אני דוקא נוטה להסכים עם דעתך ברוב המקרים פרט לכך שהסרט השלישי היא הכי מקוצר מסורס ומשובש.yosihary כתב:ודעתו של כבודו במקומה, אני חושב אחרת.epony כתב:ראיתי אותו בשבוע שעבר ביס פלאנט ר"ג באולם 6 המשובח.
ה-3D דווקא לא העיק עלי, בעיקר בזכות משקפיים נוחים הרבה יותר מאלה שבסינמה סיטי גלילות (מסכת אב"כ יותר נוחה מהם!)
מה שכן העיק עלי זה הסרט, שמצאתי אותו "נתקע" ו-"קופץ" הרבה יותר מדי פעמים כאילו פשוט לא ערכו אותו כמו שצריך. התסריט, הבימוי והמשחק היו יותר מסבירים, ובכלל, אחרי שני סרטים הראשונים שהיו בינוניים במקרה הטוב (למרות שבצפייה מחודשת בשבועות האחרונים תודות ליס הם לא באמת כאלה נוראיים, הם פשוט הרבה יותר מכוונים לילדים), סדרת הסרטים עברה שדרוג רציני (יש אומרים שזה בעיקר בזכות אלפונסו קוארון, שבבואו לביים את הסרט השלישי פשוט אמר לסופרת לסתום את הפה ולהפסיק להפריע לו לעשות את העבודה שלו - "את תכתבי, ואני אביים!") מבחינת איכות, והסרטים השלישי עד השישי טובים מאוד. לצערי, קשה לומר אותו הדבר על שני הסרטים האחרונים בסדרה, אבל בשורה התחתונה, גם הם היו שווים את הכרטיס קולנוע, ולו רק בכדי להוריד את הסאגה הזאת מהגב שלי
![]()
בכל מקרה, אין לי מושג איך מישהו יכול להשוות את הסרט הזה לשיבת המלך המופתי, או לכל אחד מפרקי טרילוגיית שר הטבעות... אם כבר, יש על מה לדבר על השוואת הסרט החמישי בסדרה "הארי פוטר ומסדר עוף החול" עם סרטים ברמה של שר הטבעות, אבל בטח לא שני האחרונים (לעניות דעתי בכל אופן)!...
בסוף השבוע הלכתי לסרט האחרון עם הנכדים.
לי הספיקו השאלות של הנכד הקטן (11- לא קרא את הספרים) בכדי להבין כמה מסולף התוכן ורוח הדברים של הסרט.
אני טוען שהסרטים עונים למקובל בהוליבוד, שהקהל טיפש ונעלילה יכולה להיות מופרכת, העיקר הוא האקשן.
כל הסרטים מקוצרים להחריד, במיוחד השלישי והחמישי. אפשר לחשב עי ידי חלוקת אורך הסרט למס' העמודים בספר
הסרט האחרון עם שני חלקים הוא הכי קרוב למקור בגלל הזמן שהוקצה לספר.
אי לכך יחסית לתקן של הוליבוד ובגלל הזמן הכפול שהוקצה לספר סטיב קלוצ עשה ב2 האחרונים עבודה לא רעה.
יחסית למקור גם כאן הוא העביר בקושי רובד אחד מהרבדים המורכבים של הספר. מסכים אתך שזה קשה מאוד, אבל להגיד שזה קרוב נו... כנראה לא קראת את הספרים מעל 10 פעמים כמוני.
הסופרת קבלה המון כסף - בשביל שלא תתערב יותר מידי, וגם היא סירבה לגלות מה יהיה בהמשך.
אני מאמין שהיא או היורשים ימכרו בעוד כמה שנים את הזכויות ל- BBC או ל- HBO.
אם רוצים לקחת סדרה שמאוד נאמנה לספר זה משחקי הכס. כמובן שהעלילה והתוכן הפשטניים והדלים יותר קלים לתסרוט.
שבוע טוב...
והילד בן ה- 11 הזה הוא מחונן, ותפס נהדר שיש בלי סוף חורים בעלילה.