מתקן תליה למקרן
היי,
איפה אפשר לקנות מתקן תליה למקרן מהקיר ולא מהתקרה?
בכל מקום שחיפשתי (גם באינטרנט) ראיתי רק כאלה שמתחברים
מהתקרה עד שבמקרה הגעתי לשירשור של מרטין על התיעוד היפה
של ההתקנה של המקרן שלו ושם (קצת באיחור) ראיתי שיש גם כאלה
מהקיר.
אז, איפה קונים וכמה זה צריך לעלות?
ניסים.
(אחד שקנה כבר מתקן מהתקרה וקצת מבואס)...
איפה אפשר לקנות מתקן תליה למקרן מהקיר ולא מהתקרה?
בכל מקום שחיפשתי (גם באינטרנט) ראיתי רק כאלה שמתחברים
מהתקרה עד שבמקרה הגעתי לשירשור של מרטין על התיעוד היפה
של ההתקנה של המקרן שלו ושם (קצת באיחור) ראיתי שיש גם כאלה
מהקיר.
אז, איפה קונים וכמה זה צריך לעלות?
ניסים.
(אחד שקנה כבר מתקן מהתקרה וקצת מבואס)...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
מצטער שאני כל פעם דוחף את השאלות האלו למרות שעדיין לא קניתי (יש ברירה? חייבים לחכות לפנינה הרי).
נניח שאני רוצה שהמסך של המקרן יתחיל 40 ס"מ מתחת לתקרה.
ונניח שאני רוצה להתקין מנורה שיורדת 35 ס"מ מתחת לתקרה (בין המקרן למסך)
האם זה בסדר לשים את המקרן על הקיר האחורי כך שהעדשה שלו בדיוק מול הקצה העליון של המסך? (כך המנורה לא תפריע)
האם זה בסדר לשים את המקרן על הקיר האחורי כך שהעדשה שלו בדיוק מול הקצה העליון של המסך? (כך המנורה לא תפריע)
HiFiMusic IL
בהחלט כן. כזכור לך (ובהנחה שאין לך אפקטים יחסותיים בדירהaloni כתב:מצטער שאני כל פעם דוחף את השאלות האלו למרות שעדיין לא קניתי (יש ברירה? חייבים לחכות לפנינה הרי).
האם זה בסדר לשים את המקרן על הקיר האחורי כך שהעדשה שלו בדיוק מול הקצה העליון של המסך? (כך המנורה לא תפריע)...
משה
זו כבר שאלה אחרת (אל תאשים אותי בחוסר הבנה:מבולבל: , מה הקשר למנורה התלויה באמצע?aloni כתב:יפה משהאבל על פי מה שהבנתי מפוסטים אחרים מקרנים נועדו לעבוד בצורה מסויימת שהיא האופטימאלית (נדמה לי מתחת או מעל למסך) רציתי לדעת אם לשים אותו בגבול שובר את האופטימום הזה.
...
נכון, אופטימלי למקם את המקרן כך שהעדשה אנכית כך שאין צורך בתיקון טרפזי דיגיטלי (keystone) ואם יש lens shift, אז בלי שימוש בו.
במקרנים שונים מצב זה יגרום לתמונה להופיע בגבהים שונים, לכן התשובה הספציפית לשאלתך תלויה בדגם המקרן. בברושור של רוב המקרנים יש דיאגרמה שמתארת את מיקום התמונה יחסית לעדשה.
אגב, למרות שכתבתי שעדיף לא להשתמש בlens shift , אם קיים, זה היה רק כדי להיות נאמן למילה "אופטימלי". באופן מעשי לא תרגיש בסטייה מהאופטימום בגלל lens shift. הרי התכונה קיימת בשביל שישתמשו בה ועל ידי כך תהיה יותר גמישות במיקום המקרן ומבלי להזדקק לתיקון טרפזי שהוא כבר יותר חמור (אך גם לא נורא אם לא מגזימים).
סיכום:
עבור דגם מקרן מסוים:
אם יש לו lens shift, אין בעיה למיקום שאתה מתאר.
אם אין לו, צריך לבדוק בנתוניו איך למקמו.
משה
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
תודה על התשובה (זה מה שרציתי לשמוע
יופי, עכשיו אפשר להחליף את המנורות המכוערות שיש לי שעושות לי עצבים.
HiFiMusic IL
אני מקווה רק שברור לך שאם לא הייתה מנורה והיית שם אותו צמוד לתקרה, אז זה מן הסתם פחות אופטימלי ממה שבעצם הצעת.
עוד לא קראתי על מקרן שבמצב הרגיל של (ללא שימוש בlens shif) כל התמונה מעל (מתחת במתלה תקרה) גובה העדשה.
עוד לא קראתי על מקרן שבמצב הרגיל של (ללא שימוש בlens shif) כל התמונה מעל (מתחת במתלה תקרה) גובה העדשה.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
זה בטוח, רוב (אם לא כל המקרנים) אין להם הקרנה מרכזית. זה כי הם מניחים שהם יהיו על שלחן או על תקרה, ולא בגובה אמצעי.MartinHSabag כתב:לא "כל" התמונה, אלא חלקה או רובה.
הכוונה היא שמרכז התמונה הוא לא במרכז העדשה....
מזכיר לי את מקרן השיקופיות (ממורכז) של הורי כשתמיד התמונה הייתה טרפזית באופן קשה .
אני מצרף פה את התרשים הרלוונטי לPearl תוך ציון העובדה שלא הצלחתי בכלל להבין איפה פה תהיה התמונה כשלא משתמשים בLens Shift. חסר לי עמ' 15
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
משה