שאלה בקשר ליבוא אישי

מקרנים קידמיים - Front Projector.
noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

במידה ונאלצים לנצל את האחריות על מקרן שנקנה בחו"ל, ושולחים אותו לתיקון בחו"ל, מה קורה כאשר המקרן חוזר לארץ, מבחינת תשלום מיסים ?.

לפני 5 שנים בערך שאלתי את המוכס את השאלה הזו, כאשר שיחררתי איזו חבילה בנתב"ג, והוא אמר לי שבין אם שילמתי על המוצר מס כאשר יבאתי אותו לארץ, ובין אם הברחתי אותו פנימה, אני אאלץ לשלם שוב מס מלא, על המוצר כאשר יחזור מתיקון, ובכל פעם נוספת שאשלח אותו לתיקון, אאלץ לשלם שוב מס מלא כאשר יחזור לארץ, כאילו ניקנה בפעם הראשונה. האמת שזה נשמע לי אידיוטי לחלוטין, כי אם זה היה החוק, היו דורשים גם מתיירים שחוזרים לארץ מטיול בחו"ל, לשלם מיסים על המצלמות שלקחו לטיול... בכל אופן המוכס נשמע נחרץ בטיעוניו, ולא הייתה לי סבלנות להיכנס איתו לויכוח.

שאלתי את חבר שלי את אותה השאלה לפני שבוע, והוא אמר לי שאם הוא לא טועה, התקנות של היום אומרות שלא משנה איך הכנסת את המוצר לארץ, אם אתה רוצה לשלוח אותו לתיקון בחו"ל, אתה פשוט מחתים איזה טופס, ובחזרה לא תשלם עליו מיסים.

מישהו יכול לאשר את זה ?.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #2 

לפי מה שידוע לי, משלמים מס רק על מחיר התיקון עצמו.
אם יחליפו לך למקרן חדש (גם אם זה במסגרת האחריות, ללא עלות), תאלץ לשם מס על מחיר מלא של המקרן.
ליאור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לא מדוייק.

צריך להסדיר את הניירת. אתה חייב מראש להשיג RMA ולציין במשלוח החוצה שמדובר בייצוא למטרת תיקון. אתה מצרף את הניירת של ה-RMA וגם את המספר הסיריאלי של המקרן וכל דבר שיכול לעזור לזהות אותו.

בחזרה, אתה חייב להציג את טפסי הייבוא המקוריים, אם ה-RMA, ולהראות שהמספר הסידורי וכל הפרטים (מודל וכו') של המכשיר זהה לזה שנשלח לתיקון.

צריך גם לשלוח הצהרה חתומה שהמכשיר תוקן ולא מדובר במכשיר חדש שיוובא על ידך.

זה דורש בד"כ הגעה למכס.

כל זה לפי שמועה בלבד, למזלי עדיין לא היה לי צורך לבצע דברים באלה בעצמי. אם הניירת לא תקינה - המכס לא יכיר בזה כתיקון ואז באמת צריך לשלם את מלוא המכס שוב.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

בחזרה, אתה חייב להציג את טפסי הייבוא המקוריים
...
אם כך, אז יוצא מכך מי שמייבא את המקרן בתיק יד, מבלי לשלם מיסים בכניסה, ומאוחר יותר המקרן יתקלקל לו והוא יאלץ לשלוח אותו לתיקון, אז בחזרה הוא יאלץ לשלם מס מלא על המקרן, כי לא יוכל להציג את טפסי היבוא המקוריים... (כלומר ההכנסה במזוודה במסלול הירוק, לא בהכרח מהלך נכון, בלי קשר למוסריות).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #5 

noam23,

עקרונית כן. מעשית, רוב הסיכויים שהוא לא ישלח את המכשיר לתיקון בחו"ל. יש מעבדות בארץ שיתקנו את המכשיר במחיר שבד"כ יהיה זול מהוצאות המשלוח הכפול...

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #6 

עפר, בפרוצודורה שתארת, למעשה לא משלמים שום מס על התיקון ?
ליאור

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שרשור שלא נקרא #7 

רק על התשלום על התיקון באם קיים כזה.

העניין הוא המשלוח. בד"כ משלוח שכזה יכול לעלות בין עשרות (לא אופייני) למאות דולרים. במחיר כזה עבור תיקון שנכלל באחריות (אלא אם כן אתה מוסר את המכשיר לתיקון בארץ והם על חשבונם מעבירים אותו לחו"ל לתיקון) עדיף כבר לתקן מחוץ לאחריות כי זה יצא יותר זול.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”