איך גאד שוט צריך להיות?
היי, אני מנסה, כמו הרבה משוגעים פה, להגיע לגאד שוטים אחד אחרי השני או לפחות לאספרסו טעים שאפשר לשתות ללא '' תיקוני סוכר''. תמיד האספרסו יוצא או מר מדיי או חמוץ, ואם במידה ואני מוסיף לו חלב הטעם איכשהו '' מתקזז''.
בסלסלת סינגל זה יוצא חמוץ, בדאבל מר.
חשבתי לשחק עם הטמפרטורה של החליטה, שום תוצאה דרמטית. וגם מלא שינויי כמות בסלסלה..
השוט יוצא די טוב, זנב עכבר ואחלה קרמה בדאבל.
בסינגל זה פשוט על הפנים! ככל שאני מוריד בכמות הקפה זה נעשה יותר חמוץ..
מה הדבר הנכון לעשות כדי להגיע לטעם מאוזן? באיזה סלסלה להשתמש? ואיך לדעתכם הטעם של גאד שוט צריך להיות?
בסלסלת סינגל זה יוצא חמוץ, בדאבל מר.
חשבתי לשחק עם הטמפרטורה של החליטה, שום תוצאה דרמטית. וגם מלא שינויי כמות בסלסלה..
השוט יוצא די טוב, זנב עכבר ואחלה קרמה בדאבל.
בסינגל זה פשוט על הפנים! ככל שאני מוריד בכמות הקפה זה נעשה יותר חמוץ..
מה הדבר הנכון לעשות כדי להגיע לטעם מאוזן? באיזה סלסלה להשתמש? ואיך לדעתכם הטעם של גאד שוט צריך להיות?
אי אפשר להגדיר גאד שוט באמת. הדבר הראשון שקראתי לו גאד שוט היה כמה חודשים מאוחר יותר שוט בינוני במקרה הטוב.
לעניינו, עזוב גאד שוט, בוא נראה אם אפשר לשפר את השוטים שלך. חסרים המון פרטים - איזו מכונה, איזו מטחנה והכי חשוב - איזה קפה ובן כמה?
לעניינו, עזוב גאד שוט, בוא נראה אם אפשר לשפר את השוטים שלך. חסרים המון פרטים - איזו מכונה, איזו מטחנה והכי חשוב - איזה קפה ובן כמה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
צריך להיות הכי טוב שהיה לך עד עכשיו
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
שנים של קריאה מקצועית וניסויים אין ספור.... בגדול
אילו התנאים
18.5g ground
24sec extraction
30g volume extract
כמובן שזה משתנה בסוג הקפה ואיכות הקליה, אחוז המים ואפילו הלחות באכסון.
אבל אם אתה בסביבה הזו ואתה על מכונה טובה - אתה כמעט שם.
אילו התנאים
18.5g ground
24sec extraction
30g volume extract
כמובן שזה משתנה בסוג הקפה ואיכות הקליה, אחוז המים ואפילו הלחות באכסון.
אבל אם אתה בסביבה הזו ואתה על מכונה טובה - אתה כמעט שם.
טוב , לאחר עוד כמה נסיונות להגיע לשוטים טובים , אני פשוט צריך להחליף את הקפה שלי הישן והלא טרי .
2 שאלות .
1. יש אפשרות לזהות קפה לא טרי? או שפשוט רק לקלות בבית ?
2. לפעמים יש לי קפיצות כאלו בחליטה, ואין זרימה חלקה. איך אפשר להפטר מזה? הציעו לי שאעבור עם קיסם על הקפה , יש לי מטחנה עם מחלק מנות . זה מתיש לעשות בכל פעם. יש פתרון יותר ריאלי?
2 שאלות .
1. יש אפשרות לזהות קפה לא טרי? או שפשוט רק לקלות בבית ?
2. לפעמים יש לי קפיצות כאלו בחליטה, ואין זרימה חלקה. איך אפשר להפטר מזה? הציעו לי שאעבור עם קיסם על הקפה , יש לי מטחנה עם מחלק מנות . זה מתיש לעשות בכל פעם. יש פתרון יותר ריאלי?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש תאריך קלייה או תאריך פג תוקף.
עד חודש זה בסדר. אם תזמין מקולה קטן כמו סקרטו, נגרו, בוטיק, אנין = תדע בדיוק מתי קלו.
לתקן קפיצות וכאלה צקיך ידית נייקד. ברגע שתגיע לקונוס אחיד ויפה מהאמצע ייצא לך קפה טוב.
עד חודש זה בסדר. אם תזמין מקולה קטן כמו סקרטו, נגרו, בוטיק, אנין = תדע בדיוק מתי קלו.
לתקן קפיצות וכאלה צקיך ידית נייקד. ברגע שתגיע לקונוס אחיד ויפה מהאמצע ייצא לך קפה טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)