טוב אז זה שתי שאלות קצרות עם תשובות ארוכות
אבל אני אנסה לקצר.
אז קודם תשובה ל- ב :
דרך פשוטה לדעת את סוג ה CODEC זה לפי גודל הסרט
סרט ב MPEG2 היה באותו גודל כמו סרט ב TS
אותו סרט ב H.264 יהיה משמעותית קטן יותר.
אבל אם רוצים לדעת בטוח אז הנה שתי דרכים :
בהתקנה של חבילת MATROSKA יש תוכנה קטנה ששמה MatroskaDiag
שנותנת (בין השאר) לראות באיזה CODEC ה FILE .
אבל אם משתמשים ב PLAYER כמו VLC למשל (בו אני משתמש לענות על השאלה הראשונה)
אפשר להסתכל על ה stream info
ואז אם ב CODEC כתוב AVC1 אז הסרט ב H.264
ואם כתוב MPGV אז הסרט ב MPEG2 .
נכון שזה יקר, וזה בטח לא ממש שווה להזמין מחו"ל ואולי יותר זול להבין איך עובד ולבנות לבד? וואלה בטוח יש פה כמה אנשים שמסוגלים לבנות את זה לבד עם כמה תרשימים.
יש לי חבר שיש לו כזה בבית והמינוס היחיד שמצאתי בו זה שאין לו חיבור לETHERNET ובגלל זה אי אפשר לחבר לרשת של הבית ולהעביר סרטים וקבצים ככה, לכן צריך לחבר כל הזמן למחשב שרוצים להעביר למכשיר משהו.
אפשר לפתור את הבעיה כמו שהוא עשה וזה לחבר מחשב נייד לUSB שהוא מחובר לרשת וככה להעביר חופשי למחשב ומשם למכשיר.
אופצייה אחרת היא לבנות HTPC אבל זה יכול להיות יותר יקר....
נכון שזה יקר, וזה בטח לא ממש שווה להזמין מחו"ל ואולי יותר זול להבין איך עובד ולבנות לבד? וואלה בטוח יש פה כמה אנשים שמסוגלים לבנות את זה לבד עם כמה תרשימים.
יש לי חבר שיש לו כזה בבית והמינוס היחיד שמצאתי בו זה שאין לו חיבור לETHERNET ובגלל זה אי אפשר לחבר לרשת של הבית ולהעביר סרטים וקבצים ככה, לכן צריך לחבר כל הזמן למחשב שרוצים להעביר למכשיר משהו.
אפשר לפתור את הבעיה כמו שהוא עשה וזה לחבר מחשב נייד לUSB שהוא מחובר לרשת וככה להעביר חופשי למחשב ומשם למכשיר.
אופצייה אחרת היא לבנות HTPC אבל זה יכול להיות יותר יקר....
אני לא רוצה להגיד לך סתם....אין לי מושג, אני משאר שאפשר כולל כתוביות מכיוון שזה נותן אפשרות לקרוא קבצי ISO אני חושב. תסתכל באתר בהגדרות, ממה שקראתי עליו הוא תומך בקבצי image למיניהם ולכן אני מאמין שאם מכניסים תרגום זה יעבוד אבל באמת שאני לא יודע.
בקשר לMKV כנ"ל תקרא באתר אני גם לא בטוח.
הייתי בודק בשבילך בקשר לכתוביות אבל הוא נמצא באירופה ואין לי איך לבדוק את זה.
תאמת שאני מסתכל על זה עכשיו המכשיר הוא לא כל כך גרוע מבחינת מחיר, אם מחשיבים את כל החלקים שצריך בשביל HTPC זה דווקא יוצא בסדר ועוד יש אפשרויות לחבר כוננים נוספים דרך USB בשביל עוד מקום.