מיתוסים על סטייק - הסטייק המושלם
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4770
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
אני לוקח חצי מהדברים שלו.
לשמחתי אני קונה בשר לא מוכשר (אגב, מה ההבדל בסוף ?), אבל אני הולך לצלות אותו הלוך חזור 15שנ׳ מכל צד. ואז לנוח.
נראה אם יהיה הבדל.
לשמחתי אני קונה בשר לא מוכשר (אגב, מה ההבדל בסוף ?), אבל אני הולך לצלות אותו הלוך חזור 15שנ׳ מכל צד. ואז לנוח.
נראה אם יהיה הבדל.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 42949
- נתן תודות: 1998 פעמים
- קיבל תודות: 4462 פעמים
קרמריקה,
יישון יבש דורש בפירוש כמויות גדולות של אויר ולחות גבוהה, תנאים שאין בנמצא במקרר הביתי. התהליך המדובר יעזור רק לספיחת הריחות של שאר האוכל הנמצא באותו רגע במקרר.
מומלץ לקרוא אם לא עשיתם את זה עד כה: http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging
יישון יבש דורש בפירוש כמויות גדולות של אויר ולחות גבוהה, תנאים שאין בנמצא במקרר הביתי. התהליך המדובר יעזור רק לספיחת הריחות של שאר האוכל הנמצא באותו רגע במקרר.
מומלץ לקרוא אם לא עשיתם את זה עד כה: http://en.wikipedia.org/wiki/Beef_aging
זיו, הוא לא מתאר את התהליך כיישון, אומנם הטריק נקרא ageing, אבל המטרה שלו היא ייבוש שטח הפנים של הבשר וריכוז הטעם. לא נראה לי שהוא טוען מה שאתה חושב שהוא טוען.
מעבר לזה, כמו שאמרו, קשה לי להאמין שהבחור לא יודע על מה הוא מדבר.
לפי מה אתה קובע שזה לא עושה כלום? הוא הסביר את ההגיון מאחורי זה, מה ההסבר שלך לזה שזה לא עושה כלום?
מעבר לזה, כמו שאמרו, קשה לי להאמין שהבחור לא יודע על מה הוא מדבר.
לפי מה אתה קובע שזה לא עושה כלום? הוא הסביר את ההגיון מאחורי זה, מה ההסבר שלך לזה שזה לא עושה כלום?
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
סוף סוף מישהו שם סוף למושג הצריבה המטופש ולשיטת הידיים.
הייתי מקשיב להסטון. כל הצהרה שיוצאת מפיו מגובת בחודשים של ניסיונות במעבדה שלו. ממליץ גם לראות את ההסבר שלו למה כדאי לתת לבשר לנוח חמש דקות.
אגב אני מעריץ שלו. אם כבר מדברים על בשר, אז איך אפשר בלי ציפס:
הייתי מקשיב להסטון. כל הצהרה שיוצאת מפיו מגובת בחודשים של ניסיונות במעבדה שלו. ממליץ גם לראות את ההסבר שלו למה כדאי לתת לבשר לנוח חמש דקות.
אגב אני מעריץ שלו. אם כבר מדברים על בשר, אז איך אפשר בלי ציפס:
זה חוק ידוע : בשר עוף, לא יכול להישאר - יש להקפיאו, ובשר בקר: ככל שיישאר במקרר (עד גבול הטעם הטוב, אני לא משאיר יותר משבוע) - הטעם רק ישתבח .
וכמובן שמעל כל ה"חוקים" יש את טיב הבשר, אם הוא איכותי יהיה קשה להרוס אותו (גם אם תצלה אותו קצת פחות ואו מעט יותר) ואם הבשר באיכות ירודה כמו שנמכר ברוב הסופרים (לא כולל "אדום אדום" שזה בשר באיכות מצוינת במונחים המקומיים) , לא יעזור מה תעשו והוא ייצא מאפן .
לגבי הנושא של "סגירת הבשר" - אני חושב שבגושים זה כן רלוונטי, בסטטיק פרוס פחות ...
כל אחד והטעם שלו - אני למשל בניגוד לכל החוקים אוהב את הסטייקים שלי דקים ולא עבים,
בתיאבון !
וכמובן שמעל כל ה"חוקים" יש את טיב הבשר, אם הוא איכותי יהיה קשה להרוס אותו (גם אם תצלה אותו קצת פחות ואו מעט יותר) ואם הבשר באיכות ירודה כמו שנמכר ברוב הסופרים (לא כולל "אדום אדום" שזה בשר באיכות מצוינת במונחים המקומיים) , לא יעזור מה תעשו והוא ייצא מאפן .
לגבי הנושא של "סגירת הבשר" - אני חושב שבגושים זה כן רלוונטי, בסטטיק פרוס פחות ...
כל אחד והטעם שלו - אני למשל בניגוד לכל החוקים אוהב את הסטייקים שלי דקים ולא עבים,
בתיאבון !
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 66529
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 442 פעמים
- קיבל תודות: 4031 פעמים
החלטתי לבדוק וליישם את הטיפים, הצלחתי את כולם (השארה במקרר יויים, הוצאה החוצה להשוות טמפרטורות ואפילו המתנה של 5 דקות אחרי הצלייה) - אבל הטיפ ל הפיכה כל 15 שניות פשוט מטריד בטירוף, זה כ"כ הרבה עבודה שאני לא בטוח שזה שווה את ההבדל