שרשור תגובות: נתב EA4500 של חטיבת Linksys בחברת Cisco
יאיר, נקודה למחשבה: אם אתה קולט את הנתב שלך מחוץ לבית כ"כ רחוק זאת אומרת שהנתב שלך משדר בעוצמה גבוהה מדי.
אם כולם יפחיתו את העוצמה למינימום הנדרש (נניח - שיעבוד טוב בפינה הכי נידחת בבית) אז הWIFI יעבוד יותר טוב לכולם. אחת הבעיות הגדולות ב2.4 היא שיש מלא APים וclients שמזהמים את הספקטרום סתם.
shnootz - אני קניתי לבית Unifi AP Pro של Ubiquiti ואני די מרוצה. למרות שאני ממליץ לך לקרוא מה שכתבתי ליאיר, זה נכון גם לגביך.
אני עובד המון עם ציוד שלהם ונורא מבאס אותי הקושי בייבוא שלו לארץ (גם לצרכים מקצועיים) אבל אני חייב להגיד שאני מתחיל להבין למה משרד התקשורת לא נותן להכניס לארץ ציוד עם EIRP של יותר מ20dBm...
אם כולם יפחיתו את העוצמה למינימום הנדרש (נניח - שיעבוד טוב בפינה הכי נידחת בבית) אז הWIFI יעבוד יותר טוב לכולם. אחת הבעיות הגדולות ב2.4 היא שיש מלא APים וclients שמזהמים את הספקטרום סתם.
shnootz - אני קניתי לבית Unifi AP Pro של Ubiquiti ואני די מרוצה. למרות שאני ממליץ לך לקרוא מה שכתבתי ליאיר, זה נכון גם לגביך.
אני עובד המון עם ציוד שלהם ונורא מבאס אותי הקושי בייבוא שלו לארץ (גם לצרכים מקצועיים) אבל אני חייב להגיד שאני מתחיל להבין למה משרד התקשורת לא נותן להכניס לארץ ציוד עם EIRP של יותר מ20dBm...
So long and thanks for all the fish!
החלפתי את הסיסקו AP הישן שלי, שהיה עם 6 אנטנות חיצוניות מרשימות ביותר (802.11n), בדגם חדש יותר (גם סיסקו, וכמובן גם 802.11n). ב-AP החדש יש 4 אנטנות פנימיות בלבד, ולמרות זאת הקליטה הרבה יותר טובה בכל הבית, ויש כיסוי מצויין גם באזורים שלא הייתה בהם קליטה בכלל עם הדגם הקודם... כך שהאנטנות או מספרן זה לא תמיד אינדיקציה לטיב הקליטה/שידור. יש לציין שאני גר באיזור עמוס ביותר מבחינת שידורים אלחוטיים.ahersko כתב:אחרי לבטים ברכישת נתב חדש, שהטווח מהווה שיקול משמעותי והמחיר המטורף של ה E4500, חשבתי על ה 3500 או ה 2700 אבל לבסוף רכשתי אסוס rt-n12hp עם 2 אנטנות מגודלת וטווח מדהים בשליש מחיר. נכון הוא לא N900 וללא USB וגם ל 1G
לרוב המשתמשים הרגילים זה עדיין אובר קיל רציני.
להשקיע 1000 ש"ח (בסינגפור 269 דולר סינגפורי ~ 800 ש"ח) בנתב?
עם כל הכבוד ללינקסיס, הגזמתם....
Batnun
.
- pacooka
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 129
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
נראה שיש לו אנטנה אחת, במידה ומשדר תקן n ב CBW40 chain1 המהירות המירבית היא 135Mbps ובמידה ו SGI מאופשר המקסימום 150Mbps.istarmini כתב:במידה ויכולות אלחוט זה מה שחשוב לך גם אסוס לא מי יודע כמה למרות שתי האנטנות הארוכות שלו.ahersko כתב:אחרי לבטים ברכישת נתב חדש, שהטווח מהווה שיקול משמעותי והמחיר המטורף של ה E4500, חשבתי על ה 3500 או ה 2700 אבל לבסוף רכשתי אסוס rt-n12hp עם 2 אנטנות מגודלת וטווח מדהים בשליש מחיר. נכון הוא לא N900 וללא USB וגם ל 1G
לרוב המשתמשים הרגילים זה עדיין אובר קיל רציני.
להשקיע 1000 ש"ח (בסינגפור 269 דולר סינגפורי ~ 800 ש"ח) בנתב?
עם כל הכבוד ללינקסיס, הגזמתם....
אני רכשתי ראוטר של air live דגם n power .
הנ״ ל משדר בין 12 ל 20 dbi . קליטה מטורפת בכל הבית כולל במקומות נידחים במרתף ובממ״ד.
רכשתי בארץ במחיר של 350 ש״ח ישירות מהיבואן.
http://www.airlive.com/product/N.Power
מכשיר מדהים באיכותו ובידידותו למשתמש ,כולל יבואן נחמד, שמוכן לעזור ולהסביר ללא שום הסתיגויות....
במידה ואכן משדר ב chain1 לא ממליץ על רכישתו,
GibsonLP כתב:יאיר, נקודה למחשבה: אם אתה קולט את הנתב שלך מחוץ לבית כ"כ רחוק זאת אומרת שהנתב שלך משדר בעוצמה גבוהה מדי.
אני עובד המון עם ציוד שלהם ונורא מבאס אותי הקושי בייבוא שלו לארץ (גם לצרכים מקצועיים) אבל אני חייב להגיד שאני מתחיל להבין למה משרד התקשורת לא נותן להכניס לארץ ציוד עם EIRP של יותר מ20dBm......
כשהתקינו לי אותו השארתי את ההגדרות של ה WIFI ללא שינוי
כי רציתי לדעת עד איפה הקליטה שלו מגיעה אחרי שראיתי שאני מקבל
אחלה קליטה מחוץ לבית שיניתי את העוצמת שידור שלו בהתאם לבית שלי
בעזרת השם כשאני יקנה בית גדול יותר נשנה את ההגדרות בהתאם לגודל בית
שיקלוט לי כמעט בכל הבית
מרוצה מה - DLink DIR-645
שהיתה עליו גם ביקורת של NetCHEIF.
http://www.htmag.co.il/article03988
כולל 1G במחיר סביר (435 ש"ח).
שהיתה עליו גם ביקורת של NetCHEIF.
http://www.htmag.co.il/article03988
כולל 1G במחיר סביר (435 ש"ח).
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 16671
- נתן תודות: 973 פעמים
- קיבל תודות: 2092 פעמים
ביצועים,תומך ברשת גיגה למי שצריך ויכולות אלחוט ברמה אחרת.ttttt כתב:לא הבנתי מה נותן לי הנתב מול נתב של בזק החינם ?
יופי ? חזות ? בנייה ?
את מי זה מעניין ?
לא מצאתי שום יתרון מול נתב המחובר בכבל למחשב...
אני משתמש בנתב הזה כבר מעל לחצי שנה,
קניתי אותו ברדמונד ב180$ ואני יכול להעיד שהוא איכותי ואמין מאד. חיברתי אליו WD LIVE בנפח 3TB עם יציאת רשת של 1GPS וניתן להזרים איתו ברשת אלחוטית תכני 1080P בטווחים "נקיים".
אגב, בנתב שלי איך כפתור פיזי ON OFF כמו שיש בנתב שבתמונה כאן.
מבחינתי היתרון הגדול ביותר בתדר 5Ghz הוא שכל שאר הציודים שמתקשרים ב2.4 פתאום עובדים כמו שצריך, לדוגמא עכבר ומקלדת BT של APPLE, שעד לפני רכישת הנתב עבדו בטווח מקסימלי של 2.5 מטר היום עובדים חלק גם בטווח של 5 מטר.
החיסרון היחיד מבחינתי שהוא לא כולל מודם ADSL
קניתי אותו ברדמונד ב180$ ואני יכול להעיד שהוא איכותי ואמין מאד. חיברתי אליו WD LIVE בנפח 3TB עם יציאת רשת של 1GPS וניתן להזרים איתו ברשת אלחוטית תכני 1080P בטווחים "נקיים".
אגב, בנתב שלי איך כפתור פיזי ON OFF כמו שיש בנתב שבתמונה כאן.
מבחינתי היתרון הגדול ביותר בתדר 5Ghz הוא שכל שאר הציודים שמתקשרים ב2.4 פתאום עובדים כמו שצריך, לדוגמא עכבר ומקלדת BT של APPLE, שעד לפני רכישת הנתב עבדו בטווח מקסימלי של 2.5 מטר היום עובדים חלק גם בטווח של 5 מטר.
החיסרון היחיד מבחינתי שהוא לא כולל מודם ADSL
- Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 610
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 99 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
קודם כל תודה על הסקירה המושקעת
גם לי יש את ה EA4500, האמת שאני קצת מאוכזב...
אני גר בדירה של 75 מטר בלב תל אביב,ואפילו ב 2.4 לא תמיד הוא מצליח להגיע לקצה שני של הדירה, בנוסף הנתב יוצר לי בעיה ברשת (נפתח שרשור חדש בנושא). אם אצליח לפתור את בעיית הרשת אז כמובן שרמת הסיפוק שלי ממנו תגדל משמעותית.
גם לי יש את ה EA4500, האמת שאני קצת מאוכזב...
אני גר בדירה של 75 מטר בלב תל אביב,ואפילו ב 2.4 לא תמיד הוא מצליח להגיע לקצה שני של הדירה, בנוסף הנתב יוצר לי בעיה ברשת (נפתח שרשור חדש בנושא). אם אצליח לפתור את בעיית הרשת אז כמובן שרמת הסיפוק שלי ממנו תגדל משמעותית.