• מבקש המלצה למצלמה, לא יודע לאיזה סוג לכוון...
שלום,
אין לי שום ניסיון בצילום, אני רק יודע שנמאס לי מאיכות הצילום הגרועה של המצלמות הקומפטיות (פלאש מרוח, עיניים אדומות, צבעים לא נכונים - המצלמה הנוכחית שלי הוא FUJI FINEPIX, משהו שקניתי בשנת 2007),
ובקרוב אני נוסע לטיול במרכז אמריקה וארה"ב וחשבתי שאולי זאת הזדמנות טובה אולי לקנות מצלמה שיכולה להוציא תמונות איכותיות, כמובן שהמצלמה תשמש אותי גם בהמשך ולא בהכרח רק לטיול.
על מה הייתם ממליצים למישהו כמוני? לא הגדרתי לעצמי מגבלת תקציב מסוימת, אני מעוניין במשהו עם יחס מחיר - תמורה הולם, ושלא תהיה כבדה ומעיקה...
ושתהיה מספיק נוחה ככה שלמשל אם אתן לאדם אחר לצלם אותי, שהוא לא יצטרך לעבור קורס שלם בשביל להוציא תמונה נחמדה...
הכיוון שלי הוא אולי לאזור המחיר של הניקון D90 שהבנתי שיש עליה ביקורות טובות, מה דעתכם עליה? האם כיום יש כבר מצלמות יותר טובות במחיר דומה?
בנוסף, איזו עדשה עליי לקנות? אני מחבב בעיקר צילומי פורטרט של אנשים.. אבל רוצה שהמצלמה תהיה מסוגלת לצלם גם את הנוף במידה וארצה.
הבנתי שאפשר לצלם בה גם עם שלט (במקום טיימר), ושיש לה פלאש מובנה, ואלו דברים שנראים לי שימושיים.
עם זאת, הבנתי שגם ה CANON G15 נחשבת מצלמה איכותית, ושיש גם ז'אנר של מצלמות ללא מראה (שאין לי מושג ממש למה הכוונה).
כפי שהבנתם, אני לא בטוח לאיזה קטגוריה לכוון, ומה היתרונות/חסרונות ועד כמה הם משמעותיים בכל אחת מהקטגוריות (כגון, קלות התפעול, משקל, האם גם אדם אחר יוכל לצלם, עד כמה משמעותי ההבדל באיכויות כל עוד אני לא צלם מקצועי שעובד על סט עם תאורה ייעודית וכו').
האם ישנו סיכוי להוציא תמונות באיכות כזו (וספציפית - כשהמצולם חד, והרקע מטושטש) עם איזשהי מבין הקטגוריות של המצלמות הנ"ל?
http://photos.modelmayhem.com/photos/12 ... 6e9901.jpg
http://photos.modelmayhem.com/photos/12 ... c98339.jpg
אגב, האם יש חנויות שעושות הדגמות של המצלמה, כך שאפשר להתרשם לפני הקנייה?
אשמח לקבל הסבר בשפה ל"הדיוטות", עם כמה שפחות מונחי צילום כיוון שאני לא ממש בקיא בתחום, נכון להיום
תודה!
אין לי שום ניסיון בצילום, אני רק יודע שנמאס לי מאיכות הצילום הגרועה של המצלמות הקומפטיות (פלאש מרוח, עיניים אדומות, צבעים לא נכונים - המצלמה הנוכחית שלי הוא FUJI FINEPIX, משהו שקניתי בשנת 2007),
ובקרוב אני נוסע לטיול במרכז אמריקה וארה"ב וחשבתי שאולי זאת הזדמנות טובה אולי לקנות מצלמה שיכולה להוציא תמונות איכותיות, כמובן שהמצלמה תשמש אותי גם בהמשך ולא בהכרח רק לטיול.
על מה הייתם ממליצים למישהו כמוני? לא הגדרתי לעצמי מגבלת תקציב מסוימת, אני מעוניין במשהו עם יחס מחיר - תמורה הולם, ושלא תהיה כבדה ומעיקה...
ושתהיה מספיק נוחה ככה שלמשל אם אתן לאדם אחר לצלם אותי, שהוא לא יצטרך לעבור קורס שלם בשביל להוציא תמונה נחמדה...
הכיוון שלי הוא אולי לאזור המחיר של הניקון D90 שהבנתי שיש עליה ביקורות טובות, מה דעתכם עליה? האם כיום יש כבר מצלמות יותר טובות במחיר דומה?
בנוסף, איזו עדשה עליי לקנות? אני מחבב בעיקר צילומי פורטרט של אנשים.. אבל רוצה שהמצלמה תהיה מסוגלת לצלם גם את הנוף במידה וארצה.
הבנתי שאפשר לצלם בה גם עם שלט (במקום טיימר), ושיש לה פלאש מובנה, ואלו דברים שנראים לי שימושיים.
עם זאת, הבנתי שגם ה CANON G15 נחשבת מצלמה איכותית, ושיש גם ז'אנר של מצלמות ללא מראה (שאין לי מושג ממש למה הכוונה).
כפי שהבנתם, אני לא בטוח לאיזה קטגוריה לכוון, ומה היתרונות/חסרונות ועד כמה הם משמעותיים בכל אחת מהקטגוריות (כגון, קלות התפעול, משקל, האם גם אדם אחר יוכל לצלם, עד כמה משמעותי ההבדל באיכויות כל עוד אני לא צלם מקצועי שעובד על סט עם תאורה ייעודית וכו').
האם ישנו סיכוי להוציא תמונות באיכות כזו (וספציפית - כשהמצולם חד, והרקע מטושטש) עם איזשהי מבין הקטגוריות של המצלמות הנ"ל?
http://photos.modelmayhem.com/photos/12 ... 6e9901.jpg
http://photos.modelmayhem.com/photos/12 ... c98339.jpg
אגב, האם יש חנויות שעושות הדגמות של המצלמה, כך שאפשר להתרשם לפני הקנייה?
אשמח לקבל הסבר בשפה ל"הדיוטות", עם כמה שפחות מונחי צילום כיוון שאני לא ממש בקיא בתחום, נכון להיום
תודה!
- egurevitch
- עורך ht photo

- תגובות: 878
- שם מלא: אייל גורביץ'
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 41 פעמים
התמונות שצירפת מתאפיינות בעומק שדה נמוך,
דבר שמחייב שילוב של חיישן גדול וצמצם גדול.
המעבר משימוש בקומפקטית ישנה ביום יום
לצילום עם DSLR בטיול הוא משמעותי ביותר,
ויש סיכוי שזה יהיה מתסכל עבורך להעתסק עם
המצלמה תוך כדי הטיול, שלא לדבר על לסחוב אותה.
מה גם, שאם תשקיע אלפי שקלים במצלמה חדשה,
תדאג לה באופן קבוע בטיול, זה ממש לא כיף, מנסיון.
אני ממליץ לך ללכת בכל זאת על מצלמה קומפקטית
איכותית - ה-G15 היא אפשרות טובה, רק שהעדשה שלה
מתחילה ב-28 מ"מ - זה בסדר גמור אבל לא מאוד רחב.
גם ה-LX7 של פנסוניק יכולה לעשות את העבודה לא רע.
דבר שמחייב שילוב של חיישן גדול וצמצם גדול.
המעבר משימוש בקומפקטית ישנה ביום יום
לצילום עם DSLR בטיול הוא משמעותי ביותר,
ויש סיכוי שזה יהיה מתסכל עבורך להעתסק עם
המצלמה תוך כדי הטיול, שלא לדבר על לסחוב אותה.
מה גם, שאם תשקיע אלפי שקלים במצלמה חדשה,
תדאג לה באופן קבוע בטיול, זה ממש לא כיף, מנסיון.
אני ממליץ לך ללכת בכל זאת על מצלמה קומפקטית
איכותית - ה-G15 היא אפשרות טובה, רק שהעדשה שלה
מתחילה ב-28 מ"מ - זה בסדר גמור אבל לא מאוד רחב.
גם ה-LX7 של פנסוניק יכולה לעשות את העבודה לא רע.
אייל גורביץ', כתב צילום.
http://www.eyalg.com
אוקיי, לגבי קומפקטיות, לעניין LX7 של פנסוניק ניסיתי לחפש גלריות לדוגמא ולא כ"כ התרשמתי...
מה לגבי דגמים כמו ה G15, ה G1X, ה RX100 (שאם שווה את המחיר, אני מוכן לשלם), ולמשל ה canon S110 או סדרת ה Nikon coolpix?
מהם ההבדלים המהותיים שאני אחווה בתור מישהו ללא ניסיון בצילום, אבל עם שאיפה לתמונות קצת יותר "אומנתיות" ופחות בסגנון snapshot?
תודה
מה לגבי דגמים כמו ה G15, ה G1X, ה RX100 (שאם שווה את המחיר, אני מוכן לשלם), ולמשל ה canon S110 או סדרת ה Nikon coolpix?
מהם ההבדלים המהותיים שאני אחווה בתור מישהו ללא ניסיון בצילום, אבל עם שאיפה לתמונות קצת יותר "אומנתיות" ופחות בסגנון snapshot?
תודה
ראשית אפנה אותך לאתרים מעולים שם תוכל לבצע השוואות למצלמות, עצמיות (עדשות) וירקות אחרים.
1. www.megapixel.co.il – השוואות מוצרים ע"י ממשק יעודי + סקירות.
2. www.dpreview.com – סיקורי מוצרים חדשים בשוק.
3. www.digitalrev.com- סיקרת וידאיו למוצרים – מומלץ ביותר!
4. http://www.galitz.co.il/articles.html - מונחי יסוד בעולם הצילום.
לגבי בחירת המצלמה, רצוי לתת דגש ראשוני על תחום הצילום.
השאלה היא, מה אתה הולך לצלם?
נוף \ טבע \ רחוב \ אירועים \ תיעוד אישי \ ספורט \ סטודיו וכו'..
הסיבה העיקרית למיקוד הנושא המצולם, תשפיע ישירות על בחירת המלצמה וסוג העדשה.
לנוף – נצטרך עדשה "רחבה".
לחתונות ואירועים – נצטרך עדשה חדה מאוד עם מפתח צמצם גדול.
לתיעוד אישי – מומלץ להשתמש בעדשת זום "רגילה".
לטבע וספורט – נצטרך עדשת טלפוטו (זום גדול).
ועל זו הדרך.
כמו ששמת לב, שני "מחנות" שולטים בעולם הצילום: קנון \ ניקון.
ההבדל בינהם הוא בנוחות התפעול של המצלמה (לטעם המשתמש).
רוב המצלמות תחת אותה הקטגוריה מכילות רכיבים עם ביצועים דומים.
אני אישית בחרתי בקנון בהתחלה אבל כשרציתי להתקדם, עברתי לניקון כדי לחלוק את הציוד עם חבר (גם לו יש ניקון).
בכל מקרה,
לשימוש ברמת מתחיל תוכל לבחור בין היתר במצלמות הנמכרות בתצורת "קיט" משמע – אתה רוכש מצלמה ועדשה יחד. (באיזור ה600$)
כמובן שתמיד תוכל לרכוש "גוף" ו\או עדשה אחרים.
אל תשכח שצריך להוסיף פלאש לכל העסק הזה, אם תרצה לצלם בלילה או בתנאי תאורה קשים.
עלות פלאש של "חברת מותג" נע מ 250$ - 600$ בקירוב.
ניתן לרכוש פלאש של חברה לא ממותגת אך מוכרת, שעושה את אותה העבודה ב140 $ בקירוב.
1. www.megapixel.co.il – השוואות מוצרים ע"י ממשק יעודי + סקירות.
2. www.dpreview.com – סיקורי מוצרים חדשים בשוק.
3. www.digitalrev.com- סיקרת וידאיו למוצרים – מומלץ ביותר!
4. http://www.galitz.co.il/articles.html - מונחי יסוד בעולם הצילום.
לגבי בחירת המצלמה, רצוי לתת דגש ראשוני על תחום הצילום.
השאלה היא, מה אתה הולך לצלם?
נוף \ טבע \ רחוב \ אירועים \ תיעוד אישי \ ספורט \ סטודיו וכו'..
הסיבה העיקרית למיקוד הנושא המצולם, תשפיע ישירות על בחירת המלצמה וסוג העדשה.
לנוף – נצטרך עדשה "רחבה".
לחתונות ואירועים – נצטרך עדשה חדה מאוד עם מפתח צמצם גדול.
לתיעוד אישי – מומלץ להשתמש בעדשת זום "רגילה".
לטבע וספורט – נצטרך עדשת טלפוטו (זום גדול).
ועל זו הדרך.
כמו ששמת לב, שני "מחנות" שולטים בעולם הצילום: קנון \ ניקון.
ההבדל בינהם הוא בנוחות התפעול של המצלמה (לטעם המשתמש).
רוב המצלמות תחת אותה הקטגוריה מכילות רכיבים עם ביצועים דומים.
אני אישית בחרתי בקנון בהתחלה אבל כשרציתי להתקדם, עברתי לניקון כדי לחלוק את הציוד עם חבר (גם לו יש ניקון).
בכל מקרה,
לשימוש ברמת מתחיל תוכל לבחור בין היתר במצלמות הנמכרות בתצורת "קיט" משמע – אתה רוכש מצלמה ועדשה יחד. (באיזור ה600$)
כמובן שתמיד תוכל לרכוש "גוף" ו\או עדשה אחרים.
אל תשכח שצריך להוסיף פלאש לכל העסק הזה, אם תרצה לצלם בלילה או בתנאי תאורה קשים.
עלות פלאש של "חברת מותג" נע מ 250$ - 600$ בקירוב.
ניתן לרכוש פלאש של חברה לא ממותגת אך מוכרת, שעושה את אותה העבודה ב140 $ בקירוב.
- egurevitch
- עורך ht photo

- תגובות: 878
- שם מלא: אייל גורביץ'
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 41 פעמים
לעניין הקומפקטיות - ה-LX7 היא באותה רמה בדיוק כמו ה-G15 וה-S110.
אם כבר, אז יש לה צמצמים גדולים יותר ולכן יש לה יכולות טובות יור בתאורה נמוכה.
ה-RX100 וה-GX1 הן חיות אחרות עם חיישנים גדולים הרבה יותר, ולכן איכות התמונה
שלהן טובה משאר הקומפקטיות שהזכרת. לפי כל מה שאתה כותב נרא לי שהכיוון שלך
הוא מצלמה ללא מראה.
אם כבר, אז יש לה צמצמים גדולים יותר ולכן יש לה יכולות טובות יור בתאורה נמוכה.
ה-RX100 וה-GX1 הן חיות אחרות עם חיישנים גדולים הרבה יותר, ולכן איכות התמונה
שלהן טובה משאר הקומפקטיות שהזכרת. לפי כל מה שאתה כותב נרא לי שהכיוון שלך
הוא מצלמה ללא מראה.
אייל גורביץ', כתב צילום.
אני הייתי ממליץ לך על מצלמה סופר זום של קנון x50 , זוהיא מצלמה דמוי SLR עם זום אופטי X50
אתה פשוט לא מבין איזה זום מטורף יש למצלמה הזו , היא מקבילה לעדשה 24-1200 !!!!
היא מצלמה מצויינת שתוכל לקחת את הרמה שלך כמה צעדים קדימה , תקרא ביקורות .
אם המטרה שלך זה לקפוץ ברמה אך יחד עם זאת אתה לא מתכוון להיות מקצוען , או אפילו כתחביב מרכזי
ולהתעסק עם החלפת עדשות , זו מצלמה שתיתן לך את מה שאתה מחפש .
אגב , המחיר שלה ממש מפתה כ 1800 שקל אם אני לא טועה .
אגב אני מחזיק קנון 60D + מספר עדשות יקרות , ואני אומר לך שאם המטרה שלך זה להנות מצילום , שהמצלמה תיתן לך תמונות מצויינות + עדשת זום אימתנית הייתי אומר לך לבדוק אותה
אתה פשוט לא מבין איזה זום מטורף יש למצלמה הזו , היא מקבילה לעדשה 24-1200 !!!!
היא מצלמה מצויינת שתוכל לקחת את הרמה שלך כמה צעדים קדימה , תקרא ביקורות .
אם המטרה שלך זה לקפוץ ברמה אך יחד עם זאת אתה לא מתכוון להיות מקצוען , או אפילו כתחביב מרכזי
ולהתעסק עם החלפת עדשות , זו מצלמה שתיתן לך את מה שאתה מחפש .
אגב , המחיר שלה ממש מפתה כ 1800 שקל אם אני לא טועה .
אגב אני מחזיק קנון 60D + מספר עדשות יקרות , ואני אומר לך שאם המטרה שלך זה להנות מצילום , שהמצלמה תיתן לך תמונות מצויינות + עדשת זום אימתנית הייתי אומר לך לבדוק אותה
- uriler
- גורו

- תגובות: 10116
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 513 פעמים
yshneider,
איפה ראית שהוא חיפש זום גדול?
ה X50 מצלמת חובבים בהחלט לא רעה, אבל אם הוא מחפש חיישן גדול וצמצם גדול , היא ממש לא בשבילו.
חוץ מזה, הוא אמר שהוא אוהב צילומי פורטרטים - בשביל זה לא צריך עדשה מקבילה ל- 1200...
איפה ראית שהוא חיפש זום גדול?
ה X50 מצלמת חובבים בהחלט לא רעה, אבל אם הוא מחפש חיישן גדול וצמצם גדול , היא ממש לא בשבילו.
חוץ מזה, הוא אמר שהוא אוהב צילומי פורטרטים - בשביל זה לא צריך עדשה מקבילה ל- 1200...
אני ממליץ לך להתמקד בסוג המצלמות שנקרא ״מצלמות ללא מראה״, הן יחסית חדשות בשוק ולטעמי הן נותנות יחס מעולה בתמורה למחיר, מבחינת איכות ואפשרות שליטה ניתן להגיע לתוצאות מעולות גם במצב אוטומטי וזאת בזכות החיישן הגדול והאפשרות להשתמש בעדשות איכותיות יותר ממה שמגיע לרוב עם המצלמות הקומפקטיות.
כאשר תחליט להשקיע ולהתמקצע בצילום תוכל לעבוד בצורה ידנית וללמוד את כל רזי המקצוע עם המצלמה במצב ידני, ותוכל לשדרג את הציוד הקיים ע״י קניית עדשות (זהירות! ממכר)
אחד היתרונות המשמעותיים על פני DSLR הוא בגודל שמשמעותית יותר קטן, דבר שלדעתי הוא קריטי במיוחד כאשר אתה מטייל.
את רוב המצלמות ניתן לקנות עם עדשות קיט בסיסיות אך שמאפשרות להשיג תוצאות טובות מאוד ונוח להסתובב עם עדשה אחת.
אני אישית רכשתי לאחרונה מצלמה כזו יד שנייה מדגם sony nex5 ואני מאוד מרוצה, אני שילמתי 1400₪ כולל עדשת קיט 18-55
הדגם הזה הוא מעט ישן והיום יש לסוני דגמים חדשים עם יותר פיקסלים ופיצ׳רים מגניבים אחרים שנותנים גם הם תוצאות מעולות
מלבד הדגמים של סוני הייתי מציע גם לבדוק את הgh של פנסוניק (1,2 או3) שהן מצלמות מעולות
ושמעתי שהמצלמה של פוג׳י גם נותנת תוצאות מדהימות ושווה לבדוק אותה (אני לא זוכר בדיוק את הדגם משהו x1).
מקווה שעזרתי
כאשר תחליט להשקיע ולהתמקצע בצילום תוכל לעבוד בצורה ידנית וללמוד את כל רזי המקצוע עם המצלמה במצב ידני, ותוכל לשדרג את הציוד הקיים ע״י קניית עדשות (זהירות! ממכר)
אחד היתרונות המשמעותיים על פני DSLR הוא בגודל שמשמעותית יותר קטן, דבר שלדעתי הוא קריטי במיוחד כאשר אתה מטייל.
את רוב המצלמות ניתן לקנות עם עדשות קיט בסיסיות אך שמאפשרות להשיג תוצאות טובות מאוד ונוח להסתובב עם עדשה אחת.
אני אישית רכשתי לאחרונה מצלמה כזו יד שנייה מדגם sony nex5 ואני מאוד מרוצה, אני שילמתי 1400₪ כולל עדשת קיט 18-55
הדגם הזה הוא מעט ישן והיום יש לסוני דגמים חדשים עם יותר פיקסלים ופיצ׳רים מגניבים אחרים שנותנים גם הם תוצאות מעולות
מלבד הדגמים של סוני הייתי מציע גם לבדוק את הgh של פנסוניק (1,2 או3) שהן מצלמות מעולות
ושמעתי שהמצלמה של פוג׳י גם נותנת תוצאות מדהימות ושווה לבדוק אותה (אני לא זוכר בדיוק את הדגם משהו x1).
מקווה שעזרתי