oferlaor כתב:
מסכי HDR בגודל 42" וב-50" עלולים להיות עם פיקסלים מלבניים. צריך להסתכל על הרזולוציה ולבדוק שהם ביחס 16:9. מסך ברזולוציה של 1024X768 הוא כזה.
...
רק להבהרה, מסך ברזולוציה של 1024x768 הוא עם פיקסלים מלבניים ולא 16x9.
גיא, בסלון יש לי טלוויזיה FHD עם חלונות 7 וההגדרות המומלצות (פונטים וכו'). זה עדיין רחוק מלהיות פתרון טוב. כתבתי על זה בעבר בדיונים אחרים.
לצערי הנתונים הללו מטעים לא רק אותך אלא גם את מרבית המוכרים. בכל הטכנולוגיות כיום לא ממש ניתן להשוות את כמות החשמל באופן גורף. יש מסכים שהם בזבזני אנרגיה גם בתחום ה-LED (באופן יחסי...). גם בפלזמה וגם ב-LED/LCD כיום, המספרים שמצויינים הם הספקים מקסימליים, ובהחלט לא ההספקים האופייניים. אלה תלויים בהמון גורמים, כולל עוצמת האור הסביבתי (מרבית המסכים מתאימים את עוצמתם כיום לפי עוצמת האור הסובב אותם בכדי שלא לבזבז אנרגיה). כמו כן, ניתן לכוון כמעט כל מסך למצב חסכוני או למצב בזבזני ביותר ללא קשר בטכנולוגיה של המסך.
כיום אני לא מכיר אף מסך (בשום טכנולוגיה) בגודל 50" שמגיע ל-400W, זה מספרים של מסכים מלפני מספר של דורות. המספרים הם כיום בסביבות רבע מההספק הזה.
>>>>>>>>>>
כשקניתי את ה C550 של Samsung חיפשתי מידע על צריכת החשמל שלה.
באתר של סמסומג בעברית לא כתוב,
רק מתפארים במנגנון החיסכון באנרגיה בלי לתת מיספרים.
אז המשכתי לחפש בגוגל ומצאתי באיזה אתר שמדובר על בין 300 ל 400 וואט, תלוי בתוכן שמוקרן באותו זמן.
פתחתי (בזמנו) בקשה בסמסונג לגבי הנתון. חזרה אליי מישהי ודקלמה את מה שכתוב במדריך על מנגנון חיסכון ובלה בלה....
בקיצור לא נתנו מידע מדוייק ולא היה לי כוח להסביר להם שהם חייבים לתת את זה.
שורה תחתונה: לפי אתר באנגלית שמצאתי בזמנו 400 וואט היא צריכה מ 2010 ולא מדורות קודמים.
כל עוד אין למישהו מידע הפוך, זה המצב.
זה צריכה מקסימלית. זה לא צריכה אופיינית במצב צפיה רגיל.
...
כן אני מבין.
ככל שמוקרנים חלקים בהירים בסרט הצריכה גבוהה יותר.
בכל מקרה אני אוהב את המצב הבהיר ביותר ומכבה את כל הפרמטרים של חיסכון במכשיר.
גם חיישן התאורה שיש לדגם הזה למטרת חיסכון לא בשימוש (אפילו הטכנאי המליץ לכבות בטענה שזה גורם לשינויים באמצע הצפייה על כל שינוי קטן בסלון)
אז אני מניח שאצלי הצריכה לא רחוקה מהמקס'.
עופר -
400 וואט זה אולי נתון מההיסטוריה, אבל לא רחוק מהמצב גם היום עבור צריכה ממוצעת.
אני מניח ש-gilg7 התכוון למידע על צריכת חשמל בביקורת הזו ל-C550: http://www.televisioninfo.com/content/S ... mption.htm
מדובר כאן על 328W בממוצע, עם Cell Light = 20 (כיוונון די אופייני עבור המסך הזה).
כמו גיל גם אני הצטערתי על הנתון הזה כשקניתי את המסך (משתדל להיות ירוק ככל יכולתי בכל התחומים האחרים...), למרבה המזל הוא נותן תמורה מצויינת עבור הכסף בכל הביצועים האחרים שלו.