מרחקי "זריקה"..

מקרנים קידמיים - Front Projector.
manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

התעסקתי קצת עם מחשבוני חישוב המרחק של המקרנים השונים. אחד המקרנים - הפנסוניק AE500 , מקרין ממרחק של כ 3.6 מ' תמונת 16:9 [הטבעית שלו] ל 85 אינץ'!

רוב המקרנים האחרים, אפילו הדגמים מעליו ה AE900 מגיעים בערך ל 67 -70 אינץ' ממרחק זהה ואפילו פחות בחלקם. בעצם כמעט כל המקרנים, חוץ מהמקרן הספציפי הזה.

יש הסבר לעניין הזה?

אתם יכולים לבדוק בגפכם כמובן ב www.projectorcentral.com
יש מחשבון בצד שמאל בתחתית טור הממשק.

תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #2 

כן.
אופטיקה שונה.
אין חוקים לעיניין הזה. הכל שיקולי מתכנן.
יש מקרנים שהם SHORT THROW כלומר, נותנים תמונה גדולה יחסית למרחק ההקרנה ויש ההיפך. הכל תלוי איפה ולאיזה חדר זה מתוכנן להיות מותקן.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

בדיוק כמו שלמצלמות יש עדשות בעלות מרחקי מוקד שונה (wide, tele) בהתאם לשימוש המתוכנן.
מקרן עם טווח זום גדול יותר נותן גמישות יותר גדולה בהתקנה.
משה

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #4 

הבנתי. אז בעצם, אם גמישות זה שם המשחק, ויש לא מעט אנשים שרוצים מסך ענק [כמוני] בחדר של 3.6 מ' , למה רק חלק מחברות המקרנים מציעות THROW כזה רחב? ז"א, מרבית המקרנים לא מסוגלים להגיע לגדלים כאלו. מה שיקול מתכנני המקרן? או על חשבון מה זה ?

יש למשל מקרן של OPTOMA ה DV-10 [לא משנה כרגע כל האינטגרציות שלו] שמסוגל לזרוק מ 3.5 מ' כמעט 100 אינץ'.
הוא זול משמעותית מהרבה מקרנים, וזכה בהמון שבחים בעיקר על איכות התמונה שלו במחיר הזה. אולי שווה לבדוק אותו..

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #5 

manxral,
אתה מניח ש throw קצר (רחב) זה תמיד טוב, אבל לא כולם יש להם את החדר שלך. יש אנשים שיש להם חדר ארוך והם רוצים למקם את המקרן ליד הקיר האחורי ואם הthrow קצר מידי הם לא יוכלו לקבל תמונה ברוחב הרצוי, אלא רחבה מידי.
מה שבטוח "טוב", זה יחס זום גדול שיאפשר גמישות - גם חדר קצר וגם חדר ארוך. אבל לזה יש מן הסתם חסרונות אחרים. אני מניח שיחס זום גדול מידי פוגע באיכות האופטית או לחילופין יקר יותר אם הוא לא פוגע באיכות.
משה

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #6 

עוד משהו..

נניח ולקחתי לי מקרן שזורק מ 3.5 מ' תמונה של 95 אינץ' בפורמט 16:9 כמובן. מהו גודל המסך המדוייק שאני צריך לרכוש?

הנתונים במחשבון קצת מעורפלים לי. בגובה הוא נמוך - משהו כמו 1.40-150 , אבל דיאגנולית זה קרוב ל 2.60.

אפשר לקבל עזרה בעניין הזה? [מקום מומלץ לרכישת מסך כזה גם תעזור].
תודה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #7 

כדי למנוע בלבול, תתיחס תמיד לרוחב המסך.
זה גם הנתון ה"מעניין" במובן של יחס לרוחב החדר.
מידת האלכסון זה מורשת מעולם הטלויזיות. לדעתי החשדנית, בטח זה הומצא פעם על ידי איזה איש שיווק כדי לקבל מספר יותר גדול :wink:
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

95 אינטש בפורמט 16:9 נותן רוחב של 211 ס"מ

http://www.projectorcentral.com/Panason ... or-pro.htm

אפשר לקנות בסופטק, HIFI, אלף טף

manxral פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שרשור שלא נקרא #9 

תודה גיא ומשה. עוד שאלונת..

כמובן שאני מתייחס רק לרוחב, מה שמבלבל אותי קצת זה הגובה של המסך. נניח , מסך ברוחב 95 אינץ, גובהו רק 1.38 לערך.

זה פשוט נשמע לי נורא קטן ביחס לרוחב. למעשה גם אין מסכים בידיוק בגודל הזה. אז איך בוחרים מסך? רק על פי הרוחב?

תודה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #10 

לא ברור לי למה זה נשמע לך קטן. זה מה שיוצא.
מעבר לכך, זה עבור 16:9, רוב הסרטים הם יותר רחבים, 1.85 או 2.35. עבור סרט 2.35 (בערך חצי מהסרטים החדשים) הגובה עבור הרוחב שציינת הוא: 103 ס"מ.

כן, מסך בוחרים לפי הרוחב. זה הנתון הרלוונטי מבחינת חווית הצפייה ומבחינת התאמה לחדר.
כשאתה תראה סרט 1.85 ואח"כ 2.35, תראה אותם באותו רוחב אך עם גובה שונה. אתה לא תעשה זום כדי לשמור על גובה קבוע (וגם לא על אלכסון קבוע).
משה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”