שילוש קדוש.
שליש שליש שליש,קפה,חלב,קצף....
אספרסו = 30 מ"ל אם תשים גם 30 מ"ל חלב ו 30 מ"ל קצץ תקבל מקיאטונה - הכל ייכנס בכוס אספרסו בודדת.
לקפוצי'נו רגיל צריך 100 מ"ל חלב לפחות.
לכפול יותר מ 200 מ"ל....
האמת,שקפוצ'ינו זה לא החלק החזק שלי,אני אפילו לב לא יודע לצייר.