שרשור תגובות: בשורה לשוחרי הקולנוע הביתי הסופר-איכותי: אפסון משיקה באירופה

חדשות ועדכונים של HT Magazine
idan309
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2977
נתן תודות: 290 פעמים
קיבל תודות: 321 פעמים

שרשור שלא נקרא #31 

אין שום זלזול באפסון.
הטענה היחידה שלי היא שבתמחור דומה או אפילו קרוב ל-300 אין לו זכות קיום מבחינה שיווקית

אני גם מסכים לחלוטין עם המסקנה שאליה הגיע Molvy - סבלנות.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10572
נתן תודות: 650 פעמים
קיבל תודות: 1368 פעמים

שרשור שלא נקרא #32 

אבל עידן, כתוב שם בדיוק מה שיואב אמר: השחורים של האפסון עדיפים מחד, והחדות של הסוני קצת יותר טובה מאידך.

idan309
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #33 

אני לא הבנתי את זה כך:
אני הבנתי שרק בתמונה מאוד כהה שהשחור חלק נכבד בה היתרון של הקונטרסט של האפסון מורגש ביחס לסוני.
בשאר התמונות (רב מכריע) הקונטרסט של הסוני עולה על זה של האפסון.
באיכות תמונה של FHD או 4K הסוני עדיף (מה שמפתיע שדווקא ב-4K הפער יותר קטן).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10572
נתן תודות: 650 פעמים
קיבל תודות: 1368 פעמים

שרשור שלא נקרא #34 

לגבי הקונטרסט הטקסט שהבאת אכן מדבר על עדיפות קלה של הסוני במקרים מסויימים, אבל גם על יתרון עקבי של האפסון ברמות השחורים בסצינות "כהות" במיוחד (שם רמות השחורים מן הסתם הכי חשובות). בכל מקרה, אתה שוב נופל לבור של רזולוציה = "איכות תמונה". הסוני לא עדיף "באיכות תמונה", כי אם בפרטים הקטנים ברזולוציות גבוהות - וככל שהרזולוציה מטפסת, הפערים מצטמצמים.

נ.ב. אל תשכח שה-MSRP של הסוני הוא $10,000 לעומת $8,000 של האפסון. זאת חוכמה קטנה לטעון שהם עולים אותו הדבר כאשר בפועל משווים בין מחיר השוק של הסוני למחיר המחירון של האפסון. :oops:

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 16671
נתן תודות: 973 פעמים
קיבל תודות: 2092 פעמים

שרשור שלא נקרא #35 

idan309 כתב:יואב,

אני מסכים לחלוטין שחדות זה לא הכל אבל להבנתי בחדר לא מטופל הקונטרסט יורד משמעותית בכל מקרה (ראה מקרה נורת מכשיר המים אצל רן).

ה-300 הוא להבנתי מקרן זהה לחלוטין ל-600 בקיזוז זכרון העדשה והצמצם הדינמי.
זכרון העדשה לא רלוונטי למי שאין מסך סינמסקופ.
כלומר למי שאין מסך סינמסקופ אתה עדיין חושב שעדיף מקרן FHD הכולל צמצם מאשר מקרן 4K ללא צמצם, אני חושב אחרת.

לפחות לפי הביקורת הזו (אתר שבדר"כ מאוד מחמיא לאפסון וגם מאוד התלהב בביקורת הראשונית של האפסון) טוען שגם באספקטים שכיבכול אמור להיות יתרון משמעותי לאפסון זה לא בדיוק המצב.

http://www.projectorcentral.com/epson-l ... w350es.htm

The LS10000, has a visible advantage in on/off contrast and a much deeper black level in dark scenes where black is predominant, However, in most cases the VW350ES has higher contrast within any given frame. In scenes of average or above average light level, its picture not only appears higher in contrast, but also has a black level much closer to that of the LS10000

In our tests with Blu-ray material, both projectors rendered images with much higher apparent resolution than a standard 1080p projector. However, the VW350ES had an incrementally cleaner, clearer, more natural picture with better definition in super-fine detail and less digital noise. This advantage was most evident in images with an abundance of detail, but even less detailed content showed it to some degree.

With 4K content instead of 1080p, the VW350ES again had the advantage in fine detail resolution. But the gap between the two projectors narrowed,
...
·

עידן
אתה טוען שה 600 נבדל מה 300 בצמצם דינמי וזכרונות ועל זה משלמים כ 6000$ ??????? לא נראה לי.

מה הקשר שבחדר לא ייעודי הקונטרסט נדפק ??? הוא נדפק בשני המקרנים ,ככה שעדין ההיתרון למקרן בעל הקונטרסט הטוב יותר נשמר.

כבר הסכמנו אתמול בלילה שאנחנו לא מסכימים לא ? חחחחח

להבנתי (רק מקריאה ברשת אני מודה) איכות התמונה באפסון מדהיממה , טכנולוגיה חדשנית. אילו אני היום והדגש על היום, הייתי צריך לבחור ביניהם האפסון היה אצלי ולא ה 300 וגם לא ה jvc ,בגלל אי תמיכתו בעתיד לבוא.

idan309
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #36 

למיטב הבנתי ה-600 הוא 300 + צמצם דינמי + זכרון עדשה.

אין לי שום ספק שאיכות התמונה באפסון מדהימה אבל מכאן ועד לאמר שהיא לא נופלת בשום אספקט של התמונה מהסוני 600, כאשר לא יצא לך בכלל להתרשם מהמקרנים (בטח שלא אחדליד השני) הדרך ארוכה.

להעדיף את האפסון על הJVC בגלל תמיכתו בעתיד לבוא נראה לי הגיוני (גם זה תלוי בהפרש במחיר).
להעדיף את האפסון על ה-300 בגלל שהוא זול ב-20% (נכון להיום הסוני נמכר בארה"ב באותו מחיר כמו האפסון - 8,000 דולר) גם נשמע לי מאוד הגיוני (בטח לבעלי מסך סינמסקופ).
להעדיף את האפסון על הסוני 300 במחיר זהה נראה לי פחות הגיוני.

epony
אני לא נופל לשום בור. אני אשמח אם תראה לי בהשוואה ששלחתי יתרון כלשהו שיש לאפסון על הסוני 300 באיזושהו אספקט של התמונה פרט לתמונות כהות עם שחור משמעותי שבהן היתרון באנסי קונטרסט שלו בא לידי ביטוי.
כל הטענה שלי הוא שבמחיר זהה האופציה המועדפת היא ה-300.
אם אכן המחיר ה-MSRP של האפסון יהיה נמוך ב-20% (מה שאומר 32,000 ש"ח) זה בהחלט אופציה מצוינת וכנראה גם מועדפת (משום מה יש לי הרגשה שה-MSRP בארץ יהיה יותר קרוב ל-40 מאשר ל-30).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59332
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 858 פעמים
קיבל תודות: 1619 פעמים
יצירת קשר:

שרשור שלא נקרא #37 

molvy כתב:כל מה שקורה בשטח המקרנים מביא אותי למסקנה אחת ויחידה

ס ב ל נ ו ת !
...
·לא זכורה לי פעם אחת שאמרת על איזושהי טכנולוגיה שדובר עליה ש"עכשיו זה הזמן לקנות".....:D
מן הסתם, באתר כמו שלנו, אנחנו מדברים תמיד על החזית ועל העתיד.
מטבעה של טכנולוגיה חדשיה, היא אף פעם לא Value For Money.
זכור שיש תמיד משולש - פיצ'רים/איכות , מחיר נמוך , זמינות.

אף פעם לא תוכל לקבל את שלושתם יחד, עכשיו שכל אחד יחליט על איזה הוא מוותר.

ברור לך על מה Early Adopters מוותרים, נכון?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 13885
נתן תודות: 944 פעמים
קיבל תודות: 1091 פעמים

שרשור שלא נקרא #38 

HazooM כתב:
...
...
מצד אחד אתה צודק, אבל מצד שני אל תשכח שכל הקטע של המקרן הזה היא דווקא תאורת הלייזר (במקום המנורה הרגילה), והדבר הזה מקפיץ את המחיר בדומה למקרני קולנוע ביתי שעושים שימוש ב LED.
...
·

אפשר גם לקבל מקרן LED (עשרים אלף שעות נורה! ) בכחצי מחיר מהאפסון, 4K$
https://www.avforums.com/review/optoma- ... eview.9872

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 6589
נתן תודות: 1238 פעמים
קיבל תודות: 1264 פעמים

שרשור שלא נקרא #39 

MartinHSabag כתב:
...
...
·לא זכורה לי פעם אחת שאמרת על איזושהי טכנולוגיה שדובר עליה ש"עכשיו זה הזמן לקנות".....:D
מן הסתם, באתר כמו שלנו, אנחנו מדברים תמיד על החזית ועל העתיד.
מטבעה של טכנולוגיה חדשיה, היא אף פעם לא Value For Money.
זכור שיש תמיד משולש - פיצ'רים/איכות , מחיר נמוך , זמינות.

אף פעם לא תוכל לקבל את שלושתם יחד, עכשיו שכל אחד יחליט על איזה הוא מוותר.

ברור לך על מה Early Adopters מוותרים, נכון?
...
·

אתה מבלבל מעט.... אמנם אני לא רוכש טכנולוגיות חדשות לפני שהם הוכיחו את היעילות/נחיצות שלהם. אבל אין זה אומר שאני נשרך מאחור עם טכנולוגיה מיושנת.

שטכנולוגית ה FHD וה 3D היו בחיתוליהן לכן לפני יותר מחמש שנים, קניתי את המקרן FHD שלי. הדילמה הייתה האם לקנות מקרן תלת ממד או לא והמסקנה הייתה שטכנולוגית התלת ממד לא מתאימה לי ונכון להיום אני בטוח שעבורי עשיתי את ההחלטה הנכונה.

נכון, להרבה אנשים בפורום יש היום מקרנים חדישים וטובים יותר אבל אני לא רואה צורך לשדרג את המקרן הישן והטוב עד שהטכנולוגיה הבאה תשתרש ותוכיח את עצמה.

אז נכון אני לא תמיד עם המילה הטכנולוגית האחרונה אבל רוכש את הטכנולוגיה המבוססת והמוכחת כיעילה.

אני למשל מאמין גדול מאוד ב UHD/4K אבל ברור לי היום שאין שום הגיון ברכישת מקרן ברזולוציה הזו בזמן הזה.

ועכשיו לשאלה הפילוסופית .. בשביל מה קונים טכנולוגיה חדשה? האם כדי ליהנות ממנה או כדי להתהדר בה?

אני מנסה להיות בחזית הטכנולוגיה המוכחת ולא הטכנולוגיה הניסיונית ולכן הציוד שלי הוא לא כהי חדש אמנם אבל די מתקדם. וקצב השדרוגים שלי לא ממש גבוה (הסאב הקודם שלי שימש אותי יותר מעשור).

היתרון הגדול שאני רואה בשיטה הזו היא שכל שדרוג שלי מהווה קפיצה די גדולה קדימה וחשבון ההוצאות לא משתולל.

יתרון נוסף זה שקט תעשייתי מצד ההנהלה.

והכי חשוב איזהו מאושר השמח בחלקו (Y)

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”